Pasaulē

Ņujorkā top viens no pēdējiem pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas projektiem

Zane Atlāce - Bistere, 07.03.2017

Jaunākais izdevums

Irākiešu izcelsmes britu arhitekte Zaha Hadida jau gadu kā devusies aizsaulē, taču viņas iespaidīgie darbi turpina priecēt.

Savos pēdējos darbības gados arhitekte ļāvās kārtējam izaicinājumam, projektējot luksus kompleksu Ņujorkas vēsturiskajā centrā Manhetenā ar sarežģītu metāla un stikla fasādi. Augstceltnē līdzās iespaidīga dizaina apartamentiem būs neredzēta autostāvvietu sistēma, kā arī pilsētas pirmā privātā 3D IMAX teātris, vēsta Business Insider.

Apartamentu cenas svārstās no 4,9 miljoniem dolāru par divu guļamistabu apartamentu līdz 50 miljoniem dolāru par penthausu.

Projektu īsteno Related Companies, plānots, ka ēka tiks atklāta šā gada jūnijā. Šis ir pirmais Z.Hadidas projektētais objekts Ņujorkā un viens no viņas pēdējiem darbiem, paliekot kā spilgts apliecinājums viņas arhitektes talantam.

Fotogrāfijas skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Lidostas Rīga pasažieru apkalpošanas kompleksu vēlas projektēt starptautiski arhitektu biroji

Rūta Lapiņa, 11.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā par starptautiskās lidostas «Rīga» jaunā daudzfunkcionālā pasažieru apkalpošanas kompleksa projektēšanu pieteikušies pieci pretendenti - starptautiski arhitektu un inženieru biroji un to apvienības. Savukārt par iespēju projektēt šī multimodālā satiksmes mezgla otru daļu - «Rail Baltica» staciju - cīņu turpinās divi konkursa komisijas izvēlēti pretendenti, informē VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga»» Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte.

Starptautiskajā konkursā par lidostas «Rīga» jaunā daudzfunkcionālā pasažieru apkalpošanas kompleksa projektēšanu kopumā pieteikušies pieci pretendenti. Starp tiem ir Lielbritānijas arhitektu birojs «Zaha Hadid Architects», kura dibinātāja un radošā iedvesmotāja ir pērn mūžībā aizgājusī izcilā irāņu arhitekte Zaha Hadida (Zaha Hadid). Viņa radījusi daudzas pasaulslavenas celtnes, un viens no viņas pēdējiem veikumiem ir topošās pasaulē lielākās Pekinas Daksingas starptautiskās lidostas (Beijing Daxing International Airport) pasažieru termināļa projekts.

Pieteikums saņemts arī no konsorcija, ko vada Oslo bāzētais starptautiskais arhitektu birojs «Nordic - Office of Architecture». Šis birojs sadarbībā ar partneriem radījis Stambulas Jaunās lidostas (Istanbul New Airport) dizaina koncepciju, kā arī izstrādājis Bergenas lidostas pasažieru termināla projektu, Oslo lidostas paplašināšanas projektu un citas lidostu attīstības arhitektoniskās koncepcijas. Konsorcijā apvienojušies Norvēģijas, Francijas un Latvijas uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Atklāta jaunā Pekinas lidosta

LETA--AFP, 25.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pekinā trešdien atklāta futūristiska jūras zvaigznes formas lidosta, kas varētu kļūt par vienu no pasaulē noslogotākajām.

Pekinas Dasjiņas starptautiskā lidosta, kas atrodas 46 kilometrus uz dienvidiem no Tjaņaņmeņas laukuma, ar pilnu jaudu strādās 2040.gadā. Lidostā būs astoņi skrejceļi un tā spēs gadā apkalpot līdz 100 miljoniem pasažieru.

Pagaidām sākusi darboties lidostas pirmā kārta. Gan ārvalstu, gan Ķīnas aviokompānijas jau paziņojušas par plāniem pārcelt savus reisus uz jauno lidostu.

Jaunais lidostas terminālis ar 700 0000 kvadrātmetru platību būs viens no pasaulē lielākajiem.

Lidostas ēkas projektētāja bija pasaulslavenā irākiešu izcelsmes britu arhitekte Zaha Hadida. Viņa nomira 2016.gadā.

Zem lidostas termināļa atrodas dzelzceļa stacija un metro līnija, kas ļaus ceļotājiem pilsētas centru sasniegt 20 minūtēs.

Komentāri

Pievienot komentāru