Citas ziņas

Neizdodas izsolīt Liepājas maiznieka īpašumu

Vēsma Lēvalde, 01.07.2010

Jaunākais izdevums

Maizes izstrādājumu ražotāja JLM Grupa Liepājas ražotnes izsole 30. jūnijā nav notikusi interesentu trūkuma dēļ.

To DB apliecināja uzņēmuma maksātnespējas administrators Guntars Birsāns.

Administrators par izsoles rezultātiem informējis nodrošināto kreditoru - Swedbank, kurai divu nedēļu laikā jāizlemj, vai rīkot atkārtotu izsoli, vai arī pārņemt parādnieka mantu.

DB jau rakstīja, ka ka izsolē bija izlikta JLM Grupas Liepājas ražotne jeb bijušā uzņēmuma Liepājas maiznieks manta - zemes gabals 9766 kvadrātmetru platībā, caurlaides ēkas, ražošanas korpuss, noliktavas ēkas, kā arī darbnīcu ēkas un garāžas Rīgas ielā 63/65. Īpašumu bija paredzēts izsolīt kā mantas kopību kopā ar JLM Grupai piederošo kustamo mantu. Nekustamo īpašumu piespiedu pārdošanas vērtība ir 140 tūkstoši latu, kas bija arī izsoles sākumcena. Kustamās mantas kopējais novērtējums ir 296,4 tūkst. latu bez PVN.

29.jūlijā izsolē iecerēts pārdot Jelgavas ražotnes nekustamo īpašumu.

Īpašumu Jelgavā, Dzirnavu ielā 3, veido 11 228 kvadrātmetru liels zemesgabals un uz tā esošas ēkas. Īpašums novērtēts par 190 tūkstošiem latu, kas ir arī izsoles sākumcena.

JLM grupas maksātnespēju Jelgavas tiesa pasludināja 2008.gada 30.jūlijā, bet tā paša gada nogalē kreditori nolēma sākt uzņēmuma bankrota procedūru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs bijušā Liepājas un Jelgavas maiznieka mantu

Vēsma Lēvalde, 08.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30. jūnijā un 27. jūlijā plānota SIA JLM grupa kustamās un nekustamās mantas izsole. Par to liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Savulaik viena no lielākajiem maizes ražotājiem Latvijā SIA JLM grupa maksātnespēju Jelgavas tiesa pasludināja 2008. gada 30. jūlijā. Pēc administratora lēmuma tika apturēta ražošana gan Liepājā, gan Jelgavā un kolektīvi no darba atbrīvoti uzņēmuma strādnieki. 2009. gada 2. februārī Jelgavas tiesa apstiprināja bankrota procedūras uzsākšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārtējās projekta Aurora Park Residence dzīvokļu izsolēs nosolīti visi piedāvātie 63 īpašumi, apstiprināja projekta attīstītāja – maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 administrators Guntars Birsāns.

Db.lv jau ziņoja, ka no 14. līdz 16. februārim notika 63 maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 piederošo nekustamo īpašumu (dzīvokļu), kas atrodas Rīgā, Liepājas ielā 2, pirmās izsoles.

Aktīvākie solītāji bija banku nekustamā īpašuma uzņēmumi, bet divus dzīvokļus nosolījuši ne–banku klienti. Vienu dzīvokli nosolīja fiziska persona, otru – juridiska persona. Pēc G. Birsāna vērtējuma, ne–banku klientu aktivitāte nebija liela. Tādi kopumā bijuši četri, pieci klienti. Dzīvokļi nosolīti vidēji par 820 – 840 Ls/m2.

Jau vēstīts, ka SIA Mazā Nometņu 16 maksātnespēju pieteica 2009. gadā, tobrīd bija pabeigta dzīvojamā kompleksa projekta 1. kārta. Tās pabeigšana sakrita ar straujo lejupslīdi nekustamā īpašuma tirgū. 2008. gadā dzīvokļi piedāvāti par 2000 – 2500 eiro/m2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par Fazer maiznīcas rīkotājdirektoru kļuvis Peisenieks; izmaiņas arī valdē

Gunta Kursiša, 20.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Fazer maiznīcas valdi pametis Somijas pilsonis Markku Jaako Numminens (Markku Jaako Numminen), un viņa vietā apstiprināts tirdzniecības direktors Dinārs Ozols. Savukārt par mazinīcas rīkotājdirektoru iecelts Varis Peisenieks – līdzšinējais Fazer Bakeries & Confectionery piegādes ķēžu direktors Baltijā.

«Izmaiņas Fazer mazinīcu valdē un vadībā ir veiktas, lai nostiprinātu vadības grupu Latvijā un ir saistītas ar Fazer stratēģiju Baltijā,» skaidro valdes priekšsēdētājs Jespers Abergs. «Latvija tāpat kā pārējās Baltijas valstis ir un būs Fazer biznesa attīstībai nozīmīgas valstis. Lai uzņēmums sekmīgi strādātu un attīstītos, ir jādomā ilgtermiņā, taču vienlaikus jābūt elastīgiem un jāspēj ātri un efektīvi reaģēt uz izmaiņām tirgū, tāpēc mēs nostiprinām vietējās vadības grupas,» stāsta J. Abergs.

Patlaban uzņēmuma valdi veido valdes priekšsēdētājs J. Abergs (Jesper Georg Peter Aberg) un valdes locekļi Dinārs Ozols, Edgars Zumaras un Seppo Koivusaari (Kari Seppo Koivusaari).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Baltcap un Imprimatur Capital investē vienu miljonu Latvijas IT uzņēmumā

Gunta Kursiša, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riska kapitāla investors BaltCap sadarbībā ar riska kapitāla fonda pārvaldītāju Imprimatur Capital noslēdzis investīciju līgumu viena miljona eiro apmērā ar informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumu Blue Bridge Tehnologies, kuru dibinājusi Latvijas IT speciālistu un uzņēmēju komanda no Latvijas.

Blue Bridge Technologies izstrādā automatizācijas risinājumus un sniedz IT pakalpojumus veselības aprūpes un veselības apdrošināšanas uzņēmumiem un veselības veicināšanas un sporta iestādēm, palīdzot samazināt administratīvo darbu slogu, paaugstinot produktivitāti un uzlabojot pacientu un klientu apkalpošanas līmeni, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Ieguldītās investīcijas galvenokārt paredzētas eksporta tirgus apgūšanai, taču daļa finanšu resursu tiks ieguldīti arī produktu attīstībā. «Blue Bridge Technologies ir spēcīgs spēlētājs vietējā tirgū, un mēs saskatām arī augstu eksporta potenciālu Amerikas Savienotajās valstīs, Spānijā, Vācijā, Zviedrijā un citās valstīs,» norāda BaltCap investīciju direktors Mārtiņš Jaunarājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Baltcap ar 1,5 miljonu investīcijām kļūs par Stenders partneri

Gunta Kursiša, 24.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riska kapitāla investīciju uzņēmums BaltCap ieguldīs 1,5 miljonu latu Latvijas kosmētikas preču ražotājā Stenders.

BaltCap investīciju projekts tiek īstenots ar privāto investoru ieguldījumu un Eiropas Savienības Struktūrfondu finansējumu, ko administrē Latvijas Garantiju aģentūra (LGA).

Stenders vadītājs un valdes loceklis Jānis Bērziņš, komentējot darījumu, stāsta, ka uzņēmums stratēģisku partneri meklējis jau divus gadus. «Jau ilgāku laiku esam centušies piesaistīt investoru, lai uzņēmums veiksmīgāk un efektīvāk sasniegtu savus ambiciozos mērķus jaunu tirgu iekarošanā un jaunu produktu līniju attīstīšanā. Lai to izdarītu, nepieciešami lieli ieguldījumi. Gandrīz divu gadu darbs ir noslēdzies un esam gandarīti par stratēģiskā partnera piesaistīšanu,» norādīja J. Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Palielinājies maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumus skaits

, 29.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, pieaudzis darbinieku skaits, kuru prasījumi tiek apmierināti no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem, un līdz ar to pieaugusi kopējā summa, kuru Maksātnespējas administrācija (MNA) ir izmaksājusi.

Pagājušajā gadā MNA ir izmaksājusi 1.923 miljonus latu, bet 2008.gada attiecīgajā periodā tie bija 1.3 miljoni latu, informē MNA direktora vietniece finanšu jautājumos Baiba Banga.

Savukārt vienam darbiniekam vidēji izmaksātā summa ir samazinājusies, jo šā gada jūlijā stājās spēkā ierobežojums kopējai summai, kuru administrācija ir tiesīga segt no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem, proti, šī summa nepārsniedz četras valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Pagājušajā gadā vidēji izmaksātā summa vienam darbiniekam bijusi 954 lati, bet 2008. gadā tie bija aptuveni 1263 lati.

Pieaudzis ir arī maksātnespējīgo uzņēmumu un darbinieku pieprasījumu skaits. Proti, ja 2008.gadā administrācija bija apmierinājusi 84 maksātnespējīgo uzņēmumu 1029 darbinieku prasījumus, tad 2009.gadā uzņēmu skaits jau ir palielinājies līdz 138, bet prasījumu skaits –2015.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Bijušo Liepājas maiznīcu nopērk Krievijas kapitāla SIA Geokom

Dienas Bizness, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kļuvis zināms bijušās maiznīcas Rīgas ielā 63/65 jaunais īpašnieks, kurš arī ir rekonstrukcijas ierosinātājs. Tā ir SIA Geokom, kurai jau pieder ēka Celtnieku ielā 12, ziņo portāls liepajniekiem.lv.

Kā liecina Liepājas Tiesas zemesgrāmatas nodaļas dati, 2013.gada 8.novembrī noslēgts pirkuma līgums, saskaņā ar kuru bijušās Liepājas maiznieka apbūves īpašnieks tagad ir SIA Geokom. Kopumā nekustamais īpašums uzņēmumam izmaksājis 98 889,59 eiro – 42 686,15 eiro par zemi un 56 203,44 eiro par ēkām. 24.janvārī īpašuma tiesības nostiprinātas zemesgrāmatā.

Nekustamais īpašums sastāv no divām caurlaides ēkām, ražošanas korpusa – pārvaldes ēkas, piecām noliktavu ēkām, mehāniskās darbnīcas ēkas, divām garāžas ēkām, galdnieku darbnīcas ēkas un darbnīcas ēkas. Kopējā zemes platība ir 9766 kvadrātmetri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

No Plaudes-Rēlingeres un citām personām par labu Revertai piedzen teju trīs miljonus

LETA, 15.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta pirmdien nolēma par labu a/s Reverta no Kolonnas dibinātājas Ievas Plaudes-Rēlingeres un a/s Kolonna Asset Management valdes priekšsēdētāja Jāņa Lasmaņa piedzīt 2 966 472,40 eiro.

Kā informēja AT preses sekretāre, līdz ar to prasība pret šīm personām un SIA Kolonna Beauty tika apmierināta.

Tiesa nolēma piedzīt solidāri no I. Plaudes-Rēlingeres un J. Lasmaņa Revertas labā neatmaksāto aizdevuma pamatsummu 1 484 840,72 eiro, nokavējuma procentus par laika posmu no 2010. gada 1. janvāra līdz 2010. gada 14. maijam 1 471 962,34 eiro un tiesas izdevumus 9669,34 eiro - kopā 2 966 472,40 eiro.

Spriedumā noteikts atļaut vērst piedziņu uz Kolonna Beauty ieķīlāto kā komercķīlu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi un lietu kopības nākamajām sastāvdaļām.

Tāpat tiesa nolēma piedzīt no I. Plaudes-Rēlingeres un J/ Lasmaņa valsts labā ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus 51,94 eiro no katra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kreditori noraida MIG holdinga tiesiskās aizsardzības lūgumu

Vēsma Lēvalde, 09.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistītās SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalsta ne nodrošinātie, ne nenodrošinātie kreditori. Līdz ar to likums nepieļauj turpināt tiesiskās aizsardzības procesu (TAP).

SIA MIG holdings nodrošinātie kreditori - Swedbank, SEB banka un Hipotēku un zemes banka - noraidījuši uzņēmuma izstrādāto TAP pasākumu plānu kā neatbilstošu kreditoru interesēm, Db.lv uzzināja Liepājas tiesā. Nav panākts atbalsts arī no vairāk nekā 50 nenodrošinātajiem kreditoriem, kuru prasījumi veido aptuveni pusi no atzīto prasījumu summas. Kopumā SIA MIG holdings kredītsaistības ir vairāk nekā 20 miljoni latu, liecina lietas materiāli. Savukārt uzņēmuma aktīvi, kuros ietilpst vairāk nekā 50 dažādi īpašumi, tostarp - viesnīca Promenade Hotel Liepājā, kopumā ir vērti vairāk nekā 21 miljonu latu. Līdz ar to aktuālu maksātnespējas pazīmju pēc bilances uzņēmumam nav un tas var turpināt saimniecisko darbību, norādīja SIA MIG Holdings TAP administrators Guntars Birsāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums EKO osta šā gada 15.jūnijā iesniedzis būvniecības uzņēmuma SIA Skonto Būve maksātnespējas pieteikumu, liecina informācija maksātnespējas administrācijas mājas lapā.

Kā maksātnespējas administratora pretendents norādīts Guntars Birsāns.

Zemgales rajona tiesas informācija liecina, ka Skonto būves maksātnespējas pieteikumu plānots skatīt 2.jūlijā.

SIA Skonto būve valdē ir Juris Pētersons un Dmitrijs Soldatenko, padomes priekšsēdētājs ir Guntis Rāvis, bet padomes locekļi ir Ivars Millers un Rihards Rāvis, liecina informācija Lursoft. Kā patiesā labuma guvējs norādīts Guntis Rāvis.

Uzņēmumā norāda, ka SIA EKO osta iesniegtais maksātnespējas pieteikums pret SIA Skonto Būve ir nepamatots.

«Maksātnespējas pieteikums iesniegts par SIA EKO osta darbu izpildi objekta Vēsturiski piesārņotās vietas “Inčukalna sērskābā gudrona dīķi projektēšana un sanācijas darbi” ietvaros. SIA EKO osta pretēji līguma nosacījumiem ir izrakstījusi nepamatotus rēķinus par ar pasūtītājiem nesaskaņotiem darbiem,» teikts uzņēmuma skaidrojumā presei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa sākumā notikušajās maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 jeb dzīvojamā projekta Aurora Park Residence īpašumu izsolēs realizēti pēdējie šā kompleksa dzīvokļi, apstiprināja SIA Mazā Nometņu 16 maksātnespējas administrators Guntars Birsāns. Atlikusi ir vien pazemes autostāvvieta.

5. un 6. aprīlī izsolēs piedāvāti 48 nekustamie īpašumi. Lielākoties tos nosolījuši banku nekustamā īpašuma uzņēmumi, bet divus dzīvokļus iegādājušās fiziskas personas. Īpašumi nosolīti par cenu virs 800 Ls/m2.

Db.lv jau ziņoja, ka no 14. līdz 16. februārim notika 63 maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 piederošo nekustamo īpašumu (dzīvokļu), kas atrodas Rīgā, Liepājas ielā 2, pirmās izsoles. Nosolīti visi piedāvātie 63 īpašumi. Vēl pirms tam 2010. gada decembrī izsolīti citi 40 dzīvokļi, kas tāpat visi realizēti. Dzīvokļi nosolīti par aptuveni 820 – 840 Ls/m2. Februārī notikušajās izsolēs aktīvākie solītāji bija banku nekustamā īpašuma uzņēmumi, bet divus dzīvokļus nosolījuši ne–banku klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru