Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākie reģistrētie uzņēmumi - Pieci kvadrāti un Eurobalt trade

Gunta Kursiša, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā komercreģistrā reģistrēti 290 jauni subjekti, no kuriem lielākais pamatkapitāls ir diviem uzņēmumiem – SIA Pieci kvadrāti un SIA Eurobalt trade, liecina Uzņēmumu reģistra apkopotā informācija.

SIA Pieci kvadrāti un SIA Eurobalt trade pamatkapitāls ir 143 tūkstoši eiro, liecina Lursoft dati. Pirmā uzņēmuma juridiskā adrese ir Jūrmala, Gulbju iela 4, un tā valdē darbojas viena amatpersona – Krievijas Federācijas pilsonis Maksims Fomičevs. Savukārt SIA Eurobalt trade, kas reģistrēta Garkalnes novada Berģos, vienīgā valdes locekle ir Uzbekistānas Republikas valstspiederīgā Djamilia Adilova. Patlaban vēl nav pieejami dati par uzņēmumu pamatdarbības veidiem.

Tāpat pagājušajā nedēļā lielāko reģistrēto uzņēmumu vidū ir SIA Della Mamma, kuras pamatkapitāls veido simts tūkstošus latu, SIA Ezerceplis ar 30 tūkst. Ls pamatkapitālu un SIA Golden Sun, kuras pamatkapitāls ir 25 tūkstoši latu.

Kopumā aizvadītajā nedēļā reģistrētas 269 SIA, 14 IK, trīs komandītsabiedrības, kā arī pa vienai pilnsabiedrībai, kooperatīvajai sabiedrībai un zemnieku saimniecībai. Tāpat pagājušās nedēļas laikā reģistrētas vienpadsmit biedrības un trīs nodibinājumi, bet likvidēti kopumā 69 subjekti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru