Transports un loģistika

Noslēdzas aviolidojumu uz Liepāju sezona

Vēsma Lēvalde [email protected], 02.10.2006

Jaunākais izdevums

Šogad aviokompānija airBaltic lidojumus no Rīgas uz Liepāju veica no 4. jūnija līdz 29. septembrim. Šogad pārvadāti 1201 pasažieri. – t.i. gandrīz 4 reizes vairāk nekā 2005. gada sezonas laikā, kad aviosabiedrība pārvadāja 327 pasažierus, liecina lidostas dati. Šogad starp Rīgu un Liepāju tika veikti 128 lidojumi, kas ir 3 vairāk nekā pērn, kad airBaltic veica 44 lidojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic paziņo 2007. gada pirmā pusgada rezultātus

, 21.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviosabiedrības airBaltic darbības rezultāti 2007. gada pirmajā pusgadā turpināja uzlaboties abās bāzēs - Rīgā un Viļņā.

2007. gada pirmā pusgada rezultāti

2006.g. pirmais pusgads 2007.g.pirmais pusgads Izmaiņas

Pasažieru skaits 635 tūkstoši 866 tūkstoši +36%

Vietu piepildījums 60.0% 60.3%

Apgrozījums 50.85 m LVL 71.03 m LVL +40%

Operatīvais rezultāts (EBITDAR) 5.87 m LVL 9.22 m LVL +57%

Peļņa pirms nodokļiem (EBT) 0.984 m LVL 0.682 m LVL -31%

Jauni maršruti 12 (8 no Rīgas, 4 no Viļņas) 19 (12 no Rīgas, 2 no Liepājas, 5 no Viļņas) + 7

airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē: "airBaltic ir ievērojami uzlabojušies galvenie rādītāji - palielinājies pasažieru skaits un apgrozījums. Mēs arī turpinājām ieguldīt līdzekļus uzņēmuma attīstībā, atklājām jaunus lidojumu maršrutus un iegādājāmies papildus lidmašīnas, kas pirmajā pusgadā samazināja peļņas daļu, taču otrajā pusgadā sagaidām šī rādītāja uzlabošanos. Sekmīgie pirmā pusgada rezultāti liecina par pieprasījuma palielināšanos tirgū, kā arī veicinās turpmāko uzņēmuma attīstību, ļaus radīt jaunas darba vietas, papildināt aviosabiedrības lidmašīnu floti un paplašināt maršrutu tīklu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic palielina lidojumu skaitu maršrutos no Rīgas uz Liepāju, Tallinu un Viļņu

, 29.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no šā gada 15. maija, Latvijas aviosabiedrība airBaltic palielinās lidojumu skaitu maršrutos no Rīgas uz Liepāju, Tallinu un Viļņu. Papildu reisi uz Liepāju un Tallinu tiks ieviesti arī 1. jūnijā.

Aviokompānija ievieš vienu papildu reisu lidojumiem turp un atpakaļ no Rīgas uz Liepāju darba dienās. Līdz šim airBaltic nodrošināja lidojumus maršrutā Rīga - Liepāja trīs reizes darba dienās un reizi dienā sestdienās un svētdienās.

Viens papildu lidojums no Rīgas uz Tallinu un atpakaļ būs pieejams vienu reizi darba dienās. Līdz šim aviokompānija nodrošināja lidojumus maršrutā Rīga - Tallina četras reizes dienā darba dienās un reizi dienā sestdienās un svētdienās.

Savukārt lidojumu skaits no Rīgas uz Viļņu tiek papildināts ar vienu reisu darba dienu un svētdienu vakaros, no Viļņas uz Rīgu – ar vienu reisu darba dienu un sestdienu rītos. Lidojumi turp un atpakaļ no Rīgas uz Viļņu bija pieejami trīs reizes dienā darba dienās, reizi dienā – sestdienās un svētdienās. No Viļņas uz Rīgu lidojumi tika nodrošināti trīs reizes dienā darba dienās un reizi dienā sestdienās un svētdienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic palielina iekšzemes reisu skaitu uz Liepāju

, 09.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviosabiedrība airBaltic ir palielinājusi iekšzemes reisu skaitu uz Liepāju, piedāvājot darbadienās lidojumus no Rīgas uz Liepāju un no Liepājas uz Rīgu arī dienas vidū, liecina sniegtā informācija medijiem.

Lidojumus no Rīgas uz Liepāju aviokompānija nodrošinās plkst. 12.40, savukārt no Liepājas uz Rīgu plkst. 13.45.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks: "Ņemot vērā veiksmīgos darbības rezultātus maršrutā Rīga – Liepāja, esam palielinājuši reisu skaitu un piedāvājam lidojumus arī darbadienās dienas vidū. Domājam, ka ar šo reisu palīdzību daudzi spēs elastīgāk plānot savas vizītes un ietaupīt laiku, izmantojot Rīgu un Liepāju kā starpposmus ceļojumos uz tālākiem galamērķiem."

airBaltic lidojumus maršrutā Rīga – Liepāja veic arī darba dienu rītos un vakaros, kā arī sestdienu rītos un svētdienu pēcpusdienās. Lidojuma ilgums maršrutā ir 40 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Saeima izdod kratīšanai Askoldu Kļaviņu

Māris Ķirsons, Anita Kantāne, LETA, 21.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas sēdē ceturtdien, 21.jūnijā 61 deputāts deva piekrišanu kolēģa Askolda Kļaviņa kratīšanai.

Akcepts dots kratīšanas uzsākšanai viņa deklarētajā dzīvesvietā, personas lietošanā esošajā automašīnā un kratīšanas rezultātā izņemto mantu apskatei.

«Man tas ir pārsteigums, bet ja vajag visu var apskatīt gan manā dzīvesvietā, gan mašīnā,» uzsvēra pats A. Kļaviņš. Saeimas deputāts Augusts Brigmanis norādīja, ka uzticas tiesību aizsardzības iestādēm un uzskata, ka tas nav politisks pasūtījums. «Nevaru balsot ne par, ne pret, ne atturēties, jo pamatojuma nav,» tā Saeimas deputāts Jānis Ādamsons.

Kļaviņš pauda pārsteigumu par šo situāciju. Reizē viņš norādīja, ka jau kādu laiku esot klīdušas baumas saistībā ar to, ka viņš ir nomainījis savu deklarēto dzīvesvietu uz Liepāju. Deputāts uzsvēra, ka Liepājā viņam ir mājas, kur viņš arī uzturas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Aviomaršruta Rīga – Liepāja attīstība izrādījusies veiksmīgāka, nekā gaidīts

Egons Mudulis, 11.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguvumu no lidojumiem starp Rīgu un Liepāju pilsētā jūt jau šobrīd; domā par citiem maršrutiem un pakalpojumiem; AirBaltic par peļņu vai zaudējumiem klusē, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Izvērtējot savienojumu ar Liepāju, Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars atzīmē, ka Starptautiskajai lidostai Rīga ir svarīgs jebkurš pasažieris, kuru izdodas piesaistīt, bet nozarei kopumā attiecībā uz infrastruktūru ir labi, ka varam teikt: Latvijā ir divas lidostas, kur notiek regulāra aviācijas satiksme.

Līdzšinējā maršruta attīstība, kas izrādījusies veiksmīgāka, nekā gaidīts, parāda, ka tai varētu būt cerība pastāvēt arī nākotnē. Savukārt Liepājai tas paver iespēju strādāt ar citām kompānijām, mēģinot gūt jaunus lidojumu galamērķus.

Kopš 2017. gada 16. maija, kad Latvijas nacionālā lidsabiedrība AirBaltic sāka regulārus iekšzemes lidojumus starp Rīgu un Liepāju, kopumā starp abām pilsētām pārvadāti vairāk nekā 6000 pasažieru, norāda kompānijas korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede. Pēc viņas teiktā, no kopējā pārdoto biļešu skaita 45% biļešu iegādātas tikai lidojumiem starp Rīgu un Liepāju, bet 55% tranzītlidojumiem caur Rīgu, savienojot Liepāju ar pārējiem AirBaltic galamērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku sajūtu pilsētvidē palīdz raisīt svētku egles, kā arī dažādas gaismu instalācijas un dekorācijas

Latvijā viens no svētku sajūtu radītājiem ir dizainers un zīmola December Design radītājs Kristaps Štobis, kura gatavotās dekorācijas rotā vairākas Latvijas pilsētas un dažas idejas plānots īstenot arī Eiropā.

Jauns zīmols

Liepājnieks K. Štobis profesionālajā vides dizaina jomā Latvijā darbojas jau vairāk nekā desmit gadus. Kristapa un viņa komandas darbi Latvijā (izkārtnes, stendi un citi) pazīstami ar nosaukumu Dizainers.LV, taču turpmāk Ziemassvētku dekorāciju un instalāciju radīšanas virziens tiks nodalīts, tāpēc izveidots zīmols December Design (šobrīd ir reģistrēts domēns www.december.lv, kas pieder SIA First Service).

Šogad šā zīmola produkti rotā Rīgu, Liepāju, Ogri, Salaspili. Sadarbība ar Liepājas pašvaldību uzņēmumam izveidojusies jau vairākus gadus, bet šogad konkursa kārtībā pirmo reizi iegūta iespēja rotāt galvaspilsētu, kur izvietotas četras uzņēmuma radītas konceptuālas Ziemassvētku egles, kā arī izdekorēta Ogres pilsētas galvenā iela un centrālā egle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krievijas kompānija Atlant - Sojuz plāno atjaunot reisus Liepāja - Maskava

Vēsma Lēvalde, Db, 28.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. oktobra Maskavas aviokompānija Atlant - Sojuz plāno atjaunot lidojumus uz Liepāju, liecina paziņojums kompānijas mājaslapā.

27. augustā Atlant - Sojuz ģenerāldirektors Evgeņijs Bačurins veicis izmēģinājuma lidojumus ar Brazīlijā ražoto gaisa kuģi Embraer-120. No 1. oktobra ar šāda tipa lidmašīnām kompānija sola lidot uz Minsku, Grodņu, Brestu un Liepāju. Uz Liepāju plānoti reisi trīs reizes nedēļā.

Db jau rakstīja, ka šā gada marta beigās Atlant - Sojuz uz nenoteiktu laiku pārtrauca pērn sāktos regulāros pasažieru lidojumus starp Liepāju un Maskavu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs vasaras mēnešos lidmašīnu piepildījums lidojumos no Rīgas uz Liepāju ir atbilstošs prognozēm un sasniedz vidēji 58%, informē Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic.

Tā arī norāda, ka vairāk nekā desmit lidojumos lidmašīnas piepildījums ir pārsniedzis 80%.

Maršruts piedāvā savienojumus uzņēmējiem un tūristiem starp abām pilsētām, kā arī sniedz ceļošanas iespējas uz un no 70 airBaltic galamērķiem.

airBaltic no Rīgas uz Liepāju lidojumus veic piecas reizes nedēļā ar Bombardier Q400 NextGen lidmašīnu. Lidojums ilgst 40 minūtes.

Paredzams, ka, tuvojoties ziemai, apkalpoto pasažieru skaits, kas dodas turp un atpakaļ uz Liepāju saruks, taču nākamvasar paredzams apkalpoto pasažieru pieaugums. Katru gadu jauni pasažieri uzzina par šo reisu, līdz ar to arī pieprasījums aug, iepriekš biznesa portālam db.lv sacīja airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Airbaltic meklē naudu

Egons Mudulis, 10.04.2019

Latvijas nacionālās lidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AirBaltic pasažieru skaits, apgrozījums, peļņa aug; kompānija domā par jauniem tirgiem, taču investora jeb naudas piesaistes jautājums arvien aktuāls

To sarunā (1. aprīlī) ar Dienas Biznesu norāda Latvijas nacionālās lidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Fragments no intervijas, kas publicēta 10. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness:

Kas ir tā lieta uz galda jūsu priekšā, par ko esat tik gandarīts?

Esam ar to ļoti lepni. Tā ir augstākā nozares balva, ko Air Transport World (ATW) reizi gadā pasniedz dažādās kategorijās. Esam vienīgā lidsabiedrība, kas to – Tirgus līdera balvu (vietējā tirgū) ‒ saņēmusi divreiz pēc kārtas. Īpaši lepnu mani darīja tas, ka, saņemot to airBaltic vārdā Ņujorkā, uz skatuves ar mani kopā bija Lufthansa vadītājs. uzvarēja arī Airbus 220, Air New Zealand. Pazīstami vārdi. Mēs nākam no mazas valsts. Prasīju auditorijai, kurš ir bijis Latvijā. Apmēram 10 cilvēki pacēla roku. Ja jūs tur būtu bijis, jūs būtu lepns par savu valsti un lidsabiedrību. Tas bija ļoti iespaidīgi. Tas dod lielu starptautisku publicitāti, un tā ir atzinība mūsu cilvēkiem par labi paveiktu darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidojumiem uz Liepāju nav ekonomiska pamatojuma ar pašreizējo pasažieru plūsmu, intervijā atzina "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš papildināja, ka "airBaltic" vēlētos lidot uz Liepāju, bet saskaņā ar Komerclikumu aviokompānija nedrīkst veidot maršrutu, skaidri zinot, ka tas radīs zaudējumus.

"Mēs varam ciest zaudējumus biznesa neveiksmes rezultātā un atzīt, ka mēs neesam pietiekami labi veikuši plānošanu, bet ne tad, ja mēs jau no sākuma skaidri zinām, ka šis maršruts strādās ar zaudējumiem, mūsu lidmašīnu lieluma, paredzamā pasažieru skaita un potenciālo biļešu cenu dēļ. Tad man būtu akcionāriem jāskaidro, kādēļ mēs apzināti radām zaudējumus, un man nav nekādu ilūziju, kā to uztvertu sabiedrība," sacīja Gauss.

Vienlaikus viņš sacīja, ka lidojums no Rīgas uz Liepāju ilgst 25 minūtes, un tā ir ļoti laba alternatīva automašīnām. "Turklāt Liepāja 2027.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, un ir jāpanāk, lai Liepāja parādītos Eiropas starptautisko lidostu kartē," atzīmēja "airBaltic" izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviosabiedrība airBaltic no 7. maija atklās divus tiešos reisus dienā no Rīgas uz Liepāju. Biļešu cena lidojumam no Liepājas uz Rīgu būs 10.00 LVL.

airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē: "Mūsu kompānijai šis ir liels un nozīmīgs solis, jo pēc iepriekšējiem lidojumiem esam guvuši labu pieredzi. Mēs šobrīd ne tikai atklājam divus reisus dienā uz Liepāju - plānošanas stadijā ir maršruti no Liepājas uz Kopenhāgenu un Hamburgu, taču mūsu ieceres ir vēl plašākas. Mēs esam ļoti gandarīti, jo šis ir pirmais nopietnais solis, lai Liepāja kļūtu par nozīmīgu lidostu. Turklāt, airBaltic lidojums ir arī ārkārtīgi svarīgs faktors Kurzemes un Lietuvas ziemeļrietumu reģiona ekonomikas un tūrisma attīstībā."

Reiss no Rīgas uz Liepāju tiks veikts ar Fokker 50 tipa lidmašīnu divas reizes dienā no pirmdienas līdz piektdienai. Plānotais ceļojuma ilgums - 40 minūtes. Šī maršruta vienvirziena biļešu cena lidojumiem no Rīgas uz Liepāju būs 18.60 LVL (ar lidostu nodevām), savukārt biļešu cena lidojumam no Liepājas uz Rīgu būs 10.00 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Uzņēmēja, kura dzīvo 12 kvadrātmetru dzīvoklī

Monta Glumane, 18.04.2018

«Es daudziem stāstu par to, kā es dzīvoju, lai cilvēkiem pašiem būtu iedvesma veidot savu dzīvi tā, kā viņi vēlas. Nav jādzīvo milzīgos dzīvokļos, jāmaksā šausmīgie kredīti un jāapaug ar mantām.»

Foto:Dainis Ģelzis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālo mediju stratēģe Jurita Krūma pirms nedaudz vairāk nekā diviem mēnešiem pārcēlusies uz dzīvi Liepājā un 12 kvadrātmetru dzīvoklī iekārtojusi dzīvesvietu sev un kaķim Otto.

Viņa biznesa portālam db.lv stāsta par savu minimālisma dzīvesstilu.

«Par Liepāju es fanoju jau aptuveni četrus gadus. Šī pilsēta man asociējas ar atklāto jūru, kas ir totāli citādāka kā Rīgā. Līdz ar to - visi kas fano par Rīgas jūrmalu, viņi laikam nav bijuši Liepājā,» saka J. Krūma. Sievietei bijis rituāls reizi pusgadā atvērt sludinājumu portālu ss.com un paskatīties, vai pieejams kāds dzīvoklis Liepājā. J. Krūmas dzimtā pilsēta ir Rēzekne, tāpēc ar Liepāju, izņemot dažus draugus, viņai iepriekš nebija nekādas saistības.

«Pēdējo desmit gadu laikā kopš pārvācos no Rēzeknes uz Rīgu biju mainījusi dzīvesvietas aptuveni divpadsmit reizes. Esmu diezgan mobila savā dzīvesveidā. Nolēmu, ka jāriskē. Bija sajūta, ka iepriekšējā dzīvesvietā Purvciemā biju iesēdējusies.Sākumā domāju dzīvokli pirkt. Ja salīdzina ar Rīgu, tad Liepājā dzīvokļi ir gandrīz par sviestmaizi. Esmu tas jaunietis, kurai nav iekrājumu. Līdz ar to nopirkt dzīvokli Rīgā par 50 000 – 70 000 eiro ir nereāli. Atbraucu uz Liepāju apskatīties vienu konkrētu dzīvokli, bet par laimi banka kredītu tam nepiešķīra. Es esmu diezgan spontāna un impulsīva.Tāda bija arī pārcelšanās uz Liepāju – pirmdien apskatīju īres dzīvokli un ceturtdien jau parakstīju līgumu, ka es dzīvošu šeit,» pastāsta sieviete.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic ambiciozi plāni Liepājā

, 03.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga - Latvijas aviosabiedrība airBaltic no 7. maija atklās divus tiešos reisus dienā no Rīgas uz Liepāju, taču uzņēmums nav gatavs apstāties tikai pie iekšzemes lidojumiem.

airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē: "Mūsu kompānijai šis ir liels un nozīmīgs solis, jo pēc iepriekšējiem lidojumiem esam guvuši labu pieredzi. Mēs šobrīd ne tikai atklājam divus reisus dienā uz Liepāju - plānošanas stadijā ir maršruti no Liepājas uz Kopenhāgenu un Hamburgu, taču mūsu ieceres ir vēl plašākas. Mēs esam ļoti gandarīti, jo šis ir pirmais nopietnais solis, lai Liepāja kļūtu par nozīmīgu lidostu. Turklāt, airBaltic lidojums ir arī ārkārtīgi svarīgs faktors Kurzemes un Lietuvas ziemeļrietumu reģiona ekonomikas un tūrisma attīstībā."

Reiss no Rīgas uz Liepāju tiks veikts ar Fokker 50 tipa lidmašīnu divas reizes dienā no pirmdienas līdz piektdienai. Plānotais ceļojuma ilgums - 40 minūtes. Šī maršruta vienvirziena biļešu cena lidojumiem no Rīgas uz Liepāju būs 18.60 LVL (ar lidostu nodevām), savukārt biļešu cena lidojumam no Liepājas uz Rīgu būs 10.00 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas lidostā šogad ievērojami audzis pasažieru skaits

Vēsma Lēvalde, Db, 17.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas lidosta 9 mēnešos apkalpojusi vairāk nekā 40 000 pasažieru, liecina lidostas apkopotā statistika. Pērn, lidojot visu gadu, kopumā lidosta apkalpojusi 32 000 pasažieru.

Visvairāk pasažieru šogad bijis iekšzemes reisos starp Liepāju un galvaspilsētu Rīgu.pavisam 22 976, no tiem Liepājā ielidojis 8361 cilvēks, bet uz Rīgu ar lidmašīnu devušies 14 615 pasažieri. Tikai augustā atklātajos Maskavas aviokompānijas Atlant-sojuz reisos starp Liepāju un Maskavu no 26. augusta līdz 30. septembrim apkalpoti 329 pasažieri (184 izlidojuši, 145 ielidojuši). airBaltic organizētajos starptautiskajos reisos starp Liepāju un Hamburgu (Vācija) apkalpoti 9965 pasažieri, bet lidojumos starp Liepāju un Kopenhāgenu (Dānija) 7694 pasažieri. Db jau rakstīja, ka kompānija airBaltic nolēmusi pārtraukt no oktobra visus reisus no Liepājas. No 1. oktobra pārtraukti iekšzemes reisi, bet no 18. oktobra arī airBaltic starptautiskie reisi. 2007. gadā Liepājas lidosta apkalpoja lidojumus visu ziemu. Šogad pārtraukto reisu dēļ no lidostas 52 darbiniekiem plānots no darba atbrīvot 7 - 8 cilvēkus. Lidojumus ziemā turpinās tikai Maskavas aviokompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic ambiciozi plāni Liepājā

, 05.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga - Latvijas aviosabiedrība airBaltic no 7. maija atklās divus tiešos reisus dienā no Rīgas uz Liepāju, taču uzņēmums nav gatavs apstāties tikai pie iekšzemes lidojumiem.

airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē: "Mūsu kompānijai šis ir liels un nozīmīgs solis, jo pēc iepriekšējiem lidojumiem esam guvuši labu pieredzi. Mēs šobrīd ne tikai atklājam divus reisus dienā uz Liepāju - plānošanas stadijā ir maršruti no Liepājas uz Kopenhāgenu un Hamburgu, taču mūsu ieceres ir vēl plašākas. Mēs esam ļoti gandarīti, jo šis ir pirmais nopietnais solis, lai Liepāja kļūtu par nozīmīgu lidostu. Turklāt, airBaltic lidojums ir arī ārkārtīgi svarīgs faktors Kurzemes un Lietuvas ziemeļrietumu reģiona ekonomikas un tūrisma attīstībā."

Reiss no Rīgas uz Liepāju tiks veikts ar Fokker 50 tipa lidmašīnu divas reizes dienā no pirmdienas līdz piektdienai. Plānotais ceļojuma ilgums - 40 minūtes. Šī maršruta vienvirziena biļešu cena lidojumiem no Rīgas uz Liepāju būs 19.10 LVL (ar lidostu nodevām), savukārt biļešu cena lidojumam no Liepājas uz Rīgu būs 10.50 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nodrošina ziemotni velosipēdiem, kuriem nav vietas saimnieku mājās

Linda Zalāne, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan velosezona šogad izstiepusies nedaudz garāka kā citus gadus, kad novembra beigās jau zemi klāja sniegs, velosipēdu darbnīcas un tirgotāji sākuši naski piedāvāt jaunu pakalpojumu – velogarāžu, kur savu uzticamo braucamo novietot ziemas sezonā.

Princips pavisam vienkāršs – klients atved savu velosipēdu uz konkrēto vietu, samaksā par pakalpojumu un līdz pavasarim aizmirst, ka mājoklī jāatrod vieta arī velosipēdam, kas gada aukstajos mēnešos visbiežāk kalpo kā drēbju statīvs. Protams, dzīvoklī iespējams velosipēdu arī ar speciāliem stiprinājumiem novietot pie sienas vai pat griestiem, bet ne visos mājokļos tam atradīsies piemērota vieta. Turklāt gleznu no sienas taču nost nerausi, lai pāris mēnešus skatītos uz savu ciskudrilli.

Aptaujātās velodarbnīcas teic, ka pakalpojums nebūt nav ienesīgs bizness un brīva niša, bet iespēja ziemas sezonā lietderīgi izmantot savas pustukšās noliktavas un nodrošināt, ka meistariem ir darbs, jo garāžas pakalpojums tiek piedāvāts komplektā ar velosipēda tehnisko apkopi. Tas nozīmē, ka, iestājoties pavasarim, klientam vairs nebūs jālauza galva par sava braucamā savešanu darba kārtībā. Velodarbnīcas gan ir pārliecinātas, ka nākamajā pavasarī būs mazāk darba un pie to durvīm neveidosies garas rindas, jo lielākā daļa velobraucēju, kā ierasts, visu tomēr atstāšot uz pēdējo brīdi un līdz ar pirmajiem pavasara saules stariem attapšoties, ka braucamo vajag tagad un tūlīt, turklāt ideālā kārtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas siltumapgādes kompānijas Rīgas siltums (RS) klienti šajā apkures sezonā nav norēķinājušies par patērēto siltumenerģiju 5,5 miljonu eiro apmērā, otrdien žurnālistiem pastāstīja RS komercdirektore Tatjana Kuļešova.

2014./ 2015. gada apkures sezonā RS kopumā izrakstījis rēķinus 158 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2% jeb 3,3 miljoniem eiro vairāk nekā iepriekšējā apkures sezonā.

RS klienti par saņemto siltumu norēķinājušies 96,2% apmērā. T. Kuļešova atzina, ka nomaksas procents esot nedaudz sliktāks kā 2013./ 2014. gada apkures sezonā, atzīmējot, ka «parāds ir dinamisks, tas mainās katru dienu. Kopumā nomaksas disciplīnu mēs novērtējam pozitīvi,».

Vairāk nekā puse no RS klientiem tomēr spējot savlaicīgi norēķināties par patērēto siltumenerģiju. Atslēgšanu no siltumapgādes T. Kuļešova minēja kā galējo variantu. Kopumā pašlaik no centralizētās siltumapgādes atslēgti 30 objekti, tostarp - trīs dzīvojamā ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar rekontrukcijas darbiem, Dailes teātris 2006./2007. gada sezonā izrādījis par 63 izrādēm mazāk nekā 2005./2006. gada sezonā, taču ieņēmumi 2006./2007. gada sezonā bijuši par 60% lielāki nekā iepriekšējā sezonā, un tie pārsnieguši 1 miljonu latu atzīmi, raksta laikraksts Dienas bizness.

Pagājušo sezonu Dailes teātris sāka tikai 4. decembrī, un kopējais skatītāju skaits šajā saīsinātajā sezonā bija 161 tūkstotis. 2006./2007. gada sezonā Dailes teātris izrādījis 383 izrādes. Salīdzinājumam, 2005./2006. gada sezonā Dailes teātrī tika izrādītas 446 izrādes un kopējais skatītāju skaits bija 198,5 tūkstoši.

2006./2007. gada sezonas ieņēmumi no biļetēm bijuši 1 032 967 Ls, kas, salīdzinot ar iepriekšējās sezonas ietirgotajiem 642.8 tūkstošiem latu, ir pieaugums par 60 %. Tas skaidrojams ar nelielo biļešu cenu kāpumu, kā arī apmeklētāju skaita pieaugumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic augustā pārvadā par 42% vairāk pasažieru nekā pērn

, 13.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga - Latvijas aviosabiedrība airBaltic 2007. gada augustā ir pārvadājusi 215 565 pasažierus, kas ir par 42% vairāk nekā tajā pašā periodā iepriekšējā gadā. 2006. gada augustā airBaltic pārvadāja 151 974 pasažierus.

Savukārt 2007. gada astoņos mēnešos airBaltic ir pārvadājusi 1 287 227 pasažierus, kas ir par 39% vairāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā, kad aviosabiedrība pārvadāja 926 749 pasažierus.

Šā gada augustā airBaltic ir veikusi 3 535 lidojumus, kas ir par 26% vairāk, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. 2006. gada augustā airBaltic veica 2 809 lidojumus. Savukārt šā gada astoņos mēnešos aviosabiedrība ir veikusi 23 514 lidojumus, kas ir par 25% vairāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Vietu piepildījums airBaltic lidmašīnās 2007. gada augustā bija 72% - par 2% punktiem vairāk, salīdzinot ar 2006. gada augustu. Šā gada astoņos mēnešos vietu piepildījums airBaltic lidmašīnās bija 64% - par 1% punktu vairāk, nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic atvērs reģionālos birojus Latvijas novados

, 15.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga. Latvijas aviosabiedrība airBaltic līdz gada beigām plāno atvērt birojus Latvijas novados, lai ceļošanas iespējas padarītu pieejamākas reģionu iedzīvotājiem.

airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē: "Latvijas iedzīvotāji, salīdzinot ar Rietumeiropu, pašlaik savos ceļojumos aviosabiedrību pakalpojumus izmanto relatīvi mazāk. Tādēļ valstī, jo īpaši reģionos, vēl ir ļoti daudz cilvēku, kas jau tuvākajā laikā varētu kļūt par mūsu pasažieriem. Atverot jaunos birojus, airBaltic padarīs savus pakalpojumus pieejamākus reģionu iedzīvotājiem."

airBaltic birojus atvērs Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī, Jelgavā un Valmierā. Arī Rīgā papildu jau esošajam birojam Berga bazārā tiks atvērta vēl viena tirdzniecības un konsultāciju vieta.

airBaltic birojos būs iespējams saņemt informāciju par pakalpojumiem, iegādāties aviobiļetes, veikt pasažieru vārdu, lidojumu datuma un maršruta maiņu, saņemt Eurobonus programmas apkalpošanu, kā arī iegādāties priekšapmaksas mobilo tālruņu karti airBalticcard Mobile un aviokompānijas suvenīrus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic pilotus apmācīs simulatorā Rīgā

, 05.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc simulatora atklāšanas Rīgā airBaltic pilotu regulārās apmācības varēs nodrošināt savā bāzes lidostā.

airBaltic piloti ik pa 6 mēnešiem iziet regulāro apmācību programmu, kurā atkārto un atsvaidzina zināšanas, lai varētu profesionāli rīkoties dažādās standarta, nestandarta vai ārkārtas situācijās, piemēram, lidmašīnas dzinēja atteikums, ārkārtas nosēšanās, sarežģīti meteoroloģiskie apstākļi u.c. Pilotiem kā augsta līmeņa profesionāļiem jābūt sagatavotiem dažādām situācijām.

airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē: "Rīgu var uzskatīt par Baltijas aviācijas centru. Tas ir nopietns pamats, lai Latvijas galvaspilsēta kļūtu arī par stratēģiski svarīgu pilotu apmācību centru - tādēļ mēs priecājamies, ka tiek atvērts šāds lidojumu simulators, kas ir nozīmīgs solis ceļā uz šo mērķi."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Juliannas pagalmā Liepājā oktobra vidū durvis vēris street food bārs Grēēks.

««Grēēks» saknes cēlušās no «Grīkstrītas», ar kuru startējam izbraukumos dažādos festivālos, street food pasākumos, svētkos jau no šā gada pavasara. Saprotot, ka cilvēkiem patīk mūsu piedāvājums, šķita tikai loģiski, ka, noslēdzot sezonu, jāver vaļā stacionāra vieta. «Grēēks» patiesībā ir divas nozīmes, jo, skatoties mūsu logo, to var lasīt gan kā grīks (jo grieķu ēdieni, dzērieni), gan grēēks (jo šeit var arī kārtīgi pagrēkot),» pastāstīja viena no bāra izveidotājām Sintija Lukša.

Kopējās investīcijas SIA «Greeks» ir aptuveni 30 000 eiro (tajā skaitā gan «Grīkstrītā», gan «Grēēkā»).

Sākotnējā doma uzņēmējiem bijusi par Rīgu, taču paralēli tika izskatītas iespējas atvērt pirmo pastāvīgo vietu kādā no Latvijas lielajām pilsētām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic lidojumi kļuvuši uz pusi lētāki

, 20.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga. Neskatoties uz kopējo cenu kāpumu Latvijā, pasažieriem ceļojums ar aviokompāniju airBaltic šogad izmaksā vidēji par 50% lētāk nekā pirms pieciem gadiem - 2002. gadā.

airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē: "Mēs priecājamies, ka pretstatā vispārējai cenu pieauguma tendencei Latvijā, airBaltic piedāvā pasažieriem aizvien labākas cenas. Tas liecina, ka aviācija ir viena no nedaudzajām pakalpojumu nozarēm, kas pēdējo gadu laikā būtiski uzlabojusi efektivitātes rādītājus. Neskatoties uz degvielas un algu izmaksu pieaugumu, iesākto cenu samazināšanas politiku turpināsim un zemas aviobiļešu cenas piedāvāsim gan esošajos, gan jaunajos maršrutos."

50% izmaksu ietaupījums pasažieriem noteikts, salīdzinot vidējās aviobiļešu cenas 2002. gadā un 2007 .gadā, aprēķinā ņemot vērā arī inflācijas rādītājus. Šajā pašā periodā degvielas izmaksas, kas veido ievērojamu airBaltic izdevumu daļu, palielinājušās 2,6 reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aģentūras pārmet airBaltic par zemām cenām

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par airBaltic iesniegta sūdzība Konkurences padomē, ka aviokompānija zemākās biļešu cenas piedāvā tikai savā interneta lapā www.airbaltic.lv Sūdzību iesniegusi Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (ALTA).

ALTA Konkurences padomei darījusi zināmus savus iebildumus par to, ka aviokompānijas zemākās cenas pieejamas tikai internetā, airBaltic savās reklāmās aicina biļetes iegādāties tikai internetā un nepiemin iespēju tās pirkt no aģentūrām, iespēja mainīt lidojuma datumus un pasažieru vārdus par relatīvi mazu piemaksu pieejama tikai internetā, tūrisma aģentūras nevar drukāt elektroniskas biļetes, aģentūrām netiek piedāvāti korporatīvo klientu bonusi un atvieglojumi.

Konkurences padome 16.augustā sūdzību noraidīja un izvērtēs aviokompānijas korporatīvo klientu atvieglojumus un to pieejamību aģentūrām.

airBaltic prezidents Bertolts Fliks: "Mēs priecājamies, ka Konkurences padomes atbalsta airBaltic politiku zemākās cenas piedāvāt www.airbaltic.lv , lai pasažieriem sniegtu izdevīgākās ceļojumu iespējas. Esam gandarīti, ka Konkurences padome ir vienisprātis ar mums, ka zemākajām izmaksām par pasažiera vārda un lidojuma maiņu jābūt internetā."

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ceļojumiem izvēlas aviotransportu

Aļona Zandere, 17.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemo aviobiļešu cenu dēļ izteikti lielākā daļa tūristu izvēlas aviolidojumus; arī Latvijā pārvietošanās lidojot pieaug

Aviolidojumu nozīme attiecībā uz Latvijas ārējo tūrismu arvien pieaug. Kaut gan ekskursijas ar autobusiem vai braucieni ar kruīza kuģiem bauda uzticīgo klientu pieprasījumu, teju visi tūrisma operatori lielākoties piedāvā tādas ceļojumu paketes, kurās paredzēti pārlidojumi ar lidmašīnu.

Ceļojumu biroja Jēkaba ceļojumi direktore Ilze Alksne DB stāsta, ka apmēram 80% uzņēmuma klientu izvēlas tādu ceļojumu maršrutus, kuros iekļauti arī aviopārvadājumi. Varētu pieļaut, ka iemesls ir zemās aviobiļešu cenas, tomēr I. Alksne to neapstiprina: «Tā īsti nevaram runāt par aviobiļešu cenu kritumu, jo aviobiļetes ir lētas tikai tad, ja tās tiek nopirktas laicīgi. Ja izvēlas lidojumu pēc dažām dienām, tad cenas parasti nav zemas. Zemākas cenas vēl ir novērojamas virzienos, kur nav īsti sezona un tūristi brauc mazāk.»

Komentāri

Pievienot komentāru