Jaunākais izdevums

Šodien Latvijā uzsāks iPad otrās paaudzes planšetdatoru tirdzniecību.

Šis ir jauns produkts un Latvijā uz arī Eiropā tā vēl pietrūkst. «iPad2 neievedīs Latvijā ar konteineriem, tomēr pamazām tos jau uzsākam tirgot,» Db.lv stāstīja Apple oficiālā pārstāvja Latvijā Capital mārketinga speciālists Aivars Litaunieks.

Šobrīd ir grūti paredzēt iPad otrās paaudzes planšetdatoru pārdošanas rezultātus, norāda A. Litaunieks. Tomēr, ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc iPad pirmās paaudzes planšetdatoriem, arī iPad2 varētu tikt izpārdoti ātrā laikā. Vēl pāris mēnešus iPad2 pārdošanā paredzams «neliels sastrēgums» - šī produkta pašlaik trūkstot visā Eiropā, tādēļ arī iPad2 realizācija Latvijā paredzama mērena. iPad2 oficiālā pārdošana Latvijā sākas šodien pulksten 19.00.

iPad otrās paaudzes planšetdatora cena Capital veiklos svārstās no 349 līdz 535 latiem. Pārdošanā būs pieejami seši iPad2 modeļi un arī četri demo modeļi, ko pircēji var izmēģināt.

Veikalu tīkls Elkor plāno uzsākt iPad2 tirdzniecību maijā, tomēr Apple atļujas izniegšana tā pārdošanai Elkor var aizkavēties par par dažiem mēnešiem, norādīja Elkor sabiedrisko attiecību speciālists Armands Jēgermanis.

Db.lv jau rakstīja, ka nepilnu trīs mēnešu laikā, kopš Apple oficiālais pārstāvis Latvijā uzsāka iPad tirdzniecību, tika pārdotas gandrīz 700 šīs ierīces.

Pasaulē jaunāko iPad otrās paaudzes modeli iPad2 sāka tirgot marta vidū, un tā pārdošanas apjomi pirmajā nedēļā bija par 25% lielāki nekā priekšgājējam iPad, vēstīja The Telegraph.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Elkor cer, ka maijā varēs sākt tirgot iPad2

Sanita Igaune, 19.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronikas un sadzīves tehnikas tirgotāja veikalā Elkor Tehnika var izmēģināt jaunāko Apple iPad otrās paaudzes modeli iPad2, lai gan iegādāties šobrīd ierīci nevar, Elkor cer, ka uzņēmums iPad2 tirdzniecību varēs uzsākt maijā.

«Par konkrētiem termiņiem, kad varētu tikt dota oficiāla atļauja iPad2 tirdzniecībai Latvijā, pagaidām kaut ko apsolīt grūti. Pagaidām ceram uz maiju, taču nav izslēgts, ka process aizkavējas, kā tas bija gadījumā ar pirmo planšetdatora modeli. Tāpat arī par cenu pagaidām runāt ir pāragri,» DB skaidro Elkor sabiedrisko attiecību speciālists Armands Jēgermanis.

Db.lv jau rakstīja, ka Latvijā Apple planšetdatora iPad tirdzniecība uzsākta janvāra beigās un pirmo trīs dienu laikā tika pārdoti 50 planšetdatori iPad. Nepilnu trīs mēnešu laikā kopš Apple oficiālais pārstāvis Capital ir sācis planšetdatora iPad tirdzniecību Latvijā ir pārdotas gandrīz 700 šīs ierīces, Db.lv pastāstīja Capital mārketinga speciālists Aivars Litaunieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 piedāvā jauno iPad; LMT konkurentu nodēvē par zema līmeņa e-veikalu

Sanita Igaune, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pirms pāris dienām bija informācija, ka jaunākais Apple planšetdators iPad Latvijā būs pieejams sākot no 27.aprīļa, mobilo sakaru operators Tele2 šo modeli saviem klientiem Latvijā piedāvā iegādāties no aprīļa sākuma, DB apliecina Tele2 sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa.

Tas skaidrojams ar to, ka Tele2 iegādājas jauno iPad valstīs, kur tas ir jau pieejams.

Lai arī planšetdators vairāk tiek uztverts kā ierīce personīgai lietošanai, kuras pamatfunkcija ir izklaide, Latvijā par jaunāko iPad vislielāko interesi izrāda tieši uzņēmumi, secinājis Tele2, tomēr precīzus pārdošanas apmērus operators nesniedz.

«Mūsuprāt tieši planšetdatoru segmentam ir lielākais tirgus potenciāls gan pasaulē kopumā, gan Latvijā. Lai arī pašlaik Latvijā tos lieto mazāk kā 1% iedzīvotāju, redzam, ka interese pakāpeniski pieaug gan no uzņēmumu, gan iedzīvotāju puses. Pieaugošais pieprasījums pēc planšetdatoriem ir skaidrojams gan ar mobilā interneta lietotāju skaita pieaugumu, gan pieejamākām cenām. Kopumā planšetdatoru lietošanā pieredzēsim līdzīgas izmaiņas kā mobilo telefonu jomā, kurā viedtelefons no ekskluzīva produkta ir kļuvis par plaša patēriņa preci,» DB skaidro Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Latvijā jauno iPad sāks tirgot aprīļa beigās

Gunta Kursiša, 17.04.2012

Jaunākā iPad pirmajā tirgošanas dienā, 16. martā, garas rindas veidojās pie Apple veikaliem vairākās pasaules pilsētās. Attēlā redzamie cilvēki gaida Apple veikala atvēršanu Londonā, Lielbritānijā.

Foto: Reuters/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šomēnes sāksies ASV tehnoloģiju kompānijas Apple trešās paaudzes iPad tirgošana vēl 21 pasaules valstī, tostarp arī Latvijā.

Kompānija Apple paziņojusi, ka, sākot no 20. aprīļa jauno iPad varēs iegādāties Dienvidkorejas, Brunejas, Horvātijas, Kipras, Dominikānas Republikas, Salvadoras, Gvatemalas, Malaizijas, Panamas, Sanmartēnas, Uragvajas un Venecuēlas pircēji.

Latvijas tirgū jaunais iPad nonāks vēl pēc vienas nedēļas – 27. aprīlī. Līdztekus tirgošana sāksies arī Indijā, Izraēlā, Kolumbijā, Igaunijā, Lietuvā, Melnkalnē, Dienvidāfrikā un Taizemē.

Jaunā planšetdatora iPad tirgošanu desmit pasaules valstīs Apple sāka šā gada 16. martā. Pirmie, kas varēja iegādāties jaunākās paaudzes iPad bija ASV, Francijas, Kanādas, Austrālijas, Vācijas, Japānas, Singapūras, Šveices, Lielbritānijas un Ķīnas pircēji. Šajās valstīs Apple veikalos pirmajā iPad tirgošanas dienā veidojās garas rindas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple gatavojas izmēģināt jaunu planšetdatoru ar mazāku ekrānu

Gunta Kursiša, 14.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nosargātu savu tirgus daļu, Apple, iespējams, plāno paplašināt produktu klāstu, un patlaban sadarbojas ar Āzijas piegādātājiem, lai drīzumā izmēģinātu jaunu planšetdatoru ar mazāku ekrānu, atsaucties uz anonīmu Apple piegādātāju teikto, vēsta Wall Street Jounal.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepilnu trīs mēnešu laikā kopš Apple oficiālais pārstāvis Capital ir sācis planšetdatora iPad tirdzniecību Latvijā ir pārdotas gandrīz 700 šīs ierīces, Db.lv pastāstīja Capital mārketinga speciālists Aivars Litaunieks.

Tādējādi iPad pārdošanas apjomi atbilst Capital iepriekš paustajām aplēsēm, ka pirmo trīs mēnešu laikā Latvijā tiks pārdoti aptuveni 700 Apple planšetdatoru.

Sākotnējā interese produktam, kas tikai nesen ir parādījies tirgū, ir ļoti liela, tomēr ar laiku realizācijas apjomi var samazināties, tādēļ ir grūti paredzēt, vai turpmāk iPad pārdošana notiks tikpat intensīvi kā pirmajos trijos mēnešos, uzskata A.Litaunieks.

Augstāko tehnoloģiju aktīvā pārdošanas sezona ir pavasaris un vasaras laiks pirms atvaļinājuma, taču, iespējams, ka arī pēc ierasti aktīvā pārdošanas laika beigām pieprasījums pēc iPad nesamazināsies, stāsta Capital mārketinga speciālists.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Latvijā jaunā iPad cena nodokļu dēļ varētu atšķirties 1,5% robežās

Gunta Kursiša, 28.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Apple produktu cenas, pērkot no kompānijas, Eiropas Savienībā (ES) ir aptuveni vienādas, tomēr, ņemot vērā nodokļu atšķirības, Latvijā šī cena var atšķirties 1,5% robežās, Db.lv stāstīja Capital Apple produktu līnijas vadītājs Hardijs Sametis.

Piemēram, Apple Store Somijā jaunākā iPad cena ir sākot no 479 eiro (aptuveni 336 lati), savukārt Lielbritānijā jaunais planšetdators, kura tirgošana tika uzsākta 16. martā, maksā sākot no 399 Lielbritānijas mārciņām (aptuveni 355 latiem) līdz 659 Lielbritānijas mārciņām (aptuveni 553 lati).

Savukārt datortehnikas veikals Bitcom.lv jau izziņojs jaunā iPad cenas, kas ir krietni augstākas nekā produkta cenas citur ES. Bitcom.lv jaunais iPad maksās sākot no 485 latiem par 16 GB modeli līdz 789 latiem par 4G 64 GB modeli.

ES jaunā iPad cenas ir līdzīgas, izņēmums ir Francija, kur nodokļi būtiski ietekmējuši jaunākā Apple sīkrīka cenu, kas ir par apmēram 20 eiro augstāka nekā pārējā ES, stāstīja H. Sametis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls www.db.lv saviem lasītājiem sadarbībā ar biržu NASDAQ OMX Riga piedāvā iespēju laimēt jaunāko Apple planšetdaroru iPad2.

Viktorīna norisināsies no 2011. gada 19. maija līdz 2011. gada 27. maijam plkst. 12:00. Viktorīnas uzvarētāji tiks paziņoti 1. jūnijā.

Ja pareizi uz visiem jautājumiem atbildēs vairāki cilvēki, tad tiks veikta izloze, kurā tiks noskaidrots laimīgais uzvarētājs.

Lai piedalītos viktorīnā, Jums jāiepazīstas ar viktorīnas noteikumiem. Nosūtot viktorīnas atbildi Jūs piekrītat noteikumiem.

Atbildes diviem pēdējiem viktorīnas jautājumiem meklējiet 17. maija žurnālā Lietišķā Diena vai biznesa portāla www.db.lv laikraksta arhīvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bez precīzi definētiem mērķiem panākumus sasniegt grūti

Guntars Gūte, Diena, 23.11.2022

Neils Kalniņš: “Kā valsts esam mazi kad tirgus izmērā, gan dažādās citās kategorijās, bet vienlaikus – maziņš tas nenozīmē, ka tas ir slikti, un Latvija, manuprāt, ir izcila gan tajos uzņēmumos, kas šeit darbojas tieši tehnoloģiju laukā.”

Foto: Aivars Liepiņš, Dienas mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mums jāmāk dzīvot tehnoloģiju laikmetā, izmantot to iespējas valsts un sabiedrības labklājības paaugstināšanai, uzsver foruma 5G Techritory programmu direktors Neils Kalniņš.

Tehnoloģiju attīstība šobrīd notiek ļoti straujā tempā, dažādi jauni risinājumi tiek prezentēti teju ik nedēļu. Šķiet, savā ziņā to visu sekmē arī 5G sniegtās iespējas. Arī Latvijā tiek radītas dažādas jaunas lietas, kas arī sekmīgi tiek ieviestas mūsu ikdienā. Kādi mēs izskatāmies uz pasaules fona tehnoloģiju attīstības jomā?

Kā valsts esam mazi kad tirgus izmērā, gan dažādās citās kategorijās, bet vienlaikus – maziņš tas nenozīmē, ka tas ir slikti, un Latvija, manuprāt, ir izcila gan tajos uzņēmumos, kas šeit darbojas tieši tehnoloģiju laukā, gan arī caur šo savu mazumu mēs iegūstam ļoti lielu spēju būt elastīgiem, tādējādi daudz ātrāk spējam reaģēt uz dažādām pārmaiņām un globāliem un lokāliem izaicinājumiem. Protams, te jānovelk zināmu robežu starp tehnoloģiju pasauli un ikdienas dzīvi, jo vienmēr varam skatīties pagātnē – uz nesakārtoto izglītības sistēmu vai ne tik viediem pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar Covid-19 apkarošanu vai enerģētikas nozari, kuru negatīvās sekas mēs šobrīd izjūtam – tie ir jautājumi, kurus vienmēr var kāds uzsvērt, norādot, ka nemaz tik sekmīgi mēs neesam un esam pēdējās vietās Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple Melnās piektdienas izpārdošanā atlaides «jaukas, bet ne iespaidīgas»

Gunta Kursiša, 25.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 25. novembrī, pilnā sparā rit amerikāņu viedtehnoloģiju ražotāja Apple Melnās piektdienas izpārdošana (Black Friday sale). Šoreiz izpārdošana nav bijusi pārsteigums, jo «noklīdusi» Melnās piektdienas brošūra informēja par gaidāmo izpārdošanu jau divas dienas iepriekš, vēsta mashable.com.

Piedāvātās atlaides ir «jaukas, taču tālu no iespaidīgām», raksta mashable.com. Apple produktu cenas ir samazinātas 10 līdz 15% apmērā. «Šo dienu tu gaidīji 364 dienas,» teikts Melnās Piektdienas brošūrā.

Melnajā Piektdienā iespējams iegādāties iPad2, ietaupot 41 ASV dolāru, iPod touch ir 21 ASV dolāra atlaide, MacBook Air, MacBook Pro un iMac iespējams iegādāties par 101 ASV dolāru zemāku cenu. Tāpat atlaides ir arī tehnoloģiju aksesuāriem.

Apzīmējumu Melnā piektdiena pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados lietoja Filadelfijas policija, aprakstot dienu pēc Pateicības dienas, kas tiek sivnēta ASV. Šāds apzīmējums izvēlēts, jo pēc svētkiem daudzi cilvēki devās iepirkties un tādējādi mašīnas drūzmējās sastrēgumos. Pašlaik daudzi tirgotāji apzīmējumu Melnā piektdiena lieto, lai apzīmētu Ziemassvētku iepirkšanās sezonas sākumu, ar to domājot dienu, kad veikalos sāk piedāvāt atlaides, skaidro BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Jaunais iPad Latvijā varētu parādīties pēc pāris nedēļām

Gunta Kursiša, 16.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī Latvija patlaban vēl nav iekļauta to valstu sarakstā, kurās drīzuma gaidāma jaunākā iPad parādīšanās, tiek prognozēts, ka jaunākais Apple sīkrīks Latvijas veikalu plauktos varētu būt atrodams jau pēc pāris nedēļām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Wall Street Journal slavē igauņu start-up veiksmes stāstu

Gunta Kursiša, 14.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunija ir 132. pasaules mazākā valsts pēc platības, tomēr, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, Igaunijā ir vairāk iesācējuzņēmumu jeb start-up nekā jebkurā citā Eiropas valstī. Igaunijas iedzīvotāju skaits ir vienlīdzīgs ar Kopenhāgenu, tomēr tai ir viena no pasaules attīstītākajām elektroniskās pārvaldības sistēmām, jūsmo the Wall Street Journal, mēģinot noskaidrot Igaunijas veiksmes iemeslus.

Šā gada sākumā notiekošajā starptautiskajā pasākumā Seedcamp četri no divdesmit finālistiem bija no Igaunijas. Tostarp Igauniju pārstāvēja arī Seedcamp uzvarētājs GrabCAD – sociāls tīkls inženieriem, kurā reģistrējušies 10% no pasaules mehānikas inženieriem.

ArcticStartup līdzdibinātājs un izpilddirektors Anti Vilponens (Antti Vilpponen) norāda, ka Igaunijai ir trīs priekšrocības veiksmīgai iesācējuzņēmumu kustības attīstībai: politiskā vadība, Skype veiksmes stāsts un valsts kultūra.

Par politiķu atbalstu tehnoloģiju uzņēmumu attīstībai jautājumi neseko – uz Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa (Toomas Hendrik Ilves) darba galda atrodas 27 collu iMac, tāpat viņš lieto MacBook Air, kā arī iPad2. Pēc The Wall Street Journal vēstītā, par Igaunijas prezidentu daudz ko liecina fakts, ka viņš pats regulāri «čivina» mikroblogošanas vietntē Twitter, ko «izvēlējies par savu kaujas lauku». Igaunija izveidojusi arī veiksmīgu e-valdības sistēmu, ieviesusi e-vēlēšanas, e-veselības sistēmu un e-parakstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Viktorīnas uzvarētāja saņem balvu iPad2

Dienas Bizness, 03.06.2011

Balvu no biržas NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja vietnieka Indara Aščuka saņem Agnese Putniņa

Foto: Dienas mediju arhīvs

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas biznesa un biržas NASDAQ OMX Riga organizētajā vikorīnā pareizi uz visiem sarežģītajiem jautājumiem atbildēja 170 cilvēki, taču izlozes kārtā pie balvas iPad2 tika Anita Putniņa. Apsveicam!

Publicējam arī pareizās atbildes uz jautājumiem:

1) Kas ir NASDAQ OMX?

a) Pirmā elektroniskā birža pasaulē

b) Lielākā biržu grupa pasaulē

c) Biržu grupa, kurā tiek tirgotas NOKIA akcijas

d) Visas atbildes ir pareizas

2) Kurā gadā Latvijā biržā notika pirmā tirdzniecības sesija?

a) 1991

b) 1995

c) 1996

3) Kurā gadā Rīgas Fondu birža oficiāli nomainīja savu nosaukumu uz NASDAQ OMX Riga?

a) 1995

b) 2001

c) 2009

4) Kuru valstu biržas ietilpst vienotajā Baltijas vērtspapīru tirgū?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Apple dibinātājs un vadītājs Stīvs Džobss jau 2010. gadā ticies ar Samsung izpilddirektoriem, lai pārrunātu Galaxy viedtālruņa līdzību iPhone un aicinātu dienvidkorejiešus noslēgt licencēšanas līgumu, vēsta Bloomberg Businessweek.

«Mēs bijām diezgan šokēti. Viņi bija uzticams mūsu partneris un nespējām ticēt, ka uzticams partneris izveidojis tādu ierīci,» Kalifornijā notiekošajā tiesas prāvā starp abiem tehnoloģiju milžiem, sacīja Apple Patentu licencēšanas un stratēģijas nodaļas vadītājs Boriss Tekslers.

Viņš norādīja, ka Apple pārstāvji tad arī brīdinājuši Samsung, ka uzsāks pret Dienvidkorejas kompāniju tiesvedību. Apple arī piedāvājusi Samsung noslēgt licencēšanas līgumu, kura ietvaros Dienvidkorejas kompānijai būtu jāmaksā 30 ASV dolāri par katru viedtālruni, bet 40 dolāri – par katru planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple liecinieks: pērkot Samsung ierīces, cilvēki domājuši ka tās ir Apple ražotas

Jānis Rancāns, 07.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc pircēji atgriezuši nopirktus Samsung planšetdatorus, bijusi to līdzība ar Apple ierīcēm, ASV Kalifornijas štatā notiekošajā tiesas prāvā starp abiem tehnoloģiju gigantiem pavēstījis ievērojams tehnoloģiju nozares dizaineris Pīters Bresslers (Peter Bressler).

P. Bresslers, kurš tiesas prāvā ir arī viens no galvenajiem Apple lieciniekiem, norādījis uz kādu ziņojumu, kurā pausts, ka visbiežāk ASV tehnoloģiju veikalu ķēdes Best Buy pircēji atgriezuši savus Samsung Galaxy Tab 10.1, jo pirms tam bijuši pārliecināti, ka iegādājas Apple iPad2. Tāpat viņš norādīja, ka vairākas Samsung ierīces pārkāpjot Apple patentētus dizaina risinājumus, vēsta Bloomberg.

«Es uzskatu, ka vairāki Samsung viedtālruņi un divi palnšetdatori, būtībā izmanto Apple patentus,» sacīja P. Bresslers, kurš ir arī 70 nozares patentu izgudrotājs. «Industriālie dizaineri tiek speciāli apmācīti, lai pievērstu uzmanību mazām detaļām, kas veido ierīces koptēlu, kuru savukārt redz lietotājs,» klāstīja eksperts. Viņš norādīja, ka lietotāji ierīci uztver kā veselu, neiedziļinoties detaļās, un tāpēc tiem ir viegli tās sajaukt, pat neskatoties uz zināmām atšķirībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple 2. martā Sanfrancisko iepazīstinājusi plašāku publiku ar tās jauno planšetdatoru iPad 2, vēsta BBC.

iPad 2 ir uzlabota grafikas apstrāde un divas kameras – ierīces priekšpusē un aizmugurē. Apple iPad2 ir plānāks un vieglāks nekā tā priekštecis. Jaunajam planšetdatoram ir Apple izstrādātais un Samsung ražotais divkodolu A5 procesors, kas spēj darboties divas reizes ātrāk nekā oriģinālā iPad procesors.

Ar jauno ierīci iepazīstināja Apple vadītājs Stīvs Džobss (Steve Jobs), kurš kopš janvāra ir atradies medicīniskā aprūpē, izraisot bažas par viņa veselības stāvokli. 2004. gadā S. Džobsam tika diagnosticēts aizkuņģa dziedzera vēzis.

Uzrunājot klātesošos, Džobss teica: «Mēs esam tik ilgi izstrādājuši šo produktu, ka es nevēlējos nokavēt tā demonstrāciju».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas elektroierīču ražotājs kompānija Toshiba arī ir nolēmusi iesaistīties strauji augošajā planšetdatoru tirgū un cer iedragāt Apple pozīcijas piedāvājot lētāku ierīci, vēsta BBC.

Toshiba ir prezentējusi savu planšetdatoru Thrive, kura vienkāršākais modelis maksās tikai 429 ASV dolārus (aptuveni 210Ls), kas ir lētāk nekā Apple iPad2 vienkāršākais modelis. Kompānija norāda, ka Thrive pamata modeļi būs aprīkoti ar Wi-Fi un ir piemēroti cilvēkiem, kas planšetdatorus lieto mājās. Ierīce pārdošanā ASV parādīsies jau 10. jūlijā.

Apple planšetdatoru veiksmes stās ir iedrošinājis daudzas datoru un elektronikas kompānijas ienākt tirgū. Lai gan tādu kompāniju kā Samsung ražotais Galaxy tab vai Sony ierīces nav spējušas iedragāt Apple hegemoniju, Toshiba ir pārliecināta, ka pieprasījums pēc citu kompāniju ražojumiem nozīmīgi pieaugs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple tiek «bombardēta» ar sūdzībām no klientiem, kuri apgalvo , ka jaunais iPad 3 vāji uztver bezvadu internetu, vēsta metro.co.uk.

Tās tīmekļa forums piepludināts ar komentāriem no lietotājiem, kuri uzskata, ka pieslēgšanās bezvadu internetam ir krietni sliktāka nekā ar iepriekšējiem iPad modeļiem vai tādām ierīcēm kā iPhone 4.

Viens no klientiem apple.com rakstījis, ka viņa iPad atrodas bezsaistē tajā pašā vietā, kur iPhone 4 internetu uztver lieliski. Šie kļūdu ziņojumi uz jaunā displeja gan izskatoties jauki.

Turklāt, turot ierīci konkrētā stāvoklī, wi-fi savienojums ievērojami pasliktinās.

Apple, kas jau pārdevusi miljoniem jauno iPad, atteikusies sniegt jebkādus komentārus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju grupa brīdinājusi, ka jaunais iPad ir «nepatīkami karsts» un var sasniegt temperatūru virs 33 grādiem, raksta metro.co.uk.

Lai gan Apple jau pārdevusi miljoniem jauno iPad, Nīderlandes tehnoloģiju vietne secinājusi, ka ierīce sasniedz augstāku temparetūru nekā iepriekšējais tās modelis.

Tweakers.net atklājusi, ka jaunā ierīce pēc piecām lietošanas minūtēm sasniedz 33,6 grādu temperatūru, bet iPad2 sasniedza 28,3 grādu temperatūru, kas nozīmē atšķirību par 5,3 grādiem.

Ziņojumi par ierīces temperatūru ekspluatācijas laikā noveduši pie tā, ka ASV patērētāju «sargsuns» paziņojis par izmeklēšanas uzsākšanu.

Apple izplatījusi paziņojumu, kurā noliedz problēmas un mudina patērētājus, kuriem ir sūdzības, sazināties ar kompāniju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zināms Db.lv un biržas NASDAQ OMX Riga konkursa uzvarētājs

Dienas Bizness, 01.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien tapa zināms Dienas Biznesa portāla un biržas NASDAQ OMX Riga izsludinātā konkursa rezultāts. NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja vietnieks izlozēja uzvarētāju – Agnesi Putniņu. Kopumā par galveno balvu – jaunāko Apple planšetdatoru iPad2, cīnījās un uz jautājumiem atbildēja 600 dalībnieki, no kuriem 170 uz jautājumiem atbildēja pareizi un šodien piedalījās izlozē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Londonas tiesa atzīst, ka Samsung nav zadzis Apple dizainu

Gunta Kursiša, 18.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas kompānija Samsung nav pārkāpusi Apple patentu tiesības saistībā ar kompānijas planšetdatoru dizainu, atzinusi Londonas Augstākā tiesa.

Augstākās tiesas tiesnesisnorādījis, ka Samsung Galaxy Tab planšetdatori nav pārlieku līdzīgi sāncenšu Apple iPad, raksta BBC.

Jau rakstīts, ka iepriekš tiesnesis Kolins Bairss (Colin Birss) norādījis, ka Galaxy Tab 10 «nav tik foršs kā Apple iPad2».

Līdz ar spriedumu, ka Samsung nav kopējis Apple iPad dizainu, tiesnesis licis Apple savā mājas lapā un vairākos žurnālos publicēt paziņojumu, kurā jānorāda, ka Samsung nav pārkāpis Apple patentu tiesības. Šim paziņojumam jābūt redzamam Apple mājas lapā vismaz pusgadu, lai «labotu kaitīgo iespaidu», ka Samsung nodarbojas ar kopēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Eksperti: bieži privātmāju pārdevēji dzīvo ilūzijās

Lelde Petrāne, 28.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ielūkojoties nekustamo īpašumu sludinājumos un ieraugot prasītās summas, potenciālajiem pircējiem nereti ieplešas acis.

Tādēļ biznesa portāls db.lv nolēma aplūkot piedāvājumu privātmāju tirgū Rīgā, skatoties tieši uz dārgāko «galu», un lūgt speciālistu vērtējumu.

1. Cik bieži (šogad un pagājušajā gadā) ir bijuši gadījumi, kad Rīgā esošu privātmāju izdodas pārdot par cenu, kas pārsniedz 260 tūkstošus latu?

ARCO REAL ESTATE tirgus analītiķis Jānis Dzedulis: «VZD darījumu datu bāzē 2011.gadā fiksēti 10 darījumi ar viena dzīvokļa mājām par kopējo summu virs 260 000 LVL. 2012.gada pirmajā ceturksnī ir fiksēts 1 darījums. Pieļaujams, ka reālais darījumu skaits virs šīs summas ir nedaudz lielāks, ņemot vērā faktu, ka bieži vien Zemesgrāmatā tiek norādīta zemāka summa nekā par kādu tiek iegādāts nekustamais īpašums.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Mēs esam īslaicīga investīcija uzņēmumā: mēs atpelnām sevi, turklāt iemācām uzņēmumus vai privātpersonas, kā pārdot un nopelnīt vairāk arī turpmāk,” – Pārdošanas skolas ideju skaidro tās dibinātājs un vadītājs JĀNIS VIEGLIŅŠ.

Jānis Viegliņš divus gadus ir mācījies Mūzikas akadēmijā, taču brīdī, kad nācās lemt, vai turpināt ceļu uz sapni par skatuvi, vai ļaut izpausties citam viņa talantam, Jānis izšķīrās par labu otram. Zēns no lauku ciemata, audzis bez tēva un trūkumā, spēja īstenot patiesu veiksmes stāstu: pārdevējs, zāles pārzinis, veikala vadītājs, četru veikalu vadītājs, sešu veikalu vadītājs, tirdzniecības vadītājs uzņēmumā, uzņēmuma direktors, tirdzniecības vadītājs Baltijā. – Es palīdzēju īstenot svešus sapņus, taču vienlaikus mācījos, lai padarītu savu sapni pilnīgāku – tā par šo periodu smaidot teic Jānis.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Savu pensiju katrs pelna pats un tikai pats

Rūta Kesnere, DB komentāru nodaļas redaktore, 19.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no karstākajiem topikiem publiskajā telpā pirms vēlēšanām ir pensijas – kam tās pienākas, cik lielā apjomā, vai tās jāsaista ar bērnu skaitu, vai 2. līmeņa pensijas ir mantojamas utt. Diemžēl šajās visnotaļ vērtīgajās diskusijās mēdz iezagties arī pa kādam mītam, kas neatbilst patiesībai.

Viens no tādiem ir šad tad sastopamais apgalvojums, ka šodienas bezbērnu strādājošie attiecībā uz pensijām tādi dienaszagļi vien ir un viņiem pensijas pelnīs šodienas jaunā paaudze, kas vēl sēž skolas solā. Un vecākiem, kas šos bērnus audzina, pienākas īpaši bonusi klāt pie pensijas. Un vispār nav īsti godīgi, ka šodienas bezbērnu strādājošie dzīvos uz citu vecāku bērnu sarūpētām pensijām. Te būtu nepieciešams ieviest skaidrību.

Katrs strādājošais, kas veic sociālās iemaksas, neatkarīgi no tā, vai viņam ir vai nav bērni, savu paaudžu solidaritātes pienākumu ir izpildījis.

Naudas avots, no kura tiek izmaksātas pensijas, tiešām ir aktuālie nodokļu maksātāji. Taču tas ir tikai naudas avots, bet savu pensiju katrs nopelna sev pats ar savām darba mūžā veiktajām sociālajām iemaksām un darba stāžu. Ikviena pensija ir atkarīga tikai no cilvēka paša darba mūža ieguldījuma, un tai nav nekāda sakara ar to, ko pelnīs vai nepelnīs šodienas bērni. Katrā ziņā ir aplami teikt, ka kāds pelna pensiju kādam citam. Jo pensiju katrs pelna sev pats.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

YIT celtniecība nākamgad plāno investēt 16 miljonus eiro jauno projektu attīstībā

LETA, 04.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja un būvfirma SIA YIT celtniecība 2015.gadā zemesgabalu iegādē un jauno projektu būvniecībā plāno investēt 16 miljonus eiro, sacīja YIT celtniecības valdes priekšsēdētājs Andris Božē.

«Aptuveni desmit miljoni eiro tiek investēti katru gadu. Investējam gan zemesgabalos, gan būvniecībā. Šogad kopumā ir investēti 12 miljoni eiro, bet 2015.gadā plānots investēt 16 miljonus eiro. Zemesgabalu iegādei līdz pat 2018.gadam paredzēts katru gadu investēt divus līdz trīs miljonus eiro,» skiaidroja Božē.

Patlaban YIT celtniecība turpina projekta Biķerziedi attīstību Biķernieku ielā, kur tiek būvēta nākamā 65 dzīvokļu māja, un to paredzēts nodot ekspluatācijā 2015.gada vasarā. Tāpat jau ir pabeigts 65 dzīvokļu projekts Midtown Hospitāļu ielā 39, par šo projektu ir liela interese arī no vietējo pircēju puses. Božē sacīja, ka tas ir nedaudz dārgāks projekts, tas nav tik dārgs kā centrā, bet dārgāks nekā guļamrajonos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vai var izdzīvot ar četras reizes mazākiem ienākumiem?

Kristīne Lomanovska, Finanšu nozares asociācijas Kapitāla tirgus komitejas līdzpriekšsēdētāja, SEB Life and Pension Baltic SE valdes locekle, 25.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecumdienas mums parasti asociējas ar divām izpausmēm – aktīvo darba gaitu beigām jeb pensijas vecuma sasniegšanu un veselības sarežģījumiem.

Abas šīs lietas ir cieši saistītas, jo vesels un aktīvs cilvēks var turpināt darba gaitas arī pensijas vecumā, vairojot savus ienākumus un paaugstinot pensiju. Tomēr var gadīties, ka darba gaitas turpināt tomēr nav iespējams un ikdienas tēriņi būs jāpakārto summai, kas veidojas no agrāk veiktajiem sociālās apdrošināšanas maksājumiem un uzkrājumiem 2. un 3. pensiju līmeņos. Kādam šī summa sasniegs šodienas algas līmeni, taču daudziem tā var būt vien puse, citiem – vien ceturtā daļa no šodienas algas. Tāpēc domājot par savām vecumdienām, ļoti svētīgi būtu iztēloties vienu mēnesi, kurā mums nākas iztikt ar 250 eiro ierastā tūkstoša vietā.

Jo mazāk dzims, jo ilgāk būs jāstrādā

Komentāri

Pievienot komentāru