Ražošana

Norvēģijas Jotron investēs gandrīz 3 miljonus un paplašināsies Lietuvā

Lelde Petrāne, 26.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas kompānija Jotron, kas ražo saziņas ierīces lielākajām lidostām un jūras spēku kompānijām, paplašina savu darbību Lietuvā. Tā līdz 2013. gada beigām paredz atvērt jaunu ražotni Kauņā, vēsta baltic-course.com.

Ražotne tikšot aprīkota ar modernām tehnoloģijām, tiks veidots produktu attīstības departaments. Uzņēmuma mērķis ir arvien palielināt ražošanas apjomus. Plānotas investīcijas apmēram 9,4 miljonu litu (2,7 miljonu eiro) apmērā.

Jotron pārstāvji atzinuši, ka bijis jāizvēlas starp Lietuvu un Āzijas dienvidrietumiem. Kompānija Lietuvā darbojas jau 12 gadus un esot apmierināta ar rezultātiem un kvalificētajiem inžerieriem, viņu darba kultūru un valsts infrastruktūru. Būtiska nozīme bijusi arī Invest Lithuania (Investuok Lietuvoje) komandai. Invest Lithuania ir valsts aģentūra, kas nodrošina bezmaksas konsultācijas un sniedz vadlīnijas ārvalstu uzņēmumiem saistībā ar darbību Lietuvā.

Norvēģu uzņēmums savus produktus eksportē uz vairāk nekā 60 valstīm pasaulē. Līdz šim Lietuvā tika ražotas atsevišķas produktu daļas.

Komentāri

Pievienot komentāru