Baltijas birža

OMX Baltic Benchmark iekļaus iekļautas Harju Elekter, Lietuvos dujos un Latvijas kuģniecības akcijas

Žanete Hāka, 09.12.2010

Jaunākais izdevums

Pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs nākamā gada pirmajam pusgadam, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā no 2011.gada 3.janvāri.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas Harju Elekter, Lietuvos dujos un Latvijas kuģniecības akcijas.

No indeksa tiek izslēgtas Arco Vara, Baltika, Latvijas gāzes un Liepājas metalurga akcijas.

OMX Baltic Benchmark indeksa grozā ietilpst Apranga, Linas Agro Group, Snaigė, Bankas Snoras, Merko Ehitus, Silvano Fashion Group, City Service AB, Nordecon International AS, Šiaulių bankas, Ekspress Grupp, Olympic Entertainment Group, Tallink Grupp, Grigiškės, Panevėžio statybos trestas, Tallinna Kaubamaja, Grindeks, Pieno žvaigždės, Tallinna Vesi, Harju Elekter, Premia Foods AS, Teo LT, Invalda, Rokiškio sūris, Ūkio bankas, Klaipėdos nafta, Rytų skirstomieji tinklai, Ventspils nafta, Latvijas kuģniecība, SAF Tehnika, Žemaitijos pienas, Lietuvos dujos un Sanitas akcijas.

OMX Baltic Benchmark indeksā ietilpst OMX Baltijas tirgus lielāko un aktīvāk tirgoto uzņēmumu akcijas, kuri pārstāv visus sektorus. Katras indeksa groza sastāvdaļas īpatsvars atkarīgs no tirgus vērtības, kura koriģēta ar brīvā apgrozībā esošo daudzumu – tātad tiek iekļauta tikai tā akciju kapitāla daļa, kura var uzskatīt par pieejamu brīvā tirdzniecībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgus indekss “OMX Baltic Benchmark GI” kopš šī gada sākuma turpina sasniegt jaunus rekordus, šonedēļ sasniedzot 1020,53 punktu radītāju, liecina "Nasdaq" Baltijas biržu dati.

Kopš gada sākuma “OMX Baltic Benchmark GI” pieaudzis par 2,79%.Līdzīgā apmērā auguši arī “OMX Tallinn” un “OMX Vilnius” indeksi. Viļņas biržas indekss kopš gada sākuma audzis par 2,54%, sasniedzot 730,26 punktus, bet Tallinas biržas indekss audzis par 2,52% līdz 1311,96 punktiem. Mazāks pieaugums vērojams Rīgas biržā, kuras “OMX Riga” indekss palielinājies par 0,37% līdz 1040,02 punktiem. Gada laikā “OMX Baltic Benchmark GI” audzis par 16,79%,”OMX Tallinn” - par 12,82%, “OMX Riga” - par 11,95%, bet “OMX Vilnius” - par 18,38%.

“INVL Pensiju fondi” vadītājs Andrejs Martinovs skaidro, ka šī tendence kopumā atspoguļo arī citu akciju tirgu pozitīvo dinamiku un var teikt, ka Baltijas tirgus iet kopsolī ar pasaules tendencēm, bet, protams, arī ar savām lokālām niansēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Karsti pīrādziņi arī mūsu vērtspapīru tirgū

Jānis Šķupelis, 26.11.2021

Pēdējā laikā Latvijas biržas ziņu jaunumu frontē flagmanis nenoliedzami ir bijis degvielas tirgotāja VIRŠI-A (Virši) sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO).

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekāds noslēpums nav tas, ka šogad līdz šim, neskatoties uz pandēmiju, piegāžu traucējumiem un arvien augstāko inflāciju, izcili klājies daudzu lielāko pasaules kompāniju akcijām.

Daudziem cilvēkiem, vairāk laika pavadot mājās, vērtspapīru mīšana kļuvusi par arvien populārāku nodarbi. Tāpat vismaz Rietumvalstīs auguši daudzu cilvēku uzkrājumi, kur daļai sabiedrības nu jādomā, kā tos uz jau neērti augstās inflācijas fona pasargāt. Piemēram, ASV lielāko kompāniju akciju cena, ja vērtē to kopumu, kopš šā gada sākuma pieaugusi aptuveni par ceturto daļu.

Līdzīgu pieaugumu demonstrējušas arī Eiropas lielāko kompāniju akcijas. Baltijas valstis ir mazas un atvērtas ekonomikas, kas nozīmē, ka tās visai izteikti ir atkarīgas no tā, kāda ir Eiropas un visas pasaules tautsaimniecības okeāna ūdens temperatūra. Tādējādi neizbēgami tendences pārējā pasaulē ietekmē arī mūsu reģionu. Nekāds izņēmums šajā ziņā nemēdz būt arī vietējais vērtspapīru tirgus. Baltijas akciju tirgu pandēmija pie saviem pirmajiem uzplūdiem inficēja visai smagi. Pēc pagājušā gada februāra beigu un marta pirmās daļas cenu sabrukuma Baltic Benchmark akciju indekss pie savām pirmskrīzes virsotnēm atgriezās vien pašās tā gada beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Ūkio Bankas akcijas izslēdz no OMX Baltic Benchmark un OMX Baltic 10 indeksiem

Žanete Hāka, 26.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Ūkio Bankas akcijām kopš 12. februāra ir apturēta tirdzniecība, tādējādi tās vairs neatbilst prasībām, lai tiktu iekļautas indeksā, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Lietuvas Banka atzinusi Ūkio Bankas par maksātnespējīgu un anulēja tās licenci, uzņēmumam ir uzsākts likvidācijas process.

NASDAQ OMX Global Index Group veiks izmaiņas OMX Baltic Benchmark un OMX Baltic 10 indeksos, un Ukio Bankas tiks izslēgta no OMX Baltic Benchmark un OMX Baltic 10 indeksiem ar nulles vērtību 27. februārī. Pēdējā diena, kad akcijas būs iekļauta indeksos, ir 26. februāris.

Bankas akcijas līdz nākamajam indeksu grozu pārskatīšanas brīdim netiks aizstātas.

Jāpiebilst, ka indeksa grozs tiek pārskatīts ik pusgadu, 1.janvārī un 1.jūlijā, lai nodrošinātu augstu ieguldīšanas iespēju un zemas darījumu izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Visās Baltijas biržās kāpums

Žanete Hāka, 04.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu visi NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza ar pieaugumu, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Baltijas tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,8% līdz 613,25 punktiem. Visstraujāk – par 1,19% līdz 445,97 punktiem auga OMX Vilnius, bet OMX Tallinn pieauga par 0,71% līdz 813,2 punktiem. Savukārt mazākais kāpums bija vērojams Rīgas biržā, kuras OMX Riga indekss palielinājās par 0,33% līdz 450,54 punktiem.

Tirgotākā akcija Baltijas biržās otrdien bija Igaunijas apakšveļas uzņēmumam Silvano Fashion Group – 168,3 tūkstošu eiro apmērā. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas apģērbu mazumtirdzniecības kompānijas Apranga akcijām, apgrozījumam sasniedzot 141,5 tūkstošus eiro. Savukārt trešā tirgotākā akcija bija farmācijas kompānijai Olainfarm – 115,5 tūkstošu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Latvijas biržas akciju indekss - desmitais straujāk augošais pasaulē

Ritvars Bīders, 12.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas biržas NASDAQ OMX Riga akciju indekss 2010. gadā bija ceturtais straujāk augošais Eiropas Savienībā (ES). Tā vērtība palielinājās par 41.08%, līdz ar ko Latvijas akciju indekss pasaules valstu kontekstā bija desmitais visstraujāk augošais, informē NASDAQ OMX.

Latvijas biržā NASDAQ OMX Riga tiek kotētas 34 uzņēmumu akcijas.

2010. gadā NASDAQ OMX Baltijas akciju tirgus indeksi bija vieni no straujāk kāpušajiem indeksiem pasaulē salīdzinājumā ar vadošajiem Eiropas un arī pasaules valstu akciju tirgu raksturojošajiem indeksiem. Baltijas biržu indeksa (Baltic Benchmark) vērtība 2010. gadā palielinājās par 69.83%.

Noslēgto darījumu skaits Baltijas biržās pārsniedza 2009. gada rezultātus, savukārt apgrozījums ar akcijām gandrīz sasniedza 2009. gada līmeni. Gada apgrozījums ar akcijām veidoja 488 miljonus eiro. Pērn vidējais dienā noslēgto darījumu skaits biržā bija 1 352 darījumi dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vienīgi NASDAQ OMX Riga

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien pieauga vienīgi NASDAQ OMX Riga biržas indekss, savukārt OMX Tallinn un OMX Vilnius samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,54% līdz 610,78 punktiem. Lielāko kritumu piedzīvoja OMX Tallinn – par 0,83% līdz 808,62 punktiem, savukārt OMX Vilnius samazinājās par 0,04% līdz 398,58 punktiem.

Savukārt 1,5% lielu kāpums bija vērojams OMX Riga indeksam, kurš sasniedza 427,12 punktus.

Lielākais apgrozījums NASDAQ OMX Baltijas biržās bija ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 172,2 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 0,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 167 tūkstoši latu, bet trešais lielākais – ar Tallink Grupp akcijām 56 tūkstošu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kāpums

Žanete Hāka, 07.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas tirdzniecības sesijas Baltijas biržās noslēdzās dažādi – OMX Tallinn un OMX Riga indeksi pieauga, bet OMX Vilnius – samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,01% līdz 629,78 punktiem. Tallinas biržas indekss OMX Tallinn pakāpās par 0,13% līdz 838,5 punktiem, savukārt Rīgas biržas indekss OMX Riga pieauga par 0,73% līdz 454,54. Vienīgais kritumu piedzīvoja OMX Vilnius, samazinoties par 0,22% līdz 418,23 punktu atzīmei.

NASDAQ OMX Baltijas biržu Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 561 tūkstoti latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 194 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp ar 50,1 tūkstoti latu, bet trešajā – ūdensapgādes kompānija Tallinna Vesi ar 48,7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās šodien kāpums tikai Viļņā

Nozare.lv, 02.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Baltijas valstu NASDAQ OMX biržām šodien kāpums reģistrēts tikai Viļņā. Viļņas biržas indekss OMX Vilnius šodien palielinājies par 0,27%.

Tallinas biržas indekss OMX Tallinn šodien samazinājies par 0,3%, bet Rīgas biržas indekss OMX Riga šodien samazinājies par 0,09%.

Kopējais Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark GI šodien samazinājies par 0,04%.

Kopš gada sākuma OMX Riga audzis par 17,98%, "OMX Vilnius" kāpis par 16,18%, bet OMX Tallinn ir audzis par 14,49%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās šodien kāpums

Nozare.lv, 05.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu NASDAQ OMX biržās šodien reģistrēts kāpums.

Tallinas biržas indekss OMX Tallinn šodien palielinājies par 0,15%, Rīgas biržas indekss OMX Riga šodien palielinājies par 0,3%, bet Viļņas biržas indekss OMX Vilnius šodien palielinājies par 0,15%.

Kopējais Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark GI šodien samazinājies par 0,02%.

Kopš gada sākuma OMX Riga audzis par 18,34%, OMX Vilnius kāpis par 16,36%, bet OMX Tallinn ir audzis par 14,66%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās šodien kāpums tikai Rīgā

Nozare.lv, 06.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Baltijas valstu NASDAQ OMX biržām šodien kāpums reģistrēts tikai Rīgā, liecina biržas informācija. Rīgas biržas indekss OMX Riga šodien palielinājies par 0,95%.

Tallinas biržas indekss OMX Tallinn šodien samazinājies par 0,45%, bet Viļņas biržas indekss OMX Vilnius šodien sarucis par 0,05%.

Kopējais Baltijas biržu indekss OMX Baltic Benchmark GI šodien samazinājies par 0,22%.

Kopš gada sākuma OMX Vilnius kāpis par 12,71%, "OMX Tallinn" ir audzis par 11,63%, bet OMX Riga audzis par 5,42%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien tirdzniecības sesiju lielākā daļa Baltijas NASDAQ OMX biržas noslēdza ar pieaugumu, sarūkot vienīgi OMX Riga indeksam.

Tā Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,25% līdz 639,95 punktiem. OMX Tallinn pakāpās par 0,65% līdz 847,57 punktu atzīmei, OMX Vilnius – par 0,06% līdz 416,97 punktiem, savukārt OMX Riga saruka par 0,48% līdz 468,91 punkta atzīmei.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta apgrozījums sasniedza 725 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām, sasniedzot 113 tūkstošus latu, akcijas cenai pieaugot par 1,01%. Otrajā vietā ierindojās kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp ar 74 tūkstošiem latu, akcijas cenai sarūkot par 0,11%, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija Lietuvas Šiauliu bankas – 69,7 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 2,36%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Gaidām labas ziņas investoriem – lielāku aktivitāti Baltijas biržās

Astra Šepa, Swedbank Individuālās apkalpošanas daļas vadītāja, 26.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā gada pieaugums akciju tirgos un ziņu virsraksti par jaunu uzņēmumu iespējamo iešanu biržā liek pamatoti gaidīt uz IPO (uzņēmumu akciju kotēšanas uzsākšana) popularitātes atgriešanos Baltijā tuvākā gada laikā.

Līdzšinējā pieredze liecina, ka IPO būtiski iekustina biržas aktivitāti, kā arī var sniegt investoriem pieklājīgu atdevi.

Vai ir vērts ieguldīt Baltijas biržas uzņēmumos?

Pēdējie gadi ir bijuši visai pozitīvi Baltijas biržas indeksam. Tirgotāko Baltijas uzņēmumu indekss Baltic Benchmark pēdējo 5 gadu laikā uzrāda pieklājīgu kopējās vērtības pieaugumu + 52%, apsteidzot, piemēram, STOXX Europe 600 indeksu jeb 600 Rietumeiropas uzņēmumu akciju sasniegtos rezultātus (rādītājs 40%)Protams, runājot par Baltijā kotēto uzņēmumu akcijām, jārēķinās ar tirgus specifiku. Tirgus ir mazāks un seklāks, kas var ietekmēt likviditāti, taču šis aspekts ir lielā mērā atkarīgs no konkrētā emitenta. Vienlaikus Baltijas tirgi nav tik svārstīgi vai atkarīgi no dažādiem kairinājumiem, kā, piemēram, ASV. Turklāt, paši šajā reģionā dzīvojot, labāk “redzam”, pazīstam šos uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kritums

Žanete Hāka, 22.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza dažādi, liecina biržu dati.

Akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,1% līdz 636,25 punktiem, savukārt Tallinas biržas indekss bija vienīgais starp Baltijas biržu indeksiem, kas pieauga. OMX Tallinn pakāpās par 0,17% līdz 843,98 punktu atzīmei.

OMX Vilnius saruka par 0,27% līdz 415,13 punktiem, savukārt straujāku kritumu piedzīvoja OMX Riga, kurš saruka par 1,26% līdz 466,94 punktu atzīmei.

NASDAQ OMX Baltijas biržu kopējais Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 619,3 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga akcijām, apgrozījumam sasniedzot 193 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akciju apgrozījums, kas nedaudz pārsniedza 100 tūkstošus latu. Arī trešajā vietā ierindojās Igaunijas uzņēmums – apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group ar 98,6 tūkstošu latu lielu apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 13.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza ar plusiem, un saruka vien OMX Riga, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,33% līdz 585,71 punktam. Par 0,55% līdz 772,86 punktiem pieauga OMX Tallinn vērtība, bet OMX Vilnius palielinājās par 0,1% līdz 460,09 punktiem. OMX Riga saruka par 0,87% līdz 427,65 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 339,67 tūkstošus eiro. Lielākais tirdzniecības apgrozījums Baltijas biržās bija ar Lietuvas uzņēmuma Apranga Group akcijām – 93,6 tūkstoši eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām – 67,7 tūkstoši eiro, bet trešā tirgotākā akcija bija SAF Tehnikai – 31,5 tūkstoši eiro. Uzņēmuma akcijas cena pakāpās par 2,74%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi piedzīvoja kritumu, un vienīgais pakāpās OMX Riga, liecina biržu dati.

OMX Baltic Benchmark samazinājās par 0,34% līdz 619,42 punktiem, OMX Tallinn – par 0,36% līdz 830,46 punktiem, bet OMX Vilnius – par 0,01% līdz 407,03 punktiem. Savukārt OMX Riga pieauga par 0,69% līdz 449,37 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 1,66 miljonus latu. Aktīvākā tirdzniecība ceturtdien notika ar Igaunijas uzņēmumiem, un lielākais tirdzniecības apgrozījums bija azartspēļu kompānijai Olympic Entertainment Group – 553,7 tūkstoši latu. Otra aktīvāk tirgotā akcija bija Silvano Fashion Group ar 420 tūkstošiem latu, bet trešajā vietā ierindojās Tallink Grupp ar 106,7 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Vienīgi NASDAQ OMX Riga noslēdz dienu ar kritumu

Žanete Hāka, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien Baltijas biržas raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,33% līdz 604,19 punktiem, liecina biržu dati.

Vienīgā starp Baltijas biržām kritumu piedzīvoja NASDAQ OMX Riga, kuras indekss saruka par 1,11%. Pārējās Baltijas biržās indeksi auga – lielākais pieaugums bija OMX Vilnius indeksam – par 0,44% līdz 394,01 punktam, savukārt OMX Tallinn pakāpās par 0,28% līdz 803,27 punktiem.

NASDAQ OMX Riga biržā pieaugumu piedzīvoja vienīgi farmācijas uzņēmuma Grindeks akcijas cena – par 0,87%. Savukārt lielākais kritums starp Oficiālā saraksta akcijām bija AS Ventspils naftas akcijai, kuras cena samazinājās par 3,8% līdz 0,962 latiem.

NASDAQ OMX Tallinn lielākais kāpums bija būvniecības kompānijas Nordecon akcijas cenai – par 1,9% līdz 1,07 eiro. Savukārt NASDAQ OMX Vilnius lielāko pieaugumu piedzīvoja piena pārstrādes kompānijas Pieno žvaigždes akcijas cena, palielinoties par 1,05% līdz 1,92 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 11.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas aizvadīja ar dažādiem rezultātiem, liecina biržu dati.

Kopējais Baltijas akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,07% līdz 638,16 punktiem. Starp biržu indeksiem pieauga vienīgi OMX Riga – par 0,48% līdz 446,25 punktiem.

Par 0,16% līdz 852,11 punktu atzīmei saruka OMX Tallinn, bet OMX Vilnius piedzīvoja 0,04% kritumu, sasniedzot 414,45 punktu atzīmi.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas biržu tirdzniecības apgrozījums bija samērā zems – 364,7 tūkstoši latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas telekomunikāciju kompānijas Teo LT akcijām, sasniedzot 94 tūkstošus latu. 31,7 tūkstošu latu apgrozījums bija tirdzniecībai ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, savukārt trešā aktīvākā akcija bija Igaunijas apakšveļas ražotājam Silvano Fashion Group – 28,6 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neliels kāpums vienīgi Viļņas biržā

Žanete Hāka, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark indekss noslēdza ar kritumu 0,05% apmērā, sasniedzot 638,35 punktus, liecina biržu dati.

OMX Riga indekss praktiski nemainījās un bija 471,18 punkti, Igaunijas OMX Tallinn saruka par 0,34%, savukārt OMX Vilnius indekss nedaudz – par 0,03% - pakāpās, sasniedzot 416,71 punktu.

Aktīvākā tirdzniecība pirmdien notika ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 146,7 tūkstošus latu, akcijas cenai sarūkot par 1%. Otrajā vietā ierindojās Lietuvas Šiauliu bankas ar 69,9 tūkstošu latu apgrozījumu, akcijas cenai pakāpjoties par 0,79%, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas biržā kotētā Panevežio statybos trestas – 61,45 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 2,88%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vērojams vienīgi Tallinas biržā

Žanete Hāka, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu Baltijas biržas iesāka dažādi – NASDAQ OMX Tallinn indekss pieauga, savukārt NASDAQ OMX Riga un NASDAQ OMX Vilnius – samazinājās, liecina biržu dati.

OMX Tallinn indekss palielinājās par 0,29% līdz 815,49 punktiem. Lielāko kritumu varēja novērot Rīgas biržā, kur OMX Riga indekss saruka par 0,2% līdz 420,54 punktiem, savukārt OMX Vilnius indekss samazinājās par 0,15% līdz 399,62%.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,16% līdz 612,74 punktiem.

Tirdzniecība biržās bija diezgan kūtra, un ar Baltijas Oficiālā saraksta akcijām tika veikti 302 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 269 tūkstošus latu. Līderis apgrozījuma ziņā bija Igaunijas kuģotājs Tallink Grupp ar 54 tūkstošiem latu, kā rezultātā akcijas cena pieauga par 1,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 33,3 tūkstoši latu, un uzņēmuma akcijas cena saruka par 1,53%. Savukārt trešo vietu ieņem azartspēļu kompānija Olympic Entertainment Group ar 27 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 07.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza ar pieaugumu, un samazinājās tikai OMX Riga vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,05% līdz 617,46 punktiem. Visstraujāk starp biržu indeksiem pieauga OMX Tallinn vērtība – par 0,08%, bet OMX Vilnius – par 0,22%. Nelielu kritumu – par 0,07% - piedzīvoja vien OMX Riga, sasniedzot 457,3 punktus.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 394,6 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 82,4 tūkstošus eiro.

Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas ūdensapgādes uzņēmuma Tallinna Vesi akcijām – 60,2 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas lauksaimniecības kompānijas Linas Agro Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 55,9 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Visstraujākais kāpums Rīgas biržā

Žanete Hāka, 26.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza ar pieaugumu, un saruka tikai OMX Vilnius indekss, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,47% līdz 605,63 punktiem. Visstraujāk – par 1,99% līdz 420,86 punktiem – pieauga OMX Riga vērtība. Par 0,36% līdz 802,81 punktam pakāpās OMX Tallinn, savukārt par 0,08% līdz 451,57 punktiem palielinājās OMX Vilnius vērtība.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 830,5 tūkstošus eiro. Visaktīvākā tirdzniecība notika ar Tallinna Kaubamaja akcijām, apgrozījumam sasniedzot 131,5 tūkstošus eiro. Otra aktīvāk tirgotā akcija bija kuģniecības uzņēmumam Tallink Grupp – 126,4 tūkstoši eiro, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija tirdzniecībai ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 101,8 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SAF Tehnikas akcijas cena sarūk par 10%

Žanete Hāka, 05.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar dažādiem rezultātiem, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,45% līdz 635,21 punktam. Visstraujāk auga OMX Tallinn indekss, pieaugot par 0,5% līdz 833,01 punktam. OMX Riga pakāpās par 0,31% līdz 479,15 punktiem, savukārt OMX Vilnius nemainījās un bija 451,28 punkti.

Aktīvākā tirdzniecīna, kā jau ierasts, notika ar Igaunijas biržas uzņēmumiem. Vislielākais tirdzniecības apgrozījums bija azartspēļu kompānijai Olympic Entertainment Group – 96,2 tūkstoši eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Tallinna Vesi akcijām – 92,9 tūkstoši eiro, bet trešajā vietā ierindojās Tallink Grupp ar 81,2 tūkstošiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neliels kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas aizvadīja uz pozitīvas nots, un nelielu kritumu piedzīvoja vienīgi OMX Riga indekss.

OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,19% līdz 621,09 punktu atzīmei. Starp Baltijas biržām straujākais kāpums bija vērojams NASDAQ OMX Vilnius, kuras akciju indekss palielinājās par 0,23% līdz 415,93 punktiem. OMX Tallinn pieauga par 0,11% līdz 819,36 punktiem, savukārt OMX Riga indekss samazinājās par 0,02% līdz 449,77 punktu atzīmei.

Tirdzniecības apgrozījums Baltijas Oficiālajā un Otrajā sarakstā otrdien bija lielāks nekā iepriekšējās dienas, sasniedzot 821,7 tūkstošus latu. Kā jau ierasts, pirmo trijnieku, skatoties pēc aktīvākās tirdzniecības, ieņēma Igaunijas biržā kotēto uzņēmumu akcijas. Tā azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akciju tirdzniecības apgrozījums sasniedza 180 tūkstošus latu, vērtspapīra cenai pakāpjoties par 0,53%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 30.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza pārsvarā negatīvā teritorijā, OMX Baltic Benchmark pakāpjoties par 0,01%, liecina biržu dati.

Starp biržu indeksiem pieauga vienīgi OMX Riga – par 0,38% līdz 444,25 punktu atzīmei. Par 0,27% līdz 416,49 punktiem samazinājās OMX Vilnius indekss, savukārt par 0,2% līdz 840,16 punktiem saruka OMX Tallinn indekss.

Aktīvākā tirdzniecība trešdien notika ar Lietuvas telekomunikāciju kompānijas Teo LT akcijām, apgrozījumam sasniedzot 163 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās iepriekšējo dienu tirdzniecības līderis – Igaunijas azartspēļu uzņēmums Olympic Entertainment Group ar 40,2 tūkstošu latu apgrozījumu, savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas ūdensapgādes kompānijas Tallinna Vesi akcijām, apgrozījumam sasniedzot 32 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Samazinājies tikai Rīgas biržas indekss

Žanete Hāka, 26.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu noslēdza ar kāpumu, un samazinājās vienīgi OMX Riga indekss, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,47% līdz 594,2 punktiem. Visstraujāk – par 0,24% līdz 454,67 punktiem palielinājās OMX Vilnius, bet par 0,27% līdz 780,06 punktiem – OMX Tallinn. Par 1,06% līdz 426,54 punktiem saruka OMX Riga vērtība.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 475,9 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas Tallinna Vesi akcijas, apgrozījumam sasniedzot 123,3 tūkstošus eiro. Otrs lielākais tirdzniecības apgrozījums bija ar Olympic Entertainment akcijām – 49,8 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot 37,5 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru