Jaunākais izdevums

Nasdaq Riga valde ir nolēmusi anulēt biedra statusu AS «ABLV Bank» ar 2018. gada 12. jūliju, liecina biržas paziņojums.

Lēmums anulēt biedra statusu pieņemts, pamatojoties uz Eiropas Centrālās bankas lēmumu par AS ABLV Bank licences anulēšanu un Nasdaq Riga Biedru noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) šodien paziņoja balvas «Nasdaq Baltic Awards 2019» uzvarētājus, godinot labākos Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumus atklātības, labas pārvaldības un investoru attiecību izcilības jomā, izceļot aktīvāko un nozīmīgāko biržas biedru sniegumu.

Pirmo reizi tika atzīmēti arī spilgtākie notikumi kapitāla tirgū Baltijā un citu tirgus dalībnieku devums Baltijas kapitāla tirgus ilgtspējīgā attīstībā.

Balvas sešās nominācijās un viena speciālbalva tika piešķirtas Baltijas biržu un Nasdaq CSD organizētajā tiešraides ceremonijā vienlaikus Tallinā, Rīgā un Viļņā. Atzīmējot īpašo notikumu, Nasdaq prezidente Adena Friedmana uzaicināja Nasdaq Baltijas biržās kotētos uzņēmumus LHV Group, MADARA Cosmetics un Lietuvos Energija vienlaikus svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas zvanu Nasdaq MarketSite, Ņujorkas Taimskvērā, ASV.

«Patiess prieks sveikt divgades Nasdaq Baltic Awards pirmos laureātus. Uzvarētāji ar savu spožo sniegumu labas pārvaldības, atklātības un investoru attiecību jomās kombinācijā ar akciju cenas pieaugumu biržā, ir uzstādījuši augstu latiņu visiem regulētā un alternatīvā First North tirgus emitentiem, kas savukārt iedvesmo un vairo investoru uzticību ilgtspējīgiem ieguldījumiem un ekonomiskajai izaugsmei kopumā,» gandarījumu pauda Indars Aščuks, Nasdaq Baltijas tirgu vadītājs. «Mēs vēlamies pateikties visiem kapitāla tirgus ekosistēmas dalībniekiem, sabiedrotajiem un partneriem par lielo ieguldījumu investīciju kultūras veicināšanā Baltijā, padarot reģionu pievilcīgāku investīciju piesaistei.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālais tehnoloģiju uzņēmums, kas apkalpo kapitāla tirgus un citas nozares, Nasdaq paziņo par Lienes Dubavas iecelšanu Nasdaq RIGA valdes priekšsēdētājas amatā. Liene Dubava aizstāj Daigu Auziņu-Melalksni, kura turpinās karjeru ārpus Nasdaq kā padomes locekle.

Daiga Auziņa-Melalksne, kura šobrīd ir Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja, paziņoja par savu nodomu atstāt Nasdaq septembra beigās, lai turpinātu padomes locekļa karjeru. Daiga vada Nasdaq Riga kopš 2005. gada un Baltijas biržas kopš 2012. gada. Daiga ir vadījusi Tallinas, Rīgas un Viļņas biržu integrāciju kopējā Nasdaq Baltija tirgū un aktīvi popularizējusi priekšrocības, ko sniedz attīstīts kapitāla tirgus Latvijā un Baltijā. Daiga ir piedalījusies Eiropas Komisijas Augsta līmeņa forumā par kapitāla tirgu savienību, sniedzot ieguldījumu ES Kapitāla tirgu savienības rīcības plāna izstrādē.

Savu karjeru Nasdaq Riga Liene aizsāka 2003. gadā kā Emitentu attiecību speciāliste. 2006. gadā viņa pārņēma Tirdzniecības vadītājas pienākumus un 2007. gadā pievienojās Nasdaq Riga valdei. Kopš 2012. gada Liene Dubava ir atbildīga par Nasdaq Baltija biržā kotētajiem uzņēmumiem. Liene ir devusi lielu ieguldījumu Latvijas un Baltijas vērtspapīru tirgus attīstībā, viņa ir bijusi atbildīga par korporatīvās pārvaldības un investoru attiecību uzlabošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Nasdaq Baltijas biržas ievieš Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstu

Db.lv, 06.12.2021

"Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja un "Nasdaq" Baltijas tirgus vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Nasdaq" Baltijas biržas ievieš jaunu pakalpojumu - "First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstu, teikts biržas paziņojumā.

Jaunais pakalpojums ļauj investoriem tirgot akcijas, kas kotētas citos Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) regulētos tirgos vai tiek tirgotas daudzpusējās tirdzniecības sistēmās.

"Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja un "Nasdaq" Baltijas tirgus vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne skaidro, ka jaunais pakalpojums ievērojami paplašinās akciju tirdzniecības un investīciju iespējas Baltijas reģionā.

Sākot ar pirmdienu, 6.decembri, divu Polijas tirgū kotēto uzņēmumu - "City Service" un "AB Inter RAO Lietuva" - akciju tirdzniecība tiks sākta "First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstā.

"First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības saraksts ir daudzpusēja tirdzniecības sistēma bez regulēta tirgus statusa, kurā birža nodrošina akciju tirdzniecību. Tirdzniecības sākšana "First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstā nav uzskatāma par akciju kotāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Nasdaq Riga» biržas valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne pārapstiprināta savā līdzšinējā amatā, savukārt līdzšinējais AS «Nasdaq Riga» valdes loceklis Indars Aščuks neturpinās ieņemt amatu, kurā darbojies kopš 2004.gada, liecina Nasdaq informācija.

Biržas valdes locekle Liene Dubava atkārtoti apstiprināta savā līdzšinējā amatā. Daiga Auziņa-Melalksne ieņem biržas valdes priekšsēdētājas amatu kopš 2005.gada, pirms tam viņa bija arī valdes locekle, bet Liene Dubava ir valdes locekle kopš 2007.gada.

I. Aščuks gan joprojām ir SE «Nasdaq CSD», reģionālā centrālā vērtspapīru depozitārija Baltijā, valdes priekšsēdētājs.

AS «Nasdaq Riga» ir vienīgais licencētais regulētā vērtspapīru tirgus organizētājs Latvijā. Tā nodrošina vērtspapīru tirdzniecību, kā arī gādā, lai tirgus būtu atklāts un caurspīdīgs, lai visiem ieguldītājiem tirgus informācija būtu vienādi pieejama.

AS «Nasdaq Riga» dibināta 1993.gadā kā AS «Rīgas Fondu Birža». Tās pamatkapitāls ir 1 013 745 eiro un lielākais akcionārs ar 92.98% akciju ir «Nasdaq» grupā ietilpstošais uzņēmums «Nasdaq Nordic", bet 7,02% akciju pieder AS «Rietumu Banka».

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Citadeles padomes locekles amatā izvirzīta Auziņa-Melalksne

Db.lv, 30.08.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržas "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne ir izvirzīta darbam bankas "Citadele" padomē pēc attiecīgo regulatora atļauju saņemšanas, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Bankā informē, ka padomes loceklis Džeimss Balsilijs 2023.gada augustā ir atkāpies no amata. Balsilijs sāka darbu bankas padomē 2015.gada 20.aprīlī un bija arī Audita un atbilstības komitejas loceklis.

Auziņa-Melalksne, kura šobrīd ir "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja, paziņojusi par nodomu atstāt "Nasdaq" septembra beigās. Auziņa-Melalksne vada "Nasdaq Riga" kopš 2005.gada un Baltijas biržas kopš 2012.gada.

Nasdaq Riga jauna valdes priekšsēdētāja 

Globālais tehnoloģiju uzņēmums, kas apkalpo kapitāla tirgus un citas nozares, Nasdaq paziņo...

Jau ziņots, ka biržas "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētājas amatā no 2023.gada 1.oktobra darbu sāks Liene Dubava.

Bankas "Citadele" auditētā peļņa 2022.gadā bija 42,183 miljoni eiro, kas ir par 42,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada beigās bija 5,12 miljardu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2022.gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Cobalt kļūst par Nasdaq First North sertificēto konsultantu

Db.lv, 23.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2022. gada 23. februāra zvērinātu advokātu birojs Cobalt kļuvis par sertificēto konsultantu Nasdaq First North tirgū Latvijā.

Sertificētā konsultanta statusa iegūšana ļauj Cobalt konsultēt uzņēmumus ar ambīcijām ienākt First North tirgū Latvijā. Sertificētā konsultanta uzdevums ir sniegt atbalstu uzņēmumam sagatavošanās procesā, kā arī sniegt nepieciešamo atbalstu un konsultācijas pēc iekļaušanas First North tirgū.

“Kapitāla piesaistes pievilcība caur biržu uzņēmēju redzējumā būtiski pieaug, un tas nozīmē, ka profesionāla padomdevēja atbalsts uzņēmumiem IPO ceļā uz biržu būs nozīmīgs veiksmes faktors,” uzsvēra Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne. “Sveicam Cobalt ar pievienošanos Nasdaq First North sertificēto konsultantu saimei, un novēlam panākumus, sniedzot atbalstu Latvijas avangarda uzņēmumiem izaugsmes kapitāla piesaistīšanā.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Interactive Brokers (U.K.) Limited kļūst par biedru Nasdaq Baltijas biržās

Dienas Bizness, 31.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. februāra Interactive Brokers (U.K.) Limited tiek piešķirts biržas biedra statuss darījumu veikšanai Nasdaq Baltijas tirgū, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Interactive Brokers (U.K.) Limited būs biedrs visās trijās Nasdaq Baltijas biržās - Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius.

Londonā bāzētais Interactive Brokers (U.K.) Limited kļūst par 19. biedru Nasdaq Baltijas biržās. Interactive Brokers (U.K.) Limited piedāvā brokeru un klīringa pakalpojumus finanšu instrumentu tirgū gan privātajiem, gan institucionālajiem klientiem. Kopš 2002. gada uzņēmuma, kas ietilpst Interactive Brokers Group LLC, investīciju darbības veikt ir pilnvarojusi Lielbritānijas finanšu tirgu regulējošā iestāde (FCA).

«Ir īpašs prieks sveikt biržā jauno biedru Interactive Brokers (U.K.) Limited, kas ir viens no vadošajiem brokeru pakalpojumu sniedzējiem vairāk nekā 120 tirgos visā pasaulē privātajiem un institucionālajiem investoriem. Tas ir nozīmīgs notikums Baltijas reģiona kompānijām, jo tās kļūst pieejamākas tirdzniecībai plašākam starptautisko investoru lokam,» uzsvēra Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Nasdaq pasniegs izcilības balvas Nasdaq Baltic Awards

Lelde Petrāne, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq šodien paziņoja par izcilības balvas «Nasdaq Baltic Awards 2019» ieviešanu, lai atzīmētu Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumu sasniegumus caurskatāmības, labas korporatīvās pārvaldības un investoru attiecību jomā.

«Ir patiess gandarījums, ka pēdējie gadi Baltijas kapitāla tirgū ir bijuši īpaši veiksmīgi. Biržas regulētajā un First North alternatīvajā tirgū ienākuši daudzi jauni akciju un obligāciju emitenti,» pauda Nasdaq vadītājs Baltijā un Nasdaq CSD valdes priekšsēdētājs Indars Aščuks.

«Nasdaq Baltic Awards» apbalvošanas ceremonija turpmāk notiks ik pēc diviem gadiem, un balvas tiks pasniegtas sešās nominācijās:

Labākās investoru attiecības;

Labākās investoru attiecības First North tirgū;

Labākās investoru attiecības starp jaunajiem Parāda vērtspapīru emitentiem;

Biržas gada biedrs;

Labākais kapitāla tirgus atspoguļojums medijos;

Gada notikums biržā.

«Lai izstrādātu «Nasdaq Baltic Awards» balvas jauno koncepciju, ņēmām vērā gan vietējo, gan ārvalstu kapitāla tirgus ekspertu pieredzi. Mūsu mērķis bija vērtējuma rezultātos atspoguļot saikni starp biržā kotēta uzņēmuma investoru attiecību kvalitāti un akciju cenas pieaugumu biržā. Apbalvojot labākos, mēs vēlamies godināt visus kapitāla tirgus dalībniekus, konsultantus, kā arī izcelt plašsaziņas līdzekļu veikumu un citus nozīmīgus kapitāla tirgus attīstību veicinošus notikumus, kas stiprina kapitāla tirgus kultūras attīstību Baltijas valstīs,» skaidro Nasdaq Riga valdes priekšsēdētaja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DelfinGroup uzsāk IPO biržā Nasdaq Riga

Db.lv, 27.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas finanšu koncerns AS DelfinGroup otrdien, 28. septembrī, uzsāk akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) biržā Nasdaq Riga. Pieteikties uzņēmuma IPO akcijām būs iespējams līdz 11. oktobrim.

Privātajiem investoriem un institucionālajiem investoriem būs iespēja parakstīties kopā uz 7,300,000 jaunām uzņēmuma akcijām. Uzņēmumam ir opcija palielināt kopējo akciju piedāvājumu vēl par 1,095,000 akcijām, tādējādi kopējam emitējamam akciju skaitam publiskajā piedāvājumā sasniedzot 8,395,000 akcijas. Vienas akcijas cena ir 1,52 eiro. Minimālais akciju parakstīšanās apjoms vienam investoram: sākot no 1 akcijas.

IPO varēs piedalīties jebkurš privātais investors no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un institucionālie investori no Latvijas un atsevišķi izvēlētām Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīm, kā arī citi institucionālie investori saskaņā ar akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Foto: Nasdaq apbalvo labākos vērtspapīru tirgū

Jānis Goldbergs, 04.02.2019

AS Madara Cosmetics valdes locekle Lotte Tisenkopfa-Iltnere un Altum valdes priekšsēdētājs

Reinis Bērziņš.

Foto: nasdaqbaltic.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

31. janvārī Rīgā, Tallinā un Viļņā vienlaikus tika paziņoti ASV reģistrētās biržas Nasdaq balvas Nasdaq Baltic Awards 2019 ieguvēji Baltijā.

Nominācijā Biržas gada notikums Latvijā balvu ieguva attīstības finanšu institūcija Altum, kuras obligācijas piedzīvojušas veiksmīgu emisiju. Savukārt SIA Madara Cosmetics nominācijā Labākās investoru attiecības First North tirgū atzinību saņēma par debiju vērtspapīru tirgū. Abi uzņēmi raisījuši lielu investoru interesi.

Izvērtējot Nasdaq Baltijā kotētos uzņēmumus, par kritērijiem izvēlējās tirdzniecības aktivitāti un akciju cenas pieaugumu, izcilību korporatīvajā pārvaldībā un caurskatāmībā, kā arī, ņemot vērā to, kā uzņēmumus vērtē citi tirgus dalībnieki un investori.

«Katrs novērtēšanas kritērijs ir būtisks un vienlaikus citus papildina. Ir svarīgi, ka uzņēmums, kas darbojas saskaņā ar labo praksi, izprot labas pārvaldības un caurskatāmības lomu – gan teorijā, gan praksē. Savukārt investori novērtē šāda uzņēmuma centienus investoru informēšanā,» ceremonijā skaidroja Džefrijs Mazullo, Nasdaq Baltic Awards vērtēšanas komitejas priekšsēdētājs un Attīstības tirgus ESG vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. novembra BlueOrange Bank piešķirts biržas biedra statuss Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius biržās, liecina biržas paziņojums.

«Dalība biržas biedra statusā ļaus bankai piedāvāt klientiem pieeju Rīgā un Viļņā publiski kotētu akciju un obligāciju segmentiem. Tādējādi BlueOrange banka paplašina savu pakalpojumu klāstu papildus jau iepriekš sniegtajiem vērtspapīru norēķiniem Nasdaq CSD un Nasdaq FirstNorth sertificētā konsultanta pakalpojumiem,» atzīmē BlueOrange valdes loceklis Jānis Dubrovskis.

«Sveicu BlueOrange Bank ar biedra statusa iegūšanu Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius biržās. Plašāks biržas biedru loks sniegs investoriem lielākas izvēles iespējas piekļūt investīcijām Baltijas tirgū,» pauda Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

BlueOrange Bank darbosies ar biržas biedra identifikācijas kodu BORA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Investoru iecienītākās akcijas decembrī

Žanete Hāka, 06.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada decembrī kopējais tirdzniecības apgrozījums ar "Nasdaq" Baltijas biržu akcijām sasniedza 18,87 miljonus eiro, kas ir par 23,57% mazāk nekā iepriekšējā mēnesī, liecina biržu statistika.

Mazākais apgrozījums jeb 0,96 miljoni eiro bija ar "Nasdaq Riga" biržā kotētajām akcijām, apgrozījumam mēneša laikā samazinoties par 35,67%. Nasdaq Vilnius tirdzniecības apgrozījums sasniedza 5,52 miljonus eiro, mēneša laikā sarūkot par 45,85%. Savukārt Nasdaq Tallinn apgrozījums saruka par 4,73% līdz 12,4 miljoniem eiro.

Kopējā "Nasdaq Tallinn", "Nasdaq Riga" un "Nasdaq Vilnius" biržās iekļauto akciju vērtība sasniedza 7,25 miljardus eiro, mēneša laikā palielinoties par 2,07%.

Kopumā ar Baltijas biržu akcijām tika veikti 11,8 tūkstoši darījumu.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, ar kurām akcijām decembrī notikusi aktīvākā tirdzniecība, sasniedzot lielāko tirdzniecības apgrozījumu!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stikla šķiedras ražotājas AS "Valmieras stikla šķiedra" akcijas jūnija vidū izslēgs no biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Otrā saraksta, otrdien nolēma "Nasdaq Riga".

Par pēdējo akciju kotācijas dienu noteikts 2021.gada 18.jūnijs.

"Valmieras stikla šķiedra" pirmdien iesniedza biržai "Nasdaq Riga" iesniegumu par akciju izslēgšanu no "Nasdaq Riga" Baltijas Otrā saraksta.

Šāds iesniegums iesniegts balstoties uz 2021.gada 29.marta ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemto lēmumu.

"Valmieras stikla šķiedra" akcionāri 29.martā ārkārtas sapulcē ar nepieciešamo balsu vairākumu atbalstīja kompānijas akciju izslēgšanu no biržas "Nasdaq Riga".

"Valmieras stikla šķiedra" koncerns šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 28,445 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,4% mazāk nekā 2020.gada attiecīgajā laika periodā, un guva peļņu 3,236 miljonu eiro apmērā, kas ir 1,5 reizes lielāka nekā gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK apstiprina AS DelfinGroup IPO prospektu

Db.lv, 22.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 21. septembra padomes sēdē ir apstiprinājusi Latvijas finanšu koncerna AS DelfinGroup akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu.

Tādejādi AS DelfinGroup būs pirmais uzņēmums kopš 2017.gada, kurš veiks akciju IPO Nasdaq Riga.

IPO parakstīšanās uz AS DelfinGroup akcijām notiks no 2021. gada 28. septembra līdz 11. oktobrim (ieskaitot). Tajā varēs piedalīties jebkurš privātais investors no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un institucionālie investori no Latvijas un atsevišķi izvēlētām Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīm, kā arī citi institucionālie investori saskaņā ar akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu. Minimālais ieguldījuma apjoms ir 1 akcija.

AS DelfinGroup ir tiesīga izteikt akciju publisko piedāvājumu līdz 7,300,000 akcijām (tas var tikt palielināts par 1,095,000 akcijām līdz 8,395,000 akcijām) ar cenu 1,52 EUR par akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas finanšu koncerns AS DelfinGroup būs viens no pirmajiem uzņēmumiem Latvijas biržas vēsturē, kas gandrīz visas akciju sākotnējo publisko piedāvājuma (IPO) tikšanās un komunikāciju ar potenciālajiem investoriem organizēs ar moderno tehnoloģiju palīdzību virtuālajā vidē.

AS DelfinGroup laika posmā no 22. septembra līdz 11. oktobrim rīkos gan privātus, gan publiskus digitālos investīciju vebinārus privātajiem investoriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vebināri un interaktīvas prezentācijas privātajiem investoriem būs pieejamas gan Nasdaq Riga, gan LHV Bank, gan citās platformās.

Vebināru mērķis ir mudināt Baltijas valstu iedzīvotājus investēt vietējā kapitāla tirgū, kā arī iepazīstināt privātos investorus ar AS DelfinGroup šoruden plānoto akciju sākotnējo publisko piedāvājumu.

Tostarp publiska virtuālā konference Nasdaq Riga platformā pilnīgi visiem interesentiem un Baltijas valstu investoriem notiks 28. septembrī plkst. 11:00 angļu valodā un plkst. 13:00 latviešu valodā (Rīgas laiks). Vebināru vadīs un uz jautājumiem atbildēs AS DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš un valdes loceklis Kristaps Bergmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Biržā sāk tirgot DelfinGroup obligācijas

Db.lv, 03.07.2023

Nasdaq Riga vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne un DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržā "Nasdaq Riga" šodien sākusi nebanku kreditētāja "DelfinGroup" obligāciju 10 miljonu eiro vērtībā tirdzniecību "First North" Obligāciju sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Obligāciju sarakstā iekļautas 10 000 obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro. Obligāciju kupona gada likme ir mainīga - 8,75% plus trīs mēnešu EURIBOR.

Obligāciju dzēšanas datums ir 2024.gada 25.septembris.

"DelfinGroup" finanšu direktors un valdes loceklis Aldis Umblejs norāda, ka kopumā šī ir astotā obligāciju emisija kopš 2013.gada, un šajā periodā ar obligācijām piesaistīti 47 miljoni eiro. Turklāt šī ir jau sestā obligāciju emisija, kas tika iekļauta tirdzniecībai "Nasdaq Riga".

Līdz ar jauno obligāciju kotēšanu šobrīd investoriem būs pieejamas divas "DelfinGroup" obligāciju emisijas "First North" alternatīvajā tirgū.

"Priecājamies par katru Latvijas uzņēmumu, kas spēj un zina, kā izmantot biržas sniegtās priekšrocības. Vēl lielāks prieks ir par tiem uzņēmējiem, kas spēj finansējumu biržā piesaistītu atkārtoti. Sveicam DelfinGroup ar atkārtotu obligāciju iekļaušanu Nasdaq First North tirgū!" pauž Nasdaq Riga vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas investoru iecienītākās akcijas jūlijā

Žanete Hāka, 06.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlijā Baltijas biržās tirdzniecības apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, saruka par 21,7%, liecina “Nasdaq” Baltijas biržu dati.

Kopējais tirdzniecības apgrozījums sasniedza 28,64 miljonus eiro, no kuriem 14,1 miljons bija “Nasdaq Tallinn”, 2,52 miljoni eiro - “Nasdaq Riga”, bet 12,01 miljons eiro - “Nasdaq Vilnius” apgrozījums.

Straujākais tirdzniecības apgrozījuma kritums vērojams Tallinas biržā - par 30,38%. “Nasdaq Riga” apgrozījums pieauga par 251,75%, bet “Nasdaq Vilnius” - saruka par 23%.

Kopējā Baltijas biržās kotēto uzņēmumu kapitalizācija sasniedza 6,017 miljardus eiro, mēneša laikā sarūkot par 15,98%.

Galerijā iespējams uzzināt, ar kurām akcijām Investori jūlijā tirgojās visaktīvāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. novembrī uzsākta pašmāju degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotāja AS “Virši-A” (“Virši”) akciju tirdzniecība biržas Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū First North.

Uzņēmuma akciju iekļaušanu biržā iezīmēja simboliska tirdzniecības zvana iezvanīšana pie vienas no “Virši” uzpildes stacijām Lubānas ielā, Rīgā.

“Veiksmīgs starts biržā ir vienlaikus gan liela sagatavošanās perioda noslēgums, gan jauna darbības posma sākums, nu jau oficiāli publiska uzņēmuma statusā. Esam pateicīgi ikvienam investoram par lielo interesi mūsu akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā. Gandrīz 7 500 investoru jeb teju 75 % no visiem investoriem iegādājušies simts un vairāk akciju un, pateicībā par izrādīto uzticību, jau šodien šiem investoriem ir iespēja pieteikties “Virši” akcionāru lojalitātes programmai, turpmāk saņemot praktiskus un ikdienā noderīgus labumus visā “Virši” staciju tīklā. Investoru aktīvā līdzdalība ļaus mums vēl vairāk paātrināt uzņēmuma attīstību, kā arī pilnveidot alternatīvo degvielas veidu piedāvājumu Latvijas tirgū,” uzsver Jānis Vība, “Virši” valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot veiksmīgi uzsākto biržā kotētu uzņēmumu Finanšu datu analīzes un pētniecības programmu, kas tika ieviesta šā gada maijā mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstības atbalstam, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) paplašina šo iniciatīvu, iekļaujot Baltijas valstu uzņēmumus.

Atbilstoši ERAB līgumam ar Nasdaq Baltijas biržām Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, programmā tiek iekļauti trīs Baltijas uzņēmumi - AUGA group (Lietuva), HansaMatrix (Latvija) un Ekspress Grupp (Igaunija).

Programmas ietvaros izveidoto finanšu datu analīzes un pētniecības ziņojumu par AUGA group publicēšana tiek uzsākta ar šodienu, savukārt 15.decembrī tiks publicēts ziņojums par Ekspress Grupp un 18.decembrī ziņojums par HansaMatrix. Šie Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumi programmā piedalīsies divus gadus.

Programma, ko finansē TaiwanBusiness-ERAB Tehniskās sadarbības fonds, nodrošina finanšu datu analīzi un plašāku pētījumu klāstu par maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas kotēti biržās Bulgārijā, Horvātijā, Ziemeļmaķedonijā, Rumānija, Serbijā un Slovēnijā. Ziņojumi bez maksas ir publiski pieejami programmas tīmekļa vietnē www.listed- sme.com. Līdz šim pētījumi ir uzsākti par 16 uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DelfinGroup gatavi startam biržā

Guntars Gūte, Diena, speciāli Dienas Biznesam, 01.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šoruden Latvijas finanšu nozares koncerns AS DelfinGroup īstenos akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) Nasdaq Riga biržas Baltijas oficiālajā sarakstā.

2021. gada pirmajos sešos mēnešos koncerns sasniedzis 11,9 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir kāpums par 6,4%, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā, savukārt EBITDA pirmajā pusgadā pieauga par 8,7%, sasniedzot 4,6 miljonus eiro, bet AS DelfinGroup peļņa pirms dividenžu nodokļiem pirmajā pusgadā palielinājās par 9%, sasniedzot 2,3 miljonus eiro. Tādējādi šogad DelfinGroup sasniedza lielāko pirmā pusgada apgrozījumu uzņēmuma vēsturē.

Pandēmija nekavē izaugsmi

“Apgrozījuma kāpumu izdevās sasniegt, galvenokārt pateicoties patēriņa kreditēšanas, lombarda aizdevumu un preču tirdzniecības kāpumam digitālajos kanālos, jo straujāku klātienes tirdzniecības pieaugumu joprojām apgrūtina Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi. Taču, neskatoties uz ierobežojumiem, otrajā ceturksnī izdevās nozīmīgi uzlabot aizdevumu izsniegšanu. Patēriņa aizdevumu portfelis pirmajā pusgadā sasniedza 30,4 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 50,3%, salīdzinot ar 2020. gada pirmā pusgada beigu rezultātiem, un bija patēriņa aizdevumu portfeļa rekords,” norāda AS DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North" šodien līdzās jau tirgotajām degvielas mazumtirgotāja AS "Virši-A" akcijām tiks iekļautas vēl papildus 1 735 489 akcijas, teikts biržas paziņojumā.

Kopā ar papildus akcijām tirdzniecībai būs pieejamas 15 091 209 "Virši-A" akcijas.

Šīs akcijas ir vienīgi un tieši saistītas ar neseno veiksmīgo IPO procesu, skaidro uzņēmumā. Kā iepriekš bija rakstīts Virši-A prospektā (107. lpp, 17.9. punkts), lai nodrošinātu sekmīgu norēķinu par piedāvājuma (jeb IPO laikā piedāvātajām) akcijām, un akcijas veiksmīgi nonāktu jauno akcionāru kontos, IPO ietvaros piedāvāto akciju skaits, tas ir, 1 735 489 akcijas, tika aizņemtas no esošajiem (pirms IPO) akcionāriem. "Tagad, kad pamatkapitāls ir palielināts un atmaksāts, tas ir, formalitātes ir sakārtotas (t.sk., pirmā kalendārā mēneša akciju cenas stabilizācijas periods ir beidzies), jaunās akcijas 1 735 489 apmērā tiek atgrieztas aizdevējiem un paralēli tās tiek iekļautas tirdzniecībā Nasdaq Riga biržā. Tātad kopā 15 091 209 Virši-A akcijas no šodienas tiek iekļautas Nasdaq Riga First North," informē uzņēmuma pārstāve Undīne Priekule.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Citadeles banka var iekustināt kapitāla tirgu Latvijā

Māris Ķirsons, 19.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Citadeles bankas akcionāri izlems veikt akciju sākotnējo publisko akciju piedāvājumu jeb IPO biržā, tas, iespējams, varētu būt viens no lielākajiem emitentiem biržas Nasdaq Riga vēsturē, dodot nozīmīgu impulsu kapitāla tirgus attīstībai Latvijā, jo šāds emitents ļautu piesaistīt ne tikai Baltijas, bet jo īpaši ārvalstu institucionālos investorus, kuri parasti ir ieinteresēti ieguldīt lielos uzņēmumos.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta bijusī ilggadējā biržas "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja, tagad a/s Citadele banka padomes locekle Daiga Auziņa-Melalksne. Viņa norāda, ka Latvija diemžēl pašlaik neatrodas lielo ārvalstu investoru radara zonā, jo Baltijas biržās ir ierobežots lielo kotēto uzņēmumu skaits, savukārt Latvijā faktiski nav tādu kompāniju, kurās ārvalstu investori varētu ieguldīt, neiegūstot nozīmīgu līdzdalību.

Fragments no intervijas

Kādēļ pēc 25 darba gadiem Nasdaq Riga (iepriekš - Rīgas Fondu birža) izlēmāt mainīt darba vietu un pievienoties Citadele bankas padomei?

Tik ilgi strādājot vienā postenī vienā brīdī uzrodas sajūta, ka viss jau ir pieredzēts, ka ir situācijas, kuras tiek pārdzīvotas vairākkārt, un tas, manuprāt, ir labs brīdis, lai apsvērtu darba vides un karjeras maiņu. Šodienas pasaulē cilvēkam dzīvē var būt ne tikai viena, bet pat vairākas karjeras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržu investoriem smagi zaudējumi, cer uz dividendēm

Elīza Grīnberga, speciāli DB, 11.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Baltijas akciju tirgos iekļauto uzņēmumu vērtspapīru cenas aizvadītajā gadā piedzīvojušas smagu kritumu, tam sasniedzot pat vairākus desmitus procentu, taču šogad varētu atgūties, un vairākas kompānijas investorus varētu iepriecināt ar dividendēm, norāda tirgus eksperti.

Baltijas biržu investori ar savu ieguldījumu rezultātiem aizvadītajā gadā diez vai ir apmierināti, jo lielākā daļa Oficiālajā sarakstā kotēto uzņēmumu akciju cenu izmaiņu ir sarkanajā teritorijā, turklāt ne viens vien uzņēmums zaudējis vērtību vairāku desmitu procentu apmērā. Kritumu izraisīja globālais negatīvais fons, taču savu artavu deva arī atsevišķu uzņēmumu darbības negatīvie līkloči. Šajā gadā pagaidām strauja cenu izaugsme netiek prognozēta, ņemot vērā, ka pasaules tirgos pastāv vairāki būtiski faktori, kas var ietekmēt starptautisko vērtspapīru cenu, un tas ietekmēs arī vietējo investoru noskaņojumu.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Nasdaq Baltijas biržu vērtīgākie uzņēmumi

Žanete Hāka, 05.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada maijā Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumu kopējā vērtība sasniedza 6,9 miljardus eiro, kas ir par 2,56% mazāk nekā pirms mēneša, liecina Baltijas biržu statistika.

Nasdaq Vilnius uzņēmumu vērtība bija 3,4 miljardi eiro, kas ir par 3,11% mazāk nekā pirms mēneša, Nasdaq Tallinn – 2,65 miljardi eiro, mēneša laikā sarūkot par 3,11%, bet Nasdaq Riga uzņēmumu vērtība sasniedza 813,9 miljonus eiro, kas ir par 1,71% lielāka nekā iepriekšējā mēnesī.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kuri maija beigās bija Nasdaq Baltijas biržu vērtīgākie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nasdaq Baltijas sertificētajiem konsultantiem pievienojas Ellex Kļaviņš

Zane Atlāce - Bistere, 08.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zvērinātu advokātu birojs "Ellex Kļaviņš" kļuvis par Sertificēto konsultantu Nasdaq First North tirgū Latvijā, informē Nasdaq.

Sertificētā konsultanta statusa iegūšana ļauj "Ellex Kļaviņš" konsultēt uzņēmumus Latvijā, kuri vēlas uzsākt tirdzniecību Nasdaq Baltijas alternatīvajā tirgū First North. Sertificētā konsultanta uzdevums ir sniegt atbalstu uzņēmumam sagatavošanās procesā, kā arī pēc tā iekļaušanas First North tirgū.

"Esam patiesi gandarīti par jauniegūto First North Sertificētā konsultanta statusu. Tas ir likumsakarīgs solis gan visa mūsu biroja, gan banku darbības un finanšu prakses ietvaros. Vienmēr tiecamies uz augstākās kvalitātes standartiem un esam gatavi sniegt papildu pievienoto vērtību mūsu klientiem," komentē Ellex Kļaviņš asociētais partneris Valters Diure.

Komentāri

Pievienot komentāru