Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums - CFS Holding

Gunta Kursiša, 25.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, ir SIA CFS Holding, liecina Uzņēmuma statistika (UR) par pagājušo nedēļu.

SIA CFS Holding pamatkapitāls veido vairāk nekā 257 tūkstošus latu, un kompānijas vienīgā valdes locekļa amata pienākumus pilda Igaunijas pilsonis Kuno Vains (Kuno Vain). Uzņēmuma juridiskā adrese ir Uriekstes iela 2A-22, Rīga.

Patlaban gan vēl nav pieejama informācija par uzņēmuma darbības veidiem. Zināms, ka Tallinā bāzētais uzņēmums CF&S Estonia Ltd., kura vadībā arī darbojas K. Vains, nodarbojas ar loģistikas pakalpojumu sniegšanu. Kompānija veic kravu pārvadājumus pa autoceļiem, dzelzceļu, jūru un gaisu, liecina informācija kompānijas mājas lapā cfs.ee.

Tāpat pagājušajā nedēļā Latvijā lielāko jaunreģistrēto uzņēmumu vidū ir Jūrmalā reģistrētā SIA Nostra Domus, kuras pamatkapitāls ir 145 tūkstoši latu. Kompānijas valdē darbojas Krievijas pilsone Siranuša Giričeva (Siranush Giricheva).

Trešais un ceturtais lielākais uzņēmums, kas reģistrēts pagājušajā nedēļā ir SIA Aist Invest un SIA Chinahotel, un katra no šiem uzņēmumiem pamatkapitāls veido simts tūkstošus latu. SIA Aist Invest vienīgā valdes locekļa amata pienākumus pilda Krievijas Federācijas valstspiederīgais Iļja Krasners (Ilya Krasner), savukārt SIA Chinahotel valdē darbojas Ķīnas Tautas republikas pilsonis Čangjiangs Čens (Changijang Chen).

SIA Aist invest reģistrēta Rīgā, Ernesta Birznieka-Upīša ielā 20A-12, bet SIA Chinahotel juridiskā adrese ir Pētersalas iela 6-2, Rīga. Pašlaik Lursoft nav pieejama informācija par uzņēmumu darbības veidiem.

Piektais lielākais aizvadītajā nedēļā reģistrētais uzņēmums ir SIA Forpost terminal. Rīgā, Jūrmalas gatvē 32, reģistrētās kompānijas pamatkapitāls ir 50 tūkstoši latu, un tās valdē darbojas Latvijas valstspiederīgie Staņislavs Kaverskis (valdes loceklis) un Jānis Matvejs (valdes priekšsēdētājs).

Kopumā aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēts 341 jauns subjekts, kas ir par 23 vairāk nekā pirms nedēļas. Aizvadītajā nedēļā likvidēts 81 komersants – par 12 mazāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru