Pasaulē

Nāvējošas baktērijas dēļ ASV saldējuma ražotājs Blue Bell īsteno vērienīgu produktu atsaukumu

LETA, 22.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV saldējuma ražotājs Blue Bell paplašinājis produkcijas atsaukumu, tajā ietverot visus kompānijas produktus, kuros varētu būt sastopama iespējami nāvējošas baktērijas klātbūtne.

Uzņēmums norāda, ka tā ražotajos saldējumos, saldētajos jogurtos un citos produktos varētu būt novērojama listērijas klātbūtne.

Šī baktērija var izraisīt nopietnu un reizēm pat nāvējošu inficēšanos, vēsta Blue Bell. Produkcijas atsaukums tika sākts pagājušajā mēnesī, kad tika saņemtas ziņas par trīs cilvēku bojāeju Kanzasā pēc Blue Bell saldējuma apēšanas. Veiktās pārbaudes vēlāk atklāja, ka pieci cilvēki Kanzasā un trīs Teksasā inficējušies ar šo baktēriju un saslimuši.

Tagad Blue Bell paziņojusi, ka inficēšanās ar baktēriju konstatēta ne tikai vienā saldējuma partijā, bet arī vairākās citās rūpnīcās. Uzņēmums pagaidām vēl nezina, kā šī baktērija nonākusi ražošanas līnijās. Šis ir pirmais produktu atsaukums Blue Bell 108 gadus ilgušajā pastāvēšanas vēsturē.

Listērija var izraisīt drudzi un nelabumu, taču vairumā gadījumu cilvēki no šīs inficēšanās spēj pilnībā atkopties. Šī baktērija gan var būt nāvējoša cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru