Nekustamais īpašums

Nesāk Arco Vara bankrota procedūru

Žanete Hāka, 16.03.2010

Jaunākais izdevums

Harju apgabala tiesa nolēmusi noraidīt kompānijas Indrek Proila iesniegto pieteikumu ierosināt nekustamo īpašumu attīstītāja Arco Vara maksātnespējas lietu, liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn.

Arco Vara uzskata, ka maksātnespējas pieteikums iesniegts, lai bojātu uzņēmuma reputāciju un uztver to kā izspiešanu. Indrek Proila vēlas piedzīt no Arco Vara 37,9 miljonus Igaunijas kronu (1,7 miljonus latu), savukārt Arco Vara iebilst pret nepamatotu prasību un ir to apstrīdējis. Neskatoties uz pierādījumu trūkumu par iespējamo Arco Vara maksātnespēju, Indrek Porile pieteikumu tiesā iesniegusi.

Arco Vara sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektā 2007. gadā tika noteikts, ka Indrek Porila ir tiesības uz 12,5% no Floriston Group, pēc grupas nekustamo īpašumu realizācijas saņemot maksājumu. Sākotnējā publiskā piedāvājuma prospektā šīkapitāla daļa novērtēta par 37,9 miljoniem kronu.

Kopš pērnā gada rudens Indrek Porila negribēja saņemt 12,5% Floriston Group daļu, kā bija noteikts mutiskās vienošanās laikā 2001. gadā, un pieprasīja Arco Vara šo summu samaksāt naudā. Savukārt Arco Vara šai prasībai nepiekrīt.

Tiesa norādījusi, ka nevar uzsākt lietu, ja prasība nav skaidra un tiek apstrīdēta, līdz ar to pieteikums noraidīts.

Arco Vara Latvijā pārstāv uzņēmums Arco Real Estate.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Arco Real Estate kļūst par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu

Lelde Petrāne, 01.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Arco Real Estate šā gada 31.oktobrī izpircis Igaunijas kompānijai Arco Real Estate AS (Igaunijas kompānijas Arco Vara AS meitas uzņēmums) piederošas kapitāldaļas 70 % apmērā, kļūstot par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu. Par SIA Arco Real Estate kapitāldaļu kontrolpaketes īpašnieku kļuvis pašreizējais valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Tā kā Latvijas uzņēmumam, pēc Arco Vara AS rīkotājdirektora Tarmo Silda (Tarmo Sild) domām, nebija būtiskas ietekmes uz grupas kopējiem finanšu rezultātiem, tika pieņemts abpusējs lēmums par kapitāldaļu pārdošanu Aigaram Šmitam, teikts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā.

SIA Arco Real Estate turpinās sniegt savus pakalpojumus kā līdz šim. Tāpat pašreizējā uzņēmuma vadībā un struktūrā netiks veiktas nekādas izmaiņas. Visi esošie sadarbības līgumi paliek spēkā un ir saistoši attiecībā pret jebkuru trešo personu. Saskaņā ar kapitāldaļu pārdošanas līgumu uzņēmuma vadība veiks zīmola maiņu 180 dienu laikā pēc kapitāldaļu iegādes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Vajagot naudu jauniem mājokļu attīstības projektiem

, 21.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cerot uz nekustamā īpašuma tirgus atdzīvošanos, nekustamā īpašuma uzņēmumu grupa Arco Vara pārdevusi tai piederošās daļas vairākos uzņēmumos.

Paziņojumā biržai Arco Vara norādījusi, ka ir pārdevusi daļas Tallinna Olümpiaspordikeskuse AS, Floriston Grupp OÜ и Arco Ärikeskuse OÜ. Darījuma summa ir 172 milj. Igaunijas kronu (gandrīz 11.5 milj. eiro). Darījuma rezultātā kompānija iegūs 55 milj. kronu (ap 3.6 milj. eiro) skaidrā naudā, bet par atlikušo summu — 117 milj. kronu (ap 7.8 milj. eiro) tiks segtas parādsaistības.

Lietišķo ziņu portāls dv.ee norāda, ka faktiski savus aktīvus Arco Vara pārdodot ar zaudējumiem. Darījuma rezultātā kompānija samazināšot savas parādsaistības par minētajiem 117 milj. kronu, bet samazinās arī aktīvu apjoms par 306 milj. kronu (20.4 milj. eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igauņu biznesmenis Tomass Tūls nonācis tiesas priekšā

Līva Melbārzde, 14.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pret vienu no bagātākajiem igauņu uzņēmējiem Tomasu Tūlu (Toomas Tool) tiesa sākusi nopratināšanu saistībā ar mahinācijām ar Baltijas lielākās nekustamā īpašuma kompānijas Arco Vara akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Arco Vara pieļauj, ka Swedbank iesaistījusies negodīgos darījumos

, 23.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank un Ühendatud Kapital esot noslēguši darījumu, kura rezultātā varētu tikt dzēstas Arco Vara prasības pret Ühendatud Kapital.

Par to ziņo Postimees.ee. Pagājušajā nedēļā caur tiesu izpildītājiem tika pārdoti a/s Ühendatud Kapital piederoši zemes gabali Tallinas centrā, kas bija ieķīlāti Swedbank, taču arī pircējs ir saistīts ar Ühendatud Kapital, paziņojis Arco Vara marketinga direktors Andress Krāss. Pircējs noslēgt darījumu ieradies kopā ar Ühendatud Kapital advokātu, kas nozīmējot, ka notikusi vienkārši aktīvu pārcelšana. Līdz ar to Arco Vara uzskata, ka darījums noticis, lai Swedbank dabūtu savu naudu, bet zaudētājos palicis Arco Vara, kuram dažas dienas pirms šī darījuma Arbitrāžas tiesa apstiprinājusi prasību pret Ühendatud Kapital. Arbitrāžas tiesa lēmusi par labu Arco, pieprasot no Ühendatud Kapital piedzīt 128 milj. kronas (5.7 milj. Ls), ieskaitot procentus un soda naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arco Ehitus pārdevis 55% daļu latviešu uzņēmumā Arco Construction

, 30.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamā īpašuma kompānijas Arco Vara meitas uzņēmums Arco Ehitus par 0.1 miljoniem igauņu kronu (4.5 tūkst. Ls) ir pārdevis piederošos 55% daļu latviešu uzņēmumā Arco Construction, kas būvēja Stockmann tuneli, raksta dv.ee.

Lai gan darījuma kopējā summa veido apmēram 1.1 miljonu kronu (49.4 tūkst. Ls), kompānija no tās saņems 0.1 miljonu kronu, jo atlikusī summas daļa tiks novirzīta Arco Vara saistību segšanai, kuras radušās iegādājoties Arco Construction.

Uzņēmuma ziņojumā nekustamā īpašuma biržai norādīts, ka darījums nav radījis zaudējumus, tomēr peļņas apmērs nav norādīts, bet ir atzīmēts, ka koncerna konsolidētās saistības samazināsies par 28.8 miljoniem kronu (1.29 milj. Ls), bet prasības pret pircējiem - par 22.3 miljoniem kronu (1 milj. Ls.).

Uzņēmums Arco Vara iegādājās 55% daļu no Arco Construction kapitāla 2007.gada sākumā, ar mērķi ātri ar saviem objektiem būvniecībā nopelnīt augošajā nekustamā īpašuma tirgū Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Arco Vara grupas uzņēmums par 1,138 milj. latu nopērk zemi Baltezerā

Ingrīda Drazdovska, 10.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Prime Capital izsolē iegādājusies divus zemes gabalus Garkalnes novadā, informē kompānija Arco Real Estate.

SIA Prime Capital īpašnieki ir Igaunijas nekustamā īpašuma uzņēmumu grupas Arco Vara meitas uzņēmums Arco Investeeringute (70%) un SIA Dreiliņi – Ulbroka – 1 (30%)

Nopirkto zemes gabalu platība ir 5.22 ha un 80.97 ha. Saskaņā ar izsoles nosacījumiem 70% no kopējās pirkuma cenas – 1.138 milj. latu – ir jāsamaksā mēneša laikā no izsoles, bet pārējos 30% – līdz šā gada beigām.

Arco Real Estate atgādina, ka viens no grupas uzņēmumiem Mazā Baltezera tuvumā jau ir izveidojis dzīvojamās apbūves zonu Mārsili – 124 apbūves zemes gabalus ar kopējo platību 25 ha.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Iesniegts Arco Vara maksātnespējas pieteikums

, 22.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Harju apgabala tiesā iesniegts kompānijas Arco Vara maksātnespējas pieteikums, taču kompānija noliedz, ka tai būtu kādas problēmas, liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn biržā.

Kompānijai gan vēl nav atsūtīta pieteikuma kopija, līdz ar to tai nav sīkākās informācijas par pieteikumu un tā pamatojumu.

Tāpat Arco Vara paziņojumā biržai norāda, ka tās rīcībā nav ziņu, ka kompānijai būtu kādi nenomaksāti rēķini, parādi vai citas saistības vai maksātspējas problēmas.

«Līdz ar to Arco Vara uzskata, ka bankrota pieteikums iesniegts, lai celtu neslavu uzņēmuma reputācijai un ietekmētu akcijas cenu,» norāda uzņēmums.

Kompānijai Arco Vara ir 17 biroji dažādās Igaunijas, Latvijas, Ukrainas un Bulgārijas pilsētās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pie uzņēmuma jaunās korporatīvās identitātes šobrīd norisinās aktīvs darbs, kura rezultāts tiks ieviests jau nākamā gada sākumā,» biznesa portālam db.lv stāsta Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Kā vēstīts, nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Arco Real Estate šā gada 31.oktobrī izpirka Igaunijas kompānijai Arco Real Estate AS (Igaunijas kompānijas Arco Vara AS meitas uzņēmums) piederošas kapitāldaļas 70 % apmērā, kļūstot par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu. Par SIA Arco Real Estate kapitāldaļu kontrolpaketes īpašnieku kļuvis A. Šmits.

«Jaunā zīmola izstrādē radoši izpaužas gan uzņēmuma iekšējie cilvēkresursi, gan pieaicinātā reklāmas aģentūra,» sacīja uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Arco veiksmīgs darījums Bulgārijā

, 08.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma kompāniju grupas Arco Vara uzņēmums Bulgārijā Arco Invest EOOD ir noslēdzis līgumu uz 5 gadiem par 4700 m2 biroju platības un 50 auto stāvvietu nomu Arco attīstītajā Boulevard Residence Madrid.

Tādu informāciju Arco Vara ir sniegusi Tallinas biržai. Kāda finanšu starpniecības kompānija telpas kompleksā sāks nomāt 2010. gada 1. augustā.

Noteiktā nomas maksa ir 11 eiro/m2 mēnesī, neskaitot nodokļus, komunālos maksājumus un maksu par autostāvvietu nomu. Gadā kompānijas ieņēmumi no nomas paredzēti 656.4 tūkst. eiro.

Panāktā vienošanās paredz, ka nomnieks nevarēs pārtraukt nomas attiecības vismaz 2.5 gadus, pretējā gadījumā tam būs jāmaksā soda nauda — noma 3 mēnešu apmērā. Tā kā līgums ir konfidenciāls, Arco neizpauž otru līgumu slēgušās puses nosaukumu.

Pēc līguma noslēgšanas Boulevard Residence Madrid aizpildīti ir 80% biroju telpu. Projektā piedāvājumā ir arī mājokļi. Kā informē attīstītājs, 75 % jau ir realizēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Popularizē mājokļu iegādes shēmu, apejot banku

, 13.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā daudziem potenciālajiem mājokļu pircējiem bankas šobrīd kredītu atsaka, daži nekustamā īpašuma attīstītāji to piedāvā iegādāties uz nomaksu.

Lietišķo ziņu portāls dv.ee vēstī, ka Igaunijā kompānija Arco Vara piedāvā pircējiem savu finansējuma shēmu. Pērnruden uzņēmums būtiski pazemināja cenas savā projektā Tallinā. Tam bijis labs rezultāts — nopirkti 15 dzīvokļi. Taču vēl 25 dzīvokļi joprojām stāvot tukši. Pirktgribētāji esot, taču bankas nereti atsaka kredītu, pat ja potenciālā pircēja ienākumi esot pietiekami. Arco Vara šiem pircējiem piedāvā slēgt līgumu uz 5 gadiem. No potenciālā pircēja tiek prasīta 1. iemaksa 25 % apmērā, un tad ik mēnesi pircējs maksā daļu no pirkuma pamatsummas un procentus. Procentu likme tiek noteikta līgumā. Tā kā kompānija zināmā mērā riskē, procentlikme varētu būt nedaudz augstāka nekā bankas piedāvātā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Eurostat: Latvijā lielākais mājokļu cenu samazinājums ES

Dienas Bizness, 20.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ir viena no tām četrām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kurā mājokļu cenas, salīdzinot šī gada 2. ceturksni ar pērnā gada attiecīgo periodu, ir samazinājušās (- 4,4 %), norādīts EUROSTAT publicētajā mājokļu tirgus pārskatā.

Analizējot Baltijas valstis, būtiskākais mājokļu cenu pieaugums konstatēts Igaunijā (+ 10,5 %), savukārt Lietuvā mājokļu cenas ir pakāpušās mērenāk (+ 3,5 %), informē Arco Real Estate pārstāvis Dainis Guks.

ARCO REAL ESTATE valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits skaidro, ka EUROSTAT publicētie dati par Latvijas mājokļu cenu lejupslīdi ir likumsakarīgi, ņemot vērā pērn piedzīvoto darījumu skaita būtisku samazinājumu ekskluzīvo īpašumu segmentā. Cenu izmaiņas ietekmēja gan Imigrācijas likuma grozījumi, kas nerezidentiem noteica jaunu minimālās pirkuma summas slieksni, gan ģeopolitiskā situācija un Krievijas Federācijas rubļa devalvācija, precizē eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Igauņu uzņēmēju tiesās par akciju tirgus manipulācijām

, 17.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prokuratūra tiesā ir iesniegusi prasību saistībā ar nekustamo īpašumu attīstības uzņēmumu Arco Vara. Igauņu uzņēmējam Toomasam Toolam un viņa bijušajam māklerim pārmet iespējamu ļaunprātīgu apzinātu rīcību akciju cenu manipulācijās, ziņo rus.postimees.ee.

Apsūdzības pamatā ir apzināti veikti akciju pārdošanas darījumi, kas veikti no pagājušā gada 14.- 21.jūlijam, kuru mērķis bija samazināt Arco Vara akcijas cenu zem 0.56 eiro sliekšņa. Tas igauņu uzņēmējam ļāva kļūt par lielāko Arco Vara akcionāru.

Tādējādi kopumā tika pārdotas ap 500 000 akciju, kā rezultātā biržā bija maldīgas ziņas par patieso uzņēmuma akciju tirgus vērtību. Mahināciju rezultātā akciju cena pērnā gada 22.jūlijā nokritās līdz 0.55 eiro.

Finanšu inspekcijas pārstāvis Kilvars Kesslers uzvēris, ka ir nepieņemami, ka finanšu tirgus tiek izmantots noziedzīgiem mērķiem. Arī prokuratūra un policija sola, ka Igaunijā turpmāk pastiprinātu uzmanība tiks pievērsta, lai līdzīgi gadījumi neatkārtotos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Samazina Arco Vara akciju kapitālu

Žanete Hāka, 17.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstītāja Arco Vara akciju kapitāls samazināts līdz 47,4 miljoniem Igaunijas kronu (2,13 miljoniem latu), liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn.

Līdz šim kapitāls bija 952,8 miljoni kronu (42,7 miljoni latu). Rezultātā kompānijai palikuši 4,7 miljoni akciju.

Lēmums par akciju kapitāla samazināšanu pieņemts akcionāru sapulcē pērnā gada decembrī. Kapitāla samazināšanas mērķis ir mazināt akcijas cenas svārstības un nodrošināt iespēju tālākai kapitāla struktūras stiprināšanai.

Arco Vara akcijas cena biržā patlaban maksā 3,11 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Laikraksts: Arco Vara veikusi mīklainu darījumu

Ritvars Bīders, 31.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radušās aizdomas par šaubīgu darījumu, kurā Igaunijas nekustamo īpašumu kompānija Arco Vara par 3,3 miljoniem konu (148,2 tūkst. Ls) pārdevusi savu meitas uzņēmumu Wilson Kinnisvara, atsaucoties uz laikrakstu Eesti Ekspress, ziņo BBN.

Arco Vara uzņēmumā Wilson Kinnisvara veikusi investīcijas vairāk nekā 19 miljonu kronu (853,1 tūkst. Ls) apmērā, turklāt tā īpašumā ir vērtīgs īpašums Tallinā, uz kura paredzēts būvēt daudzstāvu biroja ēku.

Plānotajā būvē savu galveno biroju grasās pārcelt apsardzes firma Falck.

Wilson Kinnisvara iegādājies uzņēmums PropertyS, kas kopīgi pieder Igaunijas Nordea bankai un uzņēmējam Tarmo Tomakam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamā īpašuma fonds a/s EfTEN Kinnisvarafond (EfTEN) īpašumu pārvaldīšanai Latvijā kopā ar Latvijas partneri nodibinājis uzņēmumu SIA EfTEN Capital.

EfTEN Capital vadītājs Viljar Arakas atzīmē, ka EfTEN fondam Latvijā ir nākotnes plāni: «Tā nav vienreizēja vizīte pie mūsu dienvidu kaimiņiem. Mēs dibinām kopīgu uzņēmumu, un nākošais darījums jau tuvojas noslēgumam. EfTEN partneris Latvijā ir SIA Newcom, kura akcionārs ir Viktors Savins.»

SIA Newcom ir vairākuma akcionārs dažādos nekustamā īpašuma nozares uzņēmumos, būvniecības uzņēmumā un apsaimniekošanas uzņēmumā Latvijā. SIA Newcom meitas uzņēmums SIA Newcom Development dibināts, reorganizējoties Igaunijas nekustamā īpašuma grupas Arco Vara piederošajam uzņēmumam SIA Arco Development.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Šodien kritums visās Baltijas biržās

Jānis Šķupelis, 24.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas tirdzniecības sesijas laikā Baltijas biržās dominēja sarkanā krāsa un samazinājās arī visu raksturojošo Baltijas biržu indeksu vērtība.

Visvairāk šoreiz saruka Tallinas biržās OMXT vērtība – par 1,84%. Tikmēr Rīgas un Viļņas biržu indeksu vērtība samazinājās par attiecīgi 0,99% un 0,52%.

Lielākais apgrozījums Baltijā kopumā šodien bija ar Arco Vara akcijām, kuras 11 darījumos (no tiem tikai viens bija liels) tika tirgotas 592,6 tūkst EUR apjomā. Rezultātā Arco akcijas cena nedaudz samazinājās – par 1,01% līdz 5,79 EUR.

Tikmēr Rīgas biržā šodien lielākais apgrozījums bija ar SAF Tehnikas akcijām (tas teju bija 14,9 tūkst. Ls). SAF akcijas cena tirdzniecības rezultātā pieauga par 1,74% līdz 2,87 EUR (tas bija straujākais kāpums Rīgas biržā šodien).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tallinas biržai 2011. gads bijis trešais visu laiku sliktākais gads

Lelde Petrāne, 02.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallinas biržai 2011. gads bijis trešais sliktākais gads, kāds jebkad pieredzēts, ziņo baltic-course.com.

Biržas indekss OMXT samazinājies par 23,9% līdz 531,17 punktiem.

1998. gadā tas saruka par 65,8% un 2008. gadā - par 63%.

Gads visskumjākais bijis uzņēmumu Baltika un Arco Vara akcionāriem, jo akcijas piedzīvojušas kritumu attiecīgi par 73,7% un 62,6%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tallink valdes locekļa alga gada laikā pieaugusi līdz 21 875 eiro mēnesī

Lelde Petrāne, 07.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņu laikraksts Äripäev publicējis biržas sarakstā esošo kompāniju vadītāju sarakstu, kuri pērn saņēmuši lielākās algas, raksta bbn.ee.

Analīze rāda, ka vadītāju atalgojums pērn atkal sācis augt. Vienā gadījumā - Tallink - viena valdes locekļa alga palielinājusies no 12 910 eiro mēnesī līdz 21 875 eiro mēnesī jeb par apmēram 70 procentiem.

Medijs gan norāda, ka, tā kā Tallink nepublicē ienākumu datus, šis rādītājs ir atvērts interpretācijai. Tallink valdes locekļi ir Enns Pants, Andress Hunts, Lembits Kiters un Janeks Stalmeisters.

Vienā gadījumā - Silvano FG - kompānija 2011. gadā valdes locekļiem izmaksājusi 582 000 eiro, kas līdzinās 34 600 eiro mēnesī. Tomēr šis skaitlis ietver atlaišanas pabalstus, ko kompānija izmaksāja diviem bijušajiem valdes locekļiem pagājušā gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās nedēļa iesākta ar kritumu

Žanete Hāka, 27.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu visas trīs Baltijas biržas noslēgušas ar indeksu kritumu, liecina biržu dati.

Baltijas biržas raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,35% līdz 600,38 punktiem. Lielāko kritumu starp biržu indeksiem piedzīvoja OMX Vilnius – par 0,52% līdz 391,77 punktiem. OMX Tallinn saruka par 0,35% līdz 798,8 punktiem, savukārt mazākais kritums bija vērojams OMX Riga indeksam – par 0,18%.

Lielākais apgrozījums pirmdien bija ar Tallinas ūdensapgādes uzņēmuma Tallinna Vesi akcijām – 312,6 tūkstošu latu apmērā. Ar uzņēmuma akcijām tika veikti 72 darījumi, kuru laikā īpašnieku mainīja 29 tūkstoši akciju. Tiesa gan, pirmdien uzņēmuma akcijas cena nemainījās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Nākamā nedēļa Baltijas biržās solās būt notikumiem bagāta

Jānis Šķupelis, 19.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā nedēļa Baltijas biržās solās būt notikumiem bagāta, jo gaidāms, ka liela daļa uzņēmumu paziņos savus ceturtā ceturkšņa rezultātus.

«No Latvijas uzņēmumiem visintriģējošākie rezultāti gaidāmi no abiem farmācijas uzņēmumiem. Grindeks trešā ceturkšņa rezultāti bija negaidīti vāji, tāpēc būs interesanti redzēt, vai ceturtajā ceturksnī uzņēmumam būs izdevies strādāt ar peļņu. Ņemot vērā ievērojamo akcijas cenu kāpumu pēdējo mēnešu laikā (+60% kopš Novembra vidus), var secināt, ka investori sagaida labus rezultātus. Sagaidāms, ka arī Olainfarm būs izdevies ievērojami palielināt apgrozījumu sakarā ar lielākām piegādēm uz Rietumeiropas valstīm, bet noteicošais faktors turpmākajai cenu attīstībai būs tas vai uzņēmumam būs izdevies saglabāt peļņas maržas iepriekšējos līmeņus,» klāsta Parex Asset Management akciju analītiķis Jānis Stukuls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Visās Baltijas biržās trešdien mīnusi

Žanete Hāka, 12.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienas tirdzniecības sesiju Baltijas NASDAQ OMX biržas noslēdza ar kritumu, liecina biržu dati.

Lielākais kritums bija NASDAQ OMX Riga biržas indeksam – par 1,4% līdz 420,82 punktiem. OMX Vilnius samazinājās par 0,38% līdz 398,72 punktiem, savukārt OMX Tallinn saruka par 0,16% līdz 815,36 punktiem.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark samazinājās par 0,17% līdz 614,1 punktam.

Lielu kāpumu piedzīvoja Tallinas nekustamā īpašuma kompānijas Arco Vara akcijas cena, uzlecot par 13,64% līdz 0,879 latiem. Ar uzņēmuma akcijām tika veikti 72 darījumi. Savukārt lielākais kritums bija Ventspils naftas akcijas cenai, kura saruna par 5,81% līdz 0,989 latiem.

Lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas lauksaimniecības kompānijas Rokiškio sūris akcijām – 236 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Ceturtdien zemāk tikai Viļņas biržas indekss

Jānis Šķupelis, 25.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienas tirdzniecības sesiju ar vērtības lejupslīdi noslēdza tikai Viļņas biržu raksturojošais OMXV indekss, kurš samazinājās par 0,55%. Tikmēr augstākos līmeņos devās gan Rīgas, gan Tallinas biržu raksturojošo indeksu vērtības, kuras pieauga par attiecīgi 3,73% un 0,29%.

Lielākais apgrozījums Baltijā kopumā bija ar Arco Vara akcijām, kuras 112 darījumos tika tirgotas 107,1 tūkst. EUR apjomā, akcijas cenai samazinoties par 1,72% līdz 3,95 EUR.

Tikmēr Rīgas biržā apjomīgākā tirdzniecība bija ar Olainfarm akcijām, kuras cena palielinājās par 1,01% līdz 1 Ls.

Jāpiebilst, ka rīt ir pēdējā diena, kad Baltijas biržu uzņēmumiem jāpublicē savi pagājušā gada finanšu rādītāji. Tad arī uzzināsim, kā 2009. gadā ir veicies Rīgas biržā kotētajiem Latvijas uzņēmumiem.

Šodien jau savus 2009. gada finanšu rezultātus atklāja Talsu mežrūpniecība. Lai gan uzņēmums pagājušo gadu spējis noslēgt ar 27 tūkst. Ls peļņu, tā apgrozījums 2009. gadā kritis par 32,9% līdz 1,037 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vienīgi NASDAQ OMX Riga

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien pieauga vienīgi NASDAQ OMX Riga biržas indekss, savukārt OMX Tallinn un OMX Vilnius samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,54% līdz 610,78 punktiem. Lielāko kritumu piedzīvoja OMX Tallinn – par 0,83% līdz 808,62 punktiem, savukārt OMX Vilnius samazinājās par 0,04% līdz 398,58 punktiem.

Savukārt 1,5% lielu kāpums bija vērojams OMX Riga indeksam, kurš sasniedza 427,12 punktus.

Lielākais apgrozījums NASDAQ OMX Baltijas biržās bija ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 172,2 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 0,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 167 tūkstoši latu, bet trešais lielākais – ar Tallink Grupp akcijām 56 tūkstošu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Ceturtdien lielākajos plusos Tallinas birža

Jānis Šķupelis, 04.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien lielāko kāpumu piedzīvoja Tallinas biržu raksturojošais OMXT indekss, kura vērtība palielinājās par 1,12%. Izaugsme bija vērojama arī Viļņas biržai, kuras OMXV indekss palielinājās par 0,3%. Tikmēr nelielu kritumu piedzīvoja Rīgas biržās OMXR, kura vērtība samazinājās par 0,29%.

Tallinā straujāko akcijas vērtības kāpumu piedzīvoja Arco Vara akcija, kuras cena pieauga par 4,47% līdz 4,44 EUR.

Tikmēr visā Baltijā lielākais apgrozījums bija ar, nesen Viļņas biržā kotēt uzsāktajām, Linas Agro Group akcijām, kuras 19 darījumos (no tiem vienas liels) tika tirgotas nedaudz vairāk nekā 548 tūkst. EUR apjomā. Minētā lauksaimniecības uzņēmuma akcijas cena gan šodien palika nemainīga – 0,62 EUR.

Tikmēr Rīgas biržā apjomīgākā tirdzniecība bija ar Grindeka akcijām, kuras cena palielinājās par 2,05% līdz 4,98 Ls. Jāpiebilst gan, ka pagājušā nedēļā atklātie Grindeka finanšu rezultāti iepriecināt nespēja. Uzņēmums atklāja, ka tā 2009. gada apgrozījums salīdzinājumā ar 2008. gadu sarucis par 13,7%. Gads gan noslēgts ar 3,7 milj. Ls peļņu, kas gan ir par 58,9% mazāka par 2008. gada peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vienīgi Viļņas biržā

Žanete Hāka, 19.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien Baltijas biržu indeksi tirdzniecības sesiju noslēdza dažādi, liecina NASDAQ OMX biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,04% līdz 618,77 punktiem.

Lielāko kritumu varēja vērot NASDAQ OMX Tallinn, kuru raksturojošais indekss samazinājās par 0,21%. OMX Riga gandrīz nemainījās un bija 439,07 punkti, savukārt OMX Vilnius pakāpās par 0,36% līdz 403,95 punktu atzīmei.

Lielākais apgrozījums trešdien bija ar Lietuvas uzņēmuma Lesto AB akcijām – 111,37 tūkstošu latu apmērā. Otrajā vietā ierindojies Tallinas kuģotājs Tallink Group ar 81,8 tūkstošu latu apgrozījumu, savukārt trijnieku noslēdz azartspēļu rīkotājs Olympic Entertainment Group, kura akciju apgrozījums bija nepilni 63 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru