Jaunākais izdevums

Lielākā daļa iedzīvotāju mobilo ierīču lādēšanu naktī uzskata par pilnīgi drošu vai arī uzskata, ka ierīces aizdegšanas risks ir vairāk teorētisks, nekā praktisks, liecina If Apdrošināšana veiktā aptauja.

Taču If Zviedrijas uzņēmumā nesen klientam tika kompensēta pilnībā izdeguša dzīvokļa atjaunošana pēc ugunsgrēka, kuru izraisīja pa nakti lādēties atstāta iPod ierīce.

If Apdrošināšana veiktā aptauja liecina, ka 51% mobilo ierīču – tālruņu, planšetdatoru, mūzikas ierīču un citu – lietotāji tās mēdz uzlādēt tikai naktī, bet vēl 45% tās mēdz lādēt pēc vajadzības gan dienā, gan naktī. Savukārt tikai 4% iedzīvotāju nekad nemēdz savas mobilās ierīces uzlādēt nakts laikā.

Veiktā aptauja arī liecina, ka par pilnībā drošu mobilo ierīču lādēšanu naktī uzskata 45% aptaujas dalībnieku, bet vēl 41% ir pārliecināts, ka risks ir vairāk teorētisks, nekā praktisks. Savukārt tikai 10% aptaujas dalībnieku uzskata, ka ierīces uzlāde naktī ir bīstama, jo tā var aizdegties.

«Latvijā If atlīdzību eksperti ir saskārušies ar klientu sniegtu informāciju, ka viņi pēdējā brīdī izvairījušies no ugunsnelaimes izcelšanās, jo bija pārkarsusi planšetes vai datora baterija. Ikvienam mobilās ierīces lietotājam jāapzinās, ka pārkarstot tās baterijai, kas bez uzraudzības atstāta uz gultas, krēsla vai cita viegli pārkarstoša materiāla, ir aizdegšanās risks. Diemžēl cilvēki neapzinās riskus, kādi apdraud viņu pašu un mājokļa drošību, un mobilās ierīces tiek lādētas ar aizdotiem vai internetā par lētākām cenām iegādātiem citu ražotāju lādētājiem, kas ir pretrunā ar drošības noteikumiem. Turklāt, ņemot vērā mobilo ierīču popularitāti bērnu un jauniešu vidū, šī ir tēma par kuru ir jārunā arī ģimenē,» norāda If Apdrošināšana Atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bez precīzi definētiem mērķiem panākumus sasniegt grūti

Guntars Gūte, Diena, 23.11.2022

Neils Kalniņš: “Kā valsts esam mazi kad tirgus izmērā, gan dažādās citās kategorijās, bet vienlaikus – maziņš tas nenozīmē, ka tas ir slikti, un Latvija, manuprāt, ir izcila gan tajos uzņēmumos, kas šeit darbojas tieši tehnoloģiju laukā.”

Foto: Aivars Liepiņš, Dienas mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mums jāmāk dzīvot tehnoloģiju laikmetā, izmantot to iespējas valsts un sabiedrības labklājības paaugstināšanai, uzsver foruma 5G Techritory programmu direktors Neils Kalniņš.

Tehnoloģiju attīstība šobrīd notiek ļoti straujā tempā, dažādi jauni risinājumi tiek prezentēti teju ik nedēļu. Šķiet, savā ziņā to visu sekmē arī 5G sniegtās iespējas. Arī Latvijā tiek radītas dažādas jaunas lietas, kas arī sekmīgi tiek ieviestas mūsu ikdienā. Kādi mēs izskatāmies uz pasaules fona tehnoloģiju attīstības jomā?

Kā valsts esam mazi kad tirgus izmērā, gan dažādās citās kategorijās, bet vienlaikus – maziņš tas nenozīmē, ka tas ir slikti, un Latvija, manuprāt, ir izcila gan tajos uzņēmumos, kas šeit darbojas tieši tehnoloģiju laukā, gan arī caur šo savu mazumu mēs iegūstam ļoti lielu spēju būt elastīgiem, tādējādi daudz ātrāk spējam reaģēt uz dažādām pārmaiņām un globāliem un lokāliem izaicinājumiem. Protams, te jānovelk zināmu robežu starp tehnoloģiju pasauli un ikdienas dzīvi, jo vienmēr varam skatīties pagātnē – uz nesakārtoto izglītības sistēmu vai ne tik viediem pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar Covid-19 apkarošanu vai enerģētikas nozari, kuru negatīvās sekas mēs šobrīd izjūtam – tie ir jautājumi, kurus vienmēr var kāds uzsvērt, norādot, ka nemaz tik sekmīgi mēs neesam un esam pēdējās vietās Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Košais MyKi Touch dod bērniem iespēju piezvanīt no viedpulksteņa, bet vecākiem – vienmēr zināt, kur atrodas atvase

Mācību gada sākums daudzās ģimenēs aktualizējis jautājumu, kā efektīvāk un drošāk sazināties ar bērniem, kuri tikko sākuši skolas gaitas vai vēl apmeklē bērnudārzu. Šajā vecumā rotaļīgums bieži vien ņem virsroku pār atbildības apziņu, tādēļ vecāku sarūpētais mobilais tālrunis mēdz nokrist zemē un saplīst vai vienkārši pazust kaut kur rotaļu laukumā. Risinājums varētu būt tā dēvētie drošības pulksteņi – ap roku apliekams viedpulkstenis, kurā var ievietot SIM karti. Viens tāds – MyKi Touch – nonāca arī DB rīcībā un trīs nedēļas pavadīja sešgadnieku visās ikdienas gaitās.

Dizains

Jāsaka, ka MyKi Touch ir liels pulkstenis. Uz sešgadnieka plaukstas locītavas tas pat izskatās milzīgs, jo katrā pusē sniedzas pāri rokai vismaz centimetru. Līdz ar to virsjakas uzvilkšana ir īstas mocības. Pulkstenis ķeras aiz piedurknes, iestrēgst, un gumijotā siksniņa negrib slīdēt pa audumu. Arī velkot nost jaku, siksniņa bieži vien neizturēja bērna nepacietīgo ģērbšanās manieri un atsprāga vaļā. Pie tā lielā mērā vainojama MyKi Touch uzbūve. Plastmasas korpuss ar skārienjutīgo ekrānu ir ievietots gumijas siksniņā, kas «piepūš» ierīci visos četros virzienos. Tas ir 3x4 centimetrus liels un pusotru centimetru biezs, taču nav pat mitruma drošs, kas nav laba ziņa dauzonīgu bērnu vecākiem. Zem gumijas ir paslēpta SIM kartes un micro USB pieslēgvieta uzlādei, tādēļ ierīci bieži nākas «izģērbt». Labās malas apakšā atrodas vienīgā fiziskā poga, kas vienlaikus veic atgriešanās un SOS taustiņa funkciju.

Komentāri

Pievienot komentāru