Nekustamais īpašums

Naglim piederošajam Kempings Gauja ieceļ maksātnespējas administratoru

Elīna Pankovska, 02.03.2010

Jaunākais izdevums

Par SIA Kempings Gauja maksātnespējas administratoru iecelta Judīte Jakovina, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Krīzē kļūst par japāņu augsto tehnoloģiju metālapstrādes iekārtu dīleri Baltijā

Uldis Andersons, 09.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metālapstrādes iekārtu biznesā SIA Naglis & Err ir kopš 2007. gada, bet uzņēmuma īpašnieki Dzintars Naglis un Vahurs Errs (Igaunija) nozarē darbojas kopš 1999. gada. Šobrīd SIA Naglis & Err ir Japānas metālapstrādes iekārtu ražotāja Okuma oficiālais pārstāvis Baltijā un Amada (arī Japāna) pārstāvis Latvijā. DB straujāk augošo uzņēmumu topā Gazele 2011 SIA Naglis & Err ieņem 34. pozīciju.

Dzintars Naglis uzņēmuma pēdējo gadu panākumus saista ar nozares attīstību kopumā un tās atgūšanos pēc krīzes. Nozarei smagākais bija 2009. gads – uzņēmumi ne tikai neinvestēja jaunās iekārtās, bet arī neremontēja esošās.

Spēcīgs arguments, kas ļāvis izdzīvot un augt – 2009. gadā Naglis&Err kļuva par Okuma pārstāvi Baltijā. «Tobrīd nozarei klājās slikti, un daudzas ārzemju kompānijas aizgāja no mūsu tirgus, kas tiem, iespējams, bija par mazu un sarežģītu. Viens no tiem bija arī Somijas uzņēmums, kurš Latvijā pārstāvēja Okuma un kurā strādāju arī es. Somiem aizejot, japāņi acīmredzot novērtēja mūsu zināšanas un piedāvāja pārņemt šo biznesu Baltijā,» atzīst Dz. Naglis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ierosina Naglim piederošā kempinga Gauja maksātnespējas procesa lietu

Elīna Pankovska, 26.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas rajona tiesa ir ierosinājusi SIA Kempings Gauja maksātnespējas procesa lietu, liecina informācija Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Naglis: dažas viesnīcas veiksmīgi strādā arī krīzes apstākļos

, 26.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krīzes laikā ir tādi viesnīcu nozares spēlētāji, kas atraduši savu nišu un veiksmīgi strādā, portālam Nozare.lv atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Naglis.

Atsaucoties uz LVRA biedru sniegto informāciju par noslogojuma rādītājiem, Naglis norāda, ka labi turas tādas viesnīcas kā Grand Palace, Reval Hotel Latvija, Domina Inn Riga, un citas, kas atradušas veiksmīgu viesu piesaistes un darbības modeli.

J. Naglis prognozē, ka viesnīcu nozare šogad kopumā piedzīvos ienākumu kritumu par 35%-40% salīdzinājumā ar 2008.gadu. Savukārt vidējais viesnīcu noslogojuma līmenis šajā gadā varētu sasniegt aptuveni 30%-33%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Puse no Jāņa Nagļa īpašumā esošajām uzņēmumu kapitāla daļām drīzumā varētu tikt izsolītas, viens no šiem īpašumiem jau piespiedu kārtā pārdots.

Kādreizējo Latvijas privatizācijas vadītāju neiegāza daudzmiljonu komercķīlas un pat ne īstenotie vai pusratā palikušie nekustamo īpašumu projekti, bet gan finanšu problēmās iedzīvojies mēbeļu ražotājs, šodien raksta biznesa žurnāls LD.

J. Naglis gadu gaitā kļuvis par daudzu dažādu uzņēmumu īpašnieku un līdzīpašnieku –viesnīcu un taksometru biznesā, mēbeļu ražošanā, nekustamo īpašumu jomā. Vēl nesen Naglim piederēja daļas 20 uzņēmumos, vienā no tiem – pastarpināti. Tagad gadiem krātais uzņēmumu portfelis draud kļūt uz pusi plānāks SIA Kristbergs aptuveni 400 tūkstošu latu parāda dēļ, kurā Naglis bijis galvotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Viesnīcu un restorānu asociācijas vadību pārņēmis Naglis

Monta Šķupele, 30.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas prezidentu kļuvis Jānis Naglis, noskaidroja Dienas Bizness.

Kā db.lv pastāstīja J.Naglis, viņš ieņēmis šo amatu, jo līdzšinējais asociācijas prezidents Jānis Pinnis uzsācis darba attiecības kādā viesnīcā Ukrainā, Kijevā, kļūstot par tās ģenerālmenedžeri.

J.Naglis šajā amatā darbojas vairāk nekā mēnesi un norādīja, ka pildīs šos pienākumus līdz martam, kad varētu notikt jauna asociācijas prezidenta ievēlēšana.

Vaicāts, vai plāno kandidēt uz asociācijas prezidenta amatu, J.Naglis norādīja, ka noteikti, ka nē. Viņaprāt, amatā ir jāstājas jauniem spēkiem. "Esmu pietiekami ilgi nokalpojis," komentēja J.Naglis.

Viņš norādīja, ka šobrīd ir pārņēmis stafeti, lai sakārtotu ne tikai viesnīcu, bet tūrisma nozari kopumā. "Notiek krīzes situācijas risināšana nozarē," sacīja J.Naglis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izbeidz SIA Deivida Duhovnija dūrainis maksātnespējas procesa lietu

Elīna Pankovska, 28.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ir pieņēmusi lēmumu par SIA Deivida Duhovnija dūrainis maksātnespējas procesa izbeigšanu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir pazīstamais uzņēmējs Jānis Naglis. Uzņēmums šā gada septembrī mainījis nosaukumu. Iepriekš tas saucies SIA Purvciema mājas. Uzņēmums dibināts 2003.gadā, liecina informācija oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

SIA Deivida Duhovnija dūrainis nodarbojas ar sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu, pārvaldīšanu un pārdošanu.

DB 2005. gadā rakstīja, ka SIA Purvciema mājas cīnījās ar Rīgas domi par iespēju apbūvēt iekšpgalamu Purvciemā. Savukārt 2007.gadā Purvciema mājas un Baltic Credit Ādažos sāka jauna privātmāju ciemata būvniecību 33 hektāru platībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Naglis: BalticTaxi visi auto darbojas ar gāzi, un rezultāts ir pozitīvs

Nozare.lv, 20.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru kompānijā BalticTaxi visas mašīnas pārveidotas, lai tās darbotos ar sašķidrināto gāzi. «Jebkurā gadījumā, saskaitot visas investīcijas mašīnu pāraprīkošanai, kā arī rēķinot, cik daudz tērējam tehniskajām apkopēm un gāzes sistēmu remontiem, ir pozitīvs rezultāts,» skaidro uzņēmējs Jānis Naglis.

Viņš gan skaidro, ka, «protams, neliela līdzekļu daļa aiziet, ņemot vērā akcīzes pieaugumu, taču šis pieaugums nav tik būtisks, lai taisītu traģēdiju».

Jautāts, vai nebaida vēl viens autogāzes akcīzes tālāks kāpums, uzņēmējs norāda, ka valdības deklarācijā noteikts, ka nodokļus pārskata tikai tad, ja par izmaiņām informē vienu gadu pirms tam. «Ja «vīrs un vārds» savulaik nestrādāja un no valdības puses bija vairāki neveiksmīgi gājieni attiecībā uz biznesu, tad tagad, ņemot vērā, ka premjera amatā ir Straujumas kundze [Laimdota Straujuma (V)], visticamāk, būs tā - ja apsola, tad tā arī notiks. Dzimuma pārmaiņas valdības mājā arī dod politisku stabilitāti, jo mamma par savējiem tomēr rūpējas vairāk nekā tēvs, kuram ir blēņas galvā. Es domāju, šī lieta būs OK,» skaidro Naglis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Naglis: Jezdakovai vajadzētu nekavējoties atkāpties no amata

Valdis Vikmanis, 18.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītājai Nelijai Jezdakovai būtu jāatkāpjas no amata, laikrakstam Neatkarīgā norāda Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis.

«Mūsu iedzīvotāji lielākoties tūristu redz kā apgrūtinājumu, nevis ienākumu potenciālu. Un ļoti precīzi to ir novērtējuši visaugstākā līmeņa ierēdņi. Piemēram, VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Nellija Jezdakova, kas pateica, ka viesnīcas tad tiks uzturētas no sabiedrības puses, ja PVN samazinās – viņai pēc šādiem izteikumiem būtu nekavējoties jāatkāpjas,» uzsver J. Naglis.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB) «Absolūti primitīvs skatījums! Vēl neredzot bilances, kas būs lielākoties ar zaudējumiem, nevar tādas institūcijas vadītāja tā izteikties! Turklāt, ja cena būtu augstāka, tas nozīmētu, ka viņa arī PVN varētu iekasēt vairāk. Bet neesmu dzirdējis, piemēram, ka VID vadība būtu aizskārusi jautājumu par degvielas izejas cenu bez nodokļiem, kas Latvijā nepamatoti ir par 3–5 santīmiem augstāka,» turpina J. Naglis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Naglis: Viesnīcu un ēdināšanas segmentā atlikuši tikai daži vietējie spēlētāji

NOZARE.LV, 08.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā viesnīcu un ēdināšanas segmentā bijusi 6,4% izaugsme, savukārt gads bijis īpašs ar uzņēmumu īpašnieku strauju nomaiņu, līdz ar to vietējo uzņēmēju kontrolē atlikuši vien daži lielie tirgus spēlētāji, atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes loceklis Jānis Naglis.

«Pagājušajā gadā sākās ļoti strauja īpašnieku nomaiņa gan viesnīcu, gan ēdināšanas biznesā, un šī tendence turpinās. Dominē pircēji no Krievijas, Ukrainas, kā arī Azerbaidžānas un Armēnijas, kurus dažkārt interesē ne tik daudz viesnīca kā tāda, bet gan investīcijas nekustamajā īpašumā. Līdz ar to notikušas krasas izmaiņas vietējo uzņēmēju kontrolē un tikai dažas no viesnīcām, kuru skaits pārsniedz 100 numurus, nav izliktas pārdošanā. No ēdinātājiem palikuši pāris «cīnītāji»- «Lido» un «Nomeda», pārējais atrodas citu valstu īpašnieku rokās,» sacīja Naglis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Naglis neredz jēgu uzņēmēju partijas dibināšanai

Madara Fridrihsone, 19.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādreizējais Latvijas ceļa priekšsēdētājs, Viesnīcu un restorānu biznesa asociācijas vadītājs Jānis Naglis neredz jēgu uzņēmēju partijas dibināšanai.

Intervijā Lietišķajai Dienai J. Naglis norāda, ka patlaban politiskās partijas ir ieinteresētas piesaistīt uzņēmējus un ir gatavas viņiem atvēlēt vietas Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstos, tādēļ uzņēmējiem, kas jūt aicinājumu darboties politikā, vienkārši vajadzētu atrast sev tīkamāko partiju. «Jaunu partiju tagad nav jādibina, ja grib iet politikā,» sacījis J. Naglis.

Viņaprāt, jaunai politiskajai partijai arī būtu grūti atrast sev vietu politiskajā spektrā, jo visas nišas tajā jau ir aizpildītas. Pats J. Naglis politikā iesaistīties vairs negrasās. «Pārstāvot savu nozari un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju es esmu gatavs tikties un runāt ar jebkuras nokrāsas politiķiem – zaļiem, dzelteniem, oranžiem, sarkaniem, bet tikai tādēļ, lai mēģinātu viņus pārliecināt sakārtot likumdošanu vismaz tā, lai tā nepasliktinātu mūsu konkurētspēju reģionā,» viņš atzinis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms nedēļas naktī autostāvvietā Pļavniekos kāds nodedzinājis vienu BalticTAXI taksometru, savukārt pagājušajā naktī BalticTAXI taksometru autostāvvietā Krustabaznīcas ielā kāds nodedzināja trīs taksometrus, DB informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Naglis.

Viņš arī atzīmē, ka pirms nedēļas citu taksometru autovadītāji lieguši BalticTAXI taksometra iebraukšanu Vecrīgā, nobloķējot iebraukšanas ceļu, bet vakar, veicot pakalpojuma sniegšanu, piekauts BalticTAXI automašīnas vadītājs. Līdz šim uzņēmuma darbības laikā automašīnām veikti vairāki desmiti uzbrukumu, tai skaitā, uz automašīnām šauts ar ieročiem, durtas riepas ar nažiem, draudēts klientiem, ārzemju viesiem, bloķēta automašīnu kustība, automašīnas dedzinātas, norāda J. Naglis.

Kā DB pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins pagājušajā naktī Čiekurkalnā ir sadegušas vairākas automašīnas, tomēr šobrīd VP nav informācijas vai tie ir bijuši taksometri. Viņš arī piebilda, ka tiks veikta ekspertīze, lai noteiktu vai tā bijusi ļaunprātīga dedzināšana, ja tā izrādīsies, tad tiks meklēts dedzinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koronavīrusa pandēmija atņēmusi Latvijai ārvalstu tūristus, tādējādi slēgtas daudzas viesnīcas, restorāni, bāri, to trūkumu izjutusi transporta nozare, starptautisko izstāžu, kultūras pasākumu, konferenču rīkotāji, kā arī veselības aprūpe, kas strādāja tieši uz ārzemnieku apkalpošanu

Tiek lēsts, ka ārvalstu tūristi pirms koronavīrusa pandēmijas uz Latviju atveda apmēram vienu miljardu eiro, tomēr šis cipars varot būt arī citāds. Vienlaikus ir grūti novērtēt ārvalstu tūristu pienesuma kumulatīvo efektu, jo precīzas uzskaites par to, cik tad katrs ārvalstu tūrists iztērē Latvijā, nav.

Turklāt neesot izslēgts, ka, piemēram, Lielbritānijas tūristu vidū ir arī mūsu pašu tautieši, kuri ieradušies apciemot savu tēvzemi vai šeit pieteikušies uz veselības aprūpi, piemēram, zobārstniecību u.tml.

Vēl viens jautājums ir par Latvijā ieradušos tūristu skaitu no Lietuvas un Igaunijas, jo uz sauszemes robežām jau nekādas uzskaites nav. Covid-19 pandēmija radījusi smagas sekas visai tūrisma un ar to saistītajām nozarēm, it īpaši viesnīcu sektorā, viesnīcu īpašniekiem sagādājot ne tikai lielus zaudējumus, bet pat dažiem liekot aizdomāties par šī biznesa nišas eksistenciālās dabas jautājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AMADA has released its latest high-power fibre laser cutting machine, the ENSIS-AJ 12 kW, which adds to the currently available 3, 6 and 9 kW versions. The ENSIS fibre lasers are aimed at any manufacturer needing fast piercing and cutting across a wide range of materials. The new 12 kW ENSIS incorporates all the features of the 6 and 9 kW versions, such as AMADA’s original Variable Beam Control and Auto Collimation technologies, as well as the in-house designed and developed fibre laser engine. For the 12 kW version, 3 x 4 kW diode modules (the highest power, single module yet produced by AMADA) are utilised to ensure a very high beam quality is maintained for faster cutting speeds. It also opens new avenues for thicker mild steel processing with nitrogen, up to 15mm. The new ECO WACS system for thick mild steel processing with oxygen further enhances the overall package.

In recent years, higher power fibre lasers have become more popular for sheet metal processing, providing faster cutting speeds and quicker piercing times, and in turn, lower cost-per-part. The new 12 kW AMADA ENSIS-AJ fibre laser has been specifically developed to enhance the already high performances of the existing 3 – 9 kW versions that are currently available. The 3 kW version was already able to process 25mm mild steel. The 12 kW simply takes this to a new level with the addition of the new ECO WACS function. WACS (Water Assisted Cutting System) has been standard on the fully featured ENSIS-AJ fibre lasers since the original launch in 2014 and allows very high quality oxygen processing of thick mild steel. ECO Cut was used for lower thickness oxygen processing (10-15mm), for speed increases and running cost reductions. Now, ECO WACS combines both these features to allow very thick mild steel processing with an extremely high edge quality and improved bevel angle, whilst maintaining fast cutting and piercing capabilities.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lielākās viesnīcas esot iegādājušies Austrumu investori, kuri tur zemas pakalpojuma cenas

NOZARE.LV, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu biznesā Latvijā teju visas lielākās viesnīcas ir iegādājušies Austrumu investori, kuri tur zemas, pat ekonomiski nepamatotas pakalpojuma cenas, norāda uzņēmējs Jānis Naglis.

Rīgā īpašniekus esot nomainījušas gandrīz visas viesnīcas ar numuriņu skaitu virs 100. Palikušas esot tikai Radisson, Tallink un IslandHotel. Visas pārējās īpašniekus ir nomainījušas. Viņš min tādas viesnīcas kā Rīga, Roma, Maritim, Avalon, Caravela, Elefant un citas.

Kā skaidro Naglis, uzņēmēji, kuri viesnīcas biznesā nodarbojās, pārsvarā vietējie, uzkrāja ievērojumus zaudējumus krīzes laikā un iziet no šīs situācijas nespēja. Kapitāla pieejamības neesot bijušas. «Bankas ir pareizi novērtējušas situāciju viesnīcu biznesā - piedāvājums ir lielāks nekā pieprasījums, un nozarē gultasvietas ir jāsamazina. Taču tad nāk uzņēmēji ar uzkrāto kapitālu, pārsvarā Austrumu investori no Krievijas, Ukrainas, Armēnijas, Uzbekistānas, kuriem ir kapitāla pietiekamība, kuri var ilgstoši finansēt pasākumu, sagaidot labākus laikus,» skaidro uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrija strādā pie risinājumiem, lai tūrisma uzņēmējiem varētu nodrošināt papildu finansiālu atbalstu uzņēmējdarbības turpināšanai, otrdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Ekonomikas ministrijas pārstāve Evita Feldberga.

Viņa norādīja, ka ministrija ir uzklausījusi tūrisma nozares uzņēmēju priekšlikumus nepieciešamajam atbalstam, un strādā pie tiem, domājot ilgtermiņā, ne tikai krīzes periodam.

Tāpat Feldberga atzīmēja, ka tiek vērtēts esošā atbalsta instrumenta pienesums, proti, uzņēmumiem pieejamais grants 30% apmērā no iemaksātajiem darba nodokļiem gada laikā.

Ar kadastrālo reformu un nodokli nogremdēs Rīgas viesnīcas 

Līdz ar jauno un plaši kritizēto kadastrālo vērtību stāšanos spēkā NĪN Latvijā...

"Mēs klausāmies nozarē ļoti. Plāns ir sadarboties ar tūrisma nozarē dažādu pakalpojumu pārstāvjiem ziemas mēnešos, kad situācija var pasliktināties," sacīja ministrijas pārstāve, norādot, ka atbalsta pasākumi jāizstrādā tā, lai tie derētu dažādu jomu uzņēmumiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta vadītāja Inese Šīrava atzīmēja, ka 30.septembris bija pēdējā diena, kad varēja pieteikties grantam tūrisma nozares darbinieku algu subsidēšanai. Kopējā piešķirtā summa šim grantam bija 19,2 miljoni eiro, bet līdz 30.septembrim LIAA saņēma 800 pieteikumu, kuru kopējā summa algu subsidēšanai bija 14 miljoni eiro. Patlaban vēl notiek pieteikuma vērtēšana, līdz ar to pieprasītā gala summa būs zināma vēlāk.

Tāpat viņa sacīja, ka LIAA ir gatava ieviest un administrēt šos atbalsta pasākumus arī turpmāk.

Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas valdes priekšsēdētāja Inga Kavaca atzīmēja, ka patlaban nav apkopota informācija, cik tūrisma nozares uzņēmumu plāno pārtraukt darbību, bet šādu uzņēmumu būs. Šobrīd apgrozījumu kritums tūrisma operatoriem un aģentiem ir mērāms 98% apmērā, savukārt gadā kopumā apgrozījuma kritums varētu būt 90% apmērā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Viņa prognozēja, ka ar esošo atbalstu - grantu darbinieku algu subsidēšanai - tūrisma operatori varēs izdzīvot līdz oktobra beigām. Ja valsts atbalsts neturpināsies, 2021.gada sākumā gaidāmas tūrisma operatoru likvidācijas.

"Ja mēs tagad nevaram strādāt - kad tad?," pauda asociācijas vadītāja, piebilstot, ka ir nepieciešama skaidrība par ceļojumiem ārpus Latvijas robežām.

Vienlaikus Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis atzina, ka gan Ekonomikas ministrija, gan arī Veselības ministrija nāk klajā ar vērtīgiem un loģiskiem piedāvājumiem, taču tie tiek realizēti pārāk lēni.

"Lielās viesnīcas ir atkarīgas no valsts atbalsta, jo "izturēt no septembra līdz nākamā gada 1.jūnijam, kad varētu atsākties aktīvā tūrisma sezona, ar to plāno "caurraudzīti" no šīs vasaras darbības, nepietiks," teica J.Naglis.

Naglis norādīja, ka krīzi palīdzētu "līganāk" pārvarēt, ja atjaunotu "Baltijas burbuli".

Savukārt Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" asociācijas vadītāja Asnāte Ziemele pastāstīja, ka, salīdzinot ar starptautisko tūrismu, lauku tūrisms cieta vismazāk. Iemesls tam varētu būt tas, ka lauku tūrisms vienmēr ir bijis orientēts uz vietējo tūristu.

Neskatoties uz to, ka vasaras periodu lauku tūrisms pārdzīvoja stabili, Ziemele atzīmēja, ka nav zudušas bažas, vai turpmāk pieprasījums būs tik pat labs. Viņa sacīja, ka lauku tūrismu biedē fakts, ka Latvijas ekonomikai var neklāties labi, kas varētu būtiski samazināt pieprasījumu pēc tūrisma pakalpojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu bloķēšana, taksometru vadītāju, kā arī klientu fiziska un psiholoģiska iespaidošana, draudēšana ir regulāra parādība, no kuras cieš gan BalticTaxi darbinieki, gan arī klienti, komentējot atgadījumu, kad BalticTaxi automašīnu apturēja pieci citas taksometru kompānijas autovadītāji un pārdūra BalticTaxi taksometra riepu, Db.lv stāstīja BalticTaxi valdes loceklis Jānis Naglis.

Db.lv jau vēstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un divi Saeimas deputāti kļuvuši par lieciniekiem tā dēvētajiem «taksometru kariem» - BalticTaxi automašīnai, kurā atradušies politiķi, uzbrukuši konkurējošas kompānijas taksometru vadītāji. Trīs taksometru vadītājus policija jau ir aizturējusi, bet divi šoferi vēl tiek meklēti. Par huligānismu personu grupā ir uzsākts kriminālprocess, un iespējamais bargākais sods taksometru vadītājiem var būt arī ieslodzījums līdz pieciem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Par LAF prezidentu ievēlēts Jānis Naglis

Aldis Zelmenis, 22.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) biedru sapulcē tika ievēlēts jauns LAF prezidents – Jānis Naglis. Atkārtoti par LAF viceprezidentu ievēlēts Andris Zvingēvics, bet otra viceprezidenta amatu uzņēmies autosportists un uzņēmējs Raimonds Kisiels. Biedru sapulce veikusi izmaiņas arī LAF statūtos.

LAF prezidentu biedru sapulce pārvēl reizi četros gados. Līdz šim trīs termiņus amatā pavadījis Dainars Dambergs. Uz nākamo prezidentūras termiņu bija pieteikušies divi kandidāti – autosportists, Dakaras rallijreida un citu starptautisko un vietējo sacensību dalībnieks Jānis Naglis, kā arī sporta kompleksa 333 saimnieks, autosportists Vladislavs Šlēgelmilhs. Ar ievērojamu balsu pārsvaru par LAF prezidentu ievēlēts Jānis Naglis.

«Esmu gandarīts, ka jaunā Latvijas Automobiļu federācijas vadība – prezidents un divi viceprezidenti -- ievēlēta ar kvalificētu balsu vairākumu, kas ļaus pārliecinošāk pārstāvēt mūsu organizāciju visa līmeņa institūcijās. Biedru sapulce arī uzskatāmi parādīja problēmas un nianses valsts sporta likumdošanā, kuras būtu jāmaina, lai sporta dzīve būtu labāk organizēta. Milzīgu pateicību izsaku līdzšinējam prezidentam Dainaram Dambergam un ģenerālsekretāram Andrim Berķim, kā arī visam LAF sekretariātam un biedriem par līdz šim paveikto autosporta un LAF labā! Ja par nākotnes uzstādījumiem – jāievēro un jāveido mūsu sporta hierarhija: «tautas sports -- jaunieši – meistarība», lai LAF būtu pārliecinoši labākā sporta federācija valstī, ar lielāko skatītāju auditoriju.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

BALTIC TAXI kļūst par oficiālo DINAMO Rīga partneri

, 13.01.2010

Sadarbības līguma parakstīšana notika 13. janvārī viesnīcas ISLANDE HOTEL telpās Rīgā, un tajā piedalījās SIA BALTIC TAXI valdes loceklis Jānis Naglis, bet no A/S DINAMO Rīga puses valdes priekšsēdētājs Normunds Sējējs un ģenerāldirektors Zigmārs Priede.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 13. janvārī par hokeja kluba DINAMO Rīga oficiālo sadarbības partneri kļuvusi taksometru kompānija BALTIC TAXI.

Turpmāk 2 santīmi no katra BALTIC TAXI taksometru ar klientu veiktā kilometra tiks ziedoti DINAMO Rīga.

Turpmāk visus BALTIC TAXI taksometrus rotās DINAMO Rīga logo, bet komandas spēļu dienās tiem būs piestiprināti karodziņi ar kluba logo. Tāpat BALTIC TAXI ir izveidojuši speciālas atlaižu kartes ar DINAMO Rīga simboliku braucieniem šīs kompānijas taksometros, kas tika dāvinātas arī klubam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltic Taxi vadītājs: būtu jāmaksā arī par laiku, ko taksometrs gaida izsaukuma vietā

, 06.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru kompāniju klientiem būtu jāmaksā arī par laiku, ko taksometra vadītājs viņus gaida izsauktajā vietā, atsaucoties uz taksometru kompānijas Baltic Taxi vadītāja Jāņa Nagļa sacīto, ziņo aģentūra BNS.

«Ja mēs jebkurā citā valstī, izņemot Latviju, izsaucam uz konkrētu laiku taksometru, tas atbrauc laikā vai ātrāk, un no tā brīža, kad viņam sākas pasūtījums, viņam ir tiesības nospiest pogu, un klientam būtu jāmaksā par gaidīšanu. Mēs šeit arī esam unikāli - vienīgie, kuriem tā nedrīkst darīt. Tikai tajā brīdī, kad klients ir iekāpis,» stāstījis J. Naglis.

J. Naglis arī teicis, ka nevar salīdzināt, kā Baltic Taxi dispečeri strādā pašlaik un kā strādāja pirms pāris mēnešiem, kad saņēma pirmo zvanu: «Viņi jau zina adresi, viņi zina klientu - Valdemāra ielā jāpiebrauc nevis no Valdemāra ielas, bet no Alojas ielas, lai gan tas ir tāds un tāds numurs.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gadā Latvijas reklāmas nozares rādītāji ir stabili, tomēr kopumā tie iepaliek no kaimiņvalstīm

SIA Omnicom Media Group izpilddirektors Kārlis Zembergs ir pārliecināts, ka reklāmas investīciju neproporcionāls dalījums Baltijas līmenī var norādīt uz kaimiņu tirgu potenciāla pārvērtēšanu vai Latvijas konkurētspējas problemātiku. Savukārt Dentsu Aegis Network Latvia vadītājs Māris Naglis akcentē, ka kopējie reklāmas nozares apjomi nav precīzi identificējami, bet, balstoties uz reklāmas investīciju apjomiem medijos, – tie ir nemainīgi stabili ar periodisku, minimālu pieaugumu.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Latvijas viesnīcās ļoti liels rezervāciju atsaukumu skaits

Db.lv, 19.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas viesnīcās martā saņemts ļoti liels rezervāciju atsaukumu skaits šai vasaras sezonai, otrdien TV3 raidījumā "900 sekundes" teica Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis.

"Diemžēl martā mēs saņēmām ārkārtīgi lielu atsaukumu rezervācijām, kas tika veiktas vasaras sezonai, no Rietumvalstīm," teica J.Naglis. Rezervāciju kritums esot gandrīz 80%.

J.Nagļa ieskatā Latvijai tūristu piesaistē šobrīd būtu jāstrādā ar tuvākajām kaimiņvalstīm - Lietuvu, Igauniju un Skandināviju: "Tie būs pirmie, kas pie mums parādīsies".

Negatīvs signāls, kas parādot noskaņojumu Skandināvijā, esot lēmums neatjaunot prāmja satiksmi starp Rīgu un Stokholmu.

Isabelle šogad neatsāks reisus; kuģi izmantos kā pagaidu mītni bēgļiem 

Igaunijas prāmju operators AS "Tallink Group" un Igaunijas Sociālās apdrošināšanas pārvalde ir...

Viesmīlības nozarē rēķinās, ka, ņemot vērā karadarbību Ukrainā, Latvijas viesnīcās šogad nebūs viesu no Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas.

Asociācija lēš, ka Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas tūristu pavadīto nakšu skaits šajā gadā Latvijas viesnīcās būs kopumā par apmēram 800 000 mazāks nekā pirms Covid-19 pandēmijas 2019.gadā.

J.Naglis gan uzsvēra, ka tūrisma jomā Latvija šobrīd Rietumvalstīs ir jāpozicionē kā droša valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) izpelnījies uzņēmēju organizāciju - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) - kritiku par izteikumiem Latvijas Televīzijas 28.aprīļa raidījumā "Šodienas jautājums".

Abas organizācijas paudušas sašutumu par Reira izteikumiem, kas neatbilstot patiesībai.

LTRK norāda, ka finanšu ministrs sniedzis nepatiesu informāciju par LTRK un tās darbību. Proti, raidījumā Reirs nepatiesi apgalvojis, ka LTRK prezidentu var ievēlēt uzņēmumi ar nulle kapitālu, un lielākā daļa no biedriem ir mikrouzņēmumi.

Tāpat finanšu ministrs raidījumā kritizēja LTRK sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS veikto uzņēmēju aptauju, kurā Reirs saņēmis viszemāko darbu vērtējumu no visiem ministriem. Finanšu ministrs izteicās, ka aptauja nav visaptveroša, kam LTRK nepiekrīt, norādot, ka aptaujas metodoloģija ir socioloģiski pamatota.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

BalticTaxi pirks jaunus Ford, Toyota un Dacia

Gunta Kursiša, 11.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru kompānija BalticTaxi plāno palielināt autoparku līdz 190 taksometriem, iegādājoties 80 jaunas automašīnas, Db.lv stāsta Jānis Naglis, BalticTaxi valdes loceklis.

Visilgāk kalpojušās automašīnas tiks izņemtas no aprites. BalticTaxi līdz šā gada beigām plāno iegādāties 30 Ford S MAX, 40 Toyota Verso un desmit Dacia automašīnas.

Šobrīd BalticTaxi autoparkā ir 44 Ford S MAX markas automašīnas, četri Renault un četri Peaugeot mikroautobusi, viens Ford Mustang un 115 Toyota Verso automašīnas. Kopā BalticTaxi autoparkā šobrīd ir 168 taksometri.

Visas automašīnas, neskaitot mikroautobusus un taksometru Ford Mustang, ir aprīkotas un brauc ar gāzi, norādīja J. Naglis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepilnu četru mēnešu laikā sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» savākti 10 000 parakstu par transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas maksimālās gada cenas noteikšanu.

Kā iniciatīvas autors norādīts Raivis Naglis. Lai gan nepieciešamo 10 000 parakstu robeža ir sasniegta, parakstu vākšana turpinās, tādējādi mēģinot nodrošināt «rezerves» balsis.

Iniciatīvā piedāvāts noteikt OCTA maksimālo cenu uz gadu, jo patlaban tai strauji kāpusi cena un pagaidām cenu kāpumam nav ierobežojumu. Naglis piedāvā likumā arī noteikt, ka OCTA ir obligāta visiem mehāniskajiem transportlīdzekļiem.

OCTA cenu varētu aprēķināt, ņemot vērā transportlīdzekļa vidējo tirgus vērtību un «Bonus-Malus» klases līmeni. Tāpat tajā varētu ierēķināt transporta līdzekļa saimnieka pārkāpumu vēsturi, piedāvā Naglis.

Viņš uzskata, ka, pateicoties šādam aprēķinam, varēs saprastu, kāda būs OCTA cena katram transporta līdzeklim, zinot savu «Bonus-Malus» klases līmeni. Šādu izmaiņu rezultātā, viņaprāt, samazināsies šī brīža OCTA izmaksas, kā arī varētu sarukt ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju skaits.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kritizē CFLA nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas

Db.lv, 20.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu eksportspējīgo nozaru kompetences centru un vairāk nekā 100 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli premjeram un ministriem par Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas.

Parakstītāji uzskata, ka inovāciju un digitālās transformācijas finansējums ir izšķiroši svarīgs ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai, un tam ir nepieciešama pušu savstarpēja uzticēšanās. Uzņēmēji zaudē uzticību ES fondu atbalsta programmām, ja CFLA tās administrē atbilstoši pašreizējās vadības stilam un uzstādījumiem: "Mēs kā nodokļu maksātāji no CFLA sagaidām komandu, kas par prioritāti izvirza principu “konsultē vispirms”, ievieš risku pārvaldības sistēmu un izmanto ES noteikumus kā ietvaru programmu veidošanai un ieviešanai, neapdraudot Latvijas tēlu un ekonomisko attīstību".

Šīs vēstules parakstītāji aicina mainīt CFLA un Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, jo CFLA ar pašreizējo vadību nespēj efektīvi īstenot inovāciju un digitālās transformācijas atbalsta programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru