Būve

Newcom Construction šogad plāno palielināt apgrozījumu par 20%

Gunta Kursiša, 17.07.2013

Jaunākais izdevums

Būvdarbu uzņēmums Newcom Construction 2012. gadā sasniedzis 3,150 milj. Ls apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar 2011. gadu ir pieaugums 49% apmērā, informē Lursoft.

Uzņēmuma peļņa pērn veidoja 56,6 tūkst. Ls. Savukārt, prognozējot kompānijas nākotnes izredzes, Newcom Construction vadība norāda, ka 2013. gadā nozarē vērojama stabilitāte ar nelielu attīstību, kas ļauj uzņēmumam šogad plānot apgrozījuma pieaugumu 20% apmērā.

SIA Newcom Construction valdē darbojas Mārtiņš Bubens (valdes priekšsēdētājs), Aivars Kacars un Jānis Čodars.

Uzņēmums reģistrēts pirms desmit gadiem un iepriekš bija pazīstams ar nosaukumiem SIA Dinamo Būve, SIA Arco Construction, un tā pamatdarbības veids ir grīdu un sienu apdares darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Newcom Construction jauna komercķīla

Žanete Hāka, 24.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu komercķīlu reģistrējis SIA Newcom Construction.

Lursoft pieejamā komercķīlas izziņa norāda, ka Newcom Construction par labu AS Swedbank 420 tūkstošu eiro apmēra ieķīlājis vērtspapīrus, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Jāpiebilst, ka šī ir pirmā komercķīla, ko uzņēmums reģistrējis šogad.

Newcom Construction, kas ar darbavietām nodrošināja 85 darbiniekus, 2013. gadā palielināja savu neto apgrozījumu līdz 6,425 miljoniem eiro. Būvniecības uzņēmums pārskata gadu noslēdza ar peļņu 102,768 tūkstošu eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas. Newcom Construction rentabilitātes rādītājs 2013. gadā saruka līdz 3,72.

Lielākais Newcom Construction kapitāldaļu turētājs ir 2011. gada martā dibinātais SIA Newcom.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Noslēgts līgums par Latvijas energosistēmas galvenā dispečeru vadības un datu centra izbūvi

Db.lv, 01.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parakstīts līgums par Latvijas energosistēmas drošai vadībai kritiski svarīga projekta – AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) dispečeru vadības un datu centra "Jāņciems" izbūvi un ražošanas bāzes pārbūvi.

Eiropas Savienības līdzfinansētā nacionālo interešu objekta īstenošana ļaus iegūt Eiropas fiziskā drošuma un funkcionalitātes prasībām atbilstošu dispečeru vadības un datu centru, no kura pēc sinhronizācijas ar kontinentālās Eiropas energosistēmu tiks veikta energosistēmas balansēšana un sistēmas frekvences regulēšana.

"Ceļā uz Baltijas energosistēmu neatkarību un spēju darboties patstāvīgi esam bijuši ļoti efektīvi, projektu īstenošanai piesaistot līdzfinansējumu no Eiropas Savienības fondiem, tostarp 64% apmērā dispečeru vadības un datu centra izbūvei. Pozitīvi vērtējama ir būvuzņēmēju salīdzinoši lielā interese piedalīties šī nacionālo interešu objekta būvniecības iepirkumā, kvalifikācijas kārtai piesakoties astoņiem pretendentiem. Mūsu līdzšinējā pieredze, sadarbībā ar dažādiem būvuzņēmējiem realizējot tādus lielus un sarežģītus projektus kā Kurzemes loks, Latvijas-Igaunijas trešais starpsavienojums, Valmieras-Tartu un Valmieras-Tsirgulinas līnijas rekonstrukcija, ir apliecinājums AST komandas profesionalitātei un dod pārliecību par šī energosistēmas drošībai svarīgā projekta kvalitatīvu paveikšanu termiņā," uzsver AST valdes priekšsēdētājs Rolands Irklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot sava veikalu tīkla paplašināšanu Rīgā, “Lidl” uzsāk jaunas veikala ēkas būvniecību Sporta ielas 2 k-4 teritorijā.

Jaunais “Lidl” veikals durvis klientiem vērs nākamā gada sākumā. Šis būs jau otrais “Lidl” divstāvīgā metropoles koncepta veikals Latvijā. Projekta būvniecības darbus veic SIA “Newcom construction”.

“Šis būs pirmais mūsu veikals, kas atradīsies tik tuvu Rīgas vēsturiskajam centram,” saka Dana Hasana, “Lidl Latvija” Komunikācijas departamenta vadītāja.

Jaunā “Lidl” veikala ēka būs 4600 kvadrātmetrus liela ar 1460 kvadrātmetrus plašu tirdzniecības zāli. Veikala tuvākās apkārtnes apzaļumošanai “Lidl” plāno iestādīt 19 kļavu lielstādus, kā arī 440 dažādus dekoratīvos košumkrūmus.

Šis būs pirmais “Lidl” projekts Latvijā, kura ietvaros blakus veikalam tiks uzbūvēta 400 kvadrātmetrus liela ēka, kas tiks iznomāta starptautiski pazīstamai ātrās ēdināšanas restorānu ķēdei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā “Domina Shopping” 14.aprīlī durvis atvērs Baltijā plašākais iekštelpu izklaides centrs “Apollo Skypark” ar kopējo platību 7 000 m2, kura attīstībā ir ieguldīti 15,5 miljoni eiro.

Izklaides centra izveidē spēkus apvienojuši divi jaunie “Domina Shopping” nomnieki, kuri vienlaikus ir arī Baltijā lielākie savu jomu uzņēmumi – kinoteātru tīkls “Apollo Kino” un izklaižu parks “Super Skypark”.

Abu nomnieku apvienība ir investējusi 5,5 miljonus eiro, aprīkojot kompleksu ar visu nepieciešamo inventāru un radot 85 jaunas darba vietas. Bet “Domina Shopping” nodrošināja izklaides centra būvniecību 10 miljonu eiro vērtībā, kas ir lielākais investīciju projekts, kopš tirdzniecības centrs pieder Baltijā lielākajam komercīpašumu pārvaldniekam “EfTEN Capital”.

Tādējādi “Domina Shopping” kļūst par pilna koncepta tirdzniecības centru.

“Mēs ar prieku paziņojam, ka sadarbībā ar “Super Skypark” Latvijā tagad atveram mūsu trešo “Apollo Kino”. Tas Baltijā ir unikāls koncepts, kurā kinoteātris apvienojies ar daudzveidīgu izklaides centru, lai radītu pilnīgu un patīkamu brīvā laika pavadīšanas un atpūtas pasauli visai ģimenei,” norāda “Apollo Kino” vadītāja Baltijā Kadri Arma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Sākusies jaunās atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecība Liepājas reģionā

Dienas Bizness, 17.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eco Baltia grupa uzņēmuma SIA Eko Kurzeme jaunās atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības Grobiņas novada sadzīves atkritumu poligonā Ķīvītes nodrošināšanai ir pabeigtas iepirkumu procedūras un noslēgti līgumi ar darbu veicējiem par rūpnīcas būvniecību un rūpnīcas darbībai nepieciešamo iekārtu iegādi, vēsta reģionālais portāls rekurzeme.lv.

Iepirkumu procedūrā par atkritumu šķirošanas centra būvniecību tiesības veikt darbus ir ieguvis SIA NEWCOM Construction, līguma summa ir 1 346 174 eiro. Cenu aptaujas rezultātā būvuzraudzību veic SIA MK Būvniecība par līguma summu 8 200 eiro. Savukārt tehniskā projekta izstrādi un autoruzraudzību nodrošina SIA ARJI ar līguma summu 43 000 eiro.

Uzņēmums AS LNK INDUSTRIES piegādās atkritumu šķirošanai nepieciešamās iekārtas, tajā skaitā optisko atkritumu šķirotāju, kas šķirošanu padarīs vienkāršāku un ātrāku. Tas ar gaismas stara palīdzību uz slīdošās lentas spēj atpazīt un nošķirot no kopējā atkritumu apjoma četru veidu plastmasas materiālus. Šo atkritumu šķirošanas tehnoloģisko iekārtu iegāde un uzstādīšana izmaksās 1 430 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrs “Domina Shopping” kopā ar jaunajiem nomniekiem “Apollo Group Baltics” un “Super Skypark”, kā arī būvkompāniju “Newcom Construction” atzīmējis jaunās izklaides zonas spāru svētkus.

Dominas izklaides zona būs lielākais iekštelpu izklaides parks Latvijā, kurā kopumā tiks ieguldīti vairāk nekā 9 miljoni eiro.

"Tirdzniecības centrs pircēju acīs ir vieta, kur vienuviet iespējams teju viss – iegādāties pārtiku, apģērbu, baudīt gardas maltītes, saņemt pakalpojumus, uzposties, sportot un izklaidēties. Tieši tāpēc Izklaides zonas būvniecība Dominā ir pavisam loģisks attīstības solis, lai mēs kļūtu multifunkcionāli un apmierinātu visas mūsu pircēju vēlmes. Lai gan kino ir arī citos tirdzniecības centros, tomēr tieši Dominas tuvākās apkārtnes mikrorajonos tāda nav, tādēļ esam priecīgi, ka jau pavisam drīz mūsu klientiem varēsim piedāvāt ļoti daudzveidīgas izklaides iespējas," stāsta Dina Bunce, t/c “Domina Shopping” direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) būvniecības konkursā Tabakas fabrikas kvartāla 1. posma īstenošanai Rīgā, Miera ielā 58a Latvijas Kultūras akadēmijas un Radošo industriju biznesa inkubatora vajadzībām saņemts rekordliels skaits pieteikumu – pieteikušies 17 būvuzņēmēji.

VNĪ uzsāk vērtēšanas procesu, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Piedāvājumus Tabakas fabrikas kvartāla 1. posma attīstībai iesnieguši būvuzņēmēji: PS "AKN", PS "CES Group", SIA "Labā māja Latvija", SIA "Lagron", SIA "MARELS BŪVE", SIA "Merks”, SIA "NEWCOM Construction", PA "ARMS", AB "Panevėžio statybos trestas", personu apvienība "P un P", piegādātāju apvienība "3A", SIA Pillar Contractor, SIA "RERE MEISTARI", PS "SIA "Eltex" un SIA "LAGUTA"", SIA "TORENSBERG", AS "UPB" un SIA “VELVE”.

Piedāvātās līgumu cenas – sākot no 3,24 miljoniem eiro līdz 4,99 miljoniem eiro (bez PVN).

Par iepirkuma uzvarētāju un līguma summu varēs runāt tikai pēc piedāvājumu izvērtēšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ekspluatācijā nodots 9,5 miljonus eiro vērtais Domina Shopping izklaides parks

Db.lv, 16.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada jūnijā ekspluatācijā ir nodota tirdzniecības centra "Domina Shopping" jaunuzbūvētā izklaides zona. Būvniecības darbos investēti 9,5 miljoni eiro, jauno telpu kopējā platība ir 7000m2.

Projektēšanas un būvniecības darbi ir noritējuši 2 gadu garumā un pat pandēmijas laikā nav apstājušies ne uz mirkli. Tos paveica būvkompānija "Newcom Construction", radot telpas jauno nomnieku apvienībai "Apollo Group Baltics" un "Super Skypark".

Pie labvēlīgiem sabiedrības veselības un pandēmijas nosacījumiem jaunuzbūvētās t/c "Domina Shopping" izklaides zonas atvēršana plānota šīs vasaras izskaņā.

Iepriekš jau ziņots, ka tajā būs pieejamas dažādas atpūtas iespējas – trīs auditoriju kino teātris, batutu un spēļu centrs, lāzertaga arēna, elektrisko buferu automašīnu trase, ēdināšanas zona un citas aktivitātes. Teritorijā būs arī 20 īpaši izveidotas dzimšanas dienas istabas ar ēdināšanas iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Piedāvājumus Tabakas fabrikas kvartāla 1. posma attīstībai Rīgā, Miera ielā iesnieguši 12 būvuzņēmēji, informē VAS Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Piedāvātās līgumu cenas – sākot no 3,7 miljoniem eiro līdz 5,4 miljoniem eiro (bez PVN). Par iepirkuma uzvarētāju un līguma summu varēs runāt tikai pēc piedāvājumu izvērtēšanas”, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Piedāvājumus Tabakas fabrikas kvartāla 1. posma attīstībai iesnieguši būvuzņēmēji: pilnsabiedrība “AKN”, SIA “Buils-Invest Latvia”, SIA “Eltex”, SIA “Labā māja Latvija”, SIA “Marels Būve”, SIA “Newcom Construction”, pilnsabiedrība “P un S BŪVNIECĪBA”, personu apvienība “Multicentrs BL”, AB "Panevėžio statybos trestas", SIA “Pillar Contractor”, pilnsabiedrība “BI_ZENG” un SIA “REVOHAUS”.

Atkārtotajā iepirkumā ir pieteikušies 5 būvuzņēmēji, kuri iepriekš nebija pieteikušies Tabakas fabrikas kvartāla pirmā posma attīstībai un 7 būvuzņēmēji, kuri bija pieteikušies arī pirmajā iepirkumā. Ja nebūs pārsūdzību, iepirkuma rezultāti būs zināmi jaunā gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru