Pasaulē

Nokia Siemens vēlas iegādāties Motorola apakšuzņēmumu

Ritvars Bīders, 14.07.2010

Jaunākais izdevums

Kompānija Nokia Siemens Networks pārrunā iespējas iegādāties Motorola piederošu uzņēmumu, kas nodarbojas ar telekomunikāciju aprīkojuma ražošanu. Tā, atsaucoties uz neidentificētiem, bet drošiem avotiem, ziņo Wall Street Journal.

Darījums, kurš varētu oficiāli tikt izziņots tuvāko nedēļu laikā, varētu būt vismaz 1,1 miljarda ASV dolāru vērts.

Iegādājoties Motorola telekomunikāciju aprīkojuma ražotāju, Nokia Siemens Networks tiktu pie Motorola klientiem ASV, ieskaitot operatorus Verizon Wireless un Sprint Nextel.

Nokia un Siemens kopuzņēmums patlaban cenšas samazināt izmaksas, atlaižot darbiniekus un slēdzot nerentablos birojus, ar mērķi padarīt to konkurētspējīgu pret pasaulē lielāko telekomunikāciju ražotāju Ericsson AB.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas tehnoloģiju kompānija Nokia, kas savu mobilo telefonu un pakalpojumu biznesu pārdod Microsoft par 3,79 miljardiem eiro, no ASV tehnoloģiju milža aizņemsies aptuveni 1,5 miljardus eiro, lai apmaksātu aizņēmumu, kas tika ņemts Siemens daļas izpirkšanai kopuzņēmumā Nokia Siemens Networks (NSN).

Šā gada jūlijā Nokia piekrita iegādāties Vācijas kompānijas Siemens 50% daļu kopuzņēmumā NSN. Darījuma vērtība tika aplēsta 1,7 miljardu eiro apmērā. Kompānija pēc tam tika pārsaukta par Nokia Systems and Networks. «Nokia paredzējusi izmantot šos līdzekļus, lai apmaksātu finanses, kuras tika piesaistītas NSN akciju iegādei,» pavēstījusi kompānija.

Saskaņā ar šā darījuma noteikumiem, Microsoft Nokia piešķirs konvertējamas akcijas trijos maksājumos, katru 500 miljonu eiro apmērā.

Db.lv jau vēstīja, ka Microsoft iegādājusies Nokia mobilo telefonu biznesu par 3,79 miljardiem eiro. ASV kompānija arī pavēstījusi, ka grasās iegūt Nokia patentu licenci. Paredzēts, ka darījums tiks noslēgts nākamā gada pirmajā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Siemens samazinās 17 tūkstošus jeb 23% darbavietu

Gunta Kursiša, 23.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nokia un Siemens kopuzņēmums, telekomunikāciju iekārtu ražotājs Nokia Siemens Networks samazinās 17 tūkstošus jeb 23% darbavietu, vēsta BBC.

Tiek lēsts, ka 74 tūkstošus lielās uzņēmuma komandas samazinājums par vairāk nekā piektdaļu, sarucinās kompānijas darbības izmaksas par vienu miljardu eiro.

Uzņēmums, kas darbojies ar zaudējumiem, pieder Somijas kompānijai Nokia un Vācijas Siemens. Nokia Siemens Networks pēdējā laikā ir pieredzējis sīvu sāncensību ar Ķīnas elektronikas gigantu Huawei un zviedru Ericsson.

Kompānijas īpašnieki apsver iespēju Nokia Siemens Networks padarīt par neatkarīgu uzņēmumu. «Tas būtu liels solis. Iespējams, ka uzņēmuma mērķis ir sākotnējais publiskais piedāvājums (Initial Public Offering). Šāds solis nevar tikt paveikts ar pastāvošo uzņēmuma struktūru un pašreizējo darbības modeli,» uzskata Swedbank analītiķis Jari Honko (Jari Honko).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Siemens Networks atlaidīs 8,5 tūkstošus darbinieku

Jānis Rancāns, 08.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs Nokia Siemens Networks, kurā pilnu kontroli gatavojas pārņemt Somijas mobilo telefonu ražotājs Nokia, apsver 8,5 tūkstošu cilvēku atlaišanu, lai uzlabotu rentabilitāti.

Kompānija savu darbinieku skaitu iecerējusi samazināt par 17%, tādējādi paredzēts, ka 2014. gadā Nokia Siemens Network strādās 42 tūkstoši cilvēku, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Bloomberg. Darbinieku skaitu iecerēts samazināt slēdzot atsevišķas ražotnes un pārtraucot noteiktu iekārtu ražošanu.

Aizvadīto divu gadu laikā Nokia Siemens Networks jau samazināja darbinieku skaitu par 20 tūkstošiem cilvēku, lai atjaunotu kompānijas rentabilitāti un pārtrauktu tirdzniecības apjomu samazināšanos. Izskanējušo informāciju par paredzēto darbinieku skaita samazināšanu ne Nokia, ne arī Nokia Siemens Networks nav komentējušas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Nokia Siemens pārdos parādzīmes gandrīz miljarda eiro apmērā

Jānis Rancāns, 22.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Problēmu nomocītās Somijas kompānijas Nokia un Vācijas kompānijas Siemenes kopuzņēmums Nokia Siemens izlēmis laist pārdošanā obligācijas 750 miljonu eiro apmērā, lai uzlabotu savu finansiālo stāvokli, atsaucoties uz avotiem nozarē, vēsta Bloomberg.

Par plānoto obligāciju pārdošanu vēl nav vienojusies kopuzņēmuma valde, savukārt abas kompānijas izskanējušo informāciju nav komentējušas. Aizvadīto gadu Nokia Siemens noslēdza ar peļņu un patlaban cīnās ar Huawei Technologies Co. par otro vietu telekomunikāciju aprīkojuma tirgū pēc Ericsson AB.

Patlaban reitingu aģentūras Standard & Poor’s un Fitch Somijas kompānijas Nokia kredītreitingu noteikušas BB- apmērā. Trešā reitingu aģentūra – Moody’s Investors ServiceNokia kredītreitingam noteikusi Ba3 pakāpi. Visas trīs lielākās reitingu aģentūras Nokia kredītreitinga perspektīvu vērē negatīvi. Tikmēr Siemens reitingam S&P un Fitch noteikusi A+, bet Moody’s Aa3 pakāpi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia par 1,7 miljardiem eiro pārņem Nokia Siemens Networks savā kontrolē

Dienas Bizness, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas mobilo telefonu ražotājs Nokia par 1,7 miljardiem eiro apņēmies atpirkt 50% kopuzņēmuma Nokia Siemens Networks (NSN) kapitāldaļu, tādējādi pilnībā pārņemot kontroli uzņēmumā, kas nodarbojas ar telekomunikāciju aprīkojuma ražošanu mobilo sakaru operatoriem.

Kā vēsta Business Insider, darījuma rezultātā Nokia kļūs par vienu no lielajiem tirgus spēlētājiem mobilo tīklu infrastruktūras veidošanā. NSN arī būs lielākā Nokia uzņēmumu grupas divīzija, tās apgrozījumam aptuveni divas reizes pārsniedzot to, kādu ģenerē Nokia mobilo telefonu bizness.

Darījums tiks noslēgts šā gada trešajā ceturksnī.

Komentējot Nokia lēmumu, kompānijas vadītājs Stīvens Elops sacīja, ka tādas Nokia divīzijas kā NSN pēdējā laikā ir balstījušas uzņēmuma finansiālo pusi. Tāpat viņš norādīja, ka ātro savienojumu tehnoloģijas, ieskaitot LTE savienojumus, ir pievilcīga izaugmses iespēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada trešajā ceturksnī Somijas tehnoloģiju kompānijas Nokia zaudējumi veidoja 969 miljonus eiro, kas ir ievērojams pieaugums salīdzinājumā ar attiecīgu laika posmu pirms gada, kad kompānija strādāja ar 68 miljonu eiro lieliem zaudējumiem.

«Kā jau mēs prognozējām, tas bija sarežģīts ceturksnis,» komentējot kompānijas darbības rezultātus, sacīja tās izpilddirektors Stīves Elops. Viņš gan norādīja, ka atsevišķas kompānijas daļas kā, piemēram, Nokia Siemens Networks gada trešajā ceturksnī strādāja ar peļņu, vēsta Wall Street Journal.

Gada trešajā ceturksnī Nokia izdevies pārdot 6,3 miljonus viedtālruņu, kas ir jūtams samazinājums no 16,8 miljoniem ierīču 2011. gada attiecīgajā laika posmā. Vidējā pārdoto ierīču cena bijusi 155 eiro. No kopējā pārdoto viedtālruņu skaita – 2,9 miljoni ierīču bija Nokia Lumia, kas aprīkotas ar Windows operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google «izķidā» Motorola Mobility

Jānis Rancāns, 20.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google pārdos TV resīveru biznesu Motorola Home, kas nonāca tās rīcībā, kad aizvadītajā gadā interneta gigants pārņēma Motorola Mobility. Darījuma vērtība aplēsta 2,35 miljardu ASV dolāru apmērā.

Motorola Home iegādāsies ASV kompānija Arris, kura pavēstījusi, ka darījuma finansēšanai piesaistīs kredītresursus. Darījuma ietvaros paredzēts arī, ka Google iegūs 16% Arris akciju 300 miljonu ASV dolāru vērtībā, vēsta Financial Times.

Paredzēts, ka darījums noslēgsies 2013. gada otrajā ceturksnī un tas vēl jāapstiprina ASV regulatoriem. Kompānijas norāda, ka darījums papildinās Arris patentu portfeli un pastiprinās Motorola Mobility licences.

Runas par to, ka Google paredzējusi šķirties no Motorola Home parādījās jau iepriekš, kad Lielbritānijas televizoru ražotājs Pace pavēstīja, ka izteicis piedāvājumu to iegādāties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Juris Ulmanis: Lietoju podziņu telefonu, jo pats vēlos kontrolēt savu dzīvi

Kristīne Stepiņa, 27.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jēga ir sasniegt mērķi, tikt līdz otram galam, paveikt to, kas eventuāli nav paveicams, izdarīt to, ko nevar izdarīt – izpildīt neiespējamo misiju.

Tā grāmatā Uz Grenlandi – pēc pērlēm atzīst uzņēmējs, zemessargs un pasniedzējs Juris Ulmanis, kurš savā pirmajā polārajā ekspedīcijā ir sajuties kā īsts pērļu zvejnieks. Viņš kopā ar leģendārajiem latviešu alpīnistiem Teodoru Ķirsi un Imantu Zaulu ir uzkāpis vairākās pasaules virsotnēs un sapņo pievarēt arī pašu augstāko – Everestu.

Fragments no intervijas

Daudzi jūs saista ar pirmajiem mobilajiem telefoniem. Kā kļuvāt par ASV kompānijas Motorola Baltijas pārstāvniecības vadītāju?

Kad Arizonas Starptautiskajā menedžmenta skolā ieguvu savu otro maģistra grādu starptautiskajā biznesa vadībā, meklēju darbu. Nelielajā latviešu kopienā bija viens kungs, kurš strādāja Motorolā. Viņš man sarunāja darba interviju. Tā sāku strādāt šajā kompānijā par tirgus analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nokia ceturto ceturksni noslēdz ar zaudējumiem

Žanete Hāka, 23.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī Nokia Oyj neto zaudējumi sasnieguši 25 miljonus eiro, salīdzinot ar 193 miljonu eiro lielu peļņu gadu iepriekš, paziņojumā norādījis uzņēmums.

Kompānijas pārdošanas apjomi ir sarukuši par 21% līdz 3,48 miljardiem eiro. Šie skaitļi neiekļauj kompānijas mobilo telefonu daļu, kas tagad ir Microsoft īpašumā. Tikmēr arī tīkla Nokia infrastruktūras struktūrvienības pārdošanas apjomi sarukuši.

Pēc mobilo telefonu daļas pārdošanas Nokia nespēj palielināt ienākumus, un darbavietu skaitu ir samazinājusi par vairāk nekā 21 tūkstoti darbinieku tīkla infrastruktūras daļā, ko tā pērn pārņēma no Siemens AG. Tāpat Nokia tīklu infrastruktūras struktūrvienība ir arī pārdevusi aktīvus, lai atjaunot

Nokia Solutions and Networks apgrozījums saruka par 22% līdz aptuveni 3,1 miljardam eiro. Savukārt šīs daļas peļņa veidoja 11,2% no pārdošanas apjomiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia plāno pārdēvēt par Microsoft Mobile

Žanete Hāka, 22.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft, noslēdzoties Nokia Oyj mobilo sakaru biznesa un licenču patentu daļas pārpirkšanas darījumam, plāno pārdēvēt uzņēmumu par Microsoft Mobile Oy, raksta CNBC.

Plānus par Nokia iegādi Microsoft paziņoja pērnā gada septembrī, un Nokia akcionāri darījumu apstiprināja novembrī. Darījuma kopējā summa ir 7,2 miljardi ASV dolāru.

Paziņojumā presei, ko Nokia izplatīja svētdien, uzņēmums norāda, ka darījums ar Microsoft tiks noslēgts 25. aprīlī.

Db.lv jau rakstīja, ka Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī Nokia Oyj neto zaudējumi sasnieguši 25 miljonus eiro, salīdzinot ar 193 miljonu eiro lielu peļņu gadu iepriekš, paziņojumā norādījis uzņēmums.

Kompānijas pārdošanas apjomi ir sarukuši par 21% līdz 3,48 miljardiem eiro. Šie skaitļi neiekļauj kompānijas mobilo telefonu daļu, kas tagad ir Microsoft īpašumā. Tikmēr arī tīkla Nokia infrastruktūras struktūrvienības pārdošanas apjomi sarukuši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nokia Corp. vadītājs Stefans Elops (Stephen Elop) svētdien apstrīdējis pieņēmumu, ka lielākā ieguvēja no Microsoft un Nokia alianses, par kuru tika paziņots piektdien, ir tieši Microsoft Corp., vēsta The Wall Street Journal.

Viņš apgalvojis, ka Somijas tālruņu ražotājs saņems miljardiem dolāru kā finansiālo atbalstu no ASV programmatūras giganta, lai palīdzētu attīstīt un virzīt tirgū viedtālruņus, kuros izmantota Microsoft operētājsistēma.

Kā vēstīts, Nokia piektdien informēja, ka tā sāks izmantot Microsoft Windows Phone programmatūru savās ierīcēs, aizstājot Symbian platformu.

Pirmdien ārvalstu mediji arī vēsta, ka Nokia stratēģisku pārmaiņu rezultātā likvidēs tūkstošiem darbavietu Somijā. Šādu informāciju Reuters uzzinājis no vietējās arodbiedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nākamā gada sākumā Motorola tiks sadalīta divās kompānijās

Ritvars Bīders, 01.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 2011. gada 4. janvārī kompānija Motorola tiks sadalīta divās kompānijās, no kurām viena būs orientēta uz ikdienas patērētāju, kas turpinās ražot mobilos telefonus un citas elektropreces, savukārt otra darbosies korporatīvajā un valdību sektorā, ražojot policiju rācijas un svītrkodu skenerus, ziņo Associated Press.

Pašreizēji Motorola akcionāri šā gada 21. decembrī savu līdzšinējo Motorola akciju vietā saņems akcijas uzņēmumos Motorola Mobility un Motorola Solutions.

Motorola kompānijas sadalīšanas plāna realizāciju aizsāka jau 2008. gadā. Toreiz bija paredzēts kompānijas sadalīšanu pabeigt jau 2009. gadā, taču šī plāna realizāciju aizkavēja globālās krīze un mobilo telefonu pārdošanas apjomu straujā samazināšanās.

Motorola sadalīšanas procesā kompānija arī paredzējusi pārdot tās tīkla aprīkojuma ražošanas divīziju Somijas-Vācijas kopuzņēmumam Nokia Siemens Networks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ES aizkavē Motorola Mobility un Google apvienošanos

Gunta Kursiša, 13.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) ir aizkavējusi Google Motorola Mobiltiy pārņemšanu, lūdzot Google vairāk informācijas par darījumu, vēsta BBC.

Eiropas Komisija (EK) atklāja, ka tā aizturējusi darījuma apstiprināšanu pagājušajā nedēļā. EK pavēstījusi, ka tā ir lūgusi papildus informāciju par darījumu. ES institūcijas ir tiesīgas aizliegt vai Motorola Mobility pārņemšanu vai pieprasīt grozījumu veikšanu.

Sākotnēji EK noteica, ka darījums starp Google un Motorola Mobility varētu notikt nākamā gada 10. janvārī. Patlaban sākotnējais termiņš ir atcelts, un jaunais terminš vēl nav zināms.

«Darījuma slēgšanas termiņš ir pārcelts, jo komisija vēlas no Google saņemt noteiktus dokumentus, kas ir svarīgi darījuma izvērtēšanā,» norādīja Amēlija Toresa (Amelia Torres), konkurences komisāres pārstāve. «Pēc tam, kad komisija saņems visus nepieciešamos dokumentus, tā pavēstīs par jaunu darījuma slēgšanas termiņu,» viņa piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Arī Motorola mēģina «iekost» Apple

Jānis Rancāns, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta milzim Google piederošā tehnoloģiju kompānija Motorola Mobility lūgusi ASV Starptautiskajai tirdzniecības komisijai aizliegt visu Apple produktu tirdzniecību. Motorola uzskata, ka Apple pārkāpusi tai piederošos patentus.

ASV Starptautiskā tirdzniecības komisija piekritusi izskatīt Motorola sūdzību. Ja komisija atzīs to par pamatotu, tirdzniecības aizliegums var skart gan Apple ražotos iPhone viedtālruņus, gan iPad palnšetdatorus un arī Mac datorus.

Motorola uzskata, ka Apple savā iMessage pakalpojumā pretlikumīgi izmanto Google piederošās kompānijas patentētas tehnoloģijas. Kā skaidro tehnoloģiju medijs AllThingsDigital, Motorola ASV Starptautiskās tirdzniecības komisijā ar sūdzību vērsās pēc tam, kad izgāzās abu kompāniju sarunas par izmantoto tehnoloģiju licencēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Motorola no Microsoft vēlas «izspiest» četrus miljardus

Jānis Rancāns, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju milzim Google piederošā kompānija Motorola Mobility vēlas piedzīt no Microsoft ievērojamu kompensāciju par patentētu tehnoloģiju izmantošanu. Saskaņā ar Motorola pārliecību par tās bezvadu komunikāciju risinājumiem Microsoft būtu jāmaksā četri miljardi ASV dolāru gadā.

Tikmēr Microsoft uzskata, ka Motorola var pretendēt uz kompensācijām tikai viena miljona ASV dolāru apmērā. Par iespējamo kompensāciju apmēru tagad būs jālemj Sietlas tiesai. Paredzēts, ka tiesa savu atzinumu sniegs nākamā gada pavasarī.

Motorola arī norāda, ka, izmantojot tās tehnoloģijas, kas ir vitāli nepieciešamas 802.11 LAN bezvadu tīklu un H.264 video standarta darbībai, Microsoft kopumā līdz 2017. gadam nopelnīs 94 milajrdus ASV dolāru. Motorola patentētās tehnoloģijas Microsoft izmanto savās Xbox konsolēs un Surface planšetdatoros, norāda Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Patentu kari turpinās; Apple iesūdz Motorola

Ritvars Bīders, 01.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānija Apple iesūdzējusi tiesā savu konkurentu Motorola, norādot, ka Droid viedtālruņu ražotājs bez atļaujas izmantojis trīs iPhone patentus, ziņo aģentūra Reuters.

Apple norāda, ka Motorola savos risinājumos neatļauti izmanto iPhone skārienjūtīgā ekrāna programmatūru, kā arī citus ar displeju saistītas tehnoloģijas.

«Motorola nelikumīgās darbības ir izraisījušas un turpina izraisīt neatgriezenisku kaitējumu Apple,» savā iesniegumā tiesai norāda Apple.

Motorola pagaidām nav pilnībā iepazinusies ar Apple iesniegumu tiesā, taču norāda, ka «Motorola ir vadošs intelektuālais portfelis – viens no spēcīgākajiem industrijā», tāpēc Motorola nolēmusi aktīvi aizstāvēt savas pozīcijas šajā jautājumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa atzinusi, ka ASV kompānija Microsoft pārkāpusi Motorola Mobility patentus un ļāvusi pieprasīt aizliegt valstī Windows 7 operētājsistēmu un Xbox 360 spēļu konsoli, vēsta BBC.

Tomēr Motorola šīs tiesības nevar izmantot, līdz savu slēdzienu nesniegs ASV tiesa. Minētais pavērsiens ir jaunākais notikums patentu cīniņā starp Microsoft un Motorola. Strīdīgie patenti ir saistīti ar video atskaņošanas tehnoloģijām.

«Kompānijai Motorola ir aizliegts rīkoties saistībā ar tiesas lēmumu un mūsu darbība Vācijā norisināsies bez traucējumiem, kamēr mēs pārsūdzēsim tiesas lēmumu,» norādīja Microsoft. Tāpat kompānija skaidro, ka tiesas lēmums neatstās nekādu iespaidu uz produktu pārdošanu Eiropā, jo Microsoft jau iepriekš pārcēlis produktu izplatīšanas centrus no Vācijas uz Nīderlandi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google ar atlaišanām cīnās par Motorola Mobility «noturēšanu virs ūdens»

Jānis Rancāns, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google iecerējusi par 1,2 tūkstošiem jeb 10% samazināt darba vietu skaitu uzņēmumā Motorola Mobility, lai veicinātu viedtālruņu ražotāja atgriešanos pie rentabilitātes.

Aizvadītā gada augustā no darba Motorola Mobility tika atlaisti jau četri tūkstoši darbinieku, kuru darbs bija saistīts ar vienkāršu mobilo tālruņu izgatavošanu, vēsta Reuters.

«Šie samazinājumi ir turpinājums aizvadītajā vasarā uzsāktajam procesam. Mēs apzināmies, ka [samazinājumu skartajiem] darbiniekiem būs grūti, tāpēc esam apņēmušies viņiem palīdzēt visos iespējamajos veidos,» sacīja Motorola Mobility pārstāve Niki Fenvika.

Paredzēts, ka darbinieki tiks atlaisti Motorola Mobility ASV, Ķīnas un Indijas pārstāvniecībās. Darbiniekiem izplatītajā vēstulē, kompānija atzīst, ka ražošanas izmaksas ir pārāk augstas, nākas strādāt tirgos, kuros uzņēmums nav konkurētspējīgs, kā arī zaudē naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Motorola izstrādā «saliekamu» viedtālruni

Jānis Rancāns, 29.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta giganta Google paspārnē esošā kompānija Motorola strādā pie jauna projekta, kas ļaus lietotājiem pašiem pielāgot savu viedtālruni.

Projekts nodēvēts par Ara un paredzēts, ka, tam noslēdzoties, lietotājs varēs iegādāties viedtālruņa pamatstruktūru, kam vēlāk pievienot papildus moduļus – tastatūru, bateriju un dažādus sensorus. Kompānija Motorola atklājusi, ka pie šī projekta strādā jau ilgāk nekā gadu.

«Mēs vēlamies aparatūras jomā izdarīt to pašu, ko Android panāca programmatūras laukā – radīt dinamisku, trešās puses izstrādātājiem paredzētu ekosistēmu,» kompānijas Motorola pausto citē BBC. Tādējādi Motorola cer, ka ar savu projektu dos lietotājiem iespējas izlemt, kā izskatīsies to ierīce, kur tā ir izgatavota, cik daudz tā maksā un kādus uzdevumus spēj izpildīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānija Google iegādāsies mobilo ierīču ražotāju Motorola Mobility, paziņojusi kompānija.

Motorola Mobility pārņemšanas darījuma vērtība tiek vērsta 12,5 miljardu ASV dolāru apmērā, kas līdz šim ir kompānijas lielākais pirkums, vēsta AP.

Abu kompāniju valdes kopīgā paziņojumā norāda, ka pilnībā atbalsta darījumu, kuram jābūt pilnībā pabeigtam līdz šī gada beigām, vai arī nākošā gada sākumā.

Savukārt Google izpilddirektors Lerijs Peidžs uzsvēris, ka tas «superuzlādēs visu Android ekosistēmu».

Motorola Mobility pārņemšana ļaus Google nostabilizēt kontroli pār vienu no galvenajiem Android ierīču ražotājiem, kā arī iegūt savā rīcībā jaunas tehnoloģijas un patentus, norāda Wall Street Journal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google pārvarējusi pēdējo šķērsli Motorola Mobility pārņemšanā

Gunta Kursiša, 21.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas regulējošā institūcija akceptējusi Google 12,5 miljardu ASV dolāru vērto ASV tālruņu ražotāja Motorola Moblity iegādes darījumu. Tas bija pēdējais akcepts, kas Google bija nepieciešams, lai pārņemtu Motorola Mobilty, vēsta BBC.

Šis iegādes darījums būs lielākais Google vēsturē, un tas jau iepriekš, pirms Ķīnas regulatora akcepta, saņēma arī ASV un Eiropas regulatoru piekrišanu. Pirmo reizi kompānijas vēsturē Motorola Mobility iegāde sniegs Google iespēju ražot mobilos tālruņus un planšetdatorus. Tāpat arī līdz ar Motorola Mobilty iegādi Google kļūs pieejami vairāk nekā 17 tūkst. kompānijas patentu.

Ne ASV, ne Eiropas regulējošās institūcijas neizvirzīja jautājumus par brīvas konkurences bažām, tomēr katrs no regulatoriem norādīja, ka sekos turpmākai Motorola Mobiltiy patentu «stratēģiskai» izmantošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google izmaiņas jauniegādātajā Motorola sākas ar 20% darbinieku atlaišanu

Gunta Kursiša, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google sākusi pirmās lielās izmaiņas šā gada maijā iegādātajā amerikāņu uzņēmumā Motorola Mobilty, paziņojot par 20% kompānijas darbinieku atlaišanu, informē Bloomberg Businessweek.

Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā no darba kompānijā būs jāšķiras aptuveni četriem tūkstošiem darbinieku, no kuriem divas trešdaļas ir strādājošie ārpus ASV. Tāpat Google grasās slēgt aptuveni vienu trešdaļu no 90 Motorola Mobilty ēkām un birojiem, kā arī vienkāršot tās ražoto bezvadu produktu portfolio.

Google norāda, ka līdz ar 20% darbinieku atlaišanu kompānijai izdosies ietaupīt ap 275 miljoniem ASV dolāru.

«Pārmaiņas notiek, lai Motorola mobilo ierīču nodaļa varētu atkal atgriezties pie peļņas,» oficiālā paziņojumā norādījuši Google pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas tehnoloģiju kompānija Nokia prezentējusi jaunākos Windows Phone 8 viedtālruņus – Nokia Lumia 920 un Nokia Lumia 820. Jaunas ierīces demonstrējusi arī Motorola. Abas kompānijas cer, ka tām izdosies «nokost» gabalu no viedtālruņu tirgus, tomēr pagaidām investoru reakcija bijusi rezervēta.

Viedtālrunis Nokia Lumia 920 aprīkots ar 4,5 collu displeju, 1,5 GHz divkodolu procesoru, 8,7 megapikseļu aizmugurējo kameru, kas, izmantojot floating lens tehnoloģiju, bez zibspuldzes spēj uztvert piecas reizes vairāk gaismas. Tāpat viedtālrunis aprīkots ar 1 GB RAM un 32 GB iebūvēto atmiņu, kā arī var izmantot 7GB bezmaksas failu glabātavu tiešsaistes krātuvē SkyDrive.

Savukārt Nokia Lumina 820 aprīkots ar 4,2 collu displeju, 1,5 GHz divkodolu procesoru, 8 megapikseļu aizmugurējo kameru, 1 GB RAM, 8 GB iebūvēto atmiņu un var izmantot 7GB bezmaksas failu glabātavu tiešsaistes krātuvē SkyDrive. Abi Nokia viedtālruņi atbalsta arī bezvadu uzlādes tehnoloģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa ir lēmusi par labu kompānijai Motorola Mobility patentu tiesvedībā ar Apple. Tiesas lēmums var likt Motorola mēģināt bloķēt Apple ierīču pārdošanu Vācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple iecērt pliķi Google

Jānis Rancāns, 14.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigantam Google piederošajai Motorola Mobility var nākties atsaukt visus Vācijā piegādātos viedtālruņus un planšetdatorus pēc tam, kad tiesa izlēma, ka tikuši pārkāpti Apple patenti.

Minhenes tiesas lēmumu, ar Google atbalstu, jau apstrīdējusi Motorola Mobility. Eksperti tomēr norāda, ka, visticamāk, apelācijas instance atstās spēkā iepriekšējo spriedumu, vēsta The Guardian. Apple uzskata, ka Motorola pārkāpusi patentus, kas apraksta veidu kā notiek ierīcēs notiek izvēlnes ritināšana.

Analītiķi uzskata, ka Minhenes tiesas lēmums diez vai jūtami ietekmēs Motorola ierīču tirdzniecību, jo strīdīgo funkciju var salīdzinoši viegli mainīt. Tomēr tas ir kārtējais Apple panākums globālajā karā ar ierīcēm, kuras izmanto Google Android operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru