Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), pamatojoties uz to, ka saņemtā informācija ātrās brīdināšanas sistēmā par Šveices ražotāja Holle Baby Food GmbH saņemto preču partiju numuriem nav precīza un sekojot piesardzības principam, aptur visu piecu bērnu pārtikas produktu izplatīšanu.

No izplatīšanas tirdzniecībā tiek izņemti visi iespējamie piesārņotie Holle Baby Food GmbH bioloģiskie bērnu pārtikas produkti: Bio Hirse & Reis Vollkornbrei, 225 g (prosas un rīsu pilngraudu biezputra); Bio Hirse Milchbrei, 250 g (prosas piena biezputra); Bio Baby Hirsebrei Apfel-Birne,250 g (prosas biezputra ar āboliem un bumbieriem); Bio Baby Dreikornbrei,250 g (trīsgraudu biezputra) un Bio Baby Hirsebrei, 250 g (prosas biezputra).

Eiropas Komisijas Ātrās brīdināšanas sistēmā (RASFF) tika saņemts ziņojums par to, ka trijos Holle Baby Food GmbH bioloģiski ražoto sauso biezputru bērniem produktu paraugos konstatēts neatļauts alkaloīdu daudzums: trijos produktu paraugos atropīns un vienā paraugā - skopolamīns.

Minētie produkti ir ievesti izplatīšanai Latvijā no 2014.gada 17.janvāra.

PVD turpina pārbaudes uzņēmumos, lai apturētu attiecīgo produktu izplatīšanu un aicina tirgotājus nekavējoties izņemt minētos produktus no tirdzniecības.

Patērētājiem, kas ir iegādājušies iepriekš minētos produktus, lūdzam nekavējoties pārtraukt produktu lietošanu bērnu uzturā un atgriezt tos tirdzniecības vietās, izplatītājiem, kur šie produkti iegādāti.

Komentāri

Pievienot komentāru