Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākie reģisētrtie uzņēmumi – SKS Realty un Riga Estate

Gunta Kursiša, 17.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā lielākie reģistrētie uzņēmumi ir SIA SKS Realty un SIA Riga Estate, kuru pamatkapitāls ir attiecīgi 129 tūkst. Ls un 100 tūkst. Ls, liecina Uzņēmumu reģistra (UR) statistika par pagājušo nedēļu.

SIA SKS Realty juridiskā adrese ir Slokas iela 187 – 55. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Krievijas Federācijas pilsonis Antons Sviridenko (Anton Sviridenko), liecina Lursoft dati. Savukārt SIA Riga Estate reģistrēta Rūpniecības ielā 20-3, Rīgā, un uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Latvijas valstspiederīgais Aleksandrs Zavjalovs. Pašlaik Lursoft nav pieejama informācija par SIA Riga Estate un SIA SKS Realty darbības veidiem.

Tāpat aizvadītajā nedēļā lielāko reģistrēto uzņēmumu vidū ir SIA NanoSky-Baltic, kuras pamatkapitāls veido 35 tūkst. Ls. Tērbatas ielā 14-2 reģistrētā uzņēmuma valdē darbojas Vācijas valstspiederīgais Andreass Ludekings (Andreas Ludeking). Patlaban nav pieejama informācija par jaunreģistrētās kompānijas darbības veidiem, tomēr zināms, ka Vācijā bāzētais uzņēmums nanoSky nodarbojas ar tādu tehnoloģiju ražošanu, kas uzlabo ceļu būves kvalitāti, palielina virsmu krāsojumu kvalitāti u.c.

Ceturtais lielākais pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums ir SIA TPG Bosman Invest, kura pamatkapitāls ir 14 tūkst. Ls, bet valdē darbojas Darja Koptenkova. Savukārt piektais aizvadītās nedēļas lielākais jaunreģistrētais uzņēmums ir Liepājā reģistrētā SIA Auto VIP Buss. Kompānijas pamatkapitāls ir 10 tūkst. Ls, bet vienīgā valdes locekļa amatu ieņem Uldis Alpēns.

Kopumā pagājušajā nedēļā reģistrēti 318 jauni komersanti, kas ir par sešiem vairāk nekā pirms nedēļas. Tāpat aizvadītajā nedēļā likvidēti 93 subjekti, kas ir par 26 komersantiem vairāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru