Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maizes, uzkodu un saldētu produktu ražotājs Baltijas valstīs "Mantinga" no holdingkompānijas "Orkla Latvija" iegādājies Latvijā bāzēto SIA "Fresh Food Production", kas plašāk pazīstams kā “Pedro”.

Iegādātais uzņēmums specializējas ātro pusfabrikātu, piemēram, sviestmaižu, burgeru, panini un citu produktu ražošanā.

"Mūsu stratēģiskais mērķis augt efektīvi un ilgtspējīgi ir cieši saistīts ar to, ka nolēmām iegādāties uzņēmumu Latvijā. Ar gandrīz 25 gadu pieredzi pārtikas rūpniecībā ceram paplašināties tirgus segmentā, kura popularitāte un pieprasījums jau kādu laiku ir pieaudzis. Šovasar tika uzstādīts rekords uzkodu ražošanā, īpaši veiksmīgs tas ir bijis sviestmaižu sektorā, kas ir jauniegūtā uzņēmuma nozīmīgākais produkts. Turpmāk mēs spēsim labāk apmierināt patērētāju prasības un attīstīt atdzesēto produktu jomu, pateicoties abu rūpnīcu savstarpēji papildinošajai darbībai,” norāda Mantas Agentas uzņēmumu grupas izpilddirektors.

M. Agentas norāda, ka Latvija ir uzņēmuma galvenais eksporta galamērķis; šeit nonāk aptuveni 20% no “Mantinga” kopējā eksporta. Lielāko daļu no tā veido saldēti produkti, piemēram, smalkmaizītes, maize, virtuļi, un gandrīz trešdaļa no apjoma - sviestmaizes. Uzreiz pēc Lietuvas, Latvija uzrāda otro lielāko "Mantinga" ražoto sviestmaižu pārdošanas apjomu, ko pārdod pazīstamais zīmols "Food on foot". Šovasar katru mēnesi saražots aptuveni 2 miljonus sviestmaižu.

“Svaigās pārtikas ražošana ir augošs bizness, tomēr tirgū dominē privāto preču zīmju produkti. Tirgus specifikas dēļ šis ir vienīgais biznesa virziens, kur “Orkla Latvija” galvenokārt pilda ražotāja funkciju citu preču zīmju produktiem. Svaigās pārtikas ražošana nav mūsu centrālā kompetence, tādēļ tika lemts par šīs daļas biznesa nodošanu attiecīgās kategorijas profesionāļu rokās, lai mēs varam turpināt attīstīt spēcīgus vietējos zīmolus mūsu pamata kompetences jomās,” skaidro Toms Didrihsons, “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs.

Iegādātais uzņēmums SIA "Fresh Food Production" atrodas Rīgā. Uzņēmums nodarbina 65 darbiniekus. Visi darbinieki saglabās savas pozīcijas un ražošanas aktivitātes turpināsies, nodrošinot augstas kvalitātes produkciju klientiem no Latvijas.

"Mantinga Group" ir uzņēmums, kas pārvalda maizes, uzkodu un saldēto produktu uzņēmumus. Visā uzņēmuma grupā Lietuvā un 3 ārvalstīs kopā strādā ap 1600 darbinieku. Uzņēmums bija viens no pirmajiem, kas 1998. gadā tirgū ieviesa saldētas maizes izstrādājumus. Šobrīd "Mantinga" sortimentā ir vairāk nekā 1000 produktu, kas tiek ražoti 3 ražotnēs un eksportēti uz gandrīz 40 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru