Citas ziņas

Neatliekamās palīdzības nodaļa Gaiļezerā renovēta par ceturtdaļu miljona

Sanita Igaune, 08.04.2010

Jaunākais izdevums

Ceturtdien, 8.aprīlī, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) Gaiļezerā atklāta Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa (NMP), kuras renovācijas darbi veikti par 258 tūkst. Ls.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas renovācijas darbi tika uzsākti 2009.gada oktobra vidū, DB atgādina Veselības ministrija (VM).

To ietvaros attīstīta infrastruktūra veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai un izveidota piemērota vide veselības atgūšanai mazajiem pacientiem. Noslēdzot šo slimnīcas projekta daļu, tika atjaunotas ventilācijas sistēmas, aizstāta bojātā satehnika, mainīti logi un durvis, kā arī veikti citi darbi.

Pērnā gada jūlijā noslēgta vienošanās par ES fonda projektu īstenošanu, Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma un valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu Bērnu klīniskā universitātes slimnīcai kopumā 7 milj. Ls apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LM: Pansionātā Gaiļezers pacients nelikumīgi fiksēts pie guļvietas

Žanete Hāka, 09.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot pārbaudi Rīgas sociālās aprūpes centrā (RSAC) Gaiļezers, Labklājības ministrija (LM) konstatējusi nopietnus pārkāpumus, tādēļ uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību un turpinās iesākto pārbaudi.

LM informē, ka ministrijas pārstāvji, pārbaudot kādas privātpersonas sūdzību, konstatējusi, ka RSAC Gaiļezers veikta klientes – gados vecas sievietes – nelikumīga fiksēšana pie guļvietas, tādējādi ierobežojot viņas kustību brīvību. LM Sociālo pakalpojumu kvalitātes kontroles departamenta speciālisti secinājuši, ka fiksācijas jostas ir iegādātas vairumā, tāpēc pastāv iespēja, ka klientu fiksēšana pie guļvietām ir bijusi ierasta prakse.

RSAC Gaiļezers ir Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāde. Pamatojoties uz Rīgas domes Labklājības departamenta lēmumu, pašlaik no amata ir atstādināta RSAC Gaiļezers direktore Ļubova Zaka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Tirdzniecības centri “Damme”, “Gaiļezers” un “Tukums” – izmanto tikai 100% zaļo enerģiju!

Reklāmraksts, 21.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centri “Damme”, “Gaiļezers” un “Tukums” īsteno videi draudzīgu apsaimniekošanu - pāriet uz zaļo enerģiju.

2021. gada 1. jūlijā tika noslēgti līgumi ar AS “Latvenergo” par zaļās elektroenerģijas piegādi tirdzniecības centriem “Damme”, “Gaiļezers” un “Tukums”. Tas samazinās ikgadējo apjomu par 1287 tonnām CO2 gadā, kas ir vairāk nekā 250 reizes par viena cilvēka CO2 izmešu patēriņu gadā! Šāds resursu patēriņa ietaupījums ir ne tikai nozīmīgs solis zaļākai videi, mazinot ekoloģiskās pēdas nospiedumu, bet arī investīcija drošākai un ilgtspējīgākai nākotnei.

Atjaunīgā elektroenerģija jeb tā saucamā zaļā enerģija tiek iegūta no resursiem, kas atjaunojas ātrāk nekā tos patērē, kā piemēram, ūdens, saules, biomasas, plūdmaiņām, iežiem u.c. AS “Latvenergo” piedāvātais elektroenerģijas produkts Elektrum zaļais, ko kopš jūlija izmanto tirdzniecības centros “Damme”, “Gaiļezers” un “Tukums”, tiek ražots no Latvijas atjaunīgajiem resursiem. No tās lielāko īpatsvaru iegūst no trijās Daugavas hidroelektrostacijās saražotās enerģijas – tas ir viens no vērtīgākajiem atjaunīgās enerģijas ieguves veidiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Jaunajā poliklīnikā, kas pacientiem būs atvērta no 5. februāra, konsultācijas sniegs ap 150 speciālistu.

Ceturtdien atklāta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra «Gaiļezers» jaunā daudzprofilu poliklīnika. Stacionāra «Gaiļezers» poliklīnikas telpu rekonstrukcijas izmaksas bija 2,8 miljoni eiro, informē Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Aija Lietiņa.

Jaunā poliklīnika izveidota telpās, kur agrāk atradās stacionāra «Gaiļezers» administratīvais korpuss. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve atzīmē, ka vairākums to atceras kā garu, tumšu un pagājušā gadsimta elpu saglabājušu gaiteni nokļūšanai slimnīcas korpusā. Pašlaik šī slimnīcas daļa ir rekonstruēta un pārtapusi par gaišu, modernu un pacientiem ērtu daudzprofilu ambulatoro pakalpojumu centru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par 85 tūkstošiem samazinās Gaiļezers plus pamatkapitālu

Gunta Kursiša, 19.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Gaiļezers plus akcionāru sapulcē pieņemts lēmums uzņēmuma pamatkapitālu samazināt par 85 tūkstošiem Ls līdz 275,45 tūkst. Ls, liecina Latvijas Vēstneša monitorings.

Uzņēmuma kreditori, kuriem prasījumu tiesības radušās pirms tam, kad ticis pieņemts lēmums par pamatkapitāla samazināšanu, savus prasījumus par nodrošinājuma saņemšanu var pieteikt viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas, prasību sūtot uz a/s Gaiļezers plus juridisko adresi – Daugavpils ielu 62/66, Rīgā, paziņojis uzņēmums.

Gaiļezers plus nodarbojas ar tekstilizstrādājumu un kažokādu mazgāšanu un tīrīšanu, tostarp ķīmisko tīrīšanu. Uzņēmums dibināts 1996. gadā un pērn apgrozīja 367,5 tūkst. Ls, kā arī nopelnīja 22,6 tūkst. Ls.

SIA Gaiļezers plus 2012. gadā strādāja vidēji 33 darbinieki, un uzņēmuma vienīgā valdes amatpersona ir tās priekšsēdētājs Gundars Dilba. Uzņēmuma padomē darbojas tās priekšsēdētājs Agris Lapiņš, viņa vietnieks Krists Dilba, kā arī padomes loceklis Juris Vucāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Gaiļezera daudzfunkcionālā Operāciju bloka izveidē ieguldīti 18,62 miljoni eiro

Žanete Hāka, 22.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers atklāts jaunais daudzfunkcionālais Operāciju bloks, informē slimnīcas pārstāvji.

Saskaņā ar statistikas datiem, katrs ceturtais Latvijā hospitalizētais pacients saņem palīdzību Rīgas Austrumu slimnīcā, tāpēc īstenotais projekts iegūst nozīmi visas valsts mērogā.

Slimnīcas galvenais ķirurgs doc. Haralds Plaudis: «Jaunizveidotā operāciju bloka koncepcija paver ārkārtīgi plašas iespējas attīstībai arī nākotnē. Mūsdienīgi raugoties, operāciju bloks vairs nav tikai vieta, kurā tiek izpildītas ķirurģiskas operācijas. Sākotnējā vīzija, ko nu esam spējuši realizēt, ir dinamiska dažādu ārstniecības dienestu un struktūrvienību sadarbība, lai paaugstinātu pacientu drošību, kas, pieaugošas ķirurģiskā darba intensitātes apstākļos, ir izaicinājums ikvienam daudzprofilu stacionāram. Mūsdienīgu tehnoloģiju racionāla pielietošana un koordinēta dažādu specialitāšu ārstu sadarbība sakārtotā vidē ir liels solis pretim standartizētai un pacientam draudzīgai medicīnai, kas neapšaubāmi uzlabos uzticību medicīnas sistēmai kopumā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca ir piedalās Pasaules insulta organizācijas izvērstajā kampaņā – Vispasaules Insulta dienā, lai aktualizētu un informētu iedzīvotājus par insulta problēmu.

Insulta statistika gan pasaulē, gan Latvijā ir iespaidīga:

Katru sesto sekundi pasaulē kāds mirst no insulta.

Katru otro sekundi pasaulē kāds, neatkarīgi no dzimuma un vecuma, saslimst ar insultu.

Katru gadu 15 miljoni cilvēku piedzīvo insultu.

Katru gadu Latvijā ar insultu tiek hospitalizēti gandrīz 7000 cilvēku (pec Veselības ekonomikas centra datiem). Vairāk kā trešā daļa no tiem nonāk Rīgas Austrumu slimnīcā.

Insults ir viens no galvenajiem pieaugušo invaliditātes iemesliem pasaulē.

Lai palīdzētu insulta skartajam ārkārtīgi būtisks ir laiks pēc insulta. Katra zaudēta minūte nozīmē zaudētas smadzeņu funkcijas. Jo ātrāk cietušais tiek nogādāts specializētā slimnīcā, jo lielākas ārstēšanas iespējas un mazāki invaliditātes riski.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Atklāj rekonstruēto stacionāra Gaiļezers korpusu

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 13.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 13. februārī, tika oficiāli atklāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra Gaiļezers rekonstruētais 7. korpuss, kurā pacienti varēs saņemt invazīvās kardioloģijas, invazīvās radioloģijas un funkcionālās diagnostikas pakalpojumus, kolēģus un mediju pārstāvjus piektdien informēja RAKUS valdes locekle Anita Slokenberga.

Jaunatklātajam korpusam ir divi stāvi kopumā 2862 kvadrātmetru platībā.

Rekonstruētajā korpusā pilnībā modernizēta saimnieciskā un tehniskā infrastruktūra, papildus izveidojot divas jaunas angiogrāfijas zāles invazīvajai radioloģijai un trīs jaunas zāles invazīvajai kardioloģijai, kā arī izveidotas plašas telpas dienas stacionāram ar 16 gultām. Vecajam korpusam tika piebūvēts otrais papildus stāvs funkcionālās diagnostikas nodaļai.

Korpuss ir izvietots blakus neatliekamās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikai, lai palīdzību neatliekamos gadījumos pacientu dzīvības glābšanai būtu iespējams sniegt uzreiz.

Lēmums par stacionāra Gaiļezers 7. korpusa rekonstrukciju un labiekārtošanu tika pieņemts 2009. gadā. Rekonstrukcijas darbi norisinājās no 2012. līdz 2014.gadam un to kopējās izmaksas ir 8,44 miljoni eiro, tostarp ERAF līdzfinansējums apmēram 5,3 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bez brīdinājuma veicot pārbaudi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers, Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) darbinieki šodien tajā konstatējuši vairākas problēmas.

Paredzēts, ka apskate, kura tika sākta kopā ar Saeimas deputātiem, turpināsies gan šodien, gan citā reizē.

Veicot apskati, konstatētas vairākas problēmas bēniņos jeb jumta stāvā, kur, piemēram, kvalitātes trūkumiem caurulēs rasti pagaidu, nevis ilgtermiņa risinājumi. Tāpat atsevišķu materiālu novietojums pēc drošības standartiem liktu attiecīgo vietu apmeklēt ar drošības ķiverēm.

Taujāts, vai konstatētās problēmas nav tik nopietnas, lai liegtu ekspluatēt attiecīgās vietas, atbildīgais būvinspektors norādīja, ka šī situācija ir tuvu tādai, lai noteiktu ekspluatācijas aizliegumu.

Gaiļezera pārstāvji norāda, ka ir izstrādāts attiecīgs projekts, lai novērstu konstatētās problēmas. Tam gan būšot nepieciešams papildu finansējums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā nedēļā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers sāksies veco liftu nomaiņa pret jauniem. Darbi izmaksās 923 904 eiro, informē slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Kopumā tiks nomainīti astoņi lifti, kas ir gandrīz 40 gadus veci. Jaunie lifti būs modernāki un ievērojami ātrāki.

Pašreizējie lifti kustas ar ātrumu 1 metrs sekundē, bet jaunie pārvietosies ar ātrumu 1,6 metri sekundē. Tāpat lifti tiks aprīkoti ar vienotu vadības sistēmu, kas nozīmē, ka, nospiežot izsaukšanas pogu pie jebkura lifta, atbrauks tas lifts, kurš attiecīgajā stāvā var nonākt visātrāk. Pacientiem lifts vairs nebūs ilgi jāgaida, un lifti dienas gaitā spēs pārvadāt lielāku cilvēku skaitu.

Liftu nomaiņa notiks pakāpeniski. Vispirms tiks demontēta un nomainīta puse liftu - divi lifti katrā ēkas pusē. Tikmēr pārējie divi lifti katrā ēkas pusē turpinās darbu. Liftu nomaiņu plānots pabeigt nākamā gada beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Apstrīd Gaiļezera operāciju bloka rekonstrukcijas konkursa rezultātus

Žanete Hāka, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvfirma RBSSkals iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā par Gaiļezers operāciju bloka rekonstrukcijas konkursa rezultātiem, informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Vāverniece.

Uzņēmuma pārstāvji uzskata, ka piegādātāju apvienības RBSSkals, RBSSSkals Būvvadība un RBSSkals Būvsabiedrība piedāvājuma noraidījums nebalstās uz pietiekami rūpīgu piedāvājuma izskatīšanu.

Papildus faktors ir tas, ka pilnsabiedrības piedāvātā cena ir par 150 tūkstošiem latu zemāka par nākamo pretendentu, un uzņēmums vēlas gūt iespēju savu pozīciju aizstāvībai likuma noteiktā kārtībā.

Db.lv jau rakstīja, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izsludinātajā konkursā par stacionāra Gaiļezers operāciju bloka rekonstrukciju uzvarējusi kompānija Re&Re.

Rekonstrukcijas kopējās izmaksas paredzētas 6,957 miljonu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Indexo Real Estate Fund par 25 miljoniem eiro iegādājas divus iepirkšanās centrus

Db.lv, 29.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Provendi Asset Management” pārvaldītais nekustamo īpašumu fonds “Indexo Real Estate Fund” noslēdzis līgumu ar norvēģu investoru holdingu LATPRO 2 AS par iepirkšanās centru “RIMI Gaiļezers” un “RIMI Tukums” iegādi.

Abu īpašumu iegādes kopējā darījuma summa sasniedz 25 miljonus eiro. Tukumā esošā iepirkšanās centra iegāde ir viens no pēdējo gadu lielākajiem nekustamo īpašumu darījumiem ārpus Rīgas. Darījums finansēts ar ilgtermiņa aizdevumu no BluOr Bank.

2019. gadā rekonstruētais iepirkšanās centrs Mežciemā atrodas blakus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai. Ēkā 7987m2 lielajā platībā atrodas vairāk nekā 50 nomnieku, no kuriem galvenais nomnieks ir veikals RIMI.

Tukuma centrā esošā iepirkšanās centra kopējā platība ir 4210m2 un tajā atrodas gandrīz 40 nomnieku.

“Abu iepirkšanās centru pārliecinoša priekšrocība ir to stratēģiski izdevīgās atrašanās vietas un plaši pieprasītie nomnieki, kas nodrošina stabili lielu apmeklētāju plūsmu. Iepirkšanās centrs Tukumā ir pirmais un noteikti ne pēdējais “Indexo Real Estate Fund” investīciju projekts ārpus Rīgas. Mēs esam pārliecināti par nekustamo īpašumu investīciju potenciālu Latvijas reģionos, un šobrīd mēs aktīvi izskatām arī citus piedāvājumus,” stāsta “Provendi Asset Management” valdes priekšsēdētājs Kristaps Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Latvijas Onkoloģijas centrā atklāj rekonstruēto Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīniku

Žanete Hāka, 17.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, piedaloties veselības ministram Guntim Belēvičam, Latvijas Onkoloģijas centrā tika atklāta rekonstruētā Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnika, informē centra pārstāvji.

Projekts Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnikas attīstība tika apstiprināts 2011.gada janvārī, un tā mērķis bija izveidot Latvijas Onkoloģijas centrā teritoriāli vienotu klīniku ar stacionāra nodaļām, tai skaitā ar Cilmes šūnu transplantācijas nodaļu, lielu dienas stacionāru, ambulatoro konsultāciju daļu, Hematopatoloģijas un audzēju imunoloģijas laboratoriju, kā arī asins kabinetu ar laboratoriju, kas sniegtu terciārā līmeņa augsti specializētu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem ar onkoloģiskajām un hematoloģiskajām slimībām no visas Latvijas.

Latvijas Onkoloģijas centra Ķīmijterapijas dienas stacionārā veikto procedūru skaits piecu gadu laikā ir dubultojies: 2010.gadā – 6934, 2011.gadā - 11 018, 2015.gadā - 12 713, norāda virsārste ķīmijterapijā Iveta Kudaba.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

papildināts (16:25) - Sociālās aprūpes centrā Gaiļezers kāda kliente piesieta pie gultas; atstādina iestādes vadītāju

, 09.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaiļezers

Gaiļezers

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Neizmantotās publiskās privātās partnerības iespējas

Māris Ķirsons, 14.04.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī publiskās privātās partnerības (PPP) normatīvi Latvijā darbojas jau vairāk nekā 10 gadus, tomēr finiša stadijā ir tikai viens liels daudzu desmitu miljonu eiro projekts – Ķekavas apvedceļš, kas, iespējams, varētu palikt par vienīgo šāda mēroga projektu

Tagad valsts un pašvaldības vairāk savu ieceru īstenošanai cer uz ES Attīstības un noturības programmas līdzekļiem nekā uz publisko privāto partnerību, tiesa, plānošanā ir vairāki iespējamie PPP projekti, bet to, kāds būs to liktenis, rādīs laiks.

Var būt slimnīcas kā PPP

Tā kā citās Eiropas valstīs kā PPP top ne tikai ceļu infrastruktūras, bet arī slimnīcu projekti, tad arī Latvijā ir ne vienu reizi vien tikusi vērtēta iespēja jaunas slimnīcas izveidei tieši PPP ietvaros. Šķiet, ka visgatavākais projekts ir SIA CADUCEUS Development, kura jau 2019. gada nogalē iesniedza savu piedāvājumu ne tikai Veselības ministrijai, bet arī SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) par tās sazarotās slimnīcas infrastruktūras optimizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Teju par miljonu renovēs Gaiļezera pirmo stāvu

Gunta Kursiša, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca noslēgusi iepirkumu konkursu par stacionāra «Gaiļezers» pirmā stāva telpu grupas renovāciju biroju vajadzībām, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Gaiļezera pirmā un otrā stāva telpu grupas renovācija biroja vajadzībām notiks, lai abos stāvos izveidotu pārvaldes administratīvās telpas. 2013. gada augustā tika pabeigta stacionāra Gaiļezers otrā stāva telpu grupu renovācija biroja vajadzībām. Esošajās telpās ir izvietotas 87 darba vietas, līdz ar to slimnīcas pārējos stacionāros pārvaldes daļu darbinieki vairs šobrīd neatrodas. Tādējādi pārējos stacionāros ir atbrīvojušās telpas, kas tiek izmantotas stacionāra ārstniecisko funkciju veikšanai. Pirmajā stāvā paredzēta telpa 64 darbavietām, Db.lv skaidroja SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Gaiļezera korpusu par 2,6 miljoniem latu rekonstruēs Re&Re

Gunta Kursiša, 20.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca noslēgusi 2,693 miljonu latu vērtu iepirkumu konkursu par stacionāra Gaiļezers septītā korpusa rekonstrukciju, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā.

Rekonstrukcijas darbus veiks SIA Re&Re.

Kopumā iepirkumu konkursā tika iesniegti septiņi piedāvājumi.

Rekonstrukcijas darbi tiks veikti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

Šā gada aprīlī jau vēstīts, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izsludinātajā iepirkumu konkursā par stacionāra Gaiļezers siltināšanu uzvarējusi SIA Skonto būve. Kompānija par 2,068 milj. latu apņēmās projektēt un veikt būvdarbus, kas saistīti ar stacionāra ēkas siltināšanu, logu nomaiņu un stacionāra LOC (Latvijas onkoloģijas centrs) vitrīnu nomaiņu, tostarp paredzēts slēgt līgumu ar apakšuzņēmēju par turpat 1,14 milj. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzņēmumu grupas Civinity uzņēmums Civinity Solutions noslēdzis līgumu ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu par uzkopšanas darbu veikšanu visos tās objektos.

Līgums noslēgts uz trīs gadiem un līguma summa ir 5,9 miljoni eiro.

Civinity darbus objektos uzsāks šā gada 1. oktobrī. Darbi tiks nodrošināti visos Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas objektos Rīgā: stacionārā "Gaiļezers", pataloģijas centrā, Latvijas Onkoloģijas centrā, Latvijas Infektoloģijas centrā, veselības centrā "Biķernieki", Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (Gaiļezers), kā arī Upeslejās, Stopiņu novadā stacionārā “Tuberkulozes un plaušu slimību centrs”.

Ikdienā pakalpojumus gandrīz 150 000 kv.m. uzkopjamajā teritorijā nodrošinās vairāk kā 200 darbinieku.

"Šis ir lielākais valsts iepirkums medicīnas iestāžu uzkopšanā Latvijā. Objekti ir sarežģīti, ar paaugstinātām prasībām tīrībai un dezinfekcijai, kā arī ar īpašām prasībām saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī. Darbs noritēs visu diennakti, lai nodrošinātu atbilstību visām medicīnas iestāžu prasībām," skaidro Aleksejs Gončarovs, Civinity Solutions vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar šobrīd vērojamo krīzi būvniecības nozarē Latvijā eksporta spēju stiprināšanai tiek pievērsta arvien lielāka nozīme; statistika gan rāda kritumu arī šajā segmentā

«Jau kopš krīzes 2008. gadā būvniecības nozares uzņēmumi ir strādājuši, lai apgūtu ārvalstu tirgus. Tomēr jāsaprot divas lietas. Pirmkārt, 5–6% tiek uzskatīti par labu rādītāju ārvalstu pasūtījumu īpatsvaram. Latvijā šobrīd šis rādītājs ir zem 2%. Kamēr būvnieki mājas tirgū būs spiesti cīnīties ar birokrātijas kalniem un ēnu ekonomiku, ir ļoti grūti investēt ārvalstu tirgu apguvē, jo tas prasa nopietnus administratīvos resursus. Otrs faktors – ir dažādu izmēru un profilu uzņēmumi, līdz ar to vienmēr būs daļa kompāniju, kas strādās tikai un vienīgi mājas tirgum,» DB norāda Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane. Viens no tādiem uzņēmumiem ir AS RERE Grupa. Tās valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš ir pārliecināts, ka Latvijā ir, ko būvēt, rekonstruēt un restaurēt, uzlabot infrastruktūru, līdz ar to tuvāko gadu laikā uzņēmuma plāns ir nostiprināt savas pozīcijas tieši vietējā tirgū. «Šobrīd mums ir aktīvi 26 projekti visā Latvijā gan no valsts un pašvaldībām, gan privātajiem pasūtītājiem. Mūsu mērķis ir būvēt kvalitatīvi ar pirmo reizi, līdz ar to veicam dubultās drošības pārbaudes, kas prasa daudz resursu, kas, iespējams, atmaksāsies tikai ilgtermiņā,» viņš saka un uzskaita virkni objektu, piemēram, muzeja krātuvju kompleksa būvniecību Pulka ielā, stacionāra Gaiļezers Ambulatorās daļas rekonstrukciju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo ēkas būvniecību Apē un daudzus citus. Arī par finanšu situāciju, neņemot vērā sarežģīto situāciju nozarē, uzņēmums šogad nesūdzas – apgrozījums kāpis vairākas reizes. Te gan jāpatur prātā, ka RERE Grupa ir jauns uzņēmums – dibināts vien 2014. gada vasarā –, kurš pārņem aktīvo darbību būvniecībā no SIA Re&Re. Tādējādi tā finanšu rādītāji vēl nav pat tuvu nozares lielākajiem uzņēmumiem, proti, 2015. gadu RERE Grupa beidza ar 772,9 tūkst. eiro lielu apgrozījumu un 716,8 tūkst. eiro zaudējumiem, liecina Lursoft informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atpūtnieku no Latvijas Grieķijā sadzēlusi dzeloņraja

Lelde Petrāne, 05.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Rīgas Austrumu slimnīcas) Toksikoloģijas un sepses klīnikas speciālistu aprūpē nonācis kāds vīrietis, kuru, atpūšoties Grieķijā, sadzēlusi dzeloņraja. Pacients ar šādu veselības apdraudējumu slimnīcas vēsturē ir pirmais.

Vīrietim Rīgas Austrumu slimnīcā veikti izmeklējumi, lai precīzi noteiktu bojājumu apjomu un uzsākta ārstēšana. Mediķu uzraudzībā pacientam būs jāpavada vēl vismaz 10 dienas, jo ar dzeloņrajas dzeloni vīrieša krūškurvja orgānos nonākusi infekcija.

Vīrietis Grieķijas kūrorta pludmalē nodarbojies ar snorkelēšanu. Ienirstot aptuveni 2 metru dziļumā, vīrietis sajutis spēcīgu triecienu, un tam sekojis elpas trūkums un stipras sāpes krūškurvja rajonā. Vēršoties pēc palīdzības pie Grieķijas mediķiem, apstiprinājušās aizdomas, ka vīrieti sadzēlusi dzeloņraja.

Tā kā ceļojuma laiks tuvojies noslēgumam, vīrietis attiecies no uzturēšanās Grieķijas slimnīcā un, atgriežoties Latvijā, uzreiz vērsies Rīgas Austrumu slimnīcā, lai saņemtu mediķu konsultāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Gaiļezerā un LOC par magnētiskās rezonanses izmeklējumu bez rindas mediķi prasījuši kukuli

Dienas Bizness, 12.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu pret VSIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra Latvijas onkoloģijas centrs (LOC) un VSIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas stacionāra Gaiļezers diagnostisko radioloģijas nodaļu darbiniekiem par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu, informē KNAB.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka vairāki medicīnas darbinieki, zmantojot savas pilnvaras, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās par magnētiskās rezonanses izmeklējumu nodrošināšanu, apejot noteikto rindas kārtību, pieprasīja un pieņēma prettiesisku labumu no pacientiem.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VK: Austrumu slimnīca grimst arvien lielākos parādos; zaudējumus nāksies segt nodokļu maksātājiem

Žanete Hāka, 11.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz Austrumu slimnīcas lielo nozīmi veselības aprūpes sistēmā Latvijā, pieaugošo finanšu apgrozījumu un stabilo pacientu skaitu, slimnīcai jau kopš 2011. gada ir ievērojami zaudējumi, kuru uzkrātā summa 2015. gada nogalē sasniegusi 28 miljonus eiro, norāda Valsts kontrole.

Zaudējumus, visticamāk, nāksies segt nodokļu maksātājiem. Esošās situācijas iemeslus vērtēja Valsts kontrole revīzija.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā ārstniecības iestāde Latvijā, kuras sastāvā ietilpst pieci stacionāri – Gaiļezers, Latvijas Onkoloģijas centrs, Biķernieki, Latvijas Infektoloģijas centrs un Tuberkulozes un plaušu slimību centrs. Austrumu slimnīca nodrošina daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, arī tādos gadījumos, kādos citas slimnīcas Latvijā to nenodrošina. Slimnīca veic zinātniski pētniecisko darbu, attīsta inovācijas, nodrošina jauno speciālistu apmācību un īsteno sabiedrības izglītošanas un veselības veicināšanas pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 250 000 eiro, viesmīlības uzņēmums “Tiamo grupa” Rīgā atvēris jau astoto picēriju “Čili Pizza”, kurā plānotas 40 jaunas darbavietas.

Kopumā picēriju atvēršanā Rīgā viesmīlības uzņēmums investējis divus miljonus eiro.

Sākot no 2020. gada “Tiamo grupa” atklājusi “Čili Pizza” picērijas iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole”, t/c “Origo”, t/c “Alfa”, t/c “Olimpia”, t/c “Gaiļezers”, t/c “Zoom” un t/c “Spice Home”, katrā no vietām radot aptuveni 30–40 darbavietas. Savukārt jaunākā picērija atvērta šogad uzceltā tirdzniecības centrā Ziepniekkalnā, Valdeķu ielā, iepretim mazumtirdzniecības tīkla veikalam “Lidl”.

Ziepniekkalnā atklāts pirmais Lidl veikals, kura ēku uzņēmums nomā 

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” atklājis savu jaunāko veikalu Rīgā, Ziepniekkalnā,...

Jaunās “Čili Pizza” platība ir 305 kvadrātmetri, bet tirdzniecības centra kopējā platība – 2600 kvadrātmetri.

“Picērijas atvēršana Ziepniekkalnā ir stratēģiska izvēle. Sekojam līdzi pieprasījumam – arvien vairāk cilvēku vēlas ēdināšanas vietas tieši guļamrajonos, tuvāk mājām. Turklāt Valdeķu ielas picērija atrodas vietā, kur ērti piekļūt ar automašīnu vai sabiedrisko transportu,” stāsta Toms Zukulis, “Tiamo grupas” valdes priekšsēdētājs.

“Tirdzniecības centrs Valdeķu ielā 39 neapšaubāmi uzlabos un atdzīvinās Ziepniekkalna infrastruktūru. Īpaši aktuāli Covid-19 ierobežojumu darbības laikā ir tas, ka tirdzniecības centra plānojums paredz pilnīgi visiem nomniekiem atsevišķu ieeju no ārpuses. Projektēšanas gaitā attīstītājs “VPH Latvia” paredzēja iespējamās izmaiņas nomnieku darbībā pandēmijas laikā un izvēlējas īstenot šādu konceptu. Priecājamies, ka jaunajā tirdzniecības centrā par nomnieku kļuvusi arī "Čili Pizza",” saka Vjačeslavs Novickis, "Colliers International", ēkas pārvaldnieks.

“Tiamo grupa” ir viens no vadošajiem ēdināšanas uzņēmumiem Latvijā ar vairāk nekā 30 sabiedriskās ēdināšanas vietām un 500 darbiniekiem. Uzņēmums ir viens no TOP 20 lielākajiem nodokļu maksātājiem Kurzemē (1,02 milj. eiro). Pērn uzņēmuma neto apgrozījums sasniedzis 7,5 miljonus eiro (neto). Grupā, kas darbojas jau 18 gadu, ietilpst restorāni “MO Liepāja”, “Olive”, “Čello” un “Sushi Boom”, kafejnīcas “Lotte Caffe”, “Teātra kafejnīca”, klubs un pludmales bārs “Cukurfabrik’” Liepājā, kā arī “Čili Pizza” picērijas vairākās Latvijas pilsētās. “Tiamo grupu” raksturo izcila apkalpošana, izmeklēts piedāvājums un rūpība ikvienā detaļā.

“Čili Pizza” ir picēriju zīmols Latvijā un Lietuvā. Šogad zīmols Latvijā atzīt 20 gadu jubileju – pirmā picērija Latvijā tika atvērta 2001. gada decembrī Liepājā. Patlaban “Tiamo grupas” vadībā Latvijā darbojas 17 “Čili Pizza” picērijas Liepājā, Jelgavā, Ogrē, Valmierā, Daugavpilī un Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašvaldību vēlēšanu iecirkņi Rīgā atradīsies arī kafejnīcās

Elīna Pankovska, 04.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan lielākā daļa pašvaldības vēlēšanu iecirkņu Rīgā plānots izvietot skolā un pašvaldību iestādēs, daži iecirkņi atradīsies arī kafejnīcās un tirdzniecības centrā, liecina pašvaldības informācijas portālā pieejamā informācija.

Piemēram, Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā plānots vēlēšanu iecirknis a/s Latvijas elektriskie tīkli, tirdzniecības centra Zoom un a/s Energofirma Jauda telpās.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas administratīvajā teritorijā iecirkņi būs izvietoti arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes Onkoloģijas centrā un stacionārā Gaiļezers.

Arī Zemgales priekšpilsētā viens iecirknis atradīsies Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, a/s Rīgas piena kombināts, kā arī kafejnīcās Širhans un Bilera.

Rīgas dome 5.februārī lems par kopumā 158 vēlēšanu iecirkņiem un to atrašanās vietām Rīgā. Janvāra beigās Finanšu un administrācijas lietu komiteja akceptēja visu sarakstu. Jāatgādina, ka pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks šā gada 1.jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Norvik Banka kļuvusi par Eņģeļi pār Latviju un Labestības diena partneri

Dienas Bizness, 26.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LNT, Rimi un Bērnu slimnīcas fonda kopīgai iniciatīvai Eņģeļi pār Latviju un Labestības diena oficiāli pievienojusies Norvik Banka, kļūstot par abu akciju sadarbības partneri.

Norvik Bankas Valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels, parakstot sadarbības līgumu, norādīja: «Norvik Banka ir gandarīta un, arī pagodināta kļūt par Labestības dienas un ‘Eņģeļi pār Latviju atbalstītāju, un, mēs augsti novērtējam līdzšinējo darbu, ko veikuši LNT, Rimi un Bērnu slimnīcas fonds. Mēs ceram, ka Norvik Bankas klātbūtne un atbalsts šajās akcijās dos iespēju palīdzēt vēl vairāk bērniem un viņu ģimenēm ceļā uz laimīgu un cerību pilnu dzīvi. Esam rūpīgi sekojuši līdzi līdzšinējām aktivitātēm, un varam tikai apbrīnot šo ģimeņu spēku un mīlestību, kas iedvesmo ne tikai mūs, bet, ceram, dod ticību ikvienam Latvijas iedzīvotājam.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome 22.martā nolēma grozīt pašvaldības budžetu, palielinot vietvaras izdevumus par nepilniem 150 miljoniem eiro.

Pašvaldības budžeta kopējie ieņēmumi palielināsies par 13,8 miljoniem eiro un būs 1,19 miljardi eiro, savukārt izdevumi palielināsies par 148,6 miljoniem eiro un būs 1,4 miljardi eiro.

Līdz ar to izdevumi pārsniegs ieņēmumus par nepilniem 212 miljoniem eiro. Minēto summu pašvaldība plāno segt no budžeta līdzekļu atlikuma šī gada sākumā un aizņēmumiem.

Rīgas dome jau 25.janvārī pieņēma pašvaldības budžetu, kurā ieņēmumi plānoti par vairāk nekā 140 miljoniem eiro lielāki nekā 2022.gadā. Kā tika skaidrots deputātiem, tas bija pagaidu jeb tehniskais budžets.

Visus Rīgas pilsētas budžeta grozījumiem iesniegtos priekšlikumus pašvaldības domes deputāti noraidīja.

Komentāri

Pievienot komentāru