Finanses

Pabalstu un pensiju saņēmējiem ar kontu AS GE Money Bank steidzami jāinformē VSAA par kontu citā bankā

Žanete Hāka, 23.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem, kuru pabalsti un pensijas pašlaik tiek pārskaitīti uz kontu AS GE Money Bank, steidzami jāinformē Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) par jaunu kontu citā bankā, informē VSAA.

GE Money banka ir paziņojusi, ka turpinās sniegt pakalpojumus līdz 20. septembrim, pēc tam pārtrauks iedzīvotāju un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu.

Līdz 19.septembrim GE Money banka turpina pieņemt VSAA maksājumus un ieskaitīt esošajos klientu GE Money bankas kontos. Cilvēki, kuri saņem naudu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras GE Money bankā atvērtajā kontā,

tiek lūgti iespējami ātrāk atvērt jaunu kontu.

Pēc konta atvēršanas jāuzraksta iesniegums ar lūgumu turpmāk visas VSAA izmaksas pārskaitīt uz jauno kontu, iesniegumu var iesniegt jebkurā VSAA nodaļā. Iespējams, ka izvēlētā banka piedāvās pati nogādāt šo iesniegumu VSAA, tomēr jārēķinās, ka tad, ja iesniegums tiks sūtīts pa pastu vai ar jaunās bankas starpniecību, tas aizņems ilgāku laiku, kamēr VSAA saņems un nomainīs informāciju.

Jaunu kontu var atvērt jebkurā bankā. Pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalstu saņēmēji var izvēlēties arī maksājumu piegādi dzīvesvietā, par ko gan būs jāmaksā šī pakalpojuma sniedzējam Latvijas Pastam 1,22 lati,

šo summu VSAA ieturēs no izmaksājamās pensijas vai pabalsta. Izvēloties šādu izmaksas veidu, jārēķinās, ka var manīties pensija vai pabalsta izmaksas datums.

Komentāri

Pievienot komentāru