Transports un loģistika

Noliedz nesaskaņas Ventbunkerā

Oskars Prikulis [email protected], 12.06.2006

Jaunākais izdevums

Ventbunkers akcionārs Olafs Berķis uzsver, ka nekādas nesaskaņas uzņēmuma akcionāru vidū neesot — un līdzšinējais uznēmuma valdes priekšsēdētājs Miks Ekbaums no amata esot atcelts dienesta izmeklēšanas dēļ — viņam bijuši rupji pārkāpumi, tomēr pagaidām publiski netikšot atklāts, kā tieši Ekbaums esot «noziedzies». Arī Ventbunkers akcionārs Oļegs Stepanovs Db Ekbauma atlaišanu skaidroja ar viņa pārkāpumiem. «Ekbaums vispār ir tāds pelēks cilvēks — liels «žuļiks»,» teica Stepanovs. Ventspils mērs un Ventbunkers mazākuma akcionārs Aivars Lembergs Db savukārt norādīja, ka par pašreizējām norisēm Ventbunkerā neesot informēts. Vadības nomaiņa kļuvusi iespējama pēc tam, kad starp SIA IAG, kas ir uzņēmuma akcionārs, un citiem akcionāriem tika panākts mierizlīgums, kurā IAG atsakās no savas prasības tiesā un atzīst nepieciešamību nekavējoties izbeigt tiesvedību. Viena no IAG tiesā iesniegtās prasības sastāvdaļām bija lūgums nemainīt Ventbunkers vadību. Izlīgums strīdā noslēgts šā gada 26.maijā. Tas noslēgts starp IAG un AS Tompar Baltic Investments, Oļegu Stepanovu, SIA Kement, Igoru Skoku, Genādiju Ševcovu, Olafu Berķi, Yelverton Investments B.V., IAG Industrieanlagen GmbH.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventbunkeru šobrīd nepārdos

Oskars Prikulis, 67084403, 17.04.2008

Viens no Ventspils tranzītbiznesa kompānijas Ventbunkers īpašniekiem Olafs Berķis intervijā Db atklāj, ka šobrīd vairs netiek strādāts pie uzņēmuma pārdošanas, jo Ventbunkers esot zaudējis lielu daļu vērtības. Tāpat tiekot apsvērta iespēja

piedzīt zaudējumus no Ventspils naftas, jo šīs kompānijas darbības rezultātā esot nodarīti zaudējumi Ventbunkeram, ko Ventspils nafta noliedz.

Foto: Ritvars Skuja, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd vairs netiek strādāts pie uzņēmuma pārdošanas, jo Ventbunkers esot zaudējis lielu daļu vērtības.

Tā intervijā Db norāda Ventspils tranzītbiznesa kompānijas Ventbunkers viens no īpašniekiem Olafs Berķis. Tāpat O. Berķis norāda, ka tiek apsvērta iespēja piedzīt zaudējumus no Ventspils naftas, jo šīs kompānijas darbības rezultātā esot nodarīti zaudējumi Ventbunkeram. (1)

Cik tuvu jūs stāvat Ventbunkera lietām? Cik jums tas arvien ir interesanti?

Esmu Ventbunkera akcionārs. No dibināšanas brīža gandrīz 10 gadus biju šīs kompānijas prezidents. Pēc būtības, kompānijas izaugsme no tās metāllūžņu kaudzes, kāda tā bija dibināšanas brīdī 1994. gadā, līdz modernam terminālim un Latvijas lielākajam holdingam, kurā ietilpa tādi uzņēmumi kā Ventspils nafta, Preses Nams, virkne mediju un preses izdevumu, Latvijas Kuģniecība, nekustamie īpašumi Rīgā un Jūrmalā un daudz kas cits 2002.gadā, notika manā laikā. Protams, tas nav tikai mans nopelns, tas bija komandas darbs. Šī kompānija man tiešām ir tuva, un tas , kas ir noticis pēdējo gadu laikā, man sāp. Ne jau finansiālo zaudējumu dēļ. Diemžēl pēc manas aiziešanas no Ventbunkera prezidenta amata un Igora Skoka aiziešanas no Ventspils naftas prezidenta amata holdingā bija iestājusies regresija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Berķis: Ventbunkeru vadīja krupjē, dejotājs un caurkritis aktieris

Nozare.lv, 14.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav normāli, ka nozīmīgu uzņēmumu vadībā kā AS Ventbunkers bija izbijis kazino krupjē, profesionāls dejotājs, parādos iestidzis caurkritis aktieris, daži apšaubāmas reputācijas advokāti, viņu sievas un citi radi, kam nav ne mazākās nojēgas par loģistiku, termināliem un tamlīdzīgām lietām.

Tā norāda uzņēmuma padomes loceklis Olafs Berķis, komentējot oponenta Rūdolfa Meroni «nometnes» kadru izvēli.

Viņš arī noraida viedokli, ka nesaskaņas Ventbunkerā saistītas ar vienkāršu naudas pārdali starp akcionāriem, nevis uzņēmējdarbību. «Tās ir pilnīgas muļķības. Protams, cilvēki ar uzņēmējdarbību nodarbojas tāpēc, ka vēlas pelnīt un nodrošināt sev labklājību,» uzsver Berķis.

Viņš arī skaidro, ka attiecībā uz investīcijām šogad Ventbunkerā nekas liels netiek plānots, lai gan nevarot teikt, ka nebūtu ko Ventbunkerā uzlabot. Potenciāli vajadzētu dubultot noliešanas jaudas, jāatjauno kuģu bunkurēšana, bet patlaban esot jātiek skaidrībā, kādas vispār būs kompānijas finansiālās iespējas pēc Meroni komandas vadīšanas «ballītes».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc gadiem ilgušiem tranzīta kariem akcionāru nesaskaņu dēļ šobrīd AS Ventbunkers iestājies relatīvs miers, un uzņēmums plāno tālāku attīstību, investora piesaisti, kā arī ir gatavs ieguldīt AirBaltic, kas dotu uzņēmumam lielāku svaru sarunās ar valsts pusi par transporta nozares sakārtošanu kopumā, intervijā Dienas Biznesam norāda uzņēmuma valdes loceklis Edgars Ciniņš. Pozitīvam attīstības scenārijam gan nepieciešama skaidra valsts politika tranzīta atbalsta jomā, tostarp radot vienādus spēles nosacījumus visām ostām ar izlīdzinātiem dzelzceļa tarifiem.

Ventbunkers līdz šim bijis iesaistīts ilgstošos akcionāru strīdos. Kā vārdā jūs šobrīd runājat?

Šobrīd ir iestājies relatīvs miers, un visi strīdi ir izbeigti.

Vai uz visiem laikiem?

Mēs visi uz to ceram, taču, kā publiski zināms, prokuratūra apgalvo, ka daļai akciju slēptais īpašnieks ir Aivars Lembergs, un šīm daļām ir uzlikts arests. Kamēr šī lieta turpināsies, viņš paudīs savu neapmierinātību. Runa ir par Ventbunkera akcionāru (29%) Yelverton investment B.V., kuru šobrīd pārvalda Šveices advokāts Rudolfs Meroni. Līdz ar to t. s. tranzīta kari neturpināsies, bet negatīva pretdarbība no A. Lemberga puses, iespējams, varētu būt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepriekšējo pāris gadu laikā no Ventbunkera, iespējams, izpumpēti gandrīz četri miljoni eiro uz Šveices advokāta Rūdolfa Meroni firmām.

DB rīcībā esošie dokumenti liecina, ka 2010. gada un 2011. gada laikā 800 tūkst. eiro vairākos maksājumos aizskaitīti ārzonas kompānijai Eurocom International, kuru pārstāv R. Meroni, bet teju 3 milj. eiro pārskaitīti Eurocom 100% piederošai kompānijai Latvijā - SIA Airtech, kuras valdē šobrīd darbojas Diāna Jukna (nu jau bijusī Ventbunkera padomes locekle), bet iepriekš šī uzņēmuma valdē bija Ventbunkera bijušais valdes loceklis un R. Meroni uzticības persona Alvis Hāze. Savukārt vēl teju 380 tūkst. eiro aizskaitīti vairākām ārzonas sabiedrībām, DB skaidroja Ventbunkera līdzīpašnieks Olafs Berķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Sākts kriminālprocess pret Meroni un viņa 12 sabiedrotajiem

Ieva Mārtiņa, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No tranzītuzņēmuma Venbunkers izpumpēti miljoniem latu, nobēdzināti dokumenti un kopumā samazināta kompānijas vērtība, akcionāriem nodarot teju 50 miljonus latu zaudējumus – tas tiek pārmests Ventbunkera iepriekšējai vadībai ar Šveices advokātu Rudolfu Meroni priekšgalā.

Db.lv rīcība esošie dokumenti liecina, ka par, iespējams, noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu pret Ventbukeru Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde šogad 3. jūlijā sākusi kriminālprocesu pret R. Meroni un vēl 12 personām

Ventbunkera pašreizējā valdes priekšsēdētāja Dzintara Kaša parakstītais pieteikums policijai liecina, ka aizdomās turētas Ventbunkera bijušās augstākās vadības personas, tajā skaitā R.Meroni, Alvis un Jānis Hāzes, Gints Laiviņš – Laivenieks, Aivis Landmanis, Aivars Gobiņš, Diāna Jukna, Mihails Dementjevs, Daimārs Škutāns, Aleksandrs Popovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesaskaņas Ventspils tranzītbiznesmeņu starpā sākušās 2005. gadā, kad daļa uzņēmēju sākuši iebilst Ventspils mēra Aivara Lemberga norādījumiem.

To sarunā ar žurnālistiem paziņojis Ventbunkera padomes priekšsēdētājs un vairāku citu ar Ventspils tranzītbiznesu saistīto uzņēmumu vadītājs Rūdolfs Meroni, kurš Ventspils mēru dēvē par «Ventspils lielo vīru». Viņš norāda, ka sākoties nesakaņām sākotnēji esot panākts kompromiss, ka visos Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumos starp abām pusēm ir jāvalda līdzsvaram, gan vadības līmenī. Ventbunkerā, kas savulaik bija Ventspils tranzītbiznesa centrālais uzņēmums, R. Meroni uzņēmuma padomē bijusi izšķirošā balss, kurai bija jāizšķir strīdīgie jautājumi.

Tomēr Ventbunkera toreizējā vadība neesot pildījusi padomes lēmumus, bet «akli klausīja «Ventspils lielā vīra pavēles»». Tāpēc viņš esot izlēmis izmantot savu izšķirošo balsi, lai panāktu izmaiņas Ventbunkera vadībā, un nomainītu toreizējo vadību ar Miku Ekbaumu priekšgalā pret jaunu uzņēmuma vadību. «Šis ir tas iemesls, kāpēc nolēmu izmantot savu izšķirošo balsi Ventbunkera padomē, lai panāktu toreizējās valdes nomaiņu pret jaunu, no lielā Ventspils vīra neatkarīgu valdi,» uzsver R. Meroni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Tiesa Šveicē: Rūdolfs Meroni nelikumīgi uzdevies par akcionāru pārstāvi

Ieva Mārtiņa, 26.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd no Ventbunkers un Latvijas naftas tranzīta izbalsotā Šveices advokāta Rūdolfa Meroni agrāk noslēgtie mandāta līgumi par klientu pārstāvību Ventbunkerā jau vairākus gadus nav spēkā, nelokāmi lēmusi Šveices Federālā tiesa.

Līdz ar to R. Meroni nelikumīgajiem mēģinājumiem uzdoties par Ventbunkera akcionāru vairākuma pārstāvi jau sen nav nekāda pamata, Db.lv informēja Ventbunkera preses pārstāvis Mārcis Krastiņš. Proti, līdz šim R. Meroni uzdevās par 2/7 Ventbunkers daļu patieso īpašnieku – Genādija Ševcova un Igora Skoka – pārstāvi, ilgstoši balsojot ar šīm daļām Ventbunkers un līdz ar to arī Latvijas naftas tranzīta akcionāru sapulcēs un nosakot attiecīgi šo uzņēmumu padomes un valdes sastāvu.

Šā gada 23.janvārī Šveices Federālā tiesa (Bundesgericht) pilnībā noraidīja R. Meroni iesniegtās sūdzības par diviem jau 2011. gadā divu Latvijas fizisko personu labā taisītiem Cīrihes Tirdzniecības palātas šķīrējtiesas spriedumiem Ventbunkera akciju turējuma izbeigšanas lietā, informēja M. Krastiņš, norādot, ka šis tiesas lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams. Vienlaikus tiesa no R. Meroni kā zaudētāja ir piedzinusi prasītāju labā 44 tūkstošus Šveices franku tiesāšanās izdevumu segšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils tranzītbiznesa kompānijā AS Ventbunkers vadību atkal pārņēmuši Šveices advokāta Rūdolfa Meroni oponenti, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft dati.

Šī ir trešā vadības maiņa kompānijā pēdējā laikā. R. Meroni piekritēji Ventbunkera vadībā atradās tikai divas dienas - no 2. līdz 4.janvārim, un vakar uzņēmuma vadošajos amatos atkal reģistrēti R. Meroni oponenti. Uzņēmumu reģistrs konstatējis pārkāpumus akcionāru sapulces, kas tika sasaukta Meroni piekritēju pozīciju nostiprināšanai Ventbunkerā, norisē un atcēlis iepriekš reģistrētās izmaiņas kompānijas vadībā.

Ventbunkera padomes priekšsēdētājs kopš vakardienas atkal ir Olafs Berķis, padomes priekšsēdētāja vietnieki - Jānis Junkers un Ovads Aleksejs, bet padomes loceklis - Gatis Klimass. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Kašs, bet valdes locekļi - Valērijs Godunovs, Raimonds Grīniņš un Andrejs Piņkovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventbunkera sāga turpinās: akcionāriem mode «nelikumīgi» pārskaitīt dažus miljonus eiro

Ieva Mārtiņa, 14.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tranzītuzņēmuma Ventbunkers akcionāru strīdi, kas turpinās jau vairākus gadus, rezultējas ne vien ar jaunām prasībām tiesā, bet ar vairāku miljonu eiro pārskaitīšanu no uzņēmuma uz kādu citu, ar akcionāru saistītu uzņēmumu.

Publiskā attiecību noskaidrošanā iesaistījies Šveices advokāts Rudolfs Meroni, kam uzticēts pārvaldīt iespējamos Aivara Lemberga aktīvus, un uzņēmējs Olafs Berķis, kas ir viens no tiešajiem Ventbunkera akcionāriem. Abi kungi periodiski nonāk Ventbunkera padomes priekšsēdētāja amatos pēc tam, kad Uzņēmumu reģistrs (UR) ir piereģistrējis vienu vai otru dažādu akcionāru sapulču ievēlētām padomēm vai valdēm. Vismaz otru gadu pēc kārtas kāda no šīm «vadībām» atklāj, ka otras «vadības» laikā no Ventbunkera izpumpēti naudas līdzekļi uz aizdomīgām kompānijām, uz aizdomīga pamatojuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils nafta pirkta Lembergam

Oskars Prikulis [email protected] 67084403, 06.11.2007

Pirms Ventspils naftas privatizācijas esot noslēgta slepena vienošanās starp Vitol group un Ventspils mēra grupējumu Black Gold Trust, intervijā Db atklāj Ventbunkera padomes priekšsēdētājs Rūdolfs Meroni.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms Ventspils naftas privatizācijas esot noslēgta slepena vienošanās starp Vitol group un Ventspils mēra Aivara Lemberga grupējumu.

To intervijā Db atklāj Ventbunkera padomes priekšsēdētājs Rūdols Meroni. Vienošanās esot paredzējusi, ka Vitol group A. Lemberga uzdevumā izsolē iegādājas Ventspils naftas valstij piederošās akcijas, bet par to pretī Vitol tika apsolīts, ka viņi varēs par stipri zemāku cenu iegūt Ventspils naftas termināli (VNT) — ar nosacījumu, ka Ventspils naftas akciju vairākums tiks nodots lielā Ventspils vīra jeb Aivara Lemberga «grupējumam».

Kā jūs pats sevi pozicionējat t.s. Ventspils tranzītbiznesa karā starp strīdus pusēm?

Es esmu neitrāls un nepiederu nevienai no pusēm (iepriekš bijis Lemberga uzticamības persona, aut. piez.). Es sevi šajā strīdā starp abām pusēm redzu kā vidutāju, kurš seko līdzi tam, lai spēlē tiktu ievēroti noteikumi – lai viss būtu legāli un tiktu ievēroti tiesiskuma principi. Lai neviena puse nepārkāpj spēles noteikumus. Ja tas notiek, es bļauju: sods.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējās nedēļas laikā Šveices advokāts Rudolfs Meroni cietis neveiksmi vēl divās tiesās, mēģinot panākt savas ietekmes atjaunošanu Ventbunkerā, cīnoties ar Uzņēmumu reģistru.

Administratīvā tiesa Liepājas tiesu namā 11.jūnijā un Rīgas tiesu namā 8. jūnijā lēmušas, ka R. Meroni neizdevīgo Uzņēmumu reģistra (UR) lēmumu darbību nav pamata apturēt, liecina Db.lv rīcībā esošie lēmumi. Tādējādi R.Meroni nav izdevies realizēt jaunu «apvērsumu» Ventbunkerā un panākt, ka uzņēmuma valdē un padomē atkal darbojas tikai R. Meroni un viņa cilvēki. Ventbunera padome un valde var turpina darbu līdzšinējā sastāvā – Ventbunkera padomi vada Olafs Berķis, bet valdi – Dzintars Kašs.

Lai gan R.Meroni dažādi cenšas atjaunot savu kontroli pār Ventbunkeru, tomēr pēdējā pusotra gada laikā dažādās tiesās gan Latvijā, gan arī Šveicē Meroni cietis sakāvi teju desmit tiesvedībās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Notikumi a/s Ventbunkers birojā draud pāraugt bruņotā konfliktā

Vēsma Lēvalde, Ieva Mārtiņa, 16.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Situācija a/s Ventbunkers birojā pagājušās nakts laikā saasinājusies un draud kļūt nekontrolējama, preses paziņojumā pauž Rūdolfa Meroni puses pārstāvis Aivars Gobiņš. Savukārt Ventspils policija norāda, ka abas puses ir brīdinātas par sekām, ja konfliktu neatrisinās mierīgā ceļā.

«Nakts laikā biroja ēkas teritorijā patvaļīgi un pretlikumīgi iekļuvušas apsardzes kompānijas TM Security formas tērpos tērptas personas – kopskaitā vismaz 20 cilvēki. Precīzs šo cilvēku skaits nav zināms, tomēr kopējais nelikumīgi teritorijā esošo cilvēku skaits varētu sasniegt pat 40,» teikts paziņojumā. Jau naktī teritorijā iekļuvušie TM Security darbinieki sākuši provokācijas pret a/s Ventbunkers teritorijas apsargiem no kompānijas Koblenz Drošība – pret viņiem esot rīdīti suņi, apsargi aplieti ar ūdeni un veikti arī citi mēģinājumi apsargus fiziski ietekmēt, lai tos provocētu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventbunkera akcionāri salīguši mieru

Ieva Mārtiņa, 12.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāku gadu nepārtrauktiem kašķiem, Latvijā lielākā naftas produktu tranzīta uzņēmuma a/s Ventbunkers akcionāri salīguši mieru. Uzņēmuma padomē ievēl abu iepriekš karojošo akcionāru pārstāvjus.

Pirmdien, 11.februārī Ventspilī, Ventbunkera telpās notika uzņēmuma ārkārtas akcionāru sapulce, kurā piedalījās visi lielākie uzņēmuma īpašnieki, pārstāvot gandrīz 100% Ventbunkera kapitāla, liecina Ventbunkera informācija presei. Vienīgais īpašnieks, kas neieradās uz uzņēmuma sapulci, bija Aivars Lembergs un viņa ģimenes locekļi, kuriem pieder ap 0,3% uzņēmuma akciju.

Līdz ar akcionāru sapulcē nolemto, Ventbunkera padome paplašināta līdz septiņiem padomes locekļiem. Lēmums par jauno Ventbunkera padomi pieņemts, par to balsojot visiem lielākajiem uzņēmuma akcionāriem, to vidū uzņēmumiem Yelverton

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

R. Meroni: LNT nodarīti zaudējumi 100 miljonu Ls apmērā

Oskars Prikulis, [email protected], 7084403, 27.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventbunkera padomes priekšsēdētājs pieļauj, ka LNT pazaudētās akcijas uzņēmumam tiks atgrieztas. Šodien paredzēta Ventspils naftas (VN) akcionāru sapulce, kurā varu uzņēmumā, visticamāk, pārņems starptautiskā naftas un gāzes kompānija Vitol Group. Ventbunkera padomes priekšsēdētājs Rudolfs Meroni ekskluzīvā intervijā Db Šveicē skaidro savu redzējumu uz notiekošo, un norāda, ka VN akciju pārdošana, ko veikusi iepriekšējā LNT vadība, nodarījusi vismaz 100 miljonu Ls zaudējumus.

Jau šopiektdien 27. aprīlī paredzēta Ventspils naftas (VN) akcionāru sapulce. Kādas ir jūsu prognozes - kas tad īsti notiks 27. aprīlī?

Jāsaka uzreiz - šobrīd ir teju neiespējami precīzi prognozēt, kas varētu notikt VN akcionāru sapulcē. Šobrīd var vienīgi spekulēt un prognozēt aptuvenos procesus. Balstoties uz informāciju, ko esam savākuši pēdējā dienās, jāatzīst, ka šobrīd ir vairākums akciju. Līdz šim vairākums piederējis LNT, tomēr tagad situācija ir kardināli mainījusies, un ar to mums būs jārēķinās akcionāru sapulcē. Vitol

Mums nācās uzzināt, ka pretlikumīgā veidā LNT bijusī vadība - Vladimirs Krastiņš, Vladimirs Solomatins, Mamerts Vaivads - ir pārdevusi divas akciju paketes aptuveni 11% apjomā (1) - pēc būtības tās LNT vienkārši tikušas nozagtas un atņemtas pretēji akcionāru vairākuma interesēm. Pie tam šīs akcijas tika pārdotas par cenu, kas neatbilst to patiesajai vērtībai. (2)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju pēc divu gadu garām cīņām par varu a/s Ventbunkers ir reģistrēta jauna valde un padome.

To liecina Uzņēmumu reģistra (UR) dati. Šobrīd ir grūti prognozēt, vai šī jaunās valdes un padomes sastāva reģistrācija tiks apstrīdēta, tomēr par to jau tiek pausta publiska neapmierinātība. A/s Ventbunkers padomes priekšsēdētājs tagad ir Olafs Berķis, bez viņa padomē vēl ir Jānis Junkers, Aleksejs Ovods, Genādijs Ševcovs un Gatis Klimass. Savukārt uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Kašs, bez viņa valdē darbosies arī R. Grīniņš, A. Piņkovs un V. Godunovs. Izmaiņas Ventbunkerā varētu būt signāls tam, ka gaidāmi jaunumi arī Ventspils tranzītbiznesa nākamajos posmos - Latvijas naftas tranzītā, Ventspils naftā utt., ja vien oponentu aktīvas pretdarbības rezultātā nesekos kādi liegumi vai kārtējās tiesāšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Meroni: Berķa dēļ nav iespēju no Litasco piedzīt 40 miljonu eiro

Ieva Mārtiņa, 15.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas naftas kompānijas Lukoil meitasuzņēmums Litasco bijis palicis parādā Ventbunkeram 23 miljonus eiro, bet šobrīd šo parādu, kā arī soda naudas un maksājumu kavējumus piedzīt vairs neizdošoties.

Tas tāpēc, ka ar pašreizējā Venbunkera padomes priekšsēdētāja un viena no akcionāriem Olafa Berķa ziņu Litasco nodoti 47 tūkstoši tonnu mazuta, kurus Ventbunkeram bija tiesības paturēt kā nodrošinājumu nesamaksātajam parādam, Db.lv skaidroja Šveices advokāts, bijušais Ventbunkera padomes priekšsēdētājs Rūdolfs Meroni.

Viņš par šā gada sākumā atdoto mazutu Litasco uzzinājis no Krievijā pārstāvētās enerģētikas un preču aģentūras Argus, kuras pārstāvis Denis Varaksin e-pasta sarakstē Ventbunkera bijušajam padomes loceklim Aivaram Gobiņam uzdevis nevanīgu jautājumu par to, vai Ventbunkeru atstājušajā kuģī Britu Ērglis aptuveni 47 tūkstoši tonnu mazuta no Litasco bijuši vecie krājumi, Db.lv atklāja A. Gobiņš, skaidojot informācijas avotu par izvestajām mazuta kravām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No Ventbunkera valdes atsauc Godunovu

, 22.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 22. decembrī, no Ventbunkera valdes oficiāli atsaukts tās bijušais valdes loceklis Valērijs Godunovs.

Uzņēmumu reģistrs (UR) ir piereģistrējis veiktās izmaiņas, atbilstoši Ventbunkera padomes 2009. gada 16. decembra lēmumam. V. Godunova vārds figurē vairākās skandalozās krimināllietās. Tādējādi par šobrīd leģitīmiem valdes locekļiem atzīti tie, kas ir reģistrēti komercreģistrā uz doto brīdi (Mihails Dementjevs, Alvis Hāze, Raimonds Grīniņš).

Šobrīd UR ir iesniegti dokumenti arī par R. Grīniņa atstādināšanu no amata. Savus iesniegumus UR iesniegusi arī «otra» puse, kas vēlas reģistrēt it kā 18. decembrī notikušajā akcionāru sapulcē apstiprinātos valdes un padomes locekļus. Šī situācija ir ļoti būtiska, jo šobrīd notiek varas pārdale kompānijā. Ventbunkeru saskaņā ar statūtiem var pārstāvēt kopīgi divi valdes locekļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Policija pētīs, vai Meroni atbalstījis nodokļu nemaksāšanu

Ieva Mārtiņa, 28.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu pēc pašreizējā Ventbunkers valdes priekšsēdētāja iesnieguma saistībā ar aizdomām par naudas «izpumpēšanu» un izvairīšanos no nodokļu nomaksas, ko veikusi iepriekšējā, ar Šveices advokāta Rūdolfa Meroni atbalstu ieceltā valde.

Db.lv rīcībā esošie dokumenti liecina, ka pašreizējās Ventbunkera valdes priekšsēdētājs Dzintars Kašs VID paziņojis par konstatētiem finanšu pārskaitījumiem ļoti lielos apmēros no Ventbunkers uz SIA Airtech un Britu Virdžīnu salās reģistrēto ofšoru Eurocom International, ko realizējusi iepriekšējā valde, tajā skaitā Deividd Gajs Anstiss (David Guy Anstis), Alvis Hāze, Jānis Hāze un Aivis Landmanis (kurš cita starpā šobrīd plānotās Latvijas ostu reformas ietvaros tiek virzīts darbam Ventspils brīvostas valdē).

Proti, noskaidrots, ka no Nordea bankas laikā no 2010. gada 3.marta līdz 2011. gada 29.decembrim veikti vairāki pārskaitījumi bez ekonomiska un tiesiska pamatojuma, tajā skaitā uz Eurocom, kura pilnvarotais pārstāvis ir bijušais Ventbunkera padomes priekšsēdētājs R. Meroni, pārskaitīts 1,1 miljons eiro, bet uz Airtech (kura īpašnieks ir uz Eurocom, bet valdes loceklis bijis Alvis Hāze) kontu Swedbank pārskaitīti 2,64 miljoni eiro. Ir aizdomas, ka minētie maksājumi, kā arī šo maksājumu pamatojumā norādītie dokumenti ir fiktīvi darījumi. Fiktīvo maksājumu patiesais mērķis ir bijis izvairīšanās no nodokļu nomaksas, nelikumīgi samazinot ar uzņēmuma ienākuma, sociālā un iedzīvotāju ienākuma nodokļiem apliekamo ienākuma bāzi, un tādējādi nodarot zaudējumus valstij un Ventbunkeram, minēts iesniegumā VID. Tajā arī nav izslēgts, ka notikusi Ventbunkera finanšu līdzekļu piesavināšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vitol nodrošinās pret izstumšanu

Oskars Prikulis; [email protected]; 7084403 un Ieva Mārtiņa; [email protected]; 7084426, 18.04.2007

«Esmu diezgan drošs, ka, līdz ko Ventbunkera īpašnieki iegūs sev pienākošos kontroli pār LNT un VN, mēs varēsim uzsākt sarunas ar investoriem un partneriem Krievijā par kooperāciju vai cita veida sadarbības formām,» tā Ventbunkera padomes priekšsēdētājs Rūdolfs Meroni.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties akcionāru sapulcei, vēl skaudrāk saasinājies cīniņš par ietekmi Ventspils naftā starp Vitol Group un Latvijas Naftas tranzītu. Vēl pirms brīža bažas par savām investīcijām Latvijā paudusī Vitol Group vakar paziņoja, ka tās meitas uzņēmums Euromin Holdings sev piederošo Ventspils naftas (VN) akciju skaitu palielinājusi par 8.31%, līdz 43.06%.

Tādējādi daļēji apstiprinās iepriekš neoficiāli paustais, ka Vitol Group baidās, ka viņi vienkārši tiks izstumti no VN biznesa, tāpēc kompānija labprāt pirktu papildus VN akcijas. Visticamāk, daļu akciju (5.71 %) Vitol pircis no praktiski nepazīstamas Britu Virdžīnu salās reģistrētās kompānijas Avenue Emerging Markets Fund LTD, kas dienu pirms paziņoja par līdzdalības samazinājumu.

Ventbunkera padomes priekšsēdētājs Rūdolfs Meroni savukārt Db izteica aizdomas, ka Vitol akcijas iegādājies no kompānijas, kas ir cieši saistīta ar Ventspils lielo vīru.

"Domāju, ka tā kompānija, no kuras tika iegādātas akcijas, ir cieši saistīta ar mums labi zināmo lielo vīru," minēja R. Meroni. No kā Vitol Group nopirka vēl 2.6% VN akciju, nav zināms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Bruņoti policisti ielaužas Ventbunkera birojā

Jana Gavare, 23.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņoti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāvji šodien kopā ar trim privātpersonām ielauzušies Ventspils tranzītbiznesa uzņēmuma Ventbunkers birojā, ziņo Diena. Pēc aculiecinieku teiktā, policisti šāvuši gaisā un pielietojuši asaru gāzi pret biroja apsargiem.

Kopā ar policistiem Ventbunkera birojā bijuši trīs privātpersonas, kas sevi uzskata par Ventbunkera valdes locekļiem un, visticamāk, pārstāv advokāta Rūdolfa Meroni intereses.

Ventbunkers ir viens no ietekmīgākajiem Ventspils tranzīta uzņēmumiem, par kura pārvaldi patlaban notiek cīņas starp tā sauktajiem Ventspils mēra Aivara Lemberga oponentiem (viņu vidū ir uzņēmēji Oļegs Stepanovs un Olafs Berķis) un savulaik A.Lembergam lojālo Šveices advokātu Rūdolfu Meroni. Abas puses, kuras pēdējos gados bija sadarbojušās, tagad jau vairākus mēnešus ir saķildojušās. R.Meroni uzskata, ka Ventbunkera valdē jāatrodas viņa ieceltiem pārstāvjiem, savukārt A.Lemberga oponenti domā, ka uzņēmuma valde ir viņu pārstāvju kontrolē. Līdz brīdim, kamēr notika bruņota ielaušanās, Ventbunkera birojā atradās uzņēmuma valde, kas pārstāv tā sauktos A.Lemberga oponentus. R.Meroni ir viens no galvenajiem lieciniekiem kriminālprocesā, kurā apsūdzēts A.Lembergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ventbunkers akcionāri lūdz uzsākt kriminālprocesu

Elīna Pankovska, 24.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Ventbunkers akcionāri, SIA Kement valdes loceklis Olafs Berķis un AS Topmar Baltic Investments pilnvarotais pārstāvis Aleksejs Ovods, vērsušies ar iesniegumu Valsts policijāun lūdz uzsākt kriminālprocesu, saistībā ar 23.marta notikumiem AS Ventbunkers.

Iesniegumā ir prasīts atzīt par cietušajiem TM Security apsargus un Ventbunkers darbiniekus, izņemt no policijas darbiniekiem notikumu video ierakstu, kas esot pretlikumīgi atņemts, un pievienot kā pierādījumu kriminālprocesa materiāliem.

Kriminālprocesa materiāliem lūgts pievienot arī internetā nopublicētās fotogrāfijas, kuros atspoguļotas atsevišķas uzbrukuma epizodes, kā arī pievienot medicīnisko dokumentāciju.

DB jau ziņoja, ka 23.martā bruņoti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāvji kopā ar trim privātpersonām ielauzušies Ventbunkers birojā. Pēc aculiecinieku teiktā, policisti šāvuši gaisā un pielietojuši asaru gāzi pret biroja apsargiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzu Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumu līdzīpašnieks uzņēmējs Oļegs Stepanovs šodien publicētā intervijā laikrakstā Dienas bizness norāda, ka tuvākā nākotnē Kālija parka termināli varētu pārdot Baltkrievijas un Krievijas kompānijām, lai nodrošinātu kālija sāls kravu plūsmu caur Ventspili.

Tāpat viņš izklāsta savu skatījumu par faktu, ka ir atzīts par vienu no aizdomās turamajiem kriminālprocesā, kas tika sākts 2005.gadā par krāpšanu lielā apmērā attiecībā pret LK un tās meitasuzņēmumiem, kā rezultātā LK ir zaudējis ap 29,1 miljonu ASV dolāru. O. Stepanovs uzskata, ka šis process ir saistīts ar gaidāmo tiesvedību pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Intervijā O. Stepanovs atklāj t.s. tranzītkara iemeslus, un atklāj aptuveno Ventspils tranzītzbiznesa aktīvu vērtību, kas savstarpējo konfliktu rezultātā ir strauji kritusies. Db.lv piedāvā iepazīties ar visu interviju, ko O. Stepanovs sniedzis laikrakstam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Skatīs Mika Ekbauma prasību pret Ventbunkera valdi

Vēsma Lēvalde [email protected], 07.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa ceturtdien, 10. augustā, Liepājā skatīs Ventbunkera atstādinātā valdes priekšsēdētāja Mika Ekbauma prasību atzīt par spēkā neesošu Ventbunkera padomes 9. jūnija lēmumu par uzņēmuma vadības maiņu, Db informēja Kurzemes apgabaltiesā. M. Ekbaums savā prasības pieteikumā lūdz tiesu piedzīt darba samaksu 7,2 tūkst. Ls apjomā, padomes locekļa atalgojumu triju tūkst. Ls apjomā, kā arī kompensēt morālo kaitējumu 10 tūkst. Ls apjomā. Tiesa plāno izskatīt arī Ventbunkera blakussūdzību par prasības nodrošinājumu, kuras ietvaros Ventspils tiesa uzdevusi Uzņēmumu reģistram Komercreģistrā reģistrēt aizlieguma atzīmi Ventbunkera valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu pārreģistrācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

R.Meroni: Lembergs paliks tranzītbiznesā arī nākotnē

Ieva Mārtiņa, Egons Mudulis, 15.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs tranzītbiznesā paliks arī nākotnē un noteikti nekur nemuks, uzskata Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, kuram valsts šobrīd uzticējusi pārvaldīt iespējamos A. Lemberga aktīvus.

«Viņš gan ir ļoti aizņemts tiesā un būs vēl aizņemtāks, cik saprotu. Tai pašā laikā viņam ir stiprs raksturs, viņš ir maziņš diktators, viņam acīmredzot ir ietekme tranzītbiznesā. Viņš ir Ventspils pilsētas domes un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs, kas ir ļoti problemātiska situācija. Domāju, ka būtu nepieciešamas izmaiņas brīvostu likumdošanā, kur valstij būtu lielāka teikšana. Viņa varas pamatā ir kontrole pār pilsētas domi, brīvostas pārvaldi, vienlaicīgi kontrolējot uzņēmumus, kurus viņš soli pa solim zaudēja daļēji Vitol, daļēji man, pateicoties prokuratūras uzliktajam arestam,» intervijā DB atzina R. Meroni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arestēts Ventbunkera valdes loceklis Alvis Hāze

Dienas Bizness, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien vakarā arestēts a/s Ventbunkers valdes loceklis Alvis Hāze, ceturtdien no rīta paziņojis pats uzņēmums. Ventbunkers to vērtē kā atklātu provokāciju un apgalvo, ka aresta pamatojums ir safabricēts, ziņo Diena.lv.

Aizturēšana esot veikta brīdī, kad A.Hāze tikās ar apsardzes firmas TM Security pārstāvi Mareku Varneli, lai pārrunātu iespējas, kādā veidā šī kompānija mierīgā ceļā varētu atkāpties no Ventbunkers biroja telpām Ventspilī. Ventbunkers norāda, ka apsardzes firma vairākus mēnešus pretlikumīgi neielaižot birojā uzņēmuma valdi.

Iespēju tikties ar Ventbunkera valdi pēdējā laikā esot meklējis pats M.Varnelis. Policija esot arestējusi A.Hāzi brīdī, kad M.Varnelis negaidīti pasniedzis viņam aploksni ar nezināmu saturu, apgalvojot, ka tajā esot dokumenti.

Uzņēmums noskaidrojis, ka TM Security pārstāvis ir uzrakstījis iesniegumu ar uzņēmuma vērtējumā apmelojošu apgalvojumu, ka A.Hāze esot centies no TM Security izspiest naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru