Citas ziņas

Oktobrī pieaudzis jaunreģistrēto uzņēmumu skaits

Gunta Kursiša, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada oktobrī Latvijā reģistrēto komersantu skaits, salīdzinot ar septembri, ir sarucis, tomēr oktobrī reģistrēts līdzīgs skaits jauno uzņēmumu kā šā gada janvārī, februārī, aprīlī un augustā, liecina Lursoft apkopotie dati.

Kopumā šā gada pirmajos desmit mēnešos un novembra sākumā reģistrēti vairāk nekā 14 tūkstoši jaunu uzņēmumu.

Vismazāk komersantu – 1236 – reģistrēts šā gada septembrī, bet šogad rekordliels skaits jaunu uzņēmumu reģistrēts martā – 1640.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru