Transports un loģistika

Notiks starptautisks seminārs lidsabiedrību vadītājiem

Aivars Mackevics [email protected], 26.07.2005

Jaunākais izdevums

Šī gada 29. septembrī – 1.oktobrī Atēnās, Grieķijā notiks starptautisks seminārs “Efektīvs lidsabiedrību produkta mārketings mainīgā pasaulē”. Semināra mērķis ir sniegt lidsabiedrību vadošajiem darbiniekiem nepieciešamās zināšanas veiksmīgam lidsabiedrību produkta mārketingam pašreiz mainīgajā aviācijas tirgus situācijā. Viens no pieredzējušākajiem semināra lektoriem būs filozofijas zinātņu doktors Kostas Iatrou, kurš savus pētījumus gaisa satiksmes biznesā prezentējis Gaisa satiksmes pētījumu apvienības (Air Transport Research Society – ATRS) konferencēs Tulūzā (2003), Stambulā (2004) un Riodežanero (2005). Dr. Iatrou publikācijas atrodamas tādos gaisa satiksmes žurnālos kā Journal of Air Transport Management, Annals of Air and Space Law, Aerlines u.c..

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lauksaimnieku plānotie pasākumi (10.12. - 18.12.)

Rudīte Spakovska [email protected], 08.12.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13.decembrī Daugavpilī notiek Daugavpils lauksaimnieku apvienības biedru sapulce; 13.decembrī Dobeles rajonā Latvijas Cukurbiešu audzētāju asociācija organizē informatīvu pasākumu "Par cukura nozares reformu"; 13.decembrī Ventspilī notiek seminārs par biznesa plāna būtību un koncepciju; 13.decembrī Cēsīs notiek seminārs lauksaimniekiem par tirgus veicināšanas pasākumiem; 14.decembrī Rīgā notiek seminārs par jaunajiem nosacījumiem – higiēnas regulu prasības; 14.decembrī Rīgā notiek Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes pārstāvju sapulce Nr.14; 14.decembrī Jelgavā notiek konference “Lauksaimniecības nodrošinājums ar kvalificētiem darbiniekiem”; 14.decembrī Ventspilī notiek seminārs par dzīvnieku labturību; 14.decembrī Salaspilī notiek programmas meža sertifikācijas shēmu novērtēšanai (PEFC) Latvijas padomes sēde, Salaspilī; 15.decembrī Ventspilī notiek seminārs par uzņēmumu stratēģijas veidiem un noteikšanas procesu; 15.decembrī Siguldā notiek Latvijas Zemnieku Federācijas padomes un rajonu Lauksaimnieku Apvienību Ziemassvētku sēde; 16.decembrī Salaspilī notiek Meža īpašnieku apvienību vadītāju un dibināšanas iniciatoru sanāksme-seminārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Skyteam» piešķir četrām lidsabiedrībām asociēto biedru statusu

Aivars Mackevics [email protected], 10.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrību savienība Skyteam ar četrām lidsabiedrībām uzsāk jaunu programmu. Sākumā šīm lidsabiedrībām tiek piešķirts asociēto lidsabiedrību statuss un tām ir pieeja lielai daļai Skyteam lidojumu tīkla. Tajā pašā laikā, lai šīs integrācijas process noritētu veiksmīgi, Skyteam lidsabiedrības-dalībnieces piedalās kā sponsori. Patlaban asociēto lidsabiedrību statusu ir ieguvušas lidsabiedrības Air Europa ar lidsabiedrību Air France kā sponsoru, Copa Airlines ar lidsabiedrību Continental kā sponsoru, Kenya Airways ar KLM kā sponsoru un lidsabiedrība Tarom, ko sponsorēs Alitalia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kazahstānā notiks semināri uzņēmējiem par Latvijas biznesu

Dace Preisa, 11.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. 16. un 18.maijā Alma-Atā (Kazahstānā) notiks divi semināri uzņēmējiem, lai iepazīstinātu ar Latvijas investīciju vidi, biznesa un atpūtas iespējām, kā arī, lai pārrunātu sadarbības iespējas starp Kazahstānas un Latvijas uzņēmējiem. 16.maijā notiks seminārs „Latvija – Eiropas valsts ar visplašākajām iespējām Jūsu biznesam”. Semināra laikā uzņēmējiem tiks stāstīts par tām sadarbības iespējām un priekšrocībām, ko Latvija var piedāvāt būdama Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, tiks prezentēta Latvijas uzņēmējdarbības un investīciju vide, biznesa iespējas un aktuālākās tendences. Pasākuma mērķauditorija ir Kazahstānas banku, investīciju fondu un transporta/loģistikas nozares pārstāvji. Semināru organizē Latvijas ārējā ekonomiskā pārstāvniecība Kazahstānā sadarbībā ar „HSH Nordbank” Latvijas pārstāvniecību. Savukārt divas dienas vēlāk – 18.maijā notiks seminārs „Latvija – Baltijas dārgakmens”. Šajā seminārā Kazahstānas uzņēmēji tiks iepazīstināti ar tūrisma un atpūtas iespējām Latvijā, ar informāciju par transporta un vīzu sistēmu un citiem aktuāliem jautājumiem. Semināra mērķauditorija ir Kazahstānas tūrisma firmas un tūrisma nozares pārstāvji. Seminārs tiks organizēts sadarbībā ar tūrisma aģentūru „Kolumbs”, Kazahstānas tūrisma uzņēmumu asociāciju, Tūrisma attīstības valsts aģentūru, Latvijas Vēstniecību Kazahstānas Republikā. Abi seminārs ir iekļauti ”Eiropas dienas Kazahstānā” programmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līderība ir māksla, kas ļauj ietekmēt cilvēku un organizāciju rīcību, procesu un ierasto lietu kārtību, lai tie virzītos uz vienu konkrētu ilgtermiņa mērķi. Tā ir prasme, kas mūsdienās ir ārkārtīgi nepieciešama uzņēmumu vadītājiem. Vadītājs – tas ir formāls amats, ko cilvēks ir ieguvis no saviem formālajiem vadītājiem. Tomēr jāsaprot, ka amats pats par sevi negarantē, ka vadītāja darbinieki, komanda vai organizācija strādās pēc tā iecerēm un izvirzītajiem mērķiem. Vadītājam ir nepieciešams virzīt un pārliecināt komandu ārpus viņa amata, ka viņa izvirzītie mērķi, stratēģijas un metodes ir efektīvas.

Līderība vai vadīšanas rīki?

Vadošās biznesa augstskolas īpaši pēdējos 20 gadus ir sapratušas, ka, no vienas puses, ir ļoti svarīgi palīdzēt vadītājiem apgūt, kā sistematizēt darbu un organizācijas, kā sistematizēt dažādus tirgus, saprast finanšu rīkus, kas nepieciešami, lai izpildītu viņu formālo amatu. Tomēr ir saprotams, ka ar to nepietiek. Ir jāpalīdz vadītājiem apgūt arī tās iemaņas, kas nepieciešamas, lai minētos vadības rīkus izmantotu pareizā veidā, uz organizācijas mērķi.

Nav šaubu, ka attīstīt līderības prasmes ir daudz grūtāk kā iemācīties vadīšanas rīkus. Tas ir tāpēc, ka šajā procesā daudz jāsaskaras ar jautājumiem, kas nav taustāmi, kam nav viennozīmīgu tehnisku risinājumu. Ir jārisina jautājumi, kas no vadītājiem prasa kritiskās domāšanas spējas, radošumu, elastīgumu, emocionālo stabilitāti un inteliģenci, zināšanas psiholoģijā. Šīs prasmes nav iespējams apgūt un iemācīties ar grāmatu palīdzību, lekciju klausīšanos no brīnišķīgiem lektoriem vai uzdevumu pildīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apstiprina jaunos Ceļu satiksmes noteikumus

Dienas Bizness, 02.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 2. jūnijā, valdība apstiprināja Ministru kabineta noteikumu projektu Ceļu satiksmes noteikumi (CSN), kas uzlabos satiksmes drošību uz ceļiem, īpaši pievēršot uzmanību mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem, informē Satiksmes ministrijas pārstāvis Rolands Rumba.

Noteikumu projektā iekļauts plašs regulējums attiecībā uz velosipēdu vadītājiem nepieciešamo infrastruktūru, ieviesta un definēta ceļa infrastruktūras sastāvdaļa - velojosla, kas paredzēta braukšanai ar velosipēdu.

Precīzāk noteikta arī velosipēdu atrašanās vieta uz ceļa – velosipēda vadītājiem jābrauc pa tiem paredzēto infrastruktūru, taču, ja šīs infrastruktūras nav vai tā ir attālināta no ceļa, velosipēda vadītājiem atļauts braukt pa brauktuvi.

Braukšana pa ietvi atļauta kā izņēmuma gadījums - ja braukšana pa brauktuvi, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, ceļa un meteoroloģiskos apstākļus, nav iespējama, ir apgrūtināta vai bīstama. Gājējiem uz ietves ir priekšroka un velosipēda vadītājiem jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, lai gājēji netiktu apdraudēti vai traucēti. Braukšana pa ietvi jebkurā gadījumā atļauta bērniem līdz 12 gadu vecumam un to pavadītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 15.oktobrī, aprit 100 dienas kopš Valdis Zatlers Saeimā deva Valsts prezidenta zvērestu.

Līdz ar pirmo amatā stāšanās dienu, Valsts prezidents ir pildījis visus ar Satversmi uzliktos pienākumus, akcentē Prezidenta Preses dienests:

-reprezentējis valsti, pārstāvot Latviju starptautiskajās organizācijās, darba vizītēs apmeklējot tuvākās kaimiņvalstis, tiekoties ar ārvalstu amatpersonām, akreditējot ārvalstu vēstniekus, izsniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekiem ārvalstīs;

-pildot Latvijas valsts bruņotā spēka augstākā vadoņa pienākumus, apmeklējis Latvijas armijas kareivjus viņu dienesta vietās Latvijā un Latvijas lielākajā starptautiskajā misijā Afganistānā;

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lauksaimnieku plānotie pasākumi (08.03. - 19.03.)

Rudīte Spakovska [email protected], 08.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) un lauksaimnieku organizāciju plānotie pasākumi no 2006.gada no 8. līdz 19.martam: • 8.martā Rīgā notiek Latvijas Zemnieku federācijas un rajonu lauksaimnieku apvienību sēde; • 9.martā Valkā notiek seminārs lauksaimniekiem par kooperatīva iespējām un piedāvājumiem; • 9.martā Talsu Lauku konsultāciju birojs organizē informācijas dienu Dundagas pagastā; • 9. martā Tērvetes novadā notiek konsultatīvs seminārs par aktualitātēm grāmatvedībā, nodokļu likumdošanā, ES maksājumu un valsts subsīdiju jautājumos; • 9.martā Priekuļos notiek informatīva sanāksme par aktuālo lauksaimniecībā un mežsaimniecībā; • 9. martā Valmierā Valmieras rajona lauksaimnieku apvienība organizē gada konferenci par jaunāko informāciju laukos; • 10. martā Rīgā notiek Latvijas Augļkopju asociācijas valdes sēde; • 10.martā Rīgā notiek Latvijas Aitu audzētāju asociācijas gada kopsapulce; • 11.martā Līvbērzes pagastā notiek iedzīvotāju forums; • 14.martā Ozolniekos notiks 2005.gada subsīdiju demonstrējumu rezultātu prezentācija piena lopkopībā; • 14. martā Dobeles Lauku konsultāciju birojs organizē semināru " Jaunas iespējas bioloģiskajā lauksaimniecībā - vides un veselības saimniecības"; • 15.martā Dobeles Lauku konsultāciju birojā notiek konsultācijas biškopībā; • 15.martā Rīgā notiek Latvijas Cukurbiešu audzētāju asociācijas valdes sēde; • 15.martā Rīgā notiek LOSP pārstāvju sapulce Nr.3. • 16.martā Vītiņu pagastā notiek seminārs par aktualitātēm nodokļu likumdošanā un grāmatvedībā; • 16.martā Dobelē Dobeles Lauku konsultāciju birojs organizē semināru “Ūdens apgādes nodrošināšana”; • 10. – 19.martā Latvijas Sīkdzīvnieku audzētāju biedrība "Trusis un citi" Dabas muzejā organizē dzīvnieku izstādi "Trusis un viņa draugi"; • 16.martā Priekuļos notiek Cēsu rajona zemnieku apvienības kopsapulce; • 17.martā Valsts Stendes selekcijas stacijā notiks sēklaudzētāju seminārs; • 18.martā Liepājā notiek Liepājas rajona lauksaimnieku apvienības gada atskaites sapulce.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Finanšu ministrijas nākamās nedēļas kalendārs

, 03.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informāciju sagatavoja Daiga Reihmane, Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktora pienākumu izpildītāja.

Kalendārs

06.11.2006. – 10.11.2006.

Pirmdiena, 6. novembris

Fm Sanāksme Par Struktūrfondu Jautājumiem

Finanšu ministrijā notiks Finanšu ministrijas vadības un visu Eiropas Savienības (ES) fondu vadībā iesaistīto FM struktūrvienību iknedēļas sanāksme, kas koordinē visus ar ES fondu vadības sistēmas izveidi un darbību saistītos jautājumus, normatīvo aktu izstrādi u.c.

Mk Sēdē Izskatīs Fm Kompetences Jautājumus

Ministru kabineta (MK) sēdē izskatīs Finanšu ministrijas sagatavotos dokumentus:

· noteikumu projektu "Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumos Nr.651 "Kārtība, kādā pievienotās vērtības nodoklis piemērojams preču importam, preču piegādēm, preču iegādēm Eiropas Savienības teritorijā un pakalpojumiem, par kuriem samaksāts no ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem"";

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Maersk Air» kļūst par «Sterling»

Aivars Mackevics [email protected], 23.09.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk dāņu lidsabiedrība Maersk Air tirgū parādīsies zem islandiešu lidsabiedrības Sterling vārda. Līdz ar abu lidsabiedrību apvienošanos, Sterling ar 30 lidmašīnu lielu floti un lidojumu maršrutiem uz 80 mērķavietām, tagad ir kļuvusi par vadošo zemo izmaksu lidsabiedrību Skandināvijā un ceturto lielāko zemo izmaksu lidsabiedrību Eiropā. Maersk Air integrācijas procesu tiek plānots pabeigt turpmāko 18 mēnešu laikā. Par godu abu lidsabiedrību apvienošanai tagad tiek piedāvātas 150 000 vienvirziena lidojumu biļetes visos lidsabiedrības lidojumos starp Eiropu un Dāniju par 34 eiro (cenā iekļauti lidostas nodokļi un nodevas, izņemot degvielas nodokli). Sīkāka informācija: www.sterling.dk

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas lidsabiedrība «Wizz Air» saņēmusi pēdējo jauno Airbus lidmašīnu A321ceo ar HA-LTI reģistrāciju, informē aviokompānijā.

Šī ir «Wizz Air» pēdējā lidmašīna, kurai ir uzstādīts ražotāja pašreizējais dzinēja variants (ceo). Turpmāk visas jaunās Airbus lidmašīnas tiks piegādātas ar jauno dzinēja variantu (neo), kas nostiprinās «Wizz Air» pozīcijas pasaules zaļāko lidsabiedrību vidū.

Lidmašīnu jaunās paaudzes dzinēji un salona konstrukcija nozarē nodrošina degvielas izmaksu ietaupījumu par 20 procentiem. A321neo ir ievērojami draudzīgākas videi ar trokšņa līmeņa un slāpekļa oksīda izplūdes samazinājumu gandrīz par 50 procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes lidmašīnām.

Pašlaik «Wizz Air» avioparkā ir 119 lidmašīnu (72 A320ceo, 41 A321ceo un 6 A321neo), turklāt lidsabiedrība ir veikusi vērienīgu Airbus lidmašīnu pasūtījumu (273 A320neo, A321neo un A321neo XLR). Pasūtījuma izpilde palielinās avioparku līdz 300 lidmašīnām, kas pārvadā 100 miljonus pasažieru gadā, ko atbalsta 10 tūkstošu kolēģu kolektīvs. Pasūtījumā ir iekļautas 20 varianta A321XLR (īpaši tālas darbības) lidmašīnas. Tas ļaus «Wizz Air» lidot 7–8 stundas ilgos maršrutos tikpat efektīvi kā īsākos reisos. Lidmašīnu palielinātā lidojumu tāluma iespēja ļaus «Wizz Air» vēl vairāk paplašināt tīklu un savienot punktus WIZZ kartē, kas pašlaik nav sasniedzami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Nosauktas Eiropas drošākās lidsabiedrības

Jānis Rancāns, 30.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Air France-KLM, British Airways un Lufthansa ir drošākās Eiropas lidsabiedrības, atzinusi Ženēvā bāzētā Gaisa transporta reitingu aģentūra (ATRA).

Savukārt par drošākajām ASV lidsabiedrībām atzītas MR Corporation, Continental Airlines, Delta Airlines, Southwest Airlines, United Airlines un US Airways, bet visdrošākā aviokompānija Āzijā ir Japan Airlines.

Lai noteiktu lidsabiedrību drošību – ATRA izpētījusi publiski pieejamo informāciju par 15 kritērijiem, kā, piemēram, lidsabiedrību izmantoto lidmašīnu vidējais vecums un flotes viendabīgums, raksta France24.

Aģentūra arī uzsver, ka, lai runātu par lidsabiedrību drošību, nepieciešams pievērst uzmanību ne tikai negadījumu skaitam, bet arī «tehniskajiem, cilvēciskajiem, organizatoriskajiem un ārējiem faktoriem».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Air France – KLM» piedāvā online reģistrēšanos

Aivars Mackevics [email protected], 10.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrību Air France un KLM klienti kopš 4.aprīļa var izmantot jaunu pakalpojumu – online reģistrēšanos reisiem uz gandrīz visiem galamērķiem abu lidsabiedrību tīklos. E-biļetes īpašnieki var izvēlēties vēlamo sēdvietu un izdrukāt iekāpšanas karti no mājām vai citas interneta pieejas vietas. Ierodoties lidostā, iespējams nodot bagāžu, vai, ceļojot bez tās, uzreiz doties uz iekāpšanas terminālu. Reģistrējoties online vidē un izdrukājot iekāpšanas kartes no mājam, Air France un KLM klienti nu varēs ietaupīt vairāk laika, kā arī izbaudīt lielāku komfortu. Lidsabiedrību klienti jau tagad gūst labumu, pēc abu uzņēmumu darbības tīklu apvienošanas, vienotām cenām, apvienotās lojalitātes programmas Flying Blue, apvienotām uzgaidāmajām telpām un nu arī online reģistrēšanās iespējas. Air France-KLM arī turpmāk plāno veikt dažādas iniciatīvas lidsabiedrību darbības uzlabošanā nākamo mēnešu un gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Airbus un Ukraina vienojas par 22 lidmašīnu piegādi jaunajai valsts aviokompānijai

LETA--DPA, 25.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas aviobūves uzņēmums "Airbus" ar Ukrainas Infrastruktūras ministriju parakstījis saprašanās memorandu par iespēju iznomāt vai iegādāties 22 lidmašīnas jaunajai Ukrainas valsts aviokompānijai, ceturtdien paziņoja kompānija.

"Airbus" norādīja, ka saskata potenciālu Ukrainas iespējās izveidot jaunu lidsabiedrību.

Kompānijas viceprezidents Kimons Sotiropuloss pauda pārliecību, ka "pareizs ir Ukrainas valdības lēmums šobrīd veidot jaunu Ukrainas lidsabiedrību".

Viņš izteica cerību, ka pēc pandēmijas gaisa pārvadājumu sektors atkopsies, piebilstot, ka Ukrainai ir "lielisks potenciāls izveidot jaunu lidsabiedrību", jo valstī ir tūrisma, biznesa un citas jaunas iespējas.

"Airbus" viceprezidents sacīja, ka jaunas aviokompānijas veidotājiem ir iespēja jau no paša sākuma ieguldīt labākās tehnoloģijās, piemēram, labākā flotē, kurai ir mazāks ogļskābās gāzes izmešu daudzums, mazāks degvielas patēriņš, kā rezultātā tā ir videi draudzīgāka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Viegli ir vienā dienā pateikt: mēs jūs vairs neapkalpojam, jo lidostu neapmierina jūsu samaksas disciplīna vai tās apmērs par sniegtajiem pakalpojumiem,» spriež lidostas Rīga vadītājs Aldis Mūrnieks, uzsverot, ka ir jāskatās plašāk, ņemot vērā valsts iedzīvotāju intereses, kuri izmanto Ryanair pakalpojumus.

Starptautiskā lidosta Rīga finansiālās domstarpības ar Īrijas zemo cenu lidsabiedrību Ryanair plāno atrisināt sarunu ceļā, Rietumu Radio atzina Mūrnieks.

«Ar Ryanair ir jārunā, bet aviokompānija ir smags sarunu partneris un vairākās Eiropas lidostās tai neizdodas veikt sarunas pozitīvā gaisotnē,» atzīst Mūrnieks. Viņš norāda, ka Ryanair un lidostai Rīga ir dažāda izpratne par līguma punktiem - «viens uzskata, ka tas ir parāds, otrs, ka ne».

«Ņemot vērā, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji devušies strādāt uz ārzemēm, Ryanair pilda arī tādu kā sociālo funkciju - ārzemēs strādājošajiem ir iespējas biežāk apciemot radiniekus Latvijā. Jāsaprot, ka, Ryanair aizejot no lidostas, par ceļošanu nāktos maksāt vairāk,» uzskata Mūrnieks, norādot, ka Ryanair Latvijā mainījis izpratni par ceļošanas tradīcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Prasmes, kas vadītājiem var palīdzēt 2024.gadā

Dana Kocāne, personālatlases un augsta līmeņa vadītāju atlases “Tech Recruitement” aģentūras vadītāja un dibinātāja, 11.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā vienā vārdā raksturot 2023. gadu? Šis ir nenoliedzami bijis liels pārmaiņu gads. Uzņēmēji daudz izstrādāja motivējošus labumus, lai veicinātu darbinieku atgriešanos birojos.

Pasauli satricināja mākslīgā intelekta spējas. Savukārt, politiskajā skatuvē turpināja attīstīties ģeopolitiskie konflikti. Ikdienā strādājot ar augsta līmeņa vadītāju atlasi, novērotais, liecina, ka piedzīvotās pārmaiņas un nenoteiktība ir radījusi vajadzību pēc tādiem uzņēmuma vadītājiem, kas ne vien spēj būt labi stratēģi, bet arī izcili cilvēku eksperti. Kā vadītājiem pielāgoties šai jaunajai realitātei, kur pārmaiņas ir nenovēršamas? Atbildot īsi - nepretoties tam, ko nav iespējams kontrolēt un turpināt apgūt jaunas prasmes.

Šeit labi iederās citāts no Microsoft vadītāja Satja Nadellas: "Pirms pieciem gadiem cilvēki man teica: "Tas nav iespējams, tas nestrādās. Ir ļoti vientuļi dzirdēt šādas frāzes. Vadītājam ir jābūt tam, kas uzņemas risku, saskaņā ar savu pasaules redzējumu, ar absolūti nesalaužamu priekšstatu par to, uz kurieni virzās pasaule."

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lauksaimnieku plānotie pasākumi (13.02. - 15.02.)

Rudīte Spakovska [email protected], 10.02.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) un lauksaimnieku organizāciju plānotie pasākumi no 2006.gada 13. – 15. februārim: • 13.februārī Jelgavā Jelgavas rajona lauksaimnieku apvienība organizē informācijas dienu; • 13.februārī Tukuma rajona Slampes pagastā notiek seminārs par vitamīnu un minerālvielu vajadzību saistībā ar ganāmpulka produktivitāti; • 13.februārī Liepājas rajonā notiek šķirnes saimniecību atestācija; • 14.februārī Liepājas rajonā notiek šķirnes saimniecību atestācija; • 14.februārī Ventspilī Ventspils Lauku konsultāciju birojs organizē ES mācības par bruto seguma aprēķinu augkopībā; • 14. februārī Valkā notiek seminārs lopkopībā "No telītes līdz augstražīgai govij"; • 14.februārī Dobelē notiek no subsīdijām finansēto zinātnes projektu prezentācijas; • 14.februārī Valmierā notiek seminārs par vitamīnu un minerālvielu vajadzību saistībā ar ganāmpulka produktivitāti; • 15.februārī Ozolniekos notiek seminārs par vitamīnu un minerālvielu vajadzību saistībā ar ganāmpulka produktivitāti; • 15.februārī Rīgā notiek LOSP pārstāvju sanāksme Nr.2.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notiks mākslas darbu izsole

Privātajā Latviešu Mākslas muzejā 3.jūlijā 19:00 tiek rīkota Latvijas vecmeistaru un mūsdienu mākslas darbu izsole.

Šodien Rīgā notiks veloparāde un velopikniks

Šodien, 27.jūnijā, pulksten 15.00 Rīgā notiks neparasta dizaina velosipēdu parādes brauciens no Šmerļa ielas uz Sūnu salu pie Mīlgrāvja tilta, informēja Rīgas domes pārstāve Ieva Prauliņa.

Notiks plazmas virsmas inženierijas jautājumiem veltīta konference

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, 9.jūnijā un 10.jūnijā notiks pirmā starptautiskā RTU un Eiropas Plazmas un virsmas jonu inženierijas komitejas organizētā zinātniskā konference Plazmas virsmas inženierija - aizsardzības un dekoratīvie pārklājumi, kurā ar priekšlasījumiem piedalīsies aptuveni 45 zinātnieki no 12 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV un Latvijas sadarbības perspektīvas materiālzinātnēs

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, 13. septembrī, Latvijas Universitātes Mazajā Aulā notika starptautisks seminārs "ASV un Latvijas sadarbības perspektīvas materiālzinātnēs". Seminārs tika organizēts sadarbībā ar ASV Civilās pētniecības un attīstības fondu (Civilian Research & Development Foundation), kura mērķis ir veicināt sadarbību zinātnē un jaunu kontaktu veidošanu starp Latvijas un ASV zinātniekiem materiālzinātņu nozarēs.

Seminārā piedalījās ASV un Latvijas zinātnieki, un tā laikā tika prezentēti Latvijas un ASV zinātnieku īstenotie kopīgie pētījumi materiālzinātņu jomā Baltijas valstīs. Tika apspriesti izaicinājumi un stratēģijas sekmīgiem starptautiskiem projektiem, prioritātes turpmākai sadarbībai, pētnieciskās programmas bakalaura un maģistra grāda studentiem, kā arī iespējamie finansējuma avoti.

Semināra dalībnieki secināja, ka būtu jāizvēlas noteikts modelis un jāizveido plāns grantu sistēmai un izpētes iespējām. Finansēšanā vajadzētu piedalīties abām pusēm gan ASV, gan Latvijai, kaut gan šobrīd finansējumu var sniegt tikai ASV pārstāvji. Latvijas studentiem būtu nepieciešams plašākas pētniecības iespējas iestrādāt maģistra un doktora studiju programmās. Pētniecības attīstīšanai Latvijai būtu ļoti būtisks arī ievērojami lielāks valsts finansiālais atbalsts. Savstarpējās sadarbības veicināšanai būtu nepieciešams rīkot vairāk konferences, kurās piedalītos gan Latvijas, gan ASV pārstāvji, kā arī dibināt plašākus kontaktus. Jau šobrīd tiek realizēti trīspusējie projekti, kurā piedalās Latvija, Lietuva un Taivāna, drīz tiks piesaistīta arī Baltkrievija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Startē jauns DB projekts

Dienas Bizness, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paralēli laikrakstam, interneta portālam, konferencēm un rokasgrāmatām ieviešam jaunu produktu – Dienas Biznesa akadēmija

DB akadēmija ir DB konferenču un rokasgrāmatu nodaļu kopprojekts. Tā mērķis ir savus apmeklētājus informēt par visdažādākajām gan ar biznesu, gan ar likumdošanas izmaiņām saistītām aktualitātēm. Uzstādījums – runāt ar saviem dalībniekiem par visu jaunāko šeit un tagad, esot pirmajiem, kas uzņēmējus informē par sagaidāmām izmaiņām un tendencēm. DB akadēmijas rīkotie pasākumi būs īsi – trīs līdz četras stundas. Tajos sapulcēsies gan uzņēmumu vadītāji, gan dažādu jomu speciālisti, piemēram, personāla vadītāji, grāmatveži, mārketinga cilvēki – atkarībā no konkrētā pasākuma tematiem, kas būs daudzveidīgi un plaši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši.com apkopotās Jāņu svinību vietas pasaulē

, 21.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģija

Grez-Doiceau

Jāņu svinēšana Grez-Doiceau

23.jūnijā no 20:00 uz kopīgu Jāņu svinēšanu pļavā pie Grez-Doiceau visus aicina Latviešu biedrība Beļģijā ar LR pastāvīgās pārstāvniecības NATO atbalstu un Latvijas Kultūras koledžas līdzdalību.

20:00-21:00 Līgotāju sagaidīšana, vainagu vīšana, siera un medalus darīšana, Līgo tērpu skate, rotaļas bērniem.

21:00-22:30 Jāņu tēva un mātes godināšana, vakarēšana, sadziedāšanās un apdziedāšanās.

22:30-2:30 Jāņuguns aizdegšana, dejas un rotaļas pie ugunskura.

2:30-3:30 teatralizēta spēle un papardes zieda meklēšana.

3:30-4:00 saullēkta sagaidīšana

Vakarēšanas laikā būs Latvijas alus un uzkodas, beļģu sieru galds (par atsevišķu samaksu: 6 EUR) un pašu cienasts (pēc ieskatiem).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras notikumu kalendārs laika posmā no 20. līdz 26.augustam

, 17.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 20. augustā un ceturtdien 23.augustā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Zemgales Reģionālās attīstības aģentūru aicina uzņēmējus uz bezmaksas semināriem "Atbalsta iespējas komercsabiedrībām".

20.augustā seminārs notiks Jelgavā plkst.13:00, Jelgavas Domes Konferenču zālē, Lielā ielā 11, savukārt 23.augustā seminārs notiks Jēkabpilī plkst.11:00, Jēkabpils rajona padomē, Rīgas ielā 150a.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par Valsts atbalsta programmas "Dalība starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās" pamatnosacījumiem, kā arī iepazīties ar plānotajām Valsts atbalsta programmām no 2007.-2013.gadam.

Otrdien, 21.augustā sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centru seminārs "Atbalsta iespējas komercsabiedrībām" notiks Liepājā pulkst.11:00, Liepājas Domes Lielajā zālē, 2.stāvā, Rožu ielā 6.

Papildu informācija:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras notikumu kalendārs laika posmā no 3. līdz 9.septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 4.septembrī pulksten 12:00 Rīgas domes kamīnzālē, Rātslaukumā 1 notiks apaļā galda diskusija par īstenojamiem inovatīvās attīstības projektiem Rīgas pilsētā tuvākajos gados, valsts inovatīvās attīstības stiprām un vājām pusēm, nākotnes iespējām, iespējamiem draudiem u.c. Diskusijā tiks sniegta arī informācija par pasākuma "Rīgas Forums 2007" programmu un tēmām. Apaļā galda diskusijā piedalīsies Rīgas domes, "Latvijas Tehnoloģiskais centrs", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un uzņēmumu pārstāvji.

Trešdien, 5.septembrī izstādes "Riga Food 2007" ietvaros notiks seminārs Latvijas pārtikas nozares uzņēmumiem "Krievijas pārtikas tirgus: muitas regulējums un svarīgākie pārtikas preču virzības aspekti Krievijas tirgū". Seminārs notiks no plkst.13:00 līdz 16:20 izstāžu centra "Ķīpsala" 2.hallē.

Seminārā Latvijas uzņēmēji varēs iepazīties ar Krievijas muitas aktualitātēm un pamatnoteikumiem, kas jāievēro, lai veiksmīgi eksportētu produkciju uz Krievijas Federāciju. Semināra dalībnieki varēs uzzināt par riskiem un nosacījumiem, kas jāievēro, lai veiksmīgi nodarbotos ar uzņēmējdarbību Krievijā, kā arī kā veidot efektīvus pārdošanas kanālus Krievijā. Seminārs būs krievu valodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pieteikties tiešsaistes semināriem par valsts atbalstu subsidētajām darba algām eksportējošajiem un tūrismā nozares uzņēmumiem.

Par atbalstu eksportējošajiem uzņēmumiem tiešsaistes seminārs plānots 27. jūlijā pulksten 11:00, bet tūrisma nozares uzņēmumiem 28. jūlijā pulksten 14:00.

"Semināros LIAA un Ekonomikas ministrijas speciālisti iepazīstinās ar būtiskākajiem atbalsta saņemšanas nosacījumiem, pieteikšanās kārtību un pieteikuma anketas saturu. Ņemot vērā, ka pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem uz atbalstu var pretendēt aptuveni 350 eksportējošie un 7 tūkstoši tūrisma nozares uzņēmumu, sagaidām lielu iesniegumu skaitu. Tādēļ aicinām uzņēmējus detalizēti iepazīties ar atbalsta saņemšanas nosacījumiem un pieteikšanās kārtību, lai pieteikšanās un atbalsta izmaksāšanas process notiktu pietiekami raiti. LIAA mājas lapā apkoposim visu nepieciešamo informāciju, kā arī biežāk uzdoto jautājumu sarakstu, lai uzņēmējiem atvieglotu atbalsta saņemšanas procesu," norāda LIAA direktora vietniece Iveta Strupkāja.

Komentāri

Pievienot komentāru