Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais uzņēmums reģistrēts Tukumā

Gunta Kursiša, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītās nedēļas lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, ir SIA Temporum, liecina Uzņēmumu reģistra statistika.

SIA Temporum reģistrēts Tukumā, Pasta ielā 8, un tā pamatkapitāls viedo 87,8 tūkstošus latu. Uzņēmuma, par kura darbības veidiem pašlaik informācija vēl nav pieejama, valdē darbojas viens valdes loceklis ar tiesībām jaundibināto kompāniju pārstāvēt atsevišķi Andris Ramoliņš. Viņš ir arī mežizstrādes uzņēmuma Stiga RM vienīgais īpašnieks un valdes loceklis. SIA Stiga RM pērn darbojusies ar 5,2 miljonu latu apgrozījumu un 97 tūkst. Ls peļņu, kopumā nodarbinot vidēji 54 strādājošos, liecina Lursoft dati.

Tāpat pagājušajā nedēļā lielāko Latvijā reģistrēto uzņēmumu vidū ir a/s IMTL, kuras pamatkapitāls veido 25 tūkst. Ls, a/s MEE invest (pamatkapitāls – 25 tūkst. Ls), a/s Wooh Outlet (pamatkapitāls – 25 tūkst. Ls) un SIA dllb logistics, kuras pamatkapitāls veido 15 tūkst. Ls.

Kopumā Uzņēmuma reģistrā aizvadītajā nedēļā reģistrēti 239 jauni subjekti, kas ir par 102 mazāk nekā pirms nedēļas, savukārt likvidēti ir 58 komersanti – par 23 mazāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru