Citas ziņas

Notikušas izmaiņas a/s Ķekavas broileri valdē

Gunta Kursiša, 17.10.2012

Jaunākais izdevums

A/s Ķekevas broileri valdē notikušas izmaiņas, to pametot līdzšinējam valdes priekšsēdētājam Mārim Adijānam, bet viņa vietā stājies Andris Vilcmeiers, kas līdz šim pildīja a/s Ķekavas broileri valdes locekļa amata pienākumus, liecina informācija Lursoft.

Tāpat valdei pievienojusies jauna valdes locekle Ilze Mikulāne.

Izmaiņas notikušas šā gada 16. oktobrī. Līdz ar izmaiņām valdē, ir pārvēlēt arī uzņēmuma padome – tajā turpina darboties tās priekšsēdētājs Jānis Jansons, padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Eizentāls un padomes loceklis Boriss Doļinskis, liecina Lursoft dati.

Jau rakstīts, ka augusta beigās Rīgas rajona tiesā ierosināts a/s Ķekavas broileri tiesiskās aizsardzības process.

A/s Ķekavas broileri zaudējumi pagājušajā gadā pērn bija 1,39 milj. Ls, salīdzinot ar 303 tūkst. Ls zaudējumiem 2010. gadā, iepriekš rakstīja Leta. 2011. gadā a/s ķekavas broileri apgrozījums veidoja 7,05 milj. Ls – par 8,6% mazāk nekā iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

A/s Ķekavas broileri liedz tiesisko aizsardzību

Gunta Kursiša, 28.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikalu ķēdes Ķekava īpašnieces a/s Ķekavas broileri pieteikums noteikt uzņēmuma tiesisko aizsardzību ticis noraidīts, liecina Lursoft dati.

A/s Ķekavas broileri pieteikumu noraidījusi Rīgas rajona tiesa. Šis pieteikums tika iesniegts 26. aprīlī, savukārt tiesiskās aizsardzības procesā administratore – Baiba Pļaviņa- tika iecelta šā gada 14. augustā, liecina Lursoft dati.

Šā gada sākumā, kad tiesa piešķīra tiesisko aizsardzību putnu fabrikai Ķekava, uzņēmums norādīja, ka šis tiesas lēmums un visu kreditoru atbalsts putnu fabrikas izstrādātājam tiesiskās aizsardzības procesam dod iespēju turpināt uzņēmuma darbību, maksāt nodokļus un nodevas un segt izveidojušos kredītsaistību maksājumus. A/s Ķekavas broileri ir viens no putnu fabrikas Ķekava akcionāriem un abiem uzņēmumiem ir vienāda juridiskā adrese.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ķekavas broileri tiesā nepadodas

Gunta Kursiša, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada augusta pēdējā dienā Rīgas rajona tiesā ierosināts a/s Ķekavas broileri tiesiskās aizsardzības process, liecina jaunākā informācija Lursoft.

Jau vēstīts, ka viens veikalu ķēdes Ķekava īpašniece a/s Ķekavas broileri pieteikums noteikt uzņēmuma tiesisko aizsardzību ticis noraidīts 28. augustā. 26. aprīlī iesniegto pieteikumu noraidīja Rīgas rajona tiesa.

Jau rakstīts, ka šā gada sākumā, kad tiesa piešķīra tiesisko aizsardzību putnu fabrikai Ķekava, uzņēmums norādīja, ka šis tiesas lēmums un visu kreditoru atbalsts putnu fabrikas izstrādātājam tiesiskās aizsardzības procesam dod iespēju turpināt uzņēmuma darbību, maksāt nodokļus un nodevas un segt izveidojušos kredītsaistību maksājumus. A/s Ķekavas broileri ir viens no putnu fabrikas Ķekava akcionāriem un abiem uzņēmumiem ir vienāda juridiskā adrese.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā AS Ķekavas broileri apgrozījums sasniedzis 4,468 miljonus latu, bet gads noslēgts ar 2,079 miljonu latu zaudējumiem, liecina Lursoft dati.

Kā norāda uzņēmuma vadība, būtisks faktors AS Ķekavas broileri pastāvēšanā ir tiesiskās aizsardzības statusa iegūšana, kas pagājušā gada decembrī uzņēmumam apstiprināta uz diviem gadiem.

Pērn, turpinot 2011.gadā aizsākto darbu pie saimnieciskās darbības sakārtošanas un vispārējas veikalu optimizācijas, AS Ķekavas broileri slēdzis vēl 20 zaudējumus nesošus veikalus, tajā pašā laikā, rūpīgi izvērtējot vietas izvēli un ekonomiskos parametrus, turpināta arī tīkla paplašināšana, atverot jaunas tirdzniecības vietas.

Pērn AS Ķekavas broileri atvēruši divus jaunus veikalus Jūrmalā un Rīgā, tādejādi pārskata gada noslēgumā tīklā ietilpa 34 tirdzniecības vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izbeidzot AS Ķekavas broileri tiesiskās aizsardzības procesu, Lursoft reģistrētas ziņas par uzņēmuma maksātnespējas procesa pasludināšanu.

AS Ķekavas broileri tiesiskās aizsardzības process tika ierosināts 2012.gada augusta beigās, bet vēl pirms tam uzņēmumam bijis ierosināts vēl viens tiesiskās aizsardzības process, kas gan drīz vien izbeigts, jo Valsts ieņēmumu dienests nav piekritis uzņēmuma tiesiskā procesa pasākumu plāna īstenošanai, liecina Lursoft informācija.

Uzņēmuma tiesiskās aizsardzības process ierosināts, jo tam īslaicīgi nav pietikuši naudas līdzekļi saistību, kurām tuvākajā laikā iestāsies izpildes termiņš, izpildei. AS Ķekavas broileri vadība norādījusi, ka tā maksātnespējas grūtības bijušas saistītas ar iepriekšējās valdes, kas iecelta 2011.gada jūnijā, darbību, kuras laikā uzkrātas parādsaistības un slēgti apšaubāmi darījumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikalu ķēdes Ķekava īpašniece AS Ķekavas broileri Rīgas rajona tiesā iesniegusi pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa noteikšanu, liecina šodien Maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts.

Ķekavas broileru pieteikums nodots izskatīšanai tiesnesei Madarai Ābelei, taču viņa vēl nav noteikusi datumu, kad tas tiks izskatīts un kad tiks lemts par tiesiskās aizsardzības noteikšanu sabiedrībai, liecina Latvijas tiesu interneta portālā pieejamā informācija.

LETA jau ziņoja, ka veikalu ķēdes Ķekava īpašnieka AS Ķekavas broileri apgrozījums 2010.gadā bija 7,71 miljons latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft informācija. Tas ir par 15% vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 6,69 miljonus latu.

2010.gadā uzņēmums strādājis ar 303 736 latu zaudējumiem, salīdzinot ar 8507 latu peļņu 2009.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēnesi pēc iepriekšējā veikalu tīkla Ķekavas broileri bankrota šajās dienās darbu sācis jauns tīkls PFK Trade, kurā tiek tirgota AS Putnu fabrika Ķekava (Ķekava) saražotā produkcija, apliecināja Ķekavas valdes priekšsēdētājs Andirs Vilcmeiers.

Veikalu tīkls tiek attīstīts iepriekš bankrotējušās veikalu ķēdes AS Ķekavas broileri vietā, un tā īpašnieks ir Ķekavas jaundibinātais meitasuzņēmums SIA PFK Trader.

«Šodien jau ir atvērti 17 veikali, līdz nedēļas beigām plānojam atvērt vēl trīs. Savukārt līdz 10.maijam ar pilnu jaudu darbosies kopumā 27 veikali visā Latvijā. Visa produkcija tiks tirgota ar zīmolu Ķekava,» sacīja Vilcmeiers.

Viņš arī norādīja, ka veikalu produkcijas klāsts būs daudzveidīgs, tomēr uzmanība tikšot pievērsta sezonas produktiem.

«Tā kā iestājusies grilēšanas sezona, pievērsīsim uzmanību jaunām marinādēm, vistas šašlikiem un dažādām desiņām. Jau Lieldienās, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada aprīli, apgrozījums pieauga par 24,8%, tā ka ceram uz līdzīgu pieaugumu arī šajā vasarā,» sacīja uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

A/s Ķekavas broileri ieceļ jaunu valdes priekšsēdētāju

Gunta Kursiša, 20.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Ķekavas broileri turpmāk vadīs līdzšinējā uzņēmuma valdes locekle Ilze Mikulāne, kas stājusies Andra Vilcmeiera vietā, liecina Lursoft dati.

Līdz ar izmaiņām valdes priekšsēdētāja amatā, a/s Ķekavas broileri iecelta arī jauna valdes locekle Kristīne Ozola.

Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs A. Vilcmeiers turpina pildīt valdes priekšsēdētāja amatu a/s Putnu fabrika Ķekava un padomes priekšsēdētāja amata pienākumus a/s ALA Investments. Viņš ir arī SIA BAA Rīga līdzīpašnieks.

Pērn a/s Ķekavas broileri strādāja ar 4,4 milj. Ls apgrozījumu, gadu noslēdzot ar vairāk nekā divu milj. Ls zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Zīmola Putnu fabrika Ķekava vēsture

Laura Mazbērziņa, 28.06.2018

20. gadsimta 60. gadu vidū putnu fabrikas uzcelšana būtiski izmainīja dzīvi Ķekavā. Līdz ar fabriku «izauga» arī tās strādnieku ciemats ar daudzstāvu apbūvi.

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts saimniecība ar nosaukumu «Ķekavas putnu fabrika» tika dibināta 1967. gadā. Šajā gadā tika izveidota fabrikas administrācija un uzsākta produkcijas ražošana.

1978. gada janvārī fabrika kļuva par putnu audzēšanas paraugfabriku, kas pēc ražošanas apmēriem un ekonomiskajiem rādītājiem bija Padomju Savienības labāko putnu audzētāju vidū. Pieredzes apmaiņā uz fabriku brauca speciālisti no Bulgārijas, Ungārijas, Polijas, Vācijas un Kubas. Savā pastāvēšanas laikā fabrika saņēma daudzus apbalvojumus un atzinības rakstus.

Ar laiku fabrika kļuva par akciju sabiedrību. Akcijas izdalīja cilvēkiem un strādājošajiem noteica kvotas. Lai fabrika izdzīvotu un savu produkciju realizētu par iespējami labām cenām, tika attīstītas palīgnozares - uzplauka desu ražošana. Tika izveidots uzņēmums «Ķekavas broileri», kas sāka attīstīt veikalu tīklu un nodarbojās ar tirdzniecību. Darbojās divas akciju sabiedrības – AS «Putnu fabrika Ķekava» un AS «Ķekavas broileri». Aptuveni desmit gadus abas akciju sabiedrības darbojās paralēli. Šobrīd abi uzņēmumi ir cieši saistīti un strādā vienotā ražošanas ciklā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Putnu fabrika Ķekava kaļ plānus Rietumeiropai

Sandra Dieziņa, 15.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Putnu fabrikas Ķekava un SIA Lielzeltiņi jaunais īpašnieks trīs gados ieguldīs 5–10 miljonus eiro

Lielākais putnu gaļas ražotājs Latvijā a/s Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava) šobrīd gatavo investīciju plānu turpmākajiem gadiem ražošanas apjomu palielināšanai. To atklāj PF Ķekava jaunā īpašnieka – Lietuvas lauksaimniecības holdingkompānijas AB Linas Agro Group – pārstāvis Gintars Maželis. Sarunā ar DB viņš atzina, ka turpmāko trīs gadu laikā atkarībā no biznesa plāna gan PF Ķekava, gan SIA Lielzeltiņi tiks investēti 5–10 milj. eiro. Investīcijas plānotas iekārtu modernizācijā abos uzņēmumos, kas dos pamatu turpmākai attīstībai nākamajos gados.

Redz potenciālu

PF Ķekava eksporta apjomi šobrīd veido ap 30% no saražotā. Pērn uzņēmumam izdevies saražot 17,4 tūkst. tonnu vistas gaļas, kas ir par 1600 t vairāk nekā gadu iepriekš. Linas Agro Group pārstāvis nenoliedz, ka mērķis ir stiprināt pozīcijas eksporta tirgos. «Šobrīd Ķekavai un Bauskas uzņēmumam ir labas pozīcijas Latvijas tirgū, bet vajag, lai tos labāk zinātu arī Baltijā un plašākā mērogā – Skandināvijā, Vācijā un citur Rietumeiropā,» uzsver G. Maželis. Tieši saskatot potenciālu un iespējas vertikālajai integrācijai, Linas Agro Group, kura galvenais darbības veids ir graudu tirdzniecība un sadarbība ar vietējiem graudu ražotājiem, pērn iegādājās abus Latvijā lielākos putnkopības uzņēmumus, kā arī vēl divas saistītās kompānijas – SIA Cerova un SIA Broileks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pērn gandrīz puse no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem izmaksāti Liepājas metalurgā strādājošajiem

LETA, 10.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn lielākās summas no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem izmaksātas MAS "Liepājas metalurgs" 1833 darbinieku prasījumu apmierināšanai 1 248 076 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Maksātnespējas administrācijas direktora vietniece Baiba Banga.

2014.gadā Maksātnespējas administrācija segusi maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumus kopumā 2 663 441 eiro apmērā.

2014.gadā Maksātnespējas administrācija no darbinieku prasījumu garantiju fonda ir izmaksājusi naudas līdzekļus 2 663 441 eiro apmērā 111 maksātnespējīgo uzņēmumu 3590 darbinieku prasījumu segšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa 2014.gadā bija 742 eiro.

Lielākās summas izmaksātas arī MSIA "Plus punkts" 339 darbinieku prasījumiem - 348 550 eiro, MSIA "Ogres trikotāža" 236 darbinieku prasījumiem - 168 148 eiro, MSIA "Krāsainie lējumi" 100 darbinieku prasījumiem - 140 531 eiro, MSIA "Ogres trikotāža D" 69 darbinieku prasījumiem - 51 995 eiro, kā arī MAS "Ķekavas broileri" 54 darbinieku prasījumiem - 48 746 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru