Citas ziņas

Ozolnieki atkal aizņemsies

Dienas Bizness, 17.12.2012

Jaunākais izdevums

Līdz šim gadam bez kredītsaistībām iztikušais Ozolnieku novads pusgada laikā nolēmis jau trešo reizi Valsts kasei prasīt ilgtermiņa aizņēmumu, informē reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Lai labiekārtotu Ozolnieku dīķa apkārtni, pabeigtu Ozolnieku vidusskolas rekonstrukciju un atjaunotu apgaismojumu Skolas ielā, novads valstij prasīs 680 tūkstošus latu.

Tādējādi Ozolnieku novada saistības pārsniegs miljonu latu, jo divos piegājienos pa 300 un 204 tūkstošiem latu pašvaldība Valsts kases makā aizņēmusies jau vasarā un rudenī.

Kā informējusi Ozolnieku novada preses pārstāve Evita Kairiša, dome nolēmusi lūgt ilgtermiņa aizņēmumu no Valsts kases uz trīs gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ar mērķi iegūt uzturēšanās atļauju visbiežāk pirkti īpašumi Rīgas centrā

Ingrīda Drazdovska, 09.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iegādājoties dzīvokli ar tālāko mērķi iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā, pieprasītākie ir dzīvokļi pirmskara namos pilsētas centrā vai arī jaunbūvēs dažādos rajonos, šādus datus ir apkopojusi nekustamā īpašuma kompānija Arco Real Estate.

Pieprasītākā dzīvokļu platība ir no 60 līdz 100 m²; retāk tiekot meklētas mājas ar zemes gabalu. Parasti pircēji vēlas iegādāties dzīvošanai pilnībā gatavu (izremontētu) īpašumu, un vēlams ir, lai tas būtu mēbelēts.

Parasti budžets, ko nerezidenti atvēl īpašuma iegādei ar mērķi iegūt uzturēšanās atļaujas, ir 150 – 220 tūkst. eiro; nedaudz retāk tiekot meklēti īpašumi cenu diapazonā 220 – 300 tūkst. eiro. Iegādājoties īpašumu 300 – 600 tūkst. eiro, pircēji bieži pērk īpašumu daļās – darbojas kā līdzieguldītāji; bieži vien tie ir ģimenes locekļi ar pilngadīgiem bērniem, informē Arco Real Estate.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamajos īpašumos uzturēšanās atļaujai ieguldīti gandrīz 340 miljoni

Lelde Petrāne, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju apjoms, kuras ārvalstnieki ieguldījuši Latvijas ekonomikā ar mērķi saņemt uzturēšanās atļauju, 2012.gada novembra beigās pāsniedza 425 miljonu eiro atzīmi, no kuriem nekustamajos īpašumos ir ieguldīti gandrīz 340 miljoni eiro, informē Arco Real Estate.

Laikā no 2010.gada 1.jūlija līdz 2012.gada decebra sākumam uzturēšanās atļaujas saņemšanai bija iesniegti pavisam 2058 iesniegumi (127 iesniegumi 2010.gadā, 836 – 2011.gadā un 1095 iesniegumi 2012.gadā), no kuriem 1650 iesniegumi bija iesniegti, pamatojoties uz iesniedzējam piederošo nekustamo īpašumu. Kā zināms, pamatojoties uz to īpašumtiesībām uz nekustamo īpašumu, uzturēšanās atļauju var saņemt investors, tā laulātais draugs vai laulātā draudzene, kā arī viņu nepilngadīgie bērni. Pavisam iesniegumus uzturēšanās atļaujas saņemšanai bija iesnieguši 4892 cilvēki (3919 cilvēki – pamatojoties uz īpašumtiesībām uz nekustamo īpašumu), no kuriem uzturēšanās atļauja tika izsniegta 4513 cilvēkiem (tostarp 3619 cilvēkiem – pamatojoties uz īpašumtiesībām uz nekustamo īpašumu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ozolnieku novada pašvaldība aicina atsaukties aculieciniekus, kuri var ziņot par vainīgo personu, kura apķēpājusi renovētās daudzdzīvokļu mājas Meliorācijas ielā 19 un 21 Ozolniekos, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Par noderīgas un faktiem atbilstošas informācijas sniegšanu, kas palīdzēs aizturēt huligānu, Ozolnieki sola 300 latu atlīdzību.

Kā ziņojusi pašvaldības pārstāve Evita Kairiša, līdz šim «grafiti» autors Ozolniekos izpaudās uz mazāk nozīmīgām ēkām, tāpēc ķēpājumus bija iespējams savlaicīgi likvidēt – pārkrāsojot –, tomēr šis huligāns ir kļuvis daudz nekaunīgāks un nedēļas nogalē apzīmējis arī renovēto ēku sienas, tā nodarot vairāku tūkstošu latu zaudējumus.

«Ir zināms, ka šis cilvēks darbojas ļoti piesardzīgi un tikai nakts stundās,» uzsvērusi E.Kairiša, informē Zemgales Ziņas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Tiem, kuri kāro pēc uzturēšanās atļaujām, interesē dzīvokļi pirmskara namos un jaunbūvēs

Lelde Petrāne, 11.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd nekustamā īpašuma iegādes iespēja Latvijā nerezidentiem ir interesanta ne tikai naudas līdzekļu ieguldīšanas nolūkos, bet bieži vien arī, lai saņemtu uzturēšanās atļauju un, attiecīgi, iegūtu brīvas pārvietošanās iespēju pa Šengenas valstīm. Iegādājoties dzīvokli ar tālāko mērķi iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā, vispieprasītākie ir dzīvokļi pirmskara namos Rīgas centrā vai arī jaunbūvēs dažādos rajonos ar platību no 60 līdz 100m2; retāk tiek meklētas mājas ar zemes gabalu.

Visbiežāk pircēji vēlas iegādāties gatavu izremontētu īpašumu, vēlams arī mēbelētu, liecina Arco Real Estate apkopotā informācija.

Vispopulārākais budžets ieguldījumam nekustamajā īpašumā ar tālāku uzturēšanās atļaujas iegūšanu ir 150 000 – 220 000 EUR. Nedaudz mazāk, taču arī pietiekami populārs ir ieguldījums 220 000 – 300 000 EUR apmērā. Iegādājoties īpašumu diapazonā 300 000 – 600 000 EUR, lielākoties vairāki pircēji pērk īpašumu kopīgi un darbojas kā līdzieguldītāji. Bieži vien tie ir ģimenes locekļi ar pilngadīgiem bērniem.

Laikā no 2010.gada 1.jūlija līdz 2013.gada janvāra beigām uzturēšanās atļaujas saņemšanai bija iesniegti pavisam 2308 iesniegumi (127 iesniegumi 2010.gadā, 836 – 2011.gadā, 1225 iesniegumi 2012.gadā un 120 iesniegumi 2013.gadā), no kuriem 1855 iesniegumi bija iesniegti, pamatojoties uz iesniedzējam piederošo nekustamo īpašumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rūpnīca Liepājas metalurgs nākamajā sezonā atteiksies no profesionālu hokeja komandu uzturēšanas, spēlējot vien Latvijas čempionātā, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sporta kluba Liepājas metalurgs direktors Ilgvars Šēns.

Jau daudzus gadus Liepājas metalurga galvenā komanda spēlēja Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), bet šosezon vienības jaunatnes sastāvs sekmīgi debitēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupā.

Šīs abas komandas nākamajā sezonā nepastāvēs un vienība startēs vien Latvijas meistarsacīkstēs.

«Vakar mums bija tikšanās ar prezidentu un komandu, kurā tika pavēstīti šādi nepatīkami jaunumi,» atzina Šēns. «Tā kā akciju sabiedrības peļņa ir nulle vai pat mīnusi, neesam spējīgi vairs uzturēt tik dārgas komandas.»

Šēns atzina, ka hokeja komandas ar inventāru un ledus īri izmaksā daudz dārgāk par futbolu, kurā var «sezonas sākumā iedot tik un tik bumbas».

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Investīciju apjoms ar mērķi saņemt uzturēšanās atļauju pārsniedzis 525 miljonus eiro

Žanete Hāka, 29.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju apjoms, kuras ārvalstnieki ieguldījuši Latvijas ekonomikā ar mērķi saņemt uzturēšanās atļauju, aprīļa vidū pārsniedza 525 miljonu eiro atzīmi, no kuriem nekustamajos īpašumos ir ieguldīti vairāk nekā 418 miljoni eiro.

Kā norāda Arco Real Estate eksperti, no 2010.gada 1.jūlija līdz šā gada aprīļa vidum uzturēšanās atļaujas saņemšanai bija iesniegti pavisam 2546 iesniegumi, no kuriem 2038 bija iesniegti, pamatojoties uz iesniedzējam piederošo nekustamo īpašumu.

Uzturēšanās atļaujas iegūšanas nolūkā Ls 59,82 miljoni latu tikuši iemaksāti Latvijas banku subordinētajā kapitālā. Vēl Ls 15,7 miljonus latu investori ir ieguldījuši Latvijas uzņēmumos ar piesaistīto kapitālu.

Kopš 2013.gada sākuma vispopulārākās vietas uzturēšanās atļauju saņemšanai saistībā ar Latvijā piederošu īpašumu ir bijušas Rīga (116 darījumi) un Jūrmala (96). Populāra ir bijusi arī Mārupe (10), Garkalnes novads (7), Saulkrasti (7), Cēsis (5), Ozolnieki (5) un citas vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Koalīcijas padomes sēdē nolemts atlikt jautājumu par elektroenerģijas tirgus liberalizāciju skatīšanu valdībā. Jautājuma izskatīšana atlikta pēc nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK ierosinājuma.

Kā ziņots, Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi kompleksus risinājumus elektroenerģijas tirgus pilnīgai liberalizācijai.

Valdībā izskatīšanai tika iesniegts informatīvais ziņojums, kurā ietvertas vairākas tēmas - obligātā iepirkuma komponentes (OIK) attīstība, elektroenerģijas tirgus liberalizācija, sociālais atbalsts trūcīgajiem elektroenerģijas izmaksu segšanai, Elektroenerģijas lietotāju atbalsta fonds (ELAF), subsidētās enerģijas nodoklis (SEN), kā arī rīcības plāna elektroenerģijas kopējās cenas pieauguma risku ierobežošanai ieviešana.

EM norāda, ka, ņemot vērā subsidētās elektroenerģijas (OIK) izmaksu pieaugumu, kā arī to, ka elektroenerģijas kopējā cenā neatspoguļojas faktiskā elektroenerģijas cena, paredzams, ka elektroenerģijas kopējā cena mājsaimniecībām 2014.gadā pieaugs no 8,18 santīmiem par kilovatstundu (starta tarifs) vai 10,65 santīmiem par kilovatstundu (pamata tarifs) līdz 11,68 santīmiem par kilovatstundu, bet, ja tiek veikti OIK pieauguma ierobežošanas pasākumi, tad elektroenerģijas kopējā cena būs aptuveni 11,3 santīmi par kilovatstundu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka no 2. jūnija līdz 1. oktobrim atsevišķos valsts autoceļu posmos atļautais braukšanas ātrums vieglajām automašīnām un motocikliem tiks paaugstināts līdz 100 km/h, uzstādot atbilstošas ceļa zīmes.

Šāds ātruma limits tiks ieviests ceļu posmos, kur tas var reāli sekmēt braukšanas laika samazinājumu maršrutu ietvaros un ir pieņemams no satiksmes drošības viedokļa. Tāpat tiek ņemta vērā ceļa caurlaidspēja, ceļa seguma stāvoklis un satiksmes plūsma.

2014. gada vasaras sezonā atļautais braukšanas ātrums 100 km/h tiks ieviests sekojošos ceļu posmos:

• autoceļa A1 Rīga - Ainaži Saulkrastu apvedceļā un posmā Jelgavkrasti - Svētciems;

• autoceļa A6 Rīga - Daugavpils posmā Nīcgale - Daugavpils apvedceļš vietās, kur to atļauj brauktuves seguma stāvoklis;

• autoceļa A8 Rīga - Jelgava posmā Rīga - Ozolnieki (izņemot apdzīvotās vietas);

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ozolnieku novada pašvaldības izsludinātajā atklātajā skiču ideju konkursā atpūtas parka izveidei iesniegti septiņi piedāvājumi, reģionālajam medijam Zemgales Ziņas apstiprinājusi pašvaldības pārstāve Līga Tamberga.

Pieteikumus novada pašvaldības izsludinātajam skiču konkursam atpūtas parka izveidei Ozolnieku ciema Jāņa pļavas, Veselības takas un kalna pie Skolas ielas teritorijās varēja iesniegt līdz 23. janvārim.

Konkurss izsludināts par teritoriju 10,84 hektāru platībā. Tā mērķis ir, izmantojot radošu sacensību, iegūt labāko projekta skici – ideju publiskajai ārtelpai ar racionāliem, mūsdienīgiem un daudzfunkcionāliem risinājumiem, kas piedāvātu daudzveidīgas rekreācijas iespējas novada iedzīvotājiem visos gadalaikos.

Pēc iesniegto darbu izvērtēšanas plānots izstrādāt tehnisko projektu, ko iecerēts īstenot pakāpeniski, atsevišķos posmos, to finansiālajam nodrošinājumam piesaistot kā pašvaldības budžeta līdzekļus, tā ES fondu finansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesā tiek prasīta metāla konstrukciju ražotāja Torgy Baltic maksātnespēja

Lelde Petrāne, Žanete Hāka, 30.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas tiesā iesniegts Ozolnieku novadā reģistrētās SIA Torgy Baltic, kas nodarbojas ar metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražošanu, maksātnespējas pieteikums, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās SIA ALVA DO.

Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 28. novembrī.

Uzņēmuma juridiskā adrese ir Eglaines iela 13, Ozolnieki, liecina Lursoft dati. Uzņēmums Komercreģistrā ierakstīts 2005.gada 9.februārī. Kā darbības veidi norādīti metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražošana.

Kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 28,5 tūkstoši eiro.

Kā liecina Lursoft informācija, uzņēmuma apgrozījums pērn bija 4,97 miljoni eiro, bet zaudējumi – 49,3 tūkstoši eiro. Kompānijā strādā 96 darbinieki.

Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Norvēģijas pilsonis Egils Svens Halvorsens, bet prokūra izdota Andai Sproģei un Jānim Bokumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Omniva investē 900 000 eiro pakomātu tīkla paplašināšanā Latvijā

Zane Atlāce - Bistere, 13.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Omniva Latvija 13. decembrī uzsāka plānotos pakomātu tīkla paplašināšanas darbus, kas ietver 30 jaunu pakomātu uzstādīšanu un 10 esošo pakomātu paplašināšanu, informē uzņēmumā.

Pakomātu tīkla paplašināšanā 2017. gadā Omniva investēs 900 tūkstošus eiro un līdzvērtīgs investīciju apjoms ir plānots arī 2018. gadā.

Kā pirmā vieta, kur 13. decembrī uzstādīts jaunais pakomāts, tika izvēlēti Ozolnieki (pie veikala Elvi, Rīgas ielā 42). Piektdien, 15.decembrī jauns pakomāts tiks uzstādīts arī Rīgā, tirdzniecības centra Zoom teritorijā.

«Šogad, veiksmīgi sadarbojoties gan ar iedzīvotājiem, gan pašvaldībām, esam izvēlējušies 30 jaunas pakomātu atrašanās vietas, turpmāk nodrošinot iespēju izmantot Omniva pakalpojumus arī Baldones, Brocēnu, Dagdas, Grobiņas, Ikšķiles, Lielvārdes, Piņķu, Pļaviņu, Priekules, Rūjienas, Salacgrīvas, Skrundas, Vecpiebalgas un Viļānu iedzīvotājiem», stāsta SIA Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma tirgus pērn uzņemtie apgriezieni turpina augt un šobrīd jauno mājokļu segmentā vērojama liela aktivitāte. Pieprasījums pēc jauniem un moderniem mājokļiem ir augsts - gandrīz katrā mikrorajonā ir uzcelts kāds jauns mājokļu projekts un vairāki ir būvniecības vai plānošanas procesā.

Pētījumi liecina, ka jauna mājokļa tīkotāji jūtas arvien stabilāk un pārliecinātāk par savu finansiālo situāciju. Nozīmīgu artavu kopējā procesā sniedz arī ALTUM programmas, ko atbalsta un realizēt piedāvā lielākās bankas Latvijā.

Lai ikviens varētu ērti meklēt, pārskatīt un salīdzināt šobrīd pieejamos mājokļu piedāvājumus Rīgā un Pierīgā, nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv īpaši veidotā portāla sadaļā piedāvā vienuviet apskatīt dažādās Rīgas apkaimēs iegādei pieejamos jaunos dzīvokļu projektus, mājas un apbūves zemes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Latvijas dzelzceļš saņēmis sešus piedāvājumus dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektēšanai

Žanete Hāka, 11.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) izsludinātajā atklātajā konkursā par 22 staciju un pieturas punktu modernizācijas projektēšanu ir saņemti seši piedāvājumi.

Iepirkuma komisija uzsākusi darbu pie iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas, lai noteiktu konkursa uzvarētāju, ar kuru tiks slēgts līgums par būvprojektu izstrādi.

Projekta Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija mērķis ir paaugstināt dzelzceļa pasažieru pārvadājumu kvalitāti un efektivitāti, kompleksi modernizējot dzelzceļa publisko infrastruktūru, t.sk., izbūvējot paaugstinātās pasažieru platformas, ar pasažieru pārvadājumiem saistīto dzelzceļa infrastruktūru, t.sk. platformas nojumes ar soliņiem un atkritumu urnām, nojumes - paviljonus atsevišķās stacijās, LED apgaismojumu stacijas teritorijā un piekļuves infrastruktūras elementus – gājēju celiņus, velo celiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ceļa remontu dēļ daudzviet Latvijā noteikti satiksmes ierobežojumi

Žanete Hāka, 22.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ sākas pārbūves darbi uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām. Jau šonedēļ tur ir sagaidāmi pieci luksoforu posmi un var būt nepieciešamas 45 minūtes remontposma izbraukšanai, informē Latvijas Valsts ceļi.

Turpinās satiksmes organizācijas pārkārtojumi uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītes mezglam. Uz brauktuvi Siguldas virzienā jau ir pārslēgts posms no Vangažiem līdz Sēnītes mezglam. Plānots, ka nedēļas vidū satiksmi pārslēgs arī posmā no Garkalnes līdz Vangažiem un no Sēnītes mezgla līdz objekta beigām. Arī pēc satiksmes pārslēgšanas uz Siguldas virziena brauktuvi tā ir organizēta pa vienai joslai katrā virzienā.

Citi patlaban plašākie remontdarbi turpinās uz Jūrmalas šosejas (A10) ar ievērojamiem satiksmes pārkārtojumiem krustojumā ar Rīgas apvedceļu A5. Turpinās arī remontdarbi pie Pāvilostas un posmā no Ēdoles līdz Alsungai. 45 minūtes nepieciešamas lai izbrauktu būvdarbu posmus no Gulbenes Balvu virzienā (P35) līdz Kazupei un no Tērvetes līdz Lietuvas robežai (P95).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos gados pašvaldību aktivitāte energoefektivitātes jomā būtiski pieaugusi, obligātās likuma prasības nav izpildījušas vien dažas.

Lai gan energoefektivitātes paaugstināšanā aktīvi iesaistījusies arī Rīga, pašlaik tā ir vienīgā republikas pilsēta, kurā vēl nav ieviesta energopārvaldības sistēma, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) sniegtā informācija. Likumā noteiktās prasības nav izpildījuši arī vairāki novadi, tajā skaitā Ķekava, Lielvārde, Mārupe, Ozolnieki, Olaine un Salaspils. EM gan norāda - nav izslēgts, ka kāda no minētajām pašvaldībām aktivitātes veic, bet ministrijai par to vēl nav paziņojusi.

Iesaistās brīvprātīgi

Lai gan pēdējos gados pašvaldību aktivitāte paaugstinājusies, energoefektivitātes pasākumi tajās joprojām tiek veikti retāk nekā privātajos uzņēmumos, novērojis Altum energoefektivitātes eksperts Edgars Kudurs. «Arī pašvaldībām pieejamas Altum aizdevuma un granta programmas, kā arī citi finanšu instrumenti, taču efektivitātes veicināšanā tās nereti ir pasīvākas nekā uzņēmēji. Iespējams, papildu motivācija ir peļņa un konkurētspēja,» uzskata eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru