Būvniecība un īpašums

Noslēdzies konkurss par apartamentu viesnīcu Zaķusalas krastmalā

Zane Atlāce-Bistere, 27.07.2021

Jaunākais izdevums

Noslēdzies apbūves ieceres arhitektūras risinājumu ideju konkurss “Apartamentu viesnīcas jaunbūve Zaķusalas krastmalā 21, Rīga”, informē Latvijas Arhitektu savienībā.

Pasūtītājs ir SIA “Katoļu 9”. Savus piedāvājumus konkursā bija iesnieguši četri pretendenti, taču viens tika noraidīts kā neatbilstošs konkursa prasībām.

1.vietu konkursā ieguvusi SIA “VVV Architecture” piedāvātā apbūves vīzija.

Žūrijas ieskatā uzvarētāja darbs uzskatāms par atbilstošu konkursa izvirzītajam mērķim. Darbs izceļas ar interesantu fasādes risinājumu, lokālu oriģinalitāti, kopumā veidojot diezgan izteiksmīgu telpisku akcentu pilsētas panorāmā. "Ir domāts par silueta uzirdināšanu fasādes struktūrā un par ēkas siluetu izgaismošanu tumšajā diennakts periodā. Ir labi organizētas gājēju/transporta kustības un izmantota ūdens mala un multifunkcionālas rekreācijas iespējas. Ieteicams piestrādāt pie tā, lai mazinātu uzsvaru uz masīvajiem apjomiem, būvapjomu, tostarp zikurāta tipa formu. Attīstot turpmāk ideju ieteicams piestrādāt pie kompozicionālā izvietojuma, plāna struktūras," teikts žūrijas protokolā.

2.vietā ierindojies arhitekta Jāņa Atelbauera piedāvājums, bet 3.vieta piešķirta SIA “A+SH” redzējumam.

Konkursa 1.vietas ieguvējam tiks 3000 eiro balva, 2.vietai 2000 eiro, bet 3.vieta tiks apbalvota ar 1500 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar ekspolitiķi Aināru Šleseru saistītais uzņēmums SIA "Mācību centrs Andrejsala" plāno būvēt septiņstāvu apartamentu viesnīcu Andrejsalā, Andrejostas ielā 27 pie Eksporta ielas un Pētersalas ielas krustojuma, aģentūrai LETA sacīja "Mācību centrs Andrejsala" valdes priekšsēdētājs Valters Māziņš.

Viņš stāstīja, ka šovasar tiks sākta plānoto četru viesnīcas ēku projektēšana, savukārt viesnīcas būvdarbi varētu sākties ne ātrāk kā 2022.gada nogalē.

"Tā būs pirmā jaunbūve Andrejsalā, būtībā neliels kvartāls, ar kuru tiks sākta Andrejsalas detālplānojuma īstenošana. Patlaban iecere paredz izveidot viesnīcu ar vairāk nekā 300 numuriem, bet projektēšanas laikā to skaits vēl var mainīties," teica Māziņš.

Plānots, ka apartamentu viesnīca nebūs klasiska viesnīca, bet tajā būs iespēja noīrēt numuru uz ilgāku laika periodu, piemēram, pāris mēnešiem vai gadu, skaidroja Māziņš.

Patlaban vēl nav aplēstas iespējamās investīcijas viesnīcas projektā, tās varētu būt skaidras pēc projekta pabeigšanas, sacīja Māziņš. Viņš norādīja, ka projektā būs jāatrisina jauni Andrejostas ielas satiksmes pieslēgumi pie Eksporta ielas un Pētersalas ielas, arī tie ietekmēšot nepieciešamās investīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pandēmijas negatīvā ietekme uz tūrisma biznesu nav bijusi šķērslis autosportista Reiņa Nitiša nodomam pievērsies viesnīcu biznesam - pērn rudenī viņš savā dzimtajā pilsētā Jēkabpilī izveidojis viesnīcu "Rūmī hotel".

Pēc augstskolas absolvēšanas atgriežoties dzimtajā pilsētā un novērtējot esošo situāciju viesnīcu biznesā, R.Nitišs nolēma radīt kvalitatīvas naktsmītnes sportistiem, tūristiem un biznesa cilvēkiem, kas apmeklē pilsētu.

Ideja radās pērn rudenī, kad Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsludināja konkursu uz iespēju īrēt viesnīcas ēku, kas iepriekš tika atjaunota, īstenojot Eiropas projektu. Izvērtējot to, ka Jēkabpils apkārtnē nav plašs viesnīcu piedāvājums un R.Nitišam ar komandu bija idejas par to, kādam šim pakalpojumam ir jābūt, tika nolemts rīkoties un piedalīties konkursā.

Ēkai, kurā šobrīd izveidota viesnīca, ir sena vēsture. Kādreiz tajā atradās Jēkabpils – Ilūkstes kara apriņķa pārvalde, Jēkabpils apriņķa kara komisariāts, policijas iecirknis, publiskā patvertne un 80. gadu sākumā arī poliklīnika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saulkrastos, Katrīnbādes ielā, uzsākta izklaides ēkas pārbūve, un tās vietā top apartamentu viesnīca viesu uzņemšanai, informē Saulkrastu novada dome.

Jaunā apartamentu viesnīca atradīsies kādreizējā naktskluba "Katrīnbāde" vietā. Ēkā ir paredzēti ne tikai apartamenti viesu izmitināšanai, bet arī kafejnīca, SPA zona, pirtis, atpūtas zāle nelielu svinību organizēšanai.

"Projekts ir nišas ieguldījums reģionā. Tas papildinās novadu ar jaunu piedāvājumu, kas līdz šim Saulkrastos un tuvākā apkārtnē nav bijis. Saulkrastu pilsētai ir milzīgs potenciāls, ņemot vērā lielpilsētas tuvumu un skaisto dabu. Pandēmija mūs nebiedē sākt esošās ēkas pārbūvi, jo esam pārliecināti, ka pieprasījums pēc apartamentiem šajā apkaimē būs," informē pasūtītāja pārstāvis Mārtiņš Ratnieks.

Ēkas projektētājs SIA "Baltex group" norāda, ka ēka veidota vienkāršām un mūsdienīgām līnijām, izmantojot kvalitatīvus apdares materiālus. Izvēlētie bronzas metāla toņi atstaros jūras viļņus un saulrietus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pārrunās pieczvaigžņu viesnīcas, apartamentu un klīnikas būvniecības plānus Jūrmalā

Db.lv, 08.08.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien notiks publiskās apspriešanas tiešsaistes sanāksme, kuras laikā pārrunās plānoto jauno apbūves projektu bijušās viesnīcas "Rīgas līcis" teritorijā, informē Jūrmalas pašvaldībā.

Dubultu prospektā 51, bijušās viesnīcas "Rīgas līcis" teritorijā, investori solās izveidot pieczvaigžņu viesnīcas un dzīvojamo apartamentu kompleksu.

Arī Jūras ielā 41/45, kur atrodas pamesta 1973.gadā celta pansionāta un baseina ēkas, iecerēts izveidot viesnīcu un medicīnisko klīniku.

Teritorija 2,36 hektāru platībā atrodas Majoros, pludmales tuvumā, kāpu zonas teritorijā starp Pilsoņa ielu, Teātra ielu, Jūras ielu un pludmali. Teritorijā atrodas piecas pamatēkas un citas ēkas un inženierbūves. Šī īpašuma apbūves projekta publiskās apspriešanas tiešsaistes sanāksme notiks 9.augustā.

Savukārt Vikingu ielā 3, kur savulaik atradās viesnīca un palīgbūves, iecerēta jaunu dzīvojamo ēku apbūve.

Komentāri

Pievienot komentāru