Tirdzniecība un pakalpojumi

Orto klīnika reģistrē divas jaunas komercķīlas 13,112 miljonu eiro vērtībā

Žanete Hāka, 08.09.2015

Jaunākais izdevums

SIA Orto klīnika šonedēļ reģistrējusi divas jaunas komercķīlas, kuru kopējā vērtība veido 13,112 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Orto klīnika par labu AS ABLV Bank ieķīlāja visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi un lietu kopības nākamās sastāvdaļas, kā arī SIA Orto māja, kas ir norādīta kā abu komercķīlu parādnieks, pamatkapitāla daļas. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka šīs ir pirmās komercķīlas, ko uzņēmums reģistrējis šogad.

2014. gadā Orto klīnikas neto apgrozījums sasniedza 4,428 miljonus eiro, kas bija vairāk nekā iepriekšējā pārskata gadā.

Uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā pieauga un sasniedza 341,743 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas. Orto klīnikas rentabilitātes rādītājs 2014. gadā sasniedza 13,55, rāda Lursoft pieejamā informācija.

Orto klīnika 2014. gadā veica 512,7 tūkstošu eiro lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Orto klīniku ABLV bankas likvidācija neietekmēs

Kristīne Stepiņa, 16.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Orto klīnika attīsta medicīnas tūrismu, kā arī vairo ārstu zināšanas un kompetenci, lai veicinātu klīnikas atpazīstamību un reputāciju starptautiskajā mērogā

SIA Orto klīnika pašreiz ir vienīgais privātais traumatoloģijas – ortopēdijas, mugurkaula specializācijas un reimatoloģijas – centrs. Šobrīd tās medicīnas pakalpojumu eksports veido 5–7% no apgrozījuma, taču tuvākajos piecos gados ir plānots to dubultot. Klīnikas lielākais akcionārs ir ABLV bankas holdinga uzņēmums AmberStone Group, taču bankas likvidācija klīnikas attīstību neietekmēs, tās finansiālais stāvoklis ļauj klīnikai veikt nepieciešamās investīcijas.

Moderns aprīkojums

SIA Orto klīnika nodibināta 2008. gadā, to izveidoja vairāki ārsti, kuri strādāja SIA Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnika Ādaži, kas atradās Ādažu slimnīcā. 2010. gadā klīnikas attīstībai tika piesaistīts investors – AmberStone Group – un nopirkts zemes gabals Rīgā, netālu no Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas. Speciāli klīnikas vajadzībām tika uzbūvēta mūsdienīga ēka 3,5 tūkst. kvadrātmetru platībā; tā pirmos pacientus uzņēma 2013. gada vasarā. Orto klīnikas celtniecībā un aprīkošanā tika ieguldīti aptuveni 4,5 miljoni eiro. «Šī ir vienīgā slimnīca Latvijā un, iespējams, arī visā Baltijā, kura kādai šaurai medicīnas nozarei ir uzbūvēta no nulles. Tā ir pārdomāta gan no loģistikas viedokļa, gan pēc medicīniskā aprīkojuma un sniedzamajiem pakalpojumiem tā, ka var nodrošināt ar visu nepieciešamo cilvēkus ar balstaparāta problēmām,» atzīst SIA Orto klīnika valdes loceklis, līdzīpašnieks Andrejs Peredistijs. No valsts budžeta vai Eiropas Savienības struktūrfondiem klīnikas izveidošanā un labiekārtošanā līdzekļi nav piesaistīti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Klauvē pie privāto klīniku durvīm

Linda Zalāne, 30.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaidīt garā rindā uz valsts atmaksātu rehabilitāciju bieži vien ir pārāk ilgi, tādēļ tie, kuriem ir iespēja pašiem maksāt par ārstēšanos, klauvē pie privāto klīniku durvīm, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pacientu daudzums pēdējos gados palielinās, cilvēki saprot, ka rehabilitācija ir vitāli svarīga, lai uzlabotu savu dzīves kvalitāti, atzīst aptaujātajās privātajās medicīnas iestādēs.

Ārstējas vairāk

Orto klīnikā ambulatorās rehabilitācijas pakalpojumi ir pieejami kopš 2009.gada, bet kopš 2013. gada, kad atklāts pirmais no jauna būvētais privātais traumatoloģijas, ortopēdijas un reimatoloģijas centrs Baltijas valstīs, klīnika sāka nodrošināt arī stacionāro rehabilitāciju. Pēdējās un lielākās investīcijas ir saistītas ar jaunās ēkas būvniecību un medicīnas iekārtu iegādi. Kopējās projekta izmaksas bija aptuveni 4,9 milj. eiro; no tām ēkas būvniecība prasīja 3,8 milj. eiro, aprīkojuma iegāde – 1,1 milj. eiro. Pieprasījums pēc rehabilitācijas pakalpojumiem pēdējo trīs gadu laikā ir pieaudzis vismaz piecas reizes un turpina augt. «Pie mums var saņemt pilnīgi visu pakalpojumu klāstu, kas ir saistīts ar balsta un kustību aparāta saslimšanām un traumām. Vidēji mēnesī tiek veiktas 160 operācijas un tie jau ir 160 pacienti, kuriem nepieciešama rehabilitācija. Parasti tās ilgums ir no mēneša līdz pusgadam,» stāsta SIA Orto klīnika direktore Dace Serģe. Orto apgrozījums pieaudzis no 3,5 milj. eiro 2013.gadā līdz 4,4 milj. eiro 2014. gadā (tajā ietverti arī saistītās traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas Ādaži rādītāji). Rehabilitācijas nodaļa 2013.gadā nodrošinājusi vidēji 9% no klīnikas kopējā apgrozījuma. «Valsts atvēlētie līdzekļi pacientu rehabilitācijai mūsu biznesu nekādā mērā neietekmē, jo uz valsts apmaksātām programmām ir diezgan garas rindas. Sagaidot rindu, pacients var saņemt tikai ierobežotu apmeklējumu skaitu. Mūsu profila pacientiem rehabilitācija ir nepieciešama ļoti agrīnā periodā, nevis pēc trīs mēnešiem,» atzīst D. Serģe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AmberStone Group restartējas un saņem valsts atbalstu

Anita Kantāne, 21.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ABLV Bank likvidācija uz laiku apturēja AS AmberStone Group naudas darījumus, jo daļai no grupas uzņēmumiem bija vienīgā konta apkalpotāja un joprojām ir viena no holdingkompānijas akcionārēm.

Finanšu rādītāji liecina, ka AS AmberStone Group grūtākais šā gada posms ir aiz muguras. 2018. gada deviņos mēnešos akciju sabiedrības konsolidētais apgrozījums ir bijis 15 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā visa 2017. gada laikā, kad AmberStone Group konsolidētais grupas apgrozījums sasniedza 14,5 miljonus eiro. Grupas restartu turpinās arī Ministru kabineta sēdē pieņemtais lēmums par uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaides piešķiršanu kokrūpniecības uzņēmumam AmberBirch. Lēmums paredz, ka pēc investīciju projekta pabeigšanas SIA AmberBirch saņems UIN atlaidi 25% apmērā no kopējās ieguldījumu summas. «Mēs šim projektam ļoti ticam, jo redzam, ka ir pieprasījums, un spēsim saražot produktu ar lielāku pievienoto vērtību,» intervijā Dienas Biznesam norāda AS AmberStone Group valdes loceklis Kārlis Kavass.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Covid-19 izmaina dzīves ritmu, bet neapstādina citas slimības

Monta Glumane, 21.04.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto: REUTERS/SCANPIX/LETA

Veselības ministres Ilzes Viņķeles 25. marta rīkojums licis daļēji ierobežot veselības aprūpes pakalpojumus gan valsts, gan privātajās ārstniecības iestādēs.

Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests lēš, ka ārkārtas situācijas dēļ stacionārie pakalpojumi netiks nodrošināti 9% apmērā, bet ambulatorie – līdz pat 72% apjomā no iepriekš plānotā.

Finansiālā izteiksmē mēnesī nesniegtie pakalpojumi varētu veidot vairāk nekā 14 miljonus eiro. Maksas pakalpojumu aplēses un prognozes nav veiktas.

Tā, piemēram, līdzšinējo medicīniskās palīdzības sniegšanu pārtraucis privātais traumatoloģijas – ortopēdijas, mugurkaula specializācijas un reimatoloģijas centrs "Orto klīnika". Tās valdes loceklis, traumatologs un ortopēds Andrejs Peredistijs žurnālam "Dienas Bizness" teic, ka aptuveni 60% klīnikas pacientu ir akūti un tādi, kuriem ir hroniskas saslimšanas, un šos pacientus klīnika nevar atstāt novārtā, tāpēc šobrīd konsultācijas notiek tiešsaistē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien oficiāli atklāta durvis jauna Orto klīnikas Fizioterapijas nodaļa Āgenskalnā, informē klīnikas pārstāvji.

Nodaļas izveidē ieguldīti aptuveni 80 tūkstoši eiro.

Jaunajā zālē iespējams iziet pilnu rehabilitācijas ciklu - no pirmajām kustībām pēc traumas līdz gatavībai iziet sporta arēnā

«Parasti rehabilitācija pēc traumām beidzas tad, kad bojātais loceklis atguvis kustīgumu. Profesionāliem sportistiem ar to vien nepietiek, lai atgrieztos laukumā. Viņi ir spiesti turpināt rehabilitāciju svaru zālēs, lai iegūtu nepieciešamo muskuļu apjomu un dinamiku. Veidojot jauno Fizioterapijas zāli esam parūpējušies, lai arī šis posms būtu pieejams turpat, kur noritējusi rehabilitācija iepriekš un lai tas noritētu zinoša fizioterapeita uzraudzībā - tā nesabojājot sasniegto rezultātu,» skaidro Alla Hohlova, Orto klīnikas Fizioterapijas nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Paplašināsies arī Spice - wellness kompleksā investēs vairāk nekā 7 miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 04.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības komplekss Spice plāno investēt vairāk nekā 7 miljonus eiro, radot unikālu veselības, medicīnas un labsajūtas kompleksu, informē uzņēmumā.

Spice Wellness būs piecos stāvos, aizņemot vairāk nekā 5,000m2 izīrējamo platību, kas tiks savienots ar esošo tirdzniecības centra Spice daļu. Rīgas pilsētas būvvalde ir izsniegusi atļauju Spice Wellness pirmās būvniecības stadijai, uz kuras pamata tiks pabeigta projekta izstrāde.

Spice Wellness plānoti tādi koncepti kā Veselības Centrs 4, Dr. Lūkina acu klīnika, E. Gulbja laboratorija, Dr. Ģīļa plastiskās ķirurģijas kabinets, Dr. Apines zobārstniecības klīnika, Orto klīnika un vēl citi medicīnas un skaistumkopšanas pakalpojumi, tostarp ģimenes ārstu prakses un sporta klubs. Ēkas pirmajā stāvā plānots Gastronome delikatešu tirgus un dažāda veida kafejnīcas un restorāni, kas papildinās un padarīs daudzveidīgāku garšu baudījumu klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Mēs patiesībā dzīvojam kūtspakaļā

Sandris Točs, speciāli DB, 08.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pretvēža preparāts Rigvir pievilina medicīnas tūristus, bet citu zemju pacienti reti tiek pāri atbilstošu klīniku neesamības, infrastruktūras trūkuma un pacientu servisa zemā līmeņa barjerai

«Ārzemēs par mums runā vairāk nekā šeit. Un ārsti ārpus Latvijas par mums zina vairāk nekā šeit, tāpat publikācijas un klīnikas, ar ko sadarbojamies, ir ārzemēs,» saka holdinga kompānijas Rigvir valdes priekšsēdētājs Jurģis Auziņš.

Rigvir tiek dēvēts par unikālu Latvijas produktu, to salīdzina ar VEF Minox un airDog. Vai tas ir pamatoti?

Rigvir ir daudz nozīmīgāks kaut vai no tā viedokļa, ka dod ieguldījumu tai cilvēku daļai, kas daudz cieš, jo ir slimi ar vēzi. Pretvēža medikaments ir unikāls ne tikai Latvijai, bet arī visai pasaulei. Tikai šodien zinātnieki pasaule nonāk pie tām atziņām, kuras preparāta izgudrotāja Aina Muceniece savā monogrāfijā aprakstīja jau 70. gados. Otrs attāli līdzīgs pretvēža vīruss ir radīts tikai tagad ASV, kur to reģistrēs novembrī. Šo vīrusu amerikāņu kompānija pirms trim gadiem nopirka par miljardu dolāru un tad ieguldīja miljonus, lai to varētu reģistrēt. Tad pasaulē būs divi šādi preparāti – Rigvir un šis otrs, kas gan būs ģenētiski modificēts, kādēļ var rasties dažādi blakusefekti. Rigvir tik un tā paliks nepārspējams, pateicoties dabīgajai izcelsmei, augstajai efektivitātei un nekaitīgumam. Jo preparātam praktiski nav nekādu nozīmīgu blakņu. Rigvir šobrīd kā vienīgais medikaments pārstāv veselu onkoloģijas nozari – vēža viroterapiju. Uzskatu, ka šis ir pašlaik onkoloģijā vishumānākais pasaulē pieejamais ārstēšanās veids, kāds vien ir iespējams, veicot ārstēšanos tā, kā to bija paredzējis Hipokrāts – galvenais ir palīdzēt un nekaitēt. Ja pretvēža terapija parasti saistās ar lielām blaknēm un ciešanām un pieeja ir – mēģināsim iznīcināt vēzi, cerībā, ka cilvēks to visu pārdzīvos, tad šeit ir pavisam cita pieeja. Tas ir Dieva radīts nekaitīgs vīruss, ko cilvēks ir veiksmīgi atradis un «apmācījis» cīnīties ar vēža šūnām. Domāju, ja vērtē pēc ieguldījuma cilvēcei, tad Rigvir pārspēj visu, ko Latvijā jebkad kāds ir izdomājis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

AmberStone Group reģistrē uzņēmumu, kas nodarbosies ar jūras kravu pārvadājumiem

Žanete Hāka, 21.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Komercreģistrā ir ierakstīta holdingkompānijai AS AmberStone Group 100% piederoša sabiedrība SIA MV Bon Vivant, kuras pamatdarbības veids būs jūras kravu pārvadājumi, liecina ABLV Bank paziņojums Nasdaq Riga.

Jaunās sabiedrības pamatkapitāls ir 286 000 eiro. Attiecīgi ABLV Bank ir ieguvusi netiešu būtisku līdzdalību MV Bon Vivant, SIA caur AS AmberStone Group kurā ABLV Bank pieder 24,28% akciju..

AS ABLV Bank ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

AS AmberStone Group ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada oktobrī notikušas vairākas izmaiņas holdingkompānijas AmberStone Group sastāvā, informē ABLV Bank.

AmberStone Group nodibinājusi divas jaunas meitas sabiedrības — SIA AmberStone Shipping ar pamatkapitālu 592 000 EUR un ASG 5, SIA, kuras pamatkapitāls ir 3 000 EUR. Līdz ar to ABLV Bank ir ieguvusi netiešu būtisku līdzdalību jaundibinātajos uzņēmumos caur AmberStone Group kurā ABLV Bank pieder 24,28% akciju.

Savukārt AmberStone Group meitas uzņēmums SIA AmberStone Hotels iegādājies 100% SIA Pillar 9 kapitāla daļu. Sabiedrības nosaukums mainīts uz SIA Kalēju 9/11.

AS AmberStone Group ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana. AmberStone Group, AS ir 104 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir ABLV Bank, AS, kurai pieder 24,28% holdingkompānijas akciju. Holdingkompānijai pieder 75% Vaiņode Agro Holding, SIA; 60% Orto klīnika, SIA; 22,66% Grindeks, AS; 100% ASG 1, SIA; 90% ASG 2, SIA; 100% ASG 3, SIA; 100% AmberBirch, SIA; 100% AmberStone Hotels, SIA; 100% MV Bon Vivant, SIA; 100% AmberStone Shipping, SIA; 100% ASG 5, SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada novembra sākumā nodibinātas divas jaunas sabiedrības holdingkompānijas AmberStone Group sastāvā, liecina ABLV Bank paziņojums biržā.

AmberStone Group meitas sabiedrība SIA AmberStone Shipping nodibinājusi MV Bonay, SIA ar pamatkapitālu 162 000 EUR un SIA MV Bonita, kuras pamatkapitāls ir 138 000 EUR. Abas sabiedrības 100% apmērā pieder AmberStone Shipping, un to pamatdarbības veids ir jūras kravu pārvadājumi.

Līdz ar to ABLV Bank ir ieguvusi netiešu būtisku līdzdalību jaundibinātajos uzņēmumos caur AmberStone Group, AS, kurā ABLV Bank pieder 24,28% akciju.

AS AmberStone Group ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

ABLV bankas koncerns ik gadu Latvijas valsts budžetu papildina ar vairākiem desmitiem miljoniem eiro

AS ABLV Bank, 20.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā medijos izskanējušo informāciju par ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) publicēto priekšlikumu, kā arī ap šo gadījumu paustos komentārus, AS ABLV Bank vēlas sniegt papildu informāciju par ABLV darbību Latvijā un tas nozīmi valsts tautsaimniecībā.

ABLV banka ir viens no nozīmīgākajiem finanšu tirgus dalībniekiem, kuru kā sistēmiski nozīmīgu banku uzrauga Eiropas Centrālā banka. Tā koncernā darbojas vairāk nekā 900 darbinieku, kas strādā ne tikai ar Latvijas un ārvalstu apkalpošanu, bet arī nodrošina ieguldījumu pārvaldīšanu, brokeru pakalpojumus, kā arī šobrīd Latvijā aktīvi attīsta darbību nekustamo īpašumu jomā. Līdz 2033.gadam bankas koncerna plānos ir attīstīt jaunu Rīgas darījumu centru New Hanza, kopā ar partneriem tajā ieguldot līdz 1 miljardam eiro.

ABLV bankas koncerns ik gadu tiešā un netiešā veidā Latvijas valsts budžetu papildina ar vairākiem desmitiem miljoniem eiro nodokļu maksājumos. Nozīmīgu ieguldījumu bankas koncerns nodrošina arī Latvijas ekonomikas un tautsaimniecības attīstībai, aktīvi izsniedzot komerckredītus Latvijā strādājošiem uzņēmumiem, kas ir vadošie savā jomā. Banka kreditējusi viesnīcu būvi, medicīnas centru izveidi, biroja ēku un loģistikas jomā strādājošus uzņēmumus un citas nozares. Tas palīdz piesaistīt arī tiešās ārvalstu investīcijas, attīstīt valsts ekonomiku un eksportspēju. Bankas komerckredītu apjoms uz 2017. gada 31. decembri bija 625 miljoni eiro. Banka veicina arī Latvijas mājsaimniecību labklājību, izsniedzot hipotekāros kredītus mājokļu iegādei. Šobrīd bankas klientu vidū ir 7000 mājsaimniecību, no kurām 120 ir jaunās ģimenes, kuras mājokļus iegādājušās ar valsts atbalsta programmas ALTUM palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Neskaidra nākotne ar ABLV Bank saistītā AmberStone Hotels ieceri Liepājā izveidot kūrortviesnīcu

LETA, 22.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd neskaidra nākotne ar «ABLV Bank» saistītā «AmberStone Hotels» iecerei Liepājā izveidot kūrortviesnīcu.

Uzņēmums pašlaik nesniedz komentārus par to, vai bankai noteiktie ierobežojumi varētu ietekmēt kompānijas ieceri par kūrortviesnīcas izveidi Liepājā, aģentūrai LETA sacīja SIA «AmberStone Hotels» valdes loceklis Agris Grīnbergs.

Uzņēmuma pārstāvis pašlaik atturējās no komentāriem arī par to, vai viesnīcas projekta attīstītājs plāno līdz aprīļa beigām Liepājas pašvaldībai prezentēt galīgo ieceri, kā to paredz noslēgtā vienošanās.

Kā skaidroja Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska (Liepājas partija) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs, šai iecerei pašlaik ir «nogaidošs statuss».

Vaicāts, vai «ABLV Banka» noteiktie darbības ierobežojumi neietekmē SPA viesnīcas projekta virzību, Rjabcevs norādīja, ka no «AmberStone Hotels» nav saņemtas nekādas ziņas par kādām izmaiņām uzņēmuma plānos, un «aktuālais statuss šobrīd ir nogaidošs». Joprojām ir spēkā jau iepriekš noslēgtā vienošanās, ka ne vēlāk kā līdz šī gada 30.aprīlim «AmberStone Hotels» jāiesniedz un jāprezentē domes attīstības komitejā galīgā viesnīcas projekta iecere. Pēc tam pozitīva lēmuma gadījumā paredzēts kārtot ar būvatļaujas izsniegšanu saistītus jautājumus, piebilda Rjabcevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Patiesā labuma guvēja rekordisti labumu gūst 68 uzņēmumos

Zane Atlāce - Bistere, 06.06.2018

Lursoft apkopotā informācija rāda, ka rekordisti patiesā labuma guvēja statusa ziņā ir divi uzņēmēji – Guntis Rāvis (attēlā) un George Rohr – abi ir patiesā labuma guvēji 68 uzņēmumos.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau pirms kāda laika spēkā stājusies likuma norma, kas paredz, ka Uzņēmumu reģistrā reģistrētajām juridiskajām personām ir jāatklāj savi patiesā labuma guvēji. Līdz šim to izdarījuši vien 17 282 uzņēmumi, lai gan to skaitam vajadzētu būt daudzkārt lielākam, liecina Lursoft apkopotā informācija.

No iepriekš pieminētajiem 17 828 uzņēmumiem, kuri snieguši datus par saviem patiesā labuma guvējiem, 951 norādījis, ka patiesā labuma guvēju nav iespējams noskaidrot, savukārt starp pārējiem 73,11% gadījumu norādītais patiesā labuma guvējs vienlaikus ir arī uzņēmuma dalībnieks.Visvairāk patiesā labuma guvēju – no tuvējām kaimiņvalstīm. Vairumā gadījumu uzņēmumu patiesā labuma guvēji ir Latvijas iedzīvotāji, jo no visām personām, kuras reģistrētas kā patiesā labuma guvējas kādā no uzņēmumiem, vien 21,71% ir ārvalstnieki.

Veicot izpēti, kuru valstu pilsoņi visbiežāk ir patiesā labuma guvēji Latvijā reģistrētajos uzņēmumos, redzams, ka pirmajās vietās atrodamas valstis, kuras ieņem arī pirmās pozīcijas sarakstā pēc ārvalstu tiešo investīciju ieguldījumu skaita. Proti, patlaban mūsu valstī reģistrēti 6117 uzņēmumi, kuros tiešās investīcijas ieguldījuši pārstāvij no Krievijas, un arī patiesā labuma guvēji visbiežāk nāk tieši no šīs kaimiņzemes. Lursoft apkopotā informācija rāda, ka 1223 patiesā labuma guvēji nāk no Krievijas, bet no Lietuvas un Igaunijas – teju 3 reizes mazāks skaits patiesā labuma guvēju. Proti, attiecīgi 489 un 443 personas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

AmberStone Group nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību

Žanete Hāka, 16.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdingkompānija AS AmberStone Group nodibinājusi jaunu meitas uzņēmumu SIA ASG 1 kura pamatkapitāls ir 25 tūkstoši eiro, liecina AS ABLV Bank paziņojums Nasdaq Riga.

Attiecīgi AS ABLV Bank ir iegūta netieša būtiska līdzdalība SIA ASG 1 (ar AS AmberStone Group starpniecību, kur ABLV Bank pieder 24,64% akciju).

Jau ziņots, ka sekmīgi noslēgusies AmberStone Group akciju emisija, kuru organizēja ABLV Bank. Akciju emisijas rezultātā AmberStone Group pamatkapitāls palielināts par 21 miljonu eiro, kopā sasniedzot 35 miljonus eiro. Emisijas mērķis bija piesaistīt papildu līdzekļus uzņēmuma attīstībai, kā arī palielināt uzņēmuma akcionāru skaitu.

AS AmberStone Group ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savus meitas uzņēmumus dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas uzņēmumu darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana. AmberStone Group ir 103 akcionāru, no kuriem lielākais akcionārs ir ABLV Bank, AS, kurai pieder 24,64% sabiedrības akciju. Holdingkompānijai pieder 70% Vaiņode Agro Holding, SIA; 60% Orto klīnika, SIA; kā arī 100% ASG 1, SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Tirdzniecības centra Arcada izveidē Āgenskalnā ieguldīti 3 miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 08.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āgenskalna tirgus rajona vēsturiskajā centrā, Nometņu ielā 61, kur 2014. gada vasarā tika uzsākti celtniecības un vecās ēkas fasādes rekonstrukcijas darbi, 10. decembrī tiks atklāts jauns tirdzniecības centrs Arcada, kura izveidē investēti aptuveni trīs miljoni eiro, informē projekta īstenotāja SIA Agents And Advisors vadītājs Aigars Āboliņš.

Vecā ēka gadiem atradās ļoti sliktā tehniskā stāvoklī un tika nojaukta, bet raksturīgās koka fasādes daļas tika integrētas jaunajā ēkā, maksimāli saglabājot vēsturisko ēkas arhitektūru un apjomus.

Ņemot vērā, ka ēka atrodas tiešā Āgenskalna tirgus tuvumā, kā arī to, ka blakus darbojas vairāki pārtikas lielveikali, jaunais centrs strādās bez liela pārtikas operatora piesaistes.

Jaunajā trīsstāvu namā 2300 kv. m. platībā ir izvietojušies 14 nomnieki: SEB bankas Āgenskalna filiāle, Ādažu desu darbnīca, kosmētikas veikals Dzintars, konditoreja Drusti, Jāņa Rozes Grāmatnīca, bistro Pipars, maizes ceptuve Lāči, audumu veikals Pluss Audums, Holandes sieru veikals Siera Pasaule, vīna veikals Vīna paviljons un alus darītava Labietis, Orto klīnika, Ergo apdrošināšanas birojs un SEB bankas Uzņēmumu apkalpošanas centrs Āgenskalns privātpersonu un uzņēmumu konsultēšanai. Savukārt, ēkas 3.stāvā atradīsies skaistumsalons Anetta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Reģionālā investīciju banka" (RIB) izsniegusi 1,7 miljonu eiro kredītu traumatoloģijas - ortopēdijas, mugurkaula specializācijas un reimatoloģijas klīnikai SIA "Orto klīnika".

Kredīts ir izsniegts, lai refinansētu esošās saistības.

"Šis refinansēšanas darījums stiprinās bankas pozīciju Latvijas un Baltijas uzņēmumu kreditēšanas tirgū," norāda Armands Kokainis, RIB Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

RIB pagājušajā gadā īstenoja bankas biznesa modeļa transformāciju saskaņā ar attīstības stratēģiju 2019. – 2022. gadam, kas paredz uzsvaru maiņu no universālas bankas darbības uz kreditēšanu un finanšu pakalpojumiem Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

2020. gada pirmo pusgadu banka noslēdza ar peļņu 731 tūkst. eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

AmberStone Group nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību

Žanete Hāka, 30.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdingkompānija AS AmberStone Group ir nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību SIA ASG 2, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Kompānijas pamatkapitāls ir 3000 eiro. Attiecīgi AS ABLV Bank ir iegūta netieša būtiska līdzdalība SIA ASG 2 ar AS AmberStone Group starpniecību, kur ABLV Bank pieder 24,64% akciju.

AS AmberStone Group ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana.

AmberStone Group ir 104 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir ABLV Bank, kurai pieder 24,64% holdingkompānijas akciju. Holdingkompānijai pieder 70% SIA Vaiņode Agro Holding, 60% SIA Orto klīnika, 22,66% AS Grindeks, 100% SIA ASG 1 un 100% SIA ASG 2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Prudentia komandai Latvijā pievienojas Agris Grīnbergs

Db.lv, 03.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Asociētā partnera statusā Prudentia komandai kopš 1.novembra pievienojas Agris Grīnbergs, kurš koncentrēsies uz lielo M&A darījumu vadīšanu Baltijā, kā arī stiprinās Prudentia pozīcijas privātā kapitāla pārvaldīšanas jomā.

“Esam gandarīti, ka mūsu komandai pievienojas tik augsta līmeņa profesionālis ar ilggadīgu pieredzi korporatīvajās finansēs un privātā kapitāla pārvaldīšanā. Ticam, ka līdz ar Agra Grīnberga pievienošanos Prudentia, mūsu komanda kļūs stiprāka un uzkrātā pieredze - daudzveidīgāka, ko novērtēs arī mūsu klienti”, uzsver Prudentia valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

“Esmu patiesi priecīgi pieņemt jauno profesionālo izaicinājumu, pievienojoties vienai no lielākajām korporatīvo finanšu komandām Baltijā. Mans galvenais uzdevums un mērķis būs palīdzēt Prudentia klientiem sasniegt augstākus mērķus Baltijā un pasaulē, kā arī attīstīt privātā kapitāla pārvaldīšanas piedāvājumu”, atklāj A.Grīnbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

AmberStone Group izveidojusi divas jaunas meitassabiedrības

Žanete Hāka, 26.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdingkompānija AS AmberStone Group nodibinājusi divas jaunas meitas sabiedrības — SIA ASG 3 un SIA ASG 4, liecina bankas paziņojums Nasdaq Riga.

Katras sabiedrības pamatkapitāls ir 3000 eiro. Attiecīgi, ABLV Bank ir iegūta netieša būtiska līdzdalība ASG 3, SIA un ASG 4, SIA (caur AmberStone Group, AS, kur ABLV Bank pieder 24,64% akciju).

AS AmberStone Group ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana.

AS AmberStone Group ir 103 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir ABLV Bank, kurai pieder 24,64% holdingkompānijas akciju. Holdingkompānijai pieder 70% Vaiņode Agro Holding, SIA; 60% Orto klīnika, SIA; 22,66% Grindeks, AS; 100% ASG 1, SIA; 90% ASG 2, SIA; 100% ASG 3, SIA un 100% ASG 4, SIA .

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

AmberStone Group dibina jaunu uzņēmumu – SIA AmberStone Hotels

Žanete Hāka, 02.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdingkompānija AS AmberStone Group nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību — SIA AmberStone Hotels, liecina ABLV Bank paziņojums Nasdaq Riga.

SIA AmberStone Hotels pamatkapitāls ir 2 miljoni eiro. Attiecīgi ABLV Bank ir ieguvusi netiešu būtiska līdzdalība SIA AmberStone Hotels (caur AmberStone Group, AS, kur ABLV Bank pieder 24,64% akciju).

AS AmberStone Group ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana. AmberStone Group ir 103 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir ABLV Bank. kurai pieder 24,64% holdingkompānijas akciju. Holdingkompānijai pieder 70% Vaiņode Agro Holding, SIA; 60% Orto klīnika, SIA; 22,66% Grindeks, AS; 100% ASG 1, SIA; 90% ASG 2, SIA; 100% ASG 3, SIA un 100% ASG 4, SIA ; 100% AmberStone Hotels, SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Amberstone Hotels nodibina meitas sabiedrību Igaunijā

Žanete Hāka, 11.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdingkompānijas AmberStone Group, AS meitas sabiedrība AmberStone Hotels, SIA ir nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību, kas reģistrēta Igaunijā — OÜ Lai 49, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

OÜ Lai 49 pamatkapitāls ir 2500 eiro. Attiecīgi, ABLV Bank, AS ir iegūta netieša būtiska līdzdalība OÜ Lai 49 (caur AmberStone Group, AS, kur ABLV Bank pieder 24,64% akciju).

AS AmberStone Group ir 2013. gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana. AmberStone Group, AS ir 103 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir ABLV Bank, AS, kurai pieder 24,64% holdingkompānijas akciju. Holdingkompānijai pieder 70% Vaiņode Agro Holding, SIA; 60% Orto klīnika, SIA; 22,66% Grindeks, AS; 100% ASG 1, SIA; 90% ASG 2, SIA; 100% ASG 3, SIA un 100% ASG 4, SIA; 100% AmberStone Hotels, SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru