Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemniekiem nacionālajās subsīdijās lielākā summa atvēlēta lopkopības attīstībai.

Valsts subsīdijām pieejamais finansējums galvenokārt novirzīts lauksaimniecības produktu ražotājiem, liecina valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos par valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību. Programmā Valsts atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai lielākais atbalsts šim gadam – 3,367 miljoni Ls – atvēlēti lopkopības attīstībai.

Dažādiem pētījumiem, starptautiskai un savstarpējai sadarbībai šogad valsts atbalstā paredzēts novirzīt 858 tūkstošus Ls, savukārt lauksaimniecības nozaru riska samazināšanai – 812,9 tūkstošus latus. Augkopības attīstībai zemnieki šogad no valsts varēs saņemt 391,4 tūkstšus Ls, dalībai pārtikas kvalitātes shēmās paredzēts novirzīt 472,4 tūkstošus latu, kooperācijas attīstībai – 200 tūkstošus Ls, bet tirgus veicināšanai – 216 tūkstošus Ls. Iepriekšējā gadā uzsākto atbalsta pasākumu izpildes finansēšanai paredzēts atvēlēt 608 tūkstošus latu.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētāja vietnieks ES lietās un ārējos sakaros, Latvijas Biškopības biedrības vadītājs Armands Krauze pauž gandarījumu par piešķirto atbalstu biškopības nozarei, kas orientēts uz ražojošām saimniecībām un ļaus sakārtot šo nozari kopumā. Taču vienlaikus viņš atzīst, ka joprojām nav izpildīta norma, ka valsts atbalstam lauksaimniekiem jābūt 2,5% apmērā no valsts budžeta ieņēmumiem, respektīvi, vismaz trīs reizes lielākam.

Komentāri

Pievienot komentāru