Citas ziņas

NRTVP pakrata ar pirkstu Holšteinam

Imants Liepiņš [email protected], 30.06.2006

Jaunākais izdevums

NRTVP par pārkāpumiem LTV saimnieciskajā darbā izteikusi rājienu ģenerāldirektoram Jānim Holšteinam. Rājiens izteikts, pamatojoties uz atsevišķiem VK revīzijas atzinuma punktiem. Holšteins esot vienīgais no LTV, kuru var saukt pie atbildības par neefektīvu saimniecisko darbu. NRTVP uzskata, ka Holšteins zinājis par briestošajām nepatikšanām, taču nav tās novērsis un bijis pārāk labestīgs pret padotajiem. Ja Holšteins saņems trīs rājienus, viņu var atlaist. VK atklāja nepilnības LTV saimnieciskajā darbā, slēdzot maiņas līgumus ar citiem medijiem par pašreklāmu un dubulto atalgojuma sistēmu, piedāvājot darbiniekiem daļu darba samaksas saņemt pēc darba līguma, bet otru daļu - pamatojoties uz autorlīgumu. Holšteins turklāt esot maldinājis NRTVP, jo apgalvojis, ka darbā LTV pieņemts auditors, kas risinās finansiālās problēmas, un apliecinājis, ka līdz 2005. gada beigām problēmas būs novērstas, tomēr nekas nav izdarīts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirkstu nospiedumi pasē - Latvija starp ES inovatoriem

, 27.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada 1.jūlijā, kad Latvijā sāks izsniegt pases ar mikroshēmās iekļautiem pirkstu nospiedumu attēliem, Latvija kļūs par vienu no pirmajām ES dalībvalstīm, kas būs ieviesusi pases gan ar sejas fotoattēlu, gan ar pirkstu nospiedumiem mikroshēmā, Db.lv informēja PMLP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diana Bogdanova.

Šogad, ieviešot jaunā parauga pases, Latvija pilda ES tiesību aktu prasības. Eiropas Savienības Padomes regula (EK) Nr.2252/2004 (2004.gada 13.decembris) par drošības elementu un biometrijas standartiem dalībvalstu izdotās pasēs un ceļošanas dokumentos nosaka, ka izdotajās pasēs un ceļošanas dokumentos personas pirkstu nospiedumu digitālie attēli mikroshēmā jāsāk iekļaut līdz 2009. gada 28. jūnijam. Latvijā pirkstu nospiedumu attēli tiks iekļauti mikroshēmā ātrāk – sākot ar 2008.gada 1.jūliju, kad Eiropas Savienībā tiks līdz galam pabeigta pirkstu nospiedumu digitālo attēlu aizsardzības mehānismu standartizācija, tādejādi būsim viena no pirmajām valstīm, kas būs izpildījusi regulas prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupai vāciešu hakeru izdevies uzlauzt kompānijas Apple jaunākā iPhone 5s pirkstu nospieduma nolasīšanas tehnoloģiju Touch ID tikai divas dienas pēc tam, kad viedtālrunis nonāca tirdzniecībā.

Apple iepriekš apgalvoja, ka pirkstu nospieduma nolasīšana ļaus ierīces labāk pasargāt no zagļiem un nevēlamām personām. Patlaban šis apgalvojums vēl nav apstiprināts, taču, ja izrādīsies patiesība, tas kļūs par nopietnu apkaunojumu Apple.

Pirkstu nospiedumu nolasīšanas tehnoloģiju uzlauzt esot izdevies Vācijas hakeru grupējumam Chaos Computer Club (CCC), sarunā ar Reuters atzinuši iPhone drošības speciālisti. Viens no viņiem – Čārlijs Millers - «iOs hakera rokasgrāmatas» autors, norādījis, ka vāciešiem izdevies pilnībā sagraut pirkstu nospieduma nolasīšanas aizsardzības sistēmu. «Tas pilnībā paver jaunas iespējas hakeriem,» uzsvēris Č. Millers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Samsung Galaxy S10+

Jānis Vēvers, 15.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Galaxy S sērijas 10. gadadienā izgatavotajā S10+ apvienotas šā brīža iespaidīgākās inovācijas

8. martā pārdošanā nonākušie Samsung Galaxy S viedtelefoni sērijas jubileju svin īpatnējā noskaņojumā, kas spilgti raksturo simboliskās krustceles, kurās nonākusi visa viedierīču industrija. No vienas puses, jaunie flagmaņi ir neapšaubāmi labākais un inovatīvākais korejiešu veikums visu sērijas desmit gadu ilgajā vēsturē. Noslīpēti līdz pēdējam sīkumam un piepildīti ar papildiespējām, par kādām, teiksim, Galaxy S5 prezentēšanas brīdī retais uzdrošinājās sapņot. Taču gan nupat notikušajā Mobilās pasaules kongresā (MWC), gan masu medijos cilvēki ar lielāku interesi lutināja pagaidām vien izredzētajiem aptaustāmo Fold ar atlokāmu ekrānu.

Tas apstiprina jau gadiem ilgos novērojumus, ka lietotāji ir izslāpuši pēc kaut kā radikāli jauna. Kamēr nākotne tikai tuvojas, iepazīsim šā brīža iespaidīgāko viedtelefonu Samsung arsenālā – Galaxy S10+.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Huawei P30 Pro fotokamera ar 50x tālummaiņu raisa asociācijas ar specdienestu instrumentu, kas ļauj ielūkoties svešos birojos un mājokļos

Kopš 2016. gadā Huawei izsludināja sadarbību ar ikonisko fotoaparātu ražotāju Leica, lai «no jauna izgudrotu » fotografēšanu ar viedtelefoniem, bija puslīdz skaidrs, ka kamera saņems pamatīgu uzmanības devu Ķīnas uzņēmuma izpētes laboratorijās un mārketinga materiālos. Marta nogalē, Parīzē prezentējot jauno P30 Pro, Huawei jau diezgan atklāti demonstrēja, ka kamera ir kļuvusi par viņu centrālo intereses objektu. Četru lēcu sistēmai prezentācijā tika veltīts visvairāk laika, turpat zālē uzņemot fotoattēlus ar galveno konkurentu Apple iPhone XS Max un Samsung Galaxy S10+ kamerām un izceļot Huawei pārākumu visās izraudzītajās jomās. Tomēr P30 Pro nav tikai kamera, pat ja vairākums citu P sērijas jaunumu ir aizgūti no rudenī prezentētā Mate 20 Pro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Robežsardze saņēmusi pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēmu

, 12.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 30.augustā Šengenas konvencijas finanšu programmas projekta Automatizētā pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēma ietvaros Sagem Defense Securite nodevusi Valsts robežsardzei Automatizēto pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēmu, liecina robežsardzes sniegtā informācija medijiem.

Saskaņā ar 2006.gada 26.oktobrī noslēgto līgumu Sagem Defense Securite piegādāja un uzstādīja Automatizēto pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēmu Valsts robežsardzes objektos. Līgumcena ir 1 060 112 eiro (ar PVN).

Latvijā no 2004.gada tiek izmantota Eiropas Savienības pirkstu nospiedumu salīdzināšanas sistēma EUODAC, ar kuras palīdzību iesējams operatīvi iegūt informāciju par valsts iekšienē vai uz robežas aizturēto, patvērumu pieprasījušo, personu un noskaidrot vai viņa nav pieprasījusi un saņēmusi patvērumu citā Eiropas Savienības dalībvalstī.

Automatizētā pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēma došot iespēju ātri un vienkārši reģistrēt un pārbaudīt arī nelegālos imigrantus un nelikumīgus valsts robežu šķērsotājus. Automatizētā pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēma ir savienota ar EURODAC sistēmu un palīdzēs identificēt personu pēc pirkstu nospiedumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Honor 8 sola tādas pašas iespējas kā dārgie flagmaņi, taču maksā uz pusi mazāk

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu Latvijas pircēju vērtējumam ir nodots jaunu un drosmīgu cilvēku auditorijai paredzētais viedtelefons ar plašākai publikai neko neizsakošu nosaukumu – Honor 8. Lai arī zīmols ir salīdzinoši jauns, aiz tā stāv lielais un mobilo ierīču ražošanā pieredzējušais Ķīnas tehnoloģiju uzņēmums Huawei, kas izveidojis meitasuzņēmumu Honor.

Tālrunis iecerēts kā jauniem cilvēkiem pieejama alternatīvu dārgajiem lielo ražotāju flagmaņiem, ņemot vērā viņiem būtiskās prasības. Pēc ražotāju domām, jaunieši vēlas skaistu, jaudīgu tālruni ar labu fotokameru, kas maksā uz pusi mazāk kā šā brīža labākie modeļi. Vai tiešām ķīniešiem izdevies tādu radīt?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC jaunākais flagmanis HTC 10 apmierina gan dizaina cienītāju, gan galvu reibinošas jaudas pieprasītāju vēlmes

Tehnoloģiju uzņēmums HTC ir saldsērīgs tēls globālajā viedtelefonu izrādē. Taivānas uzņēmums gadiem ilgi lutinājis savus cienītājus ar tehniski līdz pilnībai nostrādātiem, dizaina balvas ieguvušiem flagmaņiem, un faktiski pieradinājis lietotājus pie viengabala metāla korpusa. Taču zemāko segmentu tālruņu konkurences cīņā HTC vienu pēc otras piedzīvojis sāpīgas sakāves un jau labu laiku balansē uz izdzīvošanas robežas, tādēļ tā nākotne ir miglā tīta. Āziāti gan negrasās padoties un šogad iepriecināja savus cienītājus ar jaunāko «karognesēju» HTC 10, ar kuru demonstrē uzticību savai filozofijai ražot augstvērtīgus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirkstu nospiedumi bērnu pasēs būs jāiekļauj tikai no 12 gadu vecuma, tā šodien lēmis Eiropas Savienības parlaments. Latvijā šobrīd ir spēkā prasība, ka šie dati bērnu pasēs jāiekļauj jau no 10 gadu vecuma.

To paredz Eiropas Parlamenta šodien pieņemtās izmaiņas noteikumos par biometrijas datiem Eiropas Savienības (ES) pasēs un citos ceļošanas dokumentos. Visā ES, kā arī Īslandē, Norvēģijā un Šveicē jaunās pases ar uzlabotiem drošības elementiem, tostarp pirkstu nospiedumiem, jāsāk lietot no 29. jūnija.

ES 2004. gadā izstrādātā regula par pasēm ar uzlabotiem drošības elementiem jau ir pieņemta. Tomēr Eiropas Savienības dalībvalstu pilotprojektos, pases izmēģinot, ir atklājies, ka jālabo vairākas nepilnības, galvenokārt attiecībā uz bērnu pasēm. Proti, bērnu pirkstu nospiedumiem nav pietiekama kvalitāte, un, bērniem augot, šie dati mainās. Tādēļ līdz 12 gadu vecu bērnu pasēs pirkstu nospiedumus neievietos. Izmaiņu ieviešanai tomēr atvēlēti četri gadi. Jau izsniegtās derīgās pases būs joprojām derīgas līdz to termiņa beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LTV: NRTVP neinteresējas par LTV finansiālo situāciju

Imants Liepiņš [email protected], 26.07.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NRTVP padziļināti nepēta LTV saimniecisko situāciju, sacījis LTV ģenerāldirektora vietnieks Edgars Kots. Pēc viņa domām, NRTVP nav iepazinusies ar izvērstu LTV finanšu pārskatu un nevērtē sabiedriskās televīzijas kopējo situāciju un saimnieciskās vajadzības, jo uz LTV norādēm par finansējuma trūkumu padome kā argumentu izmantojot to, ka LTV apgrozījums pērn ir bijis virs 10 miljoniem latu. «Apgrozījums nav vienīgais rādītājs, padomei jāiepazīstas ar LTV vajadzībām un finanšu izlietojumu,» spriedis Kots. «Starp mums valda savstarpēji aizvainojumi, nevis produktīvas diskusijas,» uzskata Kots. Tāpat viņš minēja, ka divu gadu laikā, kopš viņš strādā LTV - padomes pārstāvji neesot izrādījuši iniciatīvu un neesot pat piezvanījuši, lai interesētos, kādas ir LTV vajadzības. Kots arī sūdzējās, ka padome pēdējā laikā viņu neaicinot uz savām sēdēm, tāpēc drukātajiem medijiem rodoties iespaids, ka viņš tās neapmeklējot. Tāpat viņš uzskata, ka NRTVP nejūt savas kompetences robežas un pārlieku cenšas iejaukties LTV izvēlē par raidījumu vadītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas televīzijas ģenerāldirektors Jānis Holšteins 5. decembrī iesniedzis atlūgumu Nacionālās radio un televīzijas priekšsēdētājam Abramam Kleckinam, ziņo Latvijas Radio.

J. Holšteins atlūgumu iesniedzis pirms apvienības Tēvzemei un Brīvībai / LNNK Saeimas frakcijas sēdes, uz kuru bija uzaicināts gan viņš, gan A. Kleckins, lai sniegtu paskaidrojumus par lēmumu nedemonstrēt filmu Putina sistēma dienu pirms Krievijas valsts domes vēlēšanām.

J. Holšteins norādīja, ka uzņemas atbildību par notikušo un ka viņš neesot novērtējis situāciju, kāda varētu izveidoties, atceļot šīs filmas demonstrēšanu. Tas arī ir iemesls, kāpēc J. Holšteins nolēmis iesniegt atlūgumu.

J. Holšteins notikušo skaidroja sekojoši. 31.novembrī – dienu pirms sākotnēji paredzētās filmas demonstrēšanas – LTV7 kanāla direktors Andris Kuprišs viņu informējis, ka nolēmis pārcelt filmas 1. daļas demonstrēšanu uz 8.decembri, jo neesot pārbaudīta filmas latviskā tulkojuma atbilstība oriģinālam. J. Holšteins šim priekšlikumam piekritis (gala lēmums tāpat bijis jāpieņem A. Kuprišam), jo apzinājies filmas demonstrēšanas politisko jūtīgumu dienu pirms Krievijas Valsts domes vēlēšanām. Latvijas Televīziju šī lēmuma pieņemšanā nav ietekmējusi nedz Latvijas ārlietu ministrija, nedz politiķi, nedz Krievijas vēstniecība, apgalvoja J. Holšteins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Norāda uz mediju diskrimināciju hokeja čempionātā

Imants Liepiņš [email protected], 05.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) saņēmusi Radio SWH un TV5 sūdzības par liegto iespēju žurnālistiem akreditēties pasaules hokeja čempionāta spēlēm. Tāpēc NRTVP savā svaigākajā paziņojumā vēlas vērst Latvijas Hokeja federācijas uzmanību uz Radio un televīzijas likumu, kas paredz, ka «raidorganizācijām tiek nodrošināta brīva pieeja plašai sabiedrībai paredzētiem, vispārēju interesi izraisošiem pasākumiem, lai veidotu un izplatītu īsas ziņu reportāžas, kuru raidlaiks nepārsniedz 90 sekundes». Hokeja čempionāts atzīts par Latvijas sabiedrībai īpaši svarīgu notikumu, tāpēc NRTVP cer uz LHF izpratni, ka tā ņems vērā sabiedrības tiesības saņemt informāciju ar Latvijas raidorganizāciju starpniecību. Savukārt čempionāta saimnieki atrunājas, ka viņu kompetencē ir tikai rakstošo un preses izdevumu žurnālistu akreditācija, ka viņi vispār nevarot nodarboties ar elektronisko mediju akreditāciju. Speciāli izveidota firma Infront, kas komercializē čempionātu, TV translācijas tiesības pārdevusi TV3.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NRTVP draud LNT un TV3 ar sodu līdz 10 000 Ls

Imants Liepiņš [email protected], 01.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NRTVP 17. augusta sēdē spriedīs, vai uzlikt sodu LNT un TV3 par Tautas partijas slēptās reklāmas pārraidīšanu bez atsauces uz finansējuma avotu. Rīt tikšot noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. NRTVP pēc protokola noformēšanas vērtēs, vai nu lietvedību izbeigt, vai arī piemērot naudassodu līdz 10 000 latu. TP ministrus slavinošās reklāmas netiek vērtētas pēc priekšvēlēšanu aģitācijas prasībām, kas noteiktas likumdošanā, bet gan pēc Radio un televīzijas likuma 2. panta, kas nosaka slēptas reklāmas aizliegumu, un Reklāmas likuma 8. panta, kas paredz maldinošas reklāmas aizliegumu. Pašlaik nav aizliegts politiskās reklāmas īstenot, izmantojot trešās personas, tādēļ rodas iespēja šādā veidā apiet priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumus, taču šādam aizliegumam jābūt. NRTVP juristi izstrādā ieteikumus likumdošanas izmaiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tiesa: par seksu televīzijā soda nebūs

Imants Liepiņš [email protected], 23.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā apgabaltiesa šodien atcēla NRTVP lēmumus, ar kuriem LNT un TV5 Rīga sodītas par reklāmas klipu pārraidīšanu dienas laikā, kuros runāts par seksuālām darbībām. NRTVP janvārī uzlika 200 latu administratīvo sodu gan LNT, gan telekanālam TV5 par reklāmas klipu, kas piedāvā īsziņā saņemt informāciju par partneru «seksa saderību». Tiesa konstatēja, ka NRTVP lēmumi pieņemti, neievērojot Administratīvā procesa likuma kārtību. LNT iepriekš skaidroja, ka televīzija uzskata, ka reklāmas teksti nav bijuši vērsti uz seksuālām darbībām. Daudz vairāk uz šādām darbībām pamudinot pat jauniešu filmas un seriāli. Minētie reklāmas klipi pārraidīti ēterā no plkst. 7 līdz 22. Kanālā TV5 reklāmas klipi esot izplatīti pat programmā «Bērnu rīts».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) sodījusi telekompāniju LNT par reklāmas raidlaika pārsniegšanu, ziņo Apollo.

NRTVP Monitoringa centrs šā gada 16., 17. un 18. augustā LNT izplatītajā programmā konstatēja reklāmas ievietošanas un apjoma pārkāpumus. Radio un televīzijas likums noteic, ka reklāmai un televeikalam atvēlētais laiks katrā raidlaika stundā nedrīkst pārsniegt 20% jeb 12 minūtes.

Telekompānijas pārstāvji atzinuši, ka pieļauts pārkāpums, taču skaidroja to ar nobīdēm programmā. Tā kā šādi pārkāpumi konstatēti jau atkārtoti, NRTVP nolēma uzlikt 1 000 latu sodu.

Arī telekompānija TV3 16. augustā pārsniegusi pieļauto reklāmas apjomu. Padome lēmumu uz TV3 pieņems nākamajā sēdē pēc monitoringa datu precizēšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NRTVP pieņem sūdzību par Sprite reklāmu

Imants Liepiņš [email protected], 09.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NRTVP nākamajā sēdē izvērtēs Sprite reklāmas atbilstību likumdošanas normām. NRTVP saņēmusi jau vairākas rakstiskas sūdzības, arī ļoti daudzi sūdzas telefoniski. Nākamajā NRTVP sēdē, kas, iespējams, notikšot 17.augustā, tiks izskatīts jautājums par LNT sodīšanu — par alkoholiskā kokteiļa Smirnoff Ice sponsorēta pasākuma reklamēšanu. Tāpat tiks lemts, vai LNT un TV3 sodīt par Tautas partijas ministrus slavinošu reklāmu pārraidīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nav naudas reģionālo ziņu sižetiem, kaut arī tauta tos mīl

Imants Liepiņš [email protected], 06.06.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) plāno no Finanšu ministrijas pieprasīt 31 590 latus reģionālo ziņu sižetu finansēšanai LTV. Pašlaik pietrūkst līdzekļu reģionālo ziņu finansēšanai, jo sižeti ir garāki par noteiktajām desmit minūtēm nedēļā, nereti šiem sižetiem tiek veltītas 15 minūtes nedēļā. Ne NRTVP, ne LTV nav gatava samazināt reģionālo ziņu sižetu skaitu, jo tiem ir labi reitingi. LTV līdz finansējuma saņemšanai no NRTVP ir apņēmusies izdevumus segt no saviem līdzekļiem. Ja FM piešķirs papildu līdzekļus, finansējums tiks atdots televīzijai, ja nē, tad LTV pilnībā segs šos izdevumus no saviem līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pārtrauks raidīt vardarbīgās Sprite reklāmas

Imants Liepiņš [email protected], 11.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Coca-Cola HBC Latvia nolēmis pārtraukt Sprite reklāmas raidīšanu TV, respektējot atsevišķu sabiedrības pušu paustās bažas. Pirms reklāmas kampaņas uzsākšanas tika veikts pētījums, kas rādīja, ka Sprite mērķa grupa saprot šīs reklāmas humoru un apzinās, ka tajās attēlotās darbības nav uztverams tiešā veidā un nopietni. NRTVP plāno izvērtēt Sprite reklāmu atbilstību likumdošanai. Db Online jau ziņoja, ka NRTVP saņēmusi dažas rakstveida sūdzības no iedzīvotājiem par reklāmām, vēl citi sūdzējušies telefoniski. Arī kāds Saeimas deputāts izplatīja atklāto vēstuli par Sprite reklāmu, taču NRTVP to tā arī neiesniedza.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Duka turpinās tiesāties pret NRTVP par neiecelšanu amatā

Imants Liepiņš [email protected], 28.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centra rajona tiesa šodien paredzējusi skatīt Latvijas Radio 2 direktora Ulda Dukas prasību pret NRTVP par lēmumu neapstiprināt viņu Latvijas Radio ģenerāldirektora amatā. Lūgts arī atzīt, ka darba attiecības starp NRTVP un Duku pastāv no pagājušā gada novembra, un piedzīt par katru faktisko darba attiecību mēnesi 550 latu kompensāciju. Duka pērn novembra beigās pārsūdzēja lēmumu neapstiprināt viņu par Latvijas Radio ģenerāldirektoru. Konkursa nolikumā bija teikts, ka NRTVP apstiprina pretendentu, kurš savācis vislielāko punktu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Radio Nova atļauj pārsaukties par Novoe Radio

Imants Liepiņš [email protected], 01.09.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NRTVP apstiprinājusi Radio Nova nosaukuma maiņu uz Novoe radio. Jau līdz šim radio translēja vienīgi krievu deju hitus (dēvētus par «kačku») un latviešu auditoriju piesaistīt nespēja, lai arī formāli puse programmas it kā skaitījās latviešu valodā. Tomēr tas izpaudās tikai kā retas replikas un reklāmas latviski, bet visa mūzika bija krievu. Tāpēc mainīta NRTVP izsniegtās radioapraides atļaujas vispārējā koncepcija - turpmāk radio raidīs tikai krievu valodā. Vienlaikus radio īpašnieki SIA Europas Plus nomainījuši juridisko nosaukumu uz SIA Novoe radio. NRTVP pie vienas lemšanas arī uz pieciem gadiem atjaunojusi apraides atļauju Radio Mix FM, kura īpašnieki ir SIA RNR Ltd.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NRTVP prasa paskaidrot Smirnoff Ice reklāmu radio ēterā

Imants Liepiņš [email protected], 07.07.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NRTVP lūgusi skaidrojumus par Smirnoff Ice reklāmas pārraidīšanu Eiropas Hitu Radio (EHR). Alkohola reklāmas gan televīzijā, gan radio saskaņā ar likumdošanu ir aizliegtas. Aizliegums neattiecas uz alus, vīna un šampanieša reklāmām. Reklāma EHR esot izskanējusi 29. jūnijā un tās beigās skanējis brīdinājums, ka alkohola lietošana nodara ļaunumu cilvēka veselībai. NRTVP pārliecinājusies arī Valsts ieņēmumu dienestā, ka minētais produkts ir alkoholiskais dzēriens, proti, degvīns. Paskaidrojumi NRTVP jāiesniedz pirmdien, 10. jūlijā, līdz plkst. 16. Taču Db jau ziņoja, ka Krievijā, kur ir līdzīgs alkohola reklāmas aizliegums, Smirnoff Ice tiek reklamēts uz nebēdu, jo tas ir mazalkoholiskais (līdz 5%) kokteilis, uz kuru neattiecas ierobežojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple jaunais iPad dienas gaismu varētu ieraudzīt jau 15. oktobrī

, 01.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple ar jaunāko iPad sērijas planšetdatoru varētu nākt klajā 15. oktobrī, prognozē analītiķi. Izskanējis viedoklis, ka Apple varētu plašāku sabiedrību iepazīstināt ar iPad 5 un iPad Mini 2 ierīcēm.

Apple iPad 5 planšetdators, iespējams, būs divus milimetrus īsāks, 15 milimetrus šaurāks un divus milimetrus plānāks nekā tā priekšgājējs. Izskanējis arī, ka jaunajā ierīcē tiks iekļauta Apple pirkstu nospiedumu nolasīšanas tehnoloģija Touch ID, līdzīgi kā iPhone 5s viedtālruņa gadījumā. Planšetdatori tikšot aprīkoti ar 64 bitu A7 procesoru. iPad Mini 2 savukārt tiks pie augstākas izšķirtspējas ekrāna.

Tuvojoties datumam, kad Apple varētu prezentēt jaunāko planšetdatoru, internetā noplūdušas arī fotogrāfijas, kurās, iespējams, attēlota šī ierīce. Fotogrāfijas nopludinājusi Ķīnas tehnoloģiju kompānijas SW Box vietne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SAS Zviedrija ir sācis izmantot jaunu biometrijas sistēmu, kas ir vienīgā šāda veida sistēma pasaulē. Šīs tehnoloģijas izmantošana garantē to, ka tikai reģistrējušies pasažieri veic attiecīgo lidojumu un novērš nepiederošas bagāžas nokļūšanu lidmašīnā, DB informēja Māra Bransone, sabiedrisko attiecību konsultante.

Tāpat, šī sistēma vienkāršo reģistrācijas procesu un veicina drošību. Līdz decembra beigām, jaunā sistēma tiks ieviesta visās Zviedrijas lidostās, kuras apkalpo SAS.

"Mums ir svarīgi, lai SAS lidojumi Zviedrijā būtu ērti un bez liekām aizķeršanām - un jaunāko tehnoloģiju izmantošana ir viens no veidiem kā to panākt," skaidro Suzanna Dālberga (Susanne Dahlberg), SAS Zviedrija komercdirektore.

Pirkstu nospiedumu dati tiek nolasīti, kad pasažieri reģistrējas un nodod savu bagāžu, un tad atkal, pirms iekāpšanas lidmašīnā. Tādējādi, automātiski tiek salīdzināti pasažieru un reģistrētās bagāžas dati. Pēc lidojuma, sistēma pirkstu nospiedumus automātiski izdzēš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunija sāk pirkstu nospiedumu noņemšanu visiem vīzu pieteikumu iesniedzējiem

Lelde Petrāne, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar otrdienu, visām personām, kuras piesakās Igaunijas vīzām, tiek ņemti pirkstu nospiedumi. Pirkstu nospiedumi tiks saglabāti piecus gadus, informē baltic-course.com.

Sākot ar šodienu, Igaunija sāk vīzu datu apmaiņu ar Šengenas vīzu informācijas sistēmas centrālo datubāzi, tādēļ pirkstu nospiedumi tiks ņemti arī personām, kas piesakās Igaunijas īstermiņa vīzai, informējusi iekšlietu ministrija.

Pirkstu nospiedumi nebūs jāatsāj bērniem līdz 12 gadu vecumam, kā arī valsts līmeņa delegāciju dalībniekiem un valstu vadītājiem, kuriem būs oficiāls uzaicinājums apmeklēt Igauniju.

Kopējā Šengenas vīzu informācijas sistēma pakāpeniski tiek ieviesta dažādos pasaules reģionos. Pirmais reģions, kur to ievieš no 11.oktobra, ir Ziemeļāfrika, un tas attiecas arī uz Igaunijas pārstāvniecību Kairā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG šā gada flagmanis G8s ThinQ izceļas ar neparastu spēju atpazīt plaukstas vēnu rakstu un roku žestus

Pēc ilgāka pieklusuma Latvijas viedtelefonu tirgū skaļāk ierunājies kādreiz visai iecienītais dienvidkorejiešu zīmols LG, laižot tirdzniecībā februārī Mobilās pasaules kongresā Barselonā izziņoto flagmani G8s ThinQ. Stāsts ir interesants un vienlaikus līdz galam neizprotams. LG ziemas nogalē prezentēja uzreiz divas ierīces – G8 ThinQ un G8s ThinQ, kas nekavējoties piesaistīja apskatnieku uzmanību ar inovatīvo «lidojuma laika» jeb ToF kameru. Tā ar infrasarkano staru analizē un savāc lauka dziļuma informāciju, kas noder bagātīgākām fotogrāfijām un papildinātās realitātes lietotnēm. Tomēr līdz paša tālruņa aptaustīšanai eiropiešiem bija jāgaida pieci mēneši, turklāt korejieši izlēma, ka jūnijā tirdzniecībā «vecajā pasaulē» laidīs tikai G8s versiju. Tā redzamākā atšķirība ir zemākas kvalitātes ekrāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Sony Xperia 10 II" ir šaurāks nekā vairums konkurentu, taču piedāvā gana lielu ekrānu un iespēju to viegli sadalīt divās daļās.

Tālā pagātnē palikuši tie laiki, kad "Sony" ražoja vienus no iekārojamākajiem tālruņiem. Plāni, spīdīgi, vieni no pirmajiem ūdensdrošajiem. Pēc pamatīgā atkritiena, japāņi cenšas izkārpīties no bedres, un pavisam nesen izrādīja jaunākos lolojumus – "Xperia" sērijas modeļus "1 II" un "10 II". Pirmais "DB.lv" rīcībā nonāca vidējās klases pārstāvis "Xperia 10 II".

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

Jaunā "Sony" ierīce patiks nelielo telefonu kārotājiem. Sen nebija nācies lietot tik slaidu telefonu, ar kuru ir tik parocīgi darboties vienā plaukstā. Pat neraugoties uz to, ka "Xperia 10 II" ir gana plašs 6 collu displejs. Ērtuma pamatā ir "Sony" pirms dažiem gadiem pieņemtais lēmums izmantot ekrānus ar 21:9 malu attiecību, kā rezultātā telefons ir šķietami nesamērīgi garš, toties šaurs. 6,9 centimetru platums ir nepilnu centimetru mazāk par vidusmēra viedtelefona "vidukļa apmēru", taču ikdienas lietošanā tas ir ļoti jūtams. Tāpat kā 151 grama svars, kura dēļ japāņu darinājums šķiet neparasti viegls un gaisīgs. Tas arī atbilst IP68 ūdens izturības standartam, kas ļauj ierīcei pusstundu peldēt pusotru metru dziļi saldūdens tilpnē.

Komentāri

Pievienot komentāru