Būvniecība un īpašums

Nordic and Baltic Property Group, investējot 7 miljonus eiro, iegādājas ēku Vecrīgā

Dienas Bizness, 10.12.2015

Jaunākais izdevums

Privāto investīciju grupa Nordic and Baltic Property Group investē 7 miljonus eiro nekustamā īpašuma un privātās medicīnas pakalpojumu attīstībā Latvijā. Uzņēmums iegādājies ēku Rīgas centrā 13. janvāra ielā 3, kurā piedāvā A klases komerctelpas un birojus nomai, teikts paziņojumā medijiem.

Šajā ēkā durvis vērusi arī grupai piederošā personalizētās medicīnas klīnika Premium Medical, kura šurp pārcelta no Duntes ielas. Investīciju kopējo summu veido ēkas iegāde, tās atjaunošana, labiekārtošana un pielāgošana medicīnas iestādes darba vajadzībām.

«Mēs redzam potenciālu biznesa attīstībai Baltijas tirgū. Mūsu uzmanības centrā ir ilgtermiņa ieguldījumi nekustamajā īpašumā, medicīnas un viesnīcu sektoru biznesos,» saka Nordic and Baltic Property Group valdes priekšsēdētājs Tomass Lindeborgs (Thomas Lindeborg).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nordea banka, vienojoties par jauniem kredīta nosacījumiem, ir sniegusi aizdevumu 19,9 miljonu eiro vērtībā uzņēmumam Nordic and Baltic Property Group, kas ir UNITY biznesa centra īpašnieks.

Sākot no 2011. gada, kad Bikstu 7 kļuva par uzņēmuma Nordic and Baltic Property Group (NBPG) meitas uzņēmumu, UNITY biznesa centrs ir attīstījies, palielinoties nomnieku skaitam – ja 2012. gadā 58 % telpu bija iznomātas, tad šobrīd 91 % telpu ir nomnieki. Nordea banka piešķir aizdevumu, lai veiktu biroja centra telpu labiekārtošanu, kā arī veicinātu biznesa centra redzamību potenciālo nomnieku piesaistīšanā.

Nordic and Baltic Property Group vadītāja Baltijas valstīs Jekaterina Kolosova stāsta, ka ēkā darbojas finanšu un banku sektora, IT, medicīnas un citu nozaru nomnieki, kā arī starptautiskie zvanu centri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par 4,75 miljoniem eiro rekonstruēs Telegraph Offices biroju ēku Vecrīgā

Zane Atlāce - Bistere, 06.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nordic and Baltic Property Group uzņēmums Telegraph Offices saņēmis ilgtermiņa aizdevumu 4.75 miljonus eiro apmērā no SEB bankas Telegraph Offices blakus esošo ēku Vecrīgā, Audēju ielā 15un Kalēju 48 renovācijai, informē bankā.

NBP Group 2017. gada pavasarī iegādājās izsolē Lattelecom piederošās ēkas. Drīzumā tiks uzsākti abu ēku apvienošana un pilnās renovācijas darbi, un pēc to pabeigšanas pirmajā stāvā tiks iekārtotas mazumtirdzniecības platības, bet pārējos stāvos – A klases standartiem atbilstošas biroju telpas.

«Mūsu uzņēmumu grupa pēdējo gadu laikā ir veikusi virkni ieguldījumu A un B klases biroju segmentā Rīgā, tai skaitā pirms diviem gadiem esam veiksmīgi īstenojuši biroju ēkas renovācijas projektu Vecrīgā. Mēs joprojām redzam stabilu pieprasījumu pēc moderniem un profesionāliem birojiem Rīgas centrā un varam piedāvāt nomniekiem augstas kvalitātes birojus un profesionālu servisu,» saka Nordic and Baltic Property Group vadītāja Baltijas valstīs Jekaterīna Kolosova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pavasarī plānots atklāt Workland Telegraph biznesa centra un koprades telpas Vecrīgā

Zane Atlāce - Bistere, 30.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Workland Group šī gada martā uzsāks sava otrā biroju centra - Workland Telegraph -iekārtošanu Rīgā, informē uzņēmumā.

Tas atradīsies vēsturiskajā telegrāfa ēkā Vecrīgā, Audēju un Kalēju ielas stūrī. Ēkas kopējo rekonstrukciju jau veic tās īpašnieks Nordic and Baltic Property Group, kopumā ieguldot 4,75 miljonus eiro. Darbus plānots pabeigt šī gada februāra beigās, un tad plānots uzsākt darbu pie telpu pielāgošanas koprades strādāšanas vajadzībām.

Pirmais Workland biroju centrs Rīgā - Workland Valdemāra - tika atklāts 2016. gadā. Jaunais biroju centrs Workland Telegraph, kas būs veidots atbilstoši koprades konceptam, būs orientēts uz vēl plašāku auditoriju, jo papildus privātiem birojiem piedāvās darba vietas atvērtās koprades telpās.

«Līdz ar jaunās paaudzes ienākšanu darba tirgū, mainās arī tendences un pieprasījums biroju telpu tirgū. Tā rezultātā strauji palielinās nepieciešamība pēc elastīgas un iedvesmojošas darba vides, un mēs, »Workland«, esam apņēmušies apmierināt šo pieprasījumu. Šobrīd mums jau ir četri veiksmīgi strādājoši biroju centri Tallinā, Rīgā un Viļņā, un līdz 2020. gadam plānojam ieguldīt 4,5 miljonus eiro vēl 10 biznesa centru izveidē Baltijas valstīs. Visi mūsu jaunie centri piedāvās gan privātos birojus, gan koprades telpas ar uzsvaru uz kopienas veidošanu centra iekšienē, kā arī starp mūsu centriem,» norāda «Workland Group» dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Indreks Hāls (Indrek Hääl).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma investīciju tirgus šogad būs aktīvs; interesi un naudas pieplūdumu komercīpašumos sekmē arī zemās procentlikmes

Salīdzinot ar 2014. gadu, pērn par 25 % audzis kopējais investīciju apjoms gan Centrālās un Austrumeiropas reģionā, gan Baltijā. 2015. gads Baltijā bija ļoti aktīvs, vērtējot pēc kopējā komercīpašumos ieguldīto līdzekļu apjoma, kā arī jaunu investoru ienākšanas. Kopējais investīciju apjoms Baltijas valstīs 2015. gadā sasniedza 1,1 miljardu eiro, kas ir lielākais rādītājs kopš 2007. gada. Tas gan veidoja 9% no kopējā investīciju apjoma Centrālās un Austrumeiropas reģionā, šādu informāciju ir apkopojusi kompānija CBRE. Visvairāk naudas starp Baltijas valstīm ieplūda Igaunijas īpašumu tirgū. Savukārt populārākais sektors – tirdzniecības objekti. DB jau ziņoja, ka starp lielākajiem darījumiem Baltijā bija Rīgas tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole nonākšana pasaules lielākā aktīvu pārvaldītāja Blackstone Real Estate Partners IV paspārnē; pēc Colliers International aprēķiniem, darījumu apjoms Baltijā varētu būt bijis pat lielāks – 1,4 miljardi eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Par pārkāpumiem iepirkumos KP soda vienu no medicīnas tehnikas nozares līderiem Arbor Medical Korporācija

Dienas Bizness, 06.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) 10.decembrī pieņēma lēmumu par karteļa vienošanos sodīt SIA Optika un Diagnostika un SIA Arbor Medical Korporācija, kas bija iesniegušas saskaņotus piedāvājumus sešos dažādu ārstniecības iestāžu medicīnas aprīkojuma iepirkumos. Uzņēmumiem piemērots naudas sods attiecīgi 6440 un 59 670 eiro apmērā, informē KP.

Abu uzņēmumu komercinformācija bija brīvi pieejama un izmantojama vienam darbiniekam, tādējādi reāla konkurence starp uzņēmumiem nenotika un tie iesniedza saskaņotus piedāvājumus šādos iepirkumos: mākslīgās plaušu ventilācijas iekārta VSIA Bērnu klīniskā universitātes slimnīca; medicīniskās ierīces un aprīkojums SIA Rīgas Dzemdību nams; mutes, sejas un žokļu ķirurģijas ierīces SIA “SU Stomatoloģijas institūts; pacientu monitori SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca; veterinārmedicīnas iekārtas un aprīkojums Latvijas Lauksaimniecības universitātei; premium klases ultrasonogrāfs SIA Salaspils veselības centrs.

SIA Arbor Medical Korporācija darbojas gan kā vairumtirgotāja, gan pati piedalās publiskos iepirkumos, savukārt SIA Optika un Diagnostika (šobrīd SIA Life and Nature) no tās iegādājās medicīniskās iekārtas, ko piedāvāja iepirkumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroju telpas 2015.gada nogalē galvenokārt ir meklējušas IT kompānijas, uzņēmumi, kas sniedz dažādus ārpakalpojumus, finanšu organizācijas, šādu informāciju ir apkopojušas nekustamā īpašuma kompānijas.

Pēc Colliers International datiem, biroju nomas darījumu apjoms bijis vien 4000 m2. Dažas kompānijas pērn ir pieņēmušas lēmumu iegādāties un savām vajadzībām pielāgot konkrētu ēku. Tādējādi kopējais darījumu apjoms – gan jauni nomas gadījumi, gan pārņemšana, telpas iegādājoties, pēc CBRE aprēķiniem, sasniedza 47,5 tūkst. m2.

CBRE apkopo datus gan par nomas darījumiem (ieskaitot priekšlīgumus), gan par biroju ēkas iegādi savām vajadzībām (ieskaitot priekšlīgumus). Savukārt kopējos aprēķinos netiek ietverti dati par esošo nomas līgumu termiņu pagarinājumu, tikai kompāniju klāt paņemto platību, par kuru tiek noslēgta papildus vienošanās. Teorētiski šis rādītājs daļēji parāda visa biroju tirgus aktivitāti, skaidro Dace Priede, CBRE biroju un industriālo platību nodaļas vadītāja. Pagājušā gadā bijuši vairāki biroju ēku pārdošanas darījumi ēku gala lietotājiem, kā arī tika noslēgti līgumi par kompāniju pārcelšanos uz citām telpām. Starp lielākajiem darījumiem viņa nosauc šādas kompānijām: airBaltic, Dyninno, Evolution Gaming, Nordea, Uralchem, Norvik banka, Reverta, Regus, EuroLife, Advent L, Zalaris, Diamed, Premium Medical, Impel Service, Compensa, Ingenico, BigBank u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas medicīnas konkurētspējas šķautne ir tās cilvēciskums, te klīnikas nepārvērš par tehnikas garāžām

«Nebija jābūt Einšteinam, lai redzētu, ka tuvojas krīze,» par savlaicīgo aktīvu daļu pārdošanu iepriekšējā desmitgadē saka Nordic & Baltic Property Group padomes loceklis Tomass Lindeborgs. Pēckrīzes jaunās investīcijas ir tēmētas uz skandināviem, kas optimizē biznesu pašu mājās.

Jūs mērķtiecīgi esat ieguldījis Premium Medical klīnikā Rīgā, iznākumā kļūstot par īpašnieku. Vai tas norāda uz jūsu pārliecību par privātās medicīnas nākotni Latvijā?

Tad jāsāk ar manu filozofiju. Es esmu muļķa zviedrs. Nāku no vides, kurā viss darbojas un peļņa ir paredzama, tāpēc nevajag baidīties, ka valsts tev ko atņems vai karš izpostīs. Bet investīciju konkurence Skandināvijā un Lielbritānijā ir baismīga. Mums ir liela vidusšķira, kas daudz iemaksā pensijās, tāpēc pensiju fondu nauda agresīvi dzenas pakaļ peļņas iespējām. Man kā privātajam investoram tas nozīmē ārkārtīgu konkurenci, tāpēc mani jau sen ir saistījušas attīstības ekonomikas, Baltiju ieskaitot, kur sāku darboties ap 2002. gadu. Man ļoti patīk jūsu valstis, bet pašā sākumā šeit bija slikta likviditāte, tāpēc bizness vairāk bija Krievijā. Saprotams, tagad situācija ir mainījusies. Bet es gribēju teikt, ka atšķirībā no vietējiem Baltijā, Krievijā un arī Ķīnā, kur man ir dažas investīcijas, mans horizonts ir daudz tālāk – tā nav ātrā nauda. Tāpēc mana nonākšana šeit ir mazākās konkurences dēļ, un ieguldījis es esmu aktīvos, kas man dos priekšrocības ilgtermiņā, ne tūdaļ.

Komentāri

Pievienot komentāru