Tirdzniecība un pakalpojumi

Nodibināta Korporatīvo pakalpojumu sniedzēju asociācija

Žanete Hāka, 22.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodibināta Korporatīvo pakalpojumu sniedzēju asociācija Locate Latvia, kuras darbības mērķis ir veicināt korporatīvo pakalpojumu eksportu, informē asociācijas pārstāvji.

Tāpat starp asociācijas mērķiem ir arī biedru profesionālās izaugsmes veicināšana un savstarpējā apmaiņa ar labas biznesa prakses piemēriem, kā arī rūpes par finanšu nozares tēlu gan Latvijā, gan starptautiski. Asociācija apvieno konsultantus, juristus, grāmatvežus, kas jau šobrīd apkalpo starptautiskos klientus.

«Latvija faktiski ir Baltijas reģiona finanšu centrs, ko pierāda tas, ka bankas ir piesaistījušas vairāk nekā 70 % no visiem starptautisko klientu ieguldījumiem Baltijas valstīs, kā arī apkalpoto starptautisko korporatīvo klientu skaits pārsniedz 60 tūkstošus. Tas paver lieliskas iespējas korporatīvo pakalpojumu sniedzējiem piedāvāt savus pakalpojumus šiem starptautiskajiem klientiem, sniedzot konsultācijas, veicot grāmatvedības uzskaiti, kā arī piedāvājot citus ārpakalpojumus. Tāpat finanšu pakalpojumu un ar to saistīto nozaru pakalpojumu eksports ir viens no veidiem, kā Latvija var konkurēt starptautiskajā tirgū. Tādējādi, attīstot pakalpojumus un kāpinot apmērus, augs pieprasījums pēc darbiniekiem un citu nozaru sniegtajiem pakalpojumiem, sekmējot visas tautsaimniecības labklājības pieaugumu,» norāda Toms Veidemanis, Locate Latvia vadītājs.

Ņemot vērā pēdējā laika notikumus, finanšu pakalpojumu sniegšanas nozarei nepieciešams darboties, stingri ievērojot noziedzīgi legalizētu līdzekļu novēršanas likuma prasības. Šī iemesla dēļ viens no asociācijas mērķiem ir sekmēt iesaistīto sektoru uzņēmumu izpratni par attiecīgā likuma normām un labas biznesa prakses standartiem, tādējādi stiprinot Latvijas tēlu kā valsts ar augstiem standartiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu apkarošanai. Būtiski ir saprast, ka cīņā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jāpiedalās ne tikai bankām, bet arī ārpakalpojumu sniedzējiem, lai maksimāli daudzos posmos veiktu klientu uzraudzību un mazinātu iespējas prettiesiski izmantot mūsu finanšu sektoru, skaidro asociācijas pārstāvji.

Starp asociācijas dibinātājiem ir korporatīvo pakalpojumu sniedzēji no dažādām nozarēm — ABLV Corporate Services, Accuratio, BDO Latvia, Lexon Incorporations, ZAB VARUL un ZAB VILGERTS.

Komentāri

Pievienot komentāru