Bankas

Naudas atmazgāšanas skandāla dēļ atkāpjas Nīderlandes bankas ING finanšu direktors

LETA, 11.09.2018

Jaunākais izdevums

Nīderlandes lielākās bankas ING finanšu direktors Koss Timmermanss atkāpies no amata saistībā ar naudas atmazgāšanas skandālu, kura dēļ bankai tika piemērots apjomīgs naudassods.

ING otrdien paziņoja, ka Timmermanss, kurš ir arī kompānijas valdes loceklis, atkāpjas no amata, ING cenšoties stiprināt atbilstības risku novēršanu.

Nīderlandes varasiestādes pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka ING gadiem ilgi nav spējusi pienācīgi īstenot pasākumus, lai novērstu naudas atmazgāšanu un terorisma finansēšanu, nav veikusi atbilstošas klientu pārbaudes un nepietiekami izmeklējusi aizdomīgus darījumus.

ING tika piemērots 775 miljonu eiro naudassods.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Nīderlandes ING gadiem izmantota naudas atmazgāšanai; bankai jāmaksā 775 miljonu eiro sods

Db.lv, 05.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes banka ING Groep atzinusi, ka caur tās kontiem veikta nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācija un piekritusi maksāt 775 miljonu eiro sodu, raksta ārvalstu mediji.

Trūkumi bankas sistēmās noveda pie tā, ka klienti varēja izmantot bankas kontus nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijai gadiem, paziņojumā teikusi ING banka.

Nīderlandes finanšu noziegumu izmeklētāji informējuši, ka ING pārkāpusi likumdošanu, nenovēršot regulāru naudas atmazgāšanu un terorisma finansēšanu gadiem, neizvērtējot kontu īstos klientu labuma guvējus un nepamanot neparastus un aizdomīgus darījumus, kas veikti caur šiem kontiem.

ING, kas ir Nīderlandes lielākais finanšu pakalpojumu sniedzēja, komentējusi, ka nav iespējams aplēst, cik daudz naudas atmazgāts caur tās kontiem, taču izmeklētāji aģentūrai Reuters minējuši, ka tie varēja būt simtiem miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā ASV Federālo Rezervju sistēmas (FRS) paziņojumu par pievēršanos jaunai stratēģijai, arī Eiropas Centrālā banka varētu izvērtēt šo metodi, uzskata "Bloomberg" aptaujātie ekonomisti.

FRS jaunā pieeja, ko ceturtdien atklāja tās vadītājs Džeroms Pauels, paredz ar strauju likmju celšanu neapkarot inflāciju, kad tā pārsniegs 2%.

ECB vadītāja Kristīne Lagarda FRS pieeju varētu uzskatīt par labu variantu, un tas ļautu ECB amatpersonām paildzināt labvēlīgas monetārās politikas periodu, nesatraucoties par ekonomistu izteicieniem un prognozēm, ņemot vērā inflācijas dinamiku.

"Es uzskatu, ka šis FRS solis noteiks toni arī citām lielākajām centrālajām bankām," uzskata "Danske Bank" galvenais stratēģis Pīts Kristensens. "Esmu pārliecināts, ka ECB izvērtēs visus šī ierosinājuma plusus un mīnusus," viņš piebilst.

Zemā inflācija ir bijis ilgstošs bieds lielākajām centrālajām bankām, kuru vidū valda satraukums, ka tā pārvērtīsies deflācijas spirālē. Centrālās bankas ekonomikā ir iepludinājušas triljoniem dolāru, taču panākumi bijuši ierobežoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, reaģējot uz ziņām par to, ka vairākas no pasaulē lielākajām bankām pieļāvušas aizdomīgu darījumu norisi caur tām, investori lielāku uzmanību pievērsa Eiropas banku akcijām, liecina biržu dati.

Negatīvās informācijas rezultātā saruka daudzu Eiropas banku akciju cena. Tā, piemēram, "Danske Bank" vērtība samazinājās par 3,17%, "ING Groep" - par vairāk nekā 8%, "Banco Santander" - par 8%, "Bankia" - par 7,43%, "Lloyds Banking Group" - par 6,7%, "Barclays" - par gandrīz 6%, "Swedbank" - par 3%.

Jāatgādina, ka Eiropas bankām jau iepriekš nav veicies īpaši labi, jo to darbību pēdējā laikā negatīvi ietekmē zemā peļņa un kredītņēmēju situācijas pasliktināšanās pandēmijas dēļ, tāpat vairāku banku vērtību jau iepriekš iedragājuši dažādi ar naudas atmazgāšanas darījumiem saistīti skandāli, tādēļ jaunās ziņas ir vēl viens papildu faktors, kas liek to vērtībai samazināties.

Komentāri

Pievienot komentāru