Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mūsu cilvēki strādā farmaceitiskā rūpnīcā netālu no Rīgas un tur ražo mums mefedronu. Priekšnieki par to nezin.»

Tā raksta Britu dzeltenās preses laikraksts The Sun. Mefedrons, arī dēvēts par ņau ņau, kaķenīte vai mēslojums, ir ķīmiska narkotiska viela, kas nesen guvusi plašu popularitāti Lielbritānijas jaunatnes vidū. Šī viela Lielbritānijā nav aizliegta, lai gan pēc vairāku jauniešu nāves, kuru, šķiet, izraisījusi mefedrona lietošana, aizliegums tiek apsvērts.

The Sun reportieri Rīgā esot tikušies ar Abidi, mefedrona vairumtirgotāju, kurš reklamējot savu produktu internetā. Abidi esot skaidrojis, ka izejvielas mefedrona ražošanai iepērkot Ķīnā, kur esot zemākas cenas, nekā Krievijā un tad neoficiāli pārstrādāts kādā no Latvijas farmaceitiskajām kompānijām. Tur narkotiskā viela tiek saražota un ar ekspressūtījumu, neatklājot patieso paciņas saturu, nogādāta Lielbritānijā. «Tas ir 99.5 % tīrs, Ja vēlaties, varu saražot 50 kilogramus mēnesī. Lētāk mefedronu nekur neatradīsiet,» The Sun žurnālistiem esot lielījies 28 gadus vecais Abidi

Mefedrona tirdzniecība esot ienesīgs bizness, noskaidrojuši The Sun. Tā, 50 kg mefedrona iegāde Rīgā izmaksājot 100 tūkstošus britu mārciņu, bet Lielbritānijā to varot pārdot par 10 mārciņām gramā, kas ļauj realizējot 50 kg, iegūt pusmiljonu britu mārciņu.

Interneta pieejamā informācija apliecina, ka patiešam ir Latvijas uzņēmumi, kas piedāvā mefedronu. Tā SIA Kafijas paradīze piedāvā iegādāties mefedronu, kura izcelsmes vieta esot Latvija. Tiesa, Kafijas paradīzes piedāvātie piegādes apjomi ir ievērojami lielāki – minimālais pasūtījums ir 5 kg, bet piegādāt iespējams pat līdz 100 kilogramiem nedēļā. Uzņēmums tūlītējai nosūtīšanai piedāvā mefedronu 4.5-5 tūkstošu eiro vērtībā. Kā vēstīts lapā alibaba.com, Kafijas paradīze nodarbinot 5- 10 cilvēkus un ik gadu apgrozot 1-2.5 miljonus ASV dolāru (520 tūkst – 1.3 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru