Ražošana

No amata Silvano Fashion Group padomē atkāpies Otto Tamme

Vēsma Lēvalde, 10.04.2012

Jaunākais izdevums

A/s Lauma Lingerie mātesuzņēmuma Silvano Fashion Group (SFG) padomes priekšsēdētājs Otto Tamme 5. aprīlī iesniedzis paziņojumu par atkāpšanos no amata.

Savu lēmumu O. Tamme pamato ar atkārtotu ievēlēšanu SFG meitasuzņēmuma un a/s Lauma Lingerie saistītā uzņēmuma MilaVitsa padomes priekšsēdētāja amatā. Viņš prognozē, ka biržas uzņēmumā MilaVitsa pieaugs darba apjoms, tāpēc viņš izlēmis koncentrēties viena uzņēmuma vadībai.

Db.lv rakstīja, ka Otto Tamme 2010. gada augustā SFG padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā nomainīja Baltkrievijas MilaVitsa pārstāvi Sergeju Dičkovu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ažiotāža Baltijas biržās pierimst

Mārtiņš Apinis, 24.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vērienīgās izpārdošanas pagājušajā nedēļā saistībā ar Lietuvas bankas Snoras un Latvijas Krājbankas problēmām, šobrīd pārdevēju aktivitāte Baltijas valstu fondu tirgos pamazām pierimst un gadījumā, ja vien kādus jaunus satricinājumus neradīs notikumi pasaules lielajos fondu tirgos, jau drīzumā interese par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vērtspapīriem varētu pieaugt.

Tas gan nenozīmē, ka ieguldītāji var cerēt uz ilgstošu un būtisku cenu palielinājumu, tomēr vispārējās panikas iespaidā ievērojamu kritumu piedzīvojušas kompānijas, kam ar Snoras un Krājbankas problēmām nav pilnīgi nekāda sakara, sevišķi to var attiecināt uz Igaunijas uzņēmumiem.

Šodien Baltijas biržu indeksi gan nedaudz samazinājušies, tomēr vislielākais kritums šobrīd mērāms ar 0,15%, ko piedzīvojis Lietuvas akciju tirgus indekss OMX Vilnius.

Kopējā, nedaudz vairāk nekā nedēļu ilgā akciju tirgus bilance, protams, visnegatīvākā ir Lietuvā, kur akciju tirgus indekss kopš 16. novembra krities gandrīz par 15%. Šajā pašā laika periodā Tallinas biržas indeks krities par 4,55%, savukārt Rīgas biržas barometra iedaļa kritusies vien par 1,33%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Ar pandēmiju cīnās arī Baltijas akcijas

Jānis Šķupelis, 07.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pandēmija un ar tās ierobežošanu saistītie pasākumi lielu ietekmi atstājuši arī uz Baltijas akciju dinamiku. Tiesa gan, līdzīgi kā tas ir citur, arī šī reģiona vietējās biržās pēdējās nedēļas drīzāk dominē cerības par to, ka agrākā izpārdošana, iespējams, bijusi pārspīlēta.

Pasaules akciju tirgiem šā gada pavasara sākumā krītot panikā, kopējā Baltijas OMX Baltic Benchmark akciju indeksa vērtība līdz marta vidum noplanēja par 30% zemāk. Kopš tā brīža tā ir palēkusies jau par 18%. Ja salīdzina ar janvāra sākumā vērojamo līmeni, tad tā gan joprojām ir vairāk nekā par 10% zemāka.

Rīgas biržas akciju OMX Riga indeksa vērtība šīs nedēļas vidū atradās vien nepilnus divus procentus zem sava šā gada sākuma līmeņa. Līdzīgs kritums šādā periodā bijis vērojams arī Lietuvas uzņēmumu akcijām. Straujāk – aptuveni par 11% - cena sarukusi Igaunijas biržā publiski tirgoto uzņēmumu akcijām. No trim Baltijas valstīm tieši Igaunijā pirmajā tika novērots saslimšanas gadījums ar Covid-19. Šobrīd šajā valsī saslimušo skaits ar šo vīrusu ir lielāks un ir pārsniedzis 1700 barjeru. Pieejamā informācija liecina, ka šīs nedēļa vidū Lietuvā tie bija aptuveni 1400 gadījumi un Latvijā – 900 gadījumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veļas ražotājs AS "Lauma Lingerie" maijā nodarbina apmēram 10% darbinieku, bet pārējie darbinieki ir dīkstāvē, pastāstīja "Lauma Lingerie" valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

Viņa sacīja, ka patlaban strādā tikai tās šuvējas, kuras šuj sejas aizsargmaskas, kā arī darbojas uzņēmuma veikals, e-veikals un strādā daļa konstruktoru. Pārējie darbinieki pieteikti dīkstāves pabalsta saņemšanai, taču atsevišķi darbinieki ir arī atlaisti. Kopumā "Lauma Lingerie" strādā aptuveni 200 darbinieku.

"Lai saglabātu darbiniekus, lielāko daļu esam pieteikuši dīkstāves pabalstam. Protams, optimizējam izmaksas, tāpēc daļu darbinieku esam arī atlaiduši. Maijs paies dīkstāves režīmā, kas palīdz samazināt izmaksas, bet vēlāk situācija varētu uzlaboties," piebilda Matisone.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka aprīlī situācija bija savādāka, jo daļa ražošanas cehu vēl strādāja, izpildot pēdējos pasūtījumus, un daļa darbinieku dīkstāves pabalstus saņēma tikai no aprīļa vidus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apakšveļas ražotājs Lauma Lingerie prezentējis savu jauno, minimālisma stilā ieturēto biksīšu kolekciju.

Jaunā kolekcija ietver trīs klasisko biksīšu veidus, kā arī string biksītes pamata toņos – melnā, baltā un miesas krāsas.

Kolekcijā izmantotie materiāli ir kokvilna un poliamīds ar elastānu. «Mūsu Basic kolekcijā galvenais ir komforts, kas ir harmonijā ar Lauma Lingerie stilu, tieši tāpēc izmantojām ļoti plānus, elastīgus materiālus un īpašu apstrādes tehnoloģiju, kas padara biksītes nemanāmas zem apģērba,» skaidro Lauma Lingerie vadošā dizainere Dace Nelsone.

Lauma Lingerie ir 100% AS Silvano Fashion Group meitasuzņēmums. Silvano Fashion Group ir starptautisks veļas ražošanas un mazumtirdzniecības uzņēmums, kura akcijas kotējas Tallinas un Varšavas fondu biržās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lauma Lingerie nav saskārusies ar mežģīņu biksīšu eksporta problēmām uz Muitas savienības valstīm

NOZARE.LV, 17.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veļas ražotāja AS Lauma Lingerie pagaidām nav saskārusies ar jebkādām problēmām, kas skartu mežģīņu biksīšu eksportu uz Muitas savienības valstīm - Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu, sacīja Lauma Lingerie valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

Krievijas ziņu aģentūra ITAR-TASS informē, ka jau kopš 2010.gada Muitas savienības teritorijā aizliegts ražot, ievest un pārdot mežģīnu biksītes no sintētiskajiem materiāliem, kuru higroskopiskums nesasniedz 6%. Vairumam mežģīņu biksīšu, kuras tiek ražotas no sintētiskajiem materiāliem, higroskopiskums ir 3-3,6% robežās.

«Līdz šim nekādu problēmu mūsu produkcijas eksportam uz šīm valstīm nav bijis. Neesam saņēmuši arī nekādu informāciju, ka biksītes varētu neatbilst prasībām,» skaidroja Matisone.

ITAR-TASS ziņo, ka vairāki Krievijas ražotāji informējuši par to, ka līdz 2014.gada 1.jūlijam ir atļauts ražot un pārdot mežģīņu biksītes saskaņā ar agrāk saņemtajiem atbilstības sertifikātiem, bet pēc šī datuma sertifikātus pagarināt nevarēs. Savukārt Eirāzijas ekonomiskās komisijas tehniskā regulējuma ministrs Valērijs Koreškovs ITAR-TASS norādījis, ka prasības nav jaunas un drīzāk būtu jānoskaidro, kādā veidā līdz šim Krievijas tirgū nonākusi prasībām neatbilstoša produkcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Laumas veļa nes labu peļņu

Vēsma Lēvalde, 14.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no lielākajām veļas ražotājām Latvijā a/s Lauma Lingerie pērn labi nopelnījusi un par ceturtdaļu audzējusi noietu

Tekstilnozares sestā lielākā uzņēmuma neto apgrozījums 2013. gadā bijis 7,2 milj. Ls (10,24 milj. eiro), kas ir par 25,6% vairāk nekā 2012. gadā. Apgrozījuma pieaugums bijis visos galvenajos noieta tirgos un nesis gandrīz miljonu eiro peļņu, kas vairākas reizes pārsniedz 2012. gada rezultātu, kad uzņēmums nopelnīja 264,2 tūkst. eiro. Akciju sabiedrības mātes uzņēmumam pērnais gads bijis mazāk veiksmīgs.

Attīsta pārdošanu

2013. gadā Lauma Lingerie atvēra 11 jaunus franšīzes veikalus, tostarp divus no tiem Latvijā, divus Igaunijā, divus Saūda Arābijā, četrus Baltkrievijā un vienu Ukrainā. Pašlaik Lauma Lingerie pieder 50 mazumtirdzniecības veikali, kuru vidū ir 39 franšīzes, kas izvietotas astoņās pasaules valstīs – Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Albānijā un Saūda Arābijā. Pērn akciju sabiedrība franšīzes veikalu atvēršanā, kā arī jaunu iekārtu iegādē ieguldīja 237 tūkst. eiro. A/s Lauma Lingerie valdes priekšsēdētāja Linda Matisone pērnā gada pozitīvos finanšu datus saista ar veiksmīgu franšīzes attīstību un spēju piedāvāt dizaineru radītas kolekcijas. «Tās ne tikai atbilst pasaules modes tendencēm, bet arī nosaka veļas gaumi pārdošanas tirgos. Turklāt pēdējās sezonās mūsu produkcija ir tikusi atzīta par īpaši inovatīvu un sievietei draudzīgu,» apgalvo L.Matisone. Viņa lēš, ka apgrozījums veļas ražošanas nozarē ir audzis strauji ne tikai Latvijā, bet visās Baltijas valstīs. DB rakstīja, ka tekstila nozares kopējais apgrozījums pērn bija 664,5 milj. eiro, tostarp 585,4 milj. eiro bija eksporta apjoms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pētījums: Baltijas uzņēmumi - lēti, ar labiem finanšu rādītājiem un vāju likviditāti

Žanete Hāka, 29.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēti, ar labākiem finanšu rādītājiem, un lielākoties ar vāju tirgus likviditāti – šīs ir pamatpazīmes, kuras raksturo Baltijas biržas Oficiālā saraksta uzņēmumus, kas to atšķir no citiem Austrumeiropas un Rietumeiropas uzņēmumiem, liecina jaunākais finanšu pētniecības centra CE Services pētījums.

Tajā secināts, ka Baltijas kompānijas ir ar zemāk novērtētām (zemi P/E, P/B, P/CF koeficenti), tās turklāt sniedz saviem akcionāriem augstu dividenžu ienesīgumu (OMX Baltic Benchmark indeksam, kurā ietilpst 27 Baltijas biržas uzņēmumi, tas ir 5,63%, bet Baltijas Top 10 kompānijām - pat 6,52%), padarot ieguldījumus Baltijas biržas kompānijās kā ļoti saistošu iespēju pašeizējo zemo banku procentu likmju apstākļos. Šis salīdzinoši augstais dividenžu ienesīgums rada nenoteiktību par uzņēmuma spēju to saglabāt tālāk nākotnē, uzņēmuma spēju ieguldīt līdzekļus savā attīstība, kā arī par to vai dividenžu izmaksa ir labākā metode, lai atalgotu uzņēmuma akcionārus (akciju atpirkšana kā alternatīva dividenžu izmaksai, kuru neietekmē Kapitāla pieauguma nodoklis).

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Baltijā bez izteiktas tendences

Jānis Šķupelis, 19.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodienas tirdzniecības sesija neiezīmēja vienotu tendenci visās trijās Baltijas biržās. Kamēr Rīgas un Tallinas biržu raksturojošo indeksu vērtības palielinājās attiecīgi par 0,545 un 0,19%, Viļņas biržas OMXV indekss saruka par 0,43%.

Jāteic, ka Eiropas biržās, kuru tendencēm vairāk vai mazāk, bet tomēr seko arī Baltijas biržas, šodien valdīja pārliecinošs investoru optimisms.

Lielākais apgrozījums Baltijas biržās kopumā šodien bija ar Silvano Fashion Group akcijām, kuras 39 darījumos tika tirgotas 206 tūkst. EUR apjomā. Silvano akcijas cena gan tirdzniecības sesijas brīdī spēja palikt nemainīga (ja salīdzina ar trešdienas tirdzniecības sesijas slēgšanu) pie trīs EUR atzīmes.

Rīgas biržā šodien lielākais apgrozījums (12,3 tūkst. Ls) bija ar Olainfarm akcijām, kuras cena palielinājās par 2,57% līdz 2,799 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mainīts Indeksa OMX Baltic Benchmark sastāvs

Žanete Hāka, 14.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs, un jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā 1. jūlijā ar tirdzniecības sesijas sākumu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas LHV Group (LHV1T) un Nordecon (NCN1T) akcijas, bet INVL Technology (INC1L) akcijas tiek izslēgtas no indeksa.

OMX Baltic Benchmark indeksa grozs, kas stājas spēkā no 2016. gada 1. jūlija: Apranga, Merko Ehitus, Šiaulių bankas, Baltika, Nordecon, Tallink Grupp, Grigeo, Grigiškės, Olainfarm, Tallinna Kaubamaja Grupp, Grindeks, Olympic Entertainment Group, Tallinna Vesi, Harju Elekter, Pieno žvaigždės, TEO LT, Klaipėdos nafta, PRFoods, Valmieras stikla šķiedra, Latvijas Gāze, Pro Kapital Grupp, Vilkyškių pieninė, Latvijas kuģniecība, Rokiškio sūris, Žemaitijos pienas, LHV Group, SAF Tehnika, Linas Agro Group, Silvano Fashion Group.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Vairāki Baltijas uzņēmumi interesējas par Varšavas fondu biržu

Nozare.lv, 25.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban par Varšavas fondu biržu interesējas vairāki Baltijas uzņēmumi, atzīst Varšavas fondu biržas prezidents un izpilddirektors Ādams Maciejevskis.

Pašlaik Varšavas fondu biržā tiek kotēti trīs Lietuvas un divi Igaunijas uzņēmumi. No Igaunijas uzņēmumiem Varšavas biržā tiek kotēta azartspēļu kompānija Olympic Entertainment Group un apģērbu kompānija Silvano Fashion Group, savukārt no Lietuvas uzņēmumiem - aviācijas biznesa risinājumu grupa Avia Solutions Group, lauksaimniecības produktu ražotāja Agrowill Group, kā arī elektroenerģijas tirgotāja Inter Rao Lietuva.

Maciejevskis domā, ka arī kāds Latvijas uzņēmums sekos kaimiņvalstu uzņēmēju piemēram.

Pērn jūnijā Latvijas uzņēmums - atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa AS Eco Baltia - paziņoja, ka sāk sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) Polijā un plāno tam sekojošu akciju tirdzniecību Varšavas un Rīgas fondu biržās. Tomēr pēc tam uzņēmums starptautisko finanšu tirgu un globālās ekonomiskās situācijas dēļ atlika IPO.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mainīs indeksa OMX Baltic 10 sastāvu

Žanete Hāka, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic 10 indeksa grozs, jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā no 2014.gada 2.janvāra.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas Linas Agro Group un Merko Ehitus akcijas, bet City Service un Baltika akcijas tiek izslēgtas no indeksa.

OMX Baltic 10 indeksa grozā ietilps Apranga, Linas Agro Group, Merko Ehitus, Olainfarm, Olympic Entertainment Group, Silvano Fashion Group, Tallink Grupp, Tallinna Kaubamaja, Tallinna Vesi un Teo LT akcijas.

15% tirgus kapitalizācijas ierobežojums tiks noteikts, izmantojot 2014.gada 30.decembra tirdzniecības sesijas pēdējās cenas.

Indekss sastāv no Baltijas tirgū 10 visaktīvāk tirgotajām akcijām. Nelielais uzņēmumu skaits indeksa grozā garantē, ka šīs akcijas ir ļoti likvīdas. Līdz ar to indekss ir piemērots, lai uz tā bāzes veidotu atvasinātos finanšu instrumentus. Indeksa akciju īpatsvars balstās uz tirgus vērtību, kura tiek koriģēta ar brīvā apgrozībā esošo akciju daudzumu. Indeksa grozs tiek pārskatīts reizi pusgadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

OMX Baltic Benchmark iekļauj Valmieras stikla šķiedru, Nordecon un Vilniaus baldai

Žanete Hāka, 12.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs šā gada otrajam pusgadam, iekļaujot tajā Nordecon, Valmieras stikla šķiedras un Vilniaus baldai akcijas.

Savukārt no indeksa tiek izslēgtas Liepājas metalurgs un Latvijas kuģniecības akcijas.

Kā liecina paziņojums biržā, jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā 2. jūlijā.

Indeksā ietilpst arī Apranga, City Service, Grigiškės, Grindeks, Harju Elekter, Invalda, Klaipėdos nafta, LESTO, Lietuvos dujos, Linas Agro Group, Merko Ehitus, Olainfarm, Olympic Entertainment Group, Panevėžio statybos trestas, Pieno žvaigždės, Premia Foods, Rokiškio sūris, SAF Tehnika, Šiaulių bankas, Silvano Fashion Group, Snaigė, Tallink Grupp, Tallinna Kaubamaja, Tallinna Vesi, TEO LT, Ūkio bankas un Žemaitijos pienas akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neliels kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas aizvadīja uz pozitīvas nots, un nelielu kritumu piedzīvoja vienīgi OMX Riga indekss.

OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,19% līdz 621,09 punktu atzīmei. Starp Baltijas biržām straujākais kāpums bija vērojams NASDAQ OMX Vilnius, kuras akciju indekss palielinājās par 0,23% līdz 415,93 punktiem. OMX Tallinn pieauga par 0,11% līdz 819,36 punktiem, savukārt OMX Riga indekss samazinājās par 0,02% līdz 449,77 punktu atzīmei.

Tirdzniecības apgrozījums Baltijas Oficiālajā un Otrajā sarakstā otrdien bija lielāks nekā iepriekšējās dienas, sasniedzot 821,7 tūkstošus latu. Kā jau ierasts, pirmo trijnieku, skatoties pēc aktīvākās tirdzniecības, ieņēma Igaunijas biržā kotēto uzņēmumu akcijas. Tā azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akciju tirdzniecības apgrozījums sasniedza 180 tūkstošus latu, vērtspapīra cenai pakāpjoties par 0,53%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržās straujš kritums

Žanete Hāka, 13.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu visas NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar ievērojamiem kritumiem, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 2,09% līdz 596,53 punktiem. Visstraujāko kritumu piedzīvoja Rīgas birža, kuras indekss OMX Riga samazinājās par 2,54% līdz 423,59 punktiem. OMX Tallinn saruka par 1,85% līdz 794,72 punktiem, bet OMX Vilnius – par 0,83% līdz 439,75 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 1,8 miljonus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 414,7 tūkstošus eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas lauksaimniecības kompānijas Linas Agro Group vērtspapīriem, apgrozījumam sasniedzot 197,6 tūkstošus eiro, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija tirdzniecībai ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām, sasniedzot 158,3 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

OMX Baltic Benchmark iekļaus Baltika un Pro Kapital Grupp akcijas

Žanete Hāka, 12.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

OMX Baltic Benchmark indeksa grozā no nākamā gada 2. janvāra tiks iekļautas Baltika un Pro Kapital Grupp akcijas, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Indeksā ietilpst arī Apranga, City Service, Grigiškės, Grindeks, Harju Elekter, Invalda, Klaipėdos nafta, LESTO, Lietuvos dujos, Linas Agro Group, Merko Ehitus, Olainfarm, Olympic Entertainment Group, Panevėžio statybos trestas, Pieno žvaigždės, Premia Foods, Rokiškio sūris, SAF Tehnika, Šiaulių bankas, Silvano Fashion Group, Snaigė, Tallink Grupp, Tallinna Kaubamaja, Tallinna Vesi, TEO LT, Ūkio bankas, Valmieras stikla šķiedras, Vilniaus baldai un Žemaitijos pienas akcijas.

Indeksa grozs tiek pārskatīts ik pusgadu, 1.janvārī un 1.jūlijā, lai nodrošinātu augstu ieguldīšanas iespēju un zemas darījumu izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 28.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark noslēdza ar 0,58% kritumu, liecina biržu dati.

Indekss samazinājās līdz 631,85 punktu atzīmei.

OMX Tallinn saruka par 0,23% līdz 840,33 punktiem, OMX Vilnius – par 0,93% līdz 409,9 punktiem. Pieauga vienīgi OMX Riga – par 0,03% līdz 465,5 punktu atzīmes.

Kopējais Baltijas biržu Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 980 tūkstošus latu.

Aktīvākā tirdzniecība trešdien notika ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 202,9 tūkstošus latu. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas mazumtirgotāja Apranga Group akcijām – tas sasniedza 90,5 tūkstošus latu, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija ar Olympic Entertainment Group akcijam – 83 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržas dienu noslēdz ar kāpumu

Žanete Hāka, 07.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu visas NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar pieaugumu, liecina vērtspapīru tirgus dati.

OMX Baltic Benchmark palielinājās par 0,45% līdz 594,09 punktiem. Visstraujāko kāpumu varēja vērot Viļņas biržā, kuras OMX Vilnius palielinājās par 1,35% līdz 455,07 punktiem. OMX Riga pieauga par 0,16% līdz 425,97 punktiem, bet OMX Tallinn – par 0,25% līdz 791,29 punktiem.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums bija 1,5 miljoni eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijas, kopējam apgrozījumam sasniedzot 712,5 tūkstošus eiro. Tirdzniecība at Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām sasniedza 193,5 tūkstošus eiro, bet ar Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga Group akcijām – 161 tūkstoti eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Visās Baltijas biržās kāpums

Žanete Hāka, 30.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu visas NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar pieaugumu, liecina vērtspapīru tirgus dati.

OMX Baltic Benchmark palielinājās par 0,4% līdz 611,24 punktiem. OMX Vilnius palielinājās par 0,05% līdz 471,95 punktiem. OMX Riga pieauga par 0,59% līdz 448,17 punktiem, bet OMX Tallinn – par 0,6% līdz 802,26 punktiem.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums bija 1,2 miljoni eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijas, kopējam apgrozījumam sasniedzot 427 tūkstošus eiro. Tirdzniecība at Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām sasniedza 211,4 tūkstošus eiro, bet ar Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga Group akcijām – 135 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

No OMX Baltic Benchmark izslēgs Valmieras stikla šķiedras akcijas

Žanete Hāka, 12.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs un jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā 1.jūlijā ar tirdzniecības sesijas sākumu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas Vilkyškių pieninė akcijas, bet Valmieras stikla šķiedra akcijas tiek izslēgtas no indeksa.

OMX Baltic Benchmark indeksa grozā ietilps sekojošas akcijas:

Apranga, Merko Ehitus, SAF Tehnika, Baltika, Nordecon, Silvano Fashion Group, City Service, Olainfarm, Šiaulių bankas, Grigiškės, Olympic Entertainment Group, Tallink Grupp, Grindeks, Panevėžio statybos trestas, Tallinna Kaubamaja Grupp, Harju Elekter, Pieno žvaigždės, Tallinna Vesi, Klaipėdos nafta, PRFoods, TEO LT, Latvijas kuģniecība, Pro Kapital Grupp, Vilkyškių pieninė, Linas Agro Group, Rokiškio sūris un Žemaitijos pienas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais kritums Rīgas biržā

Žanete Hāka, 28.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar dažādiem rezultātiem, liecina biržu dati.

Akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark indekss pieauga par 0,16% līdz 631,85 punktu atzīmei. Straujākais kritums bija vērojams Rīgas biržā, kuras OMX Riga indekss samazinājās par 1,23% līdz 442,16 punktiem. Kritās arī OMX Vilnius – par 0,1% līdz 417,47 punktiem, savukārt OMX Tallinn palielinājās par 0,34% līdz 844,32 punktu atzīmei.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 653 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība pirmdien notika ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 168 tūkstošus latu, kompānijas vērtspapīra cenai pieaugot par 1,58%. Uzņēmums pirmdien publicēja deviņu mēnešu finanšu rezultātus, kas uzrādīja pārdošanas apjomu pieaugumu par 8,4%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržās dažādi rezultāti

Žanete Hāka, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar dažādiem rezultātiem, un akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,19% līdz 629,07 punktiem.

Kā liecina vērtspapīru tirgus dati, pieauga vienīgi OMX Vilnius – par 0,41% līdz 413,24 punktiem. OMX Tallinn indekss nemainījās un bija 840,26 punkti, bet OMX Riga saruka par 0,08% līdz 442,39 punktiem.

Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas lauksaimniecības kompānijas Linas Agro Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 482,8 tūkstošus latu. Ievērojami atpalika Silvano Fashion Group akcija, ar kuru tika veikta otra aktīvākā tirdzniecība, apgrozījumam sasniedzot 97,6 tūkstošus latu, bet trešais lielākais tirdzniecības apgrozījums bija Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 72 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Investors: Arī nākamgad Baltijā varēs atrast ļoti pievilcīgas investīcijas

Jānis Šķupelis, 30.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz drūmo fonu, arī nākamgad Baltijā varēs atrast ļoti pievilcīgas investīcijas

Šogad cenu tendences Baltijas biržās krietni izteiktāk nekā citus gadus ietekmēja Krievijas faktors. Krievijas rubļa vērtībai strauji ceļojot lejup, ārzemnieku produkcija šajā valsī vietējiem patērētājiem kļūst arvien dārgāka. Tāpat paredzams, ka dažādu problēmu kopums Krievijas tautsaimniecību nākamgad, visticamāk, ievedīs recesijā, kurai sekos vēl tālāka šīs valsts iedzīvotāju pirktspējas samazināšanās. Krievijas tirgus ir liels un ļoti nozīmīgs arī daudzām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kompānijām, kuru peļņa un ieņēmumi nu ir apdraudēti. To izjūt, piemēram, tādi uzņēmumi kā Grindeks un Olainfarm, kuru akciju cenas šobrīd noteikti būtu augstākas, ja nebūtu aktuāls rubļa cenas kritums un sankcijas pret Krieviju. Valdot šādam fonam, kopējā Baltic Benchmark indeksa cena kopš šā gada sākuma sarukusi par 6,8% (pagājušogad tas auga par 11,2%). NASDAQ OMX Riga indeksa vērtība šajā laika posmā sarukusi vēl straujāk – par 10%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Mainījušies viesnīcas Radi un draugi īpašnieki un valde

Žanete Hāka, 03.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par viesnīcu «Radi un draugi» apsaimniekojošā uzņēmuma SIA «Anglijas Daugavas Vanagu Fonda viesnīca Radi un draugi» īpašniekiem pastarpināti kļuvuši Igaunijas uzņēmēji Otto Tamme un Paavo Kiik, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Līdz šim SIA «Anglijas Daugavas Vanagu Fonda viesnīca «Radi un draugi» vienīgais īpašnieks bija Lielbritānijā reģistrētais fonds «The Latvian Welfare Trust». Taču tagad par vienīgo īpašnieku kļuvis šī gada maija sākumā reģistrētais uzņēmums SIA «Hotel Property», kura patiesā labuma guvēji ir Otto Tamme un Paavo Kiik.

Īpašnieku maiņa notikusi 30.maijā, bet 31.maijā tā reģistrēta komercreģistrā.

Līdz ar īpašnieku maiņu mainīts uzņēmuma nosaukums - tas kļuvis par SIA «Hotel Property Old», kā arī valde - par vienīgo valdes locekli iecelts Paavo Kiik. Līdzšinējā valde - valdes priekšsēdētāja Ilze Grickus un valdes locekļi Pāvils Misiņš un Pēteris Aleksandrs Pētersons - atbrīvoti no amatiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 20.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu, tāpat kā iepriekšējo dienu, lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu aizvadīja ar kritumu, un pieauga vienīgi Rīgas biržas indekss, liecina vērtspapīru tirgus dati.

OMX Baltic Benchmark saruka par 0,06% līdz 631,03 punktiem. Starp biržu indeksiem vislielāko kritumu varēja vērot Viļņas biržā, kuras indekss OMX Vilnius samazinājās par 0,27% līdz 455,48 punktiem. Par 0,07% līdz 827,23 punktiem saruka OMX Tallinn. Vienīgi par 0,61% līdz 479,69 punktiem pakāpās OMX Riga.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 1,2 miljonus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 484,9 tūkstošus eiro. Otra aktīvākā akcija bija Igaunijas kuģniecības uzņēmumam Tallink Grupp – 57,2 tūkstoši eiro. Savukārt trešā tirgotākā akcija bija azartspēļu kompānijai Olympic Entertainment Group – 49,8 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā neliels kāpums

Žanete Hāka, 25.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu noslēdza ar plusiem, saruka vienīgi OMX Vilnius vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Baltijas vērtspapīru tirgu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,37% līdz 602,79 punktiem. Par 0,05% līdz 412,66 punktiem pieauga OMX Riga vērtība, bet par 0,63% līdz 799,92 punktiem – OMX Tallinn. Savukārt OMX Vilnius samazinājās par 0,15% līdz 451,92 punktam.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 1,15 miljonus eiro. Visaktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 275,7 tūkstošus eiro. Otra aktīvāk tirgotā akcija bija Lietuvas telekomunikāciju kompānijai Teo LT – apgrozījums sasniedza 185,4 tūkstošus eiro. Savukārt trešais lielākais tirdzniecības apgrozījums bija Igaunijas azartspēļu uzņēmumam Olympic Entertainment Group – 152,8 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru