Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz pirmo Krievijas kokrūpniecības uzņēmuma Sveza rīkoto sapulci ieradušies tikai četri a/s Latvijas finiera akcionāri, par to vēsta Latvijas avīze.

Maz apmeklētāju bija arī 28.oktobra vakara sapulcē. «Būtu interesanti parunāt ar simts cilvēkiem. Kāpēc akciju īpašnieki neatnāca uz sapulci?» atnākušajiem četriem Latvijas finiera līdzīpašniekiem vaicāja Sveza ģenerāldirektors Andrejs Kašubskis. Jānis Rapa, viens no akcionāriem, atbildējia: «Svarīga ir savstarpēja uzticēšanās. Latvijas finiera akcionāri patlaban uzticas uzņēmuma vadībai. Tie cilvēki, kas tai neuzticējās, savas akcijas jau ir pārdevuši esošajiem akcionāriem.»

Kā jautājumu un atbilžu vakarā abi kokrūpniecības uzņēmuma Sveza pārstāvji centās pārliecināt nedaudzos Latvijas finiera līdzīpašniekus par savu izdevīgo piedāvājumu. Krievi bija spiesti atzīt – viņi neesot zinājuši, ka Latvijā par akciju pārdošanu ir jāmaksā 15% liels kapitāla nodoklis. «Mēs izvērtēsim iespējas celt mūsu piedāvāto akciju cenu. Esam sapratuši, ka cilvēkiem mūsu piedāvājuma izvērtēšanai vajag ilgāku laiku nekā piedāvātās trīs nedēļas,» tā A. Kašubskis.

Pēc aptuveni stundu ilgušās sapulces viens no bijušajiem darbiniekiem, kas Latvijas finierī nostrādājis visu mūžu un izvairījās nosaukt savu vārdu, teicis: «Man nav saprotams, kādi zvēri vēlas mūs apēst. Neesmu pārliecināts, ka pēc uzņēmuma nopirkšanas tajā turpināsies izaugsme. Man nepatīk Sveza pieeja akciju pirkšanā – viņi rīkojas kā lācis trauku veikalā. Es gan ne vienmēr piekrītu Latvijas finiera vadības lēmumiem. Nevaru atbildēt par savu akciju pārdošanu – to varētu darīt jaunie cilvēki, kas bankai maksā kredīta maksājumus. Iespējams, ka arī es varētu pārdot kādu no savām akcijām, tomēr noteikšanu – vairāk nekā 25% akciju – Krievijas uzņēmumam nevajadzētu ļaut.

Neoficiāli zināms, ka esošie Latvijas finiera akcionāri par akcijām ir gatavi maksāt vairāk, nekā piedāvā Sveza, kura piedāvājums ir spēkā līdz šā gada 5. novembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru