Ražošana

Pagājušajā nedēļā lielākās komercķīlas reģistrējuši piensaimnieki Kalna Oši

Gunta Kursiša, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā lielākās komercķīlas reģistrējusi piena lopkopības SIA Kalna Oši, tāpat prāvas ķīlas reģistrējusi SIA Eco Zeta.

SIA Kalna Oši ir divu 13,2 milj. Ls apjomīgu komercķīlu parādnieks, savukārt ķīlas a/s DNB banka devusi SIA Mārsnēnu upmaļi. Kā Db.lv norādīja uzņēmuma valdes loceklis Juris Pilveris, komercķīla nav saistīta ar parādsaistībām, bet gan ir pārkreditēšanās, un patlaban uzņēmuma attīstība norit pēc iepriekš paredzētā plāna. Jau rakstīts, ka SIA Kalna Oši šovasar atklājuši daļu no 22 milj. eiro vērtā ražošanas tehnoloģiskā kompleksa, kas ietver arī šobrīd Baltijā lielāko rotējošo slaukšanas iekārtu. Jāatgādina, ka Jurim Pilverim piederošā kompānija Ziedi JP strādā pie vairākiem paralēliem projektiem, kas kopējo kompānijas biznesa apgrozījumu ļaus būtiski palielināt. SIA Kalna Oši valdes priekšsēdētājs Uldis Pilveris iepriekš DB stāstīja, ka kompleksā viena ferma jau ir pabeigta, bet otra būs gatava līdz augusta beigām. Fermu būvniecību veic Dobeles firma Inka –B.V. un kopējās investīcijas ir 1,8 – 2 miljoni Ls. Līdz gada beigām fermā būs divi tūkstoši slaucamo govju un šis komplekss būs lielākais Baltijā.

Tāpat četras 8,3 milj. Ls komercķīlas reģistrējusi elektroenerģijas ražošanas SIA EcoZeta. Divu SIA EcoZeta ķīlu devēja ir SIA Šilovs Mihails, vienu ķīlu devusi SIA Piejūras Energy, savukārt vēl vienas ķīlas devējs ir ir SIA EcoZeta, bet parādnieks – minētā SIA Piejūras Energy. Visu ķīlu ņēmējs ir a/s DNB banka. Uzņēmuma pārstāve Db.lv gan norādīja, ka uzņēmums vairāk informācijas par reģistrētajām ķīlām varētu sniegt rīt. Uzņēmums SIA EcoZeta dibināts 2009. gadā, Rīgā.

Divas 3,8 milj. Ls komercķīlas pagājušajā nedēļā reģistrējusi SIA VK Tranzīts, kas veic centrālo biroju un holdingkompāniju darbības, veic dzelzceļa transportu, sauszemes transporta palīgdarbības un pārējo transporta aģentūru darbības. Uzņēmums dibināts 2003. gadā, un tā juridiskā adrese ir Ventspilī.

Tāpat pie lielākajām aizvadītajā nedēļā reģistrētajām ķīlām pieskaitāma arī 3,7 milj. Ls ķīla, kuras parādnieks ir SIA Energoremotns Rīga, bet ķīlas devējs – a/s SEB banka. Uzņēmums reģistrēts 1999. gadā Rīgā un tā pamata darbības veidi ir elektroierīču remonts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

EuroEnergy iegādājas vietējo partneru daļas, iegūst pilnas īpašumtiesības EuroEnergy Biogāze Latvija

Lelde Petrāne, 23.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

EuroEnergy ir Libra Group meitasuzņēmums atjaunojamās enerģijas nozarē Eiropā, kas iegādājies 50 % biogāzes biznesa, zemes un licenču tiesības no Latvijas kopuzņēmuma vietējā partnera. Kopējā uzņēmumu portfelī ietilpst septiņi Latvijas biogāzes projekti — četri no tiem darbojas jau šobrīd (Piejūra Energy, Vegi eco, EcoZeta un Zemgaļi JR) un pārējie trīs ir saņēmuši licences ražošanai (Dubnas siltums, Naujenes jauda un Remas energija).

Kopējā uzstādītā ražošanas jauda esošajās ražotnēs Cesvaines, Zemgales un Liepājas reģionos ir 4,2 MW. Līdz ar kopuzņēmuma daļu iegādi EuroEnergy tagad ir arī pilnas īpašuma tiesības uz lauksaimniecības uzņēmumu Latvijas Ekozeme, pārvaldības sabiedrību EuroEnergy Biogāze Latvija un trim uzņēmumiem, kuriem pieder licences jaunu elektroenerģijas staciju izveidei. Tiem ir nepieciešamās atļaujas sākt būvniecību, un to prognozētā kopējā ražošanas jauda ir 5 MW.

EuroEnergy darbojas biogāzes degvielas ražošanā, bioloģiski sadalot organiskās vielas, izmantojot anaerobās pārstrādes metodi vai bioloģiski noārdāmu materiālu fermentāciju. Tie parasti ir kultūraugi, kurus audzē tieši enerģijas ražošanai, kā arī dažāda veida organiskie atkritumi.

Komentāri

Pievienot komentāru