Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā atklāts Ukrainas Tirdzniecības nams, kura uzdevums ir ekonomiskās sadarbības stiprināšana starp Latviju un Ukrainu.

Latvijas uzņēmējiem tiek sniegti vairāki pakalpojumi: Ukrainas tirgus analīze nozaru un preču kategoriju šķērsgriezumā, pilnīga juridiska uzņēmējdarbības uzraudzīšana un atbalstīšana Ukrainas teritorijā, partneru atrašana, veicot maksimālu finanšu un reputācijas risku pārbaudi, Latvijas produkcijas virzīšana tirdzniecības tīklos un citi.

Ņemot vērā pasaulē valdošo situāciju un koronavīrusa Covid-19 izplatību, pieņemts lēmums, ka šobrīd Ukrainas Tirdzniecības nams gan Rīgā, gan arī Kijevā darbosies aktuālajā tiešsaistes režīmā. Pēc karantīnas atcelšanas Tirdzniecības nams uzsāks darbu pilnvērtīgā darba režīmā.

"Ideju par Ukrainas Tirdzniecības nama izveidošanu jau sen apsprieda ieinteresētās puses. Notika tikšanās un pārrunas vēstniecību un resoru līmenī. Diskusijas un apmaiņas braucieni ar prezentācijām ilga vairākus gadus. Pašreizējā situācija mūs ir piespiedusi aktivizēt darbu un mēs beidzot esam pārgājuši no runām pie darbiem.

Ir skaidrs, ka mūsu atbalsts nepieciešams tieši tagad, kad daudzi uzņēmēji gan Latvijā, gan Ukrainā ir saskārušies ar globālās krīzes izraisītajām grūtībām," stāsta Latvijas-Ukrainas lietišķās sadarbības padomes priekšsēdētāja vietnieks, Ukrainas Tirdzniecības nama valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Petrovs.

Pateicoties tiešiem kontaktiem ar diplomātisko korpusu, kā arī Rīgas un Kijevas atbalstam, ir izveidota un pastāvīgi papildinās to Ukrainas uzņēmumu bāze, kurus interesē sadarbība ar Latvijas uzņēmumiem. Galvenā interese ir par ķīmijas rūpniecības un saskarnozaru produkcijas, pārtikas, tekstila rūpniecības un daudzu citu preču eksportu. Ir izveidoti visi priekšnoteikumi tam, lai Tirdzniecības nams kļūtu par to starta laukumu, kas palīdzēs Latvijas uzņēmumiem nostiprināties Ukrainas tirgū, kas nozīmē daudzmiljonu tirgu, teic A. Petrovs.

Komentāri

Pievienot komentāru