Finanses

Palielina Acme Corporation meitassabiedrību pamatkapitālu

Žanete Hāka, 17.12.2014

Jaunākais izdevums

Veikta SIA Acme Corporation meitassabiedrību ieguldījumu pamatkapitāla palielināšana, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

SIA Big Truck pamatkapitāls bija 5691 eiro, vienas daļas nominālvērtība ir viens eiro, bet daļu skaits 5691. Pēc palielināšanas pamatkapitāls sasniedzis 775,7 tūkstošus eiro, vienas daļas nominālvērtība ir viens eiro, daļu skaits ir 775,7 tūkstoši eiro.

SIA Neatkarīgā patentu aģentūra pamatkapitāls bija 791,6 tūkstoši eiro, vienas daļas nominālvērtība ir viens eiro, bet daļu skaits – 791,7 tūkstoši eiro.

Pēc pamatkapitāla palielināšanas pamatkapitāls sasniedzis 8,091 miljonu eiro, vienas daļas nominālvērtība ir viens eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Acme Corporation plāno iegādāties Muižas parka kapitāla daļas, lai veidotu industriālo noliktavu parku

LETA, 10.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības un biroju īpašumu iznomāšanas un pārvaldes uzņēmums SIA Acme Corporation panācis vienošanos ar SIA H.B.I. par 100% kapitāla daļu iegādi SIA Muižas parks, liecina Acme Corporation paziņojums biržai Nasdaq Riga.

SIA Muižas parks pieder 2/5 domājamās daļas no nekustamā īpašuma Vecsvilpji Saulgožos, Ķekavas novadā, un 2/5 domājamās daļas no nekustamā īpašuma Sakšas Ķekavas novadā.

Plānotā Muižas parka kapitāldaļu pirkuma cena ir 75 000 eiro ar 60 dienu samaksas termiņu.

Plānotā darījuma rezultātā Acme Corporation iegūs pilnīgu kontroli pār abiem nekustamajiem īpašumiem, jo jau šobrīd Acme Corporation netieši pieder 3/5 domājamās daļas katrā nekustamajā īpašumā caur tās meitassabiedrību SIA Big Truck.

Plānotajam darījumam nebūs tūlītējas ietekmes uz Acme Corporation finanšu rādītājiem, jo minētie nekustamie īpašumi šobrīd nekādu ienākumu nerada, bet šis darījums ļaus Acme Corporation pilnībā kontrolēt infrastruktūras izveidi plānotā industriālā noliktavu parka vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

SIA Acme Corporation iegādāsies zemes gabalu Ķekavā industriālā noliktavu parka attīstīšanai

Žanete Hāka, 23.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Acme Corporation un SIA FORA Group noslēgusi daļu pirkuma līgumu par SIA FORA Group 100% piederošo SIA Īpašums A5 kapitāla daļu iegādi par kopējo pirkuma maksu 154,46 tūkstošu eiro apmērā, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

SIA Īpašums A5 ir vienīgais īpašnieks nekustamajam īpašumam – zemes gabalam Pipari Ķekavas novadā. Šī darījuma rezultātā SIA Acme Corporation iegūs pilnīgu kontroli pār nekustamo īpašumu – zemes gabalu Pipari.

Nekustamā īpašuma – zemes gabala Pipari iegāde tiek veikta saistībā ar nākotnē plānotā industriālā parka attīstīšanu šim īpašumam piegulošajā nekustamajā īpašumā, kas pieder SIA Acme Corporation meitas uzņēmumiem SIA Big Truck un SIA Muižas parks. Nekustamā īpašuma – zemes gabala Pipari iegāde ļaus SIA Acme Corporation veikt plānotā industriālā noliktavu parka infrastruktūras izveidi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Acme Corporation atpirks obligācijas

Žanete Hāka, 07.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Acme Corporation no tam pilnībā piederošas meitas sabiedrības SIA Neatkarīgā patentu aģentūra (NPA) otrreizējā tirgū ir iegādājies 4283 emitenta obligācijas, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Obligācijas atpirktas par kopējo maksu 4,59 miljoni eiro jeb 1071,88 eiro par obligāciju. Obligāciju pirkuma maksu emitents ir samaksājis NPA pilnā apmērā 6.decembrī.

SIA Acme Corporation obligācijas no NPA iegādājās, pamatojoties uz NPA izteiktu pārdošanas piedāvājumu, ko SIA Acme Corporation pieņēma. SIA Acme Corporation ir vienojies ar NPA, ka naudas līdzekļus, kurus SIA Acme Corporation samaksā NPA par obligāciju iegādi, NPA pilnā apmērā izmanto, lai tādā pašā apmērā dzēstu emitenta grupas iekšējo aizdevumu, ko emitents ir izsniedzis NPA.

Obligāciju iegāde samazinās emitenta saistību apkalpošanas izmaksas attiecībā uz iegādātajām Obligācijām un radīs ietaupījumu emitenta procentu izdevumu neto ietaupījumu par vairāk nekā 134,4 tūkstošiem eiro kalendārajā gadā. Emitenta ietaupītā procentu izdevumu summa par iegādātajām obligācijām būs pieejama izmantošanai emitenta grupas komercdarbības vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējais Rimi, Supernetto un K-Rautas telpu iznomātājs pārdod uzņēmumus investoram no Maltas. Gan līdzšinējā īpašnieka sekmīgais exit, gan Maltas investora izvēršanās raida pozitīvu signālu par nekustamā īpašuma sektoru un investīciju vidi valstī, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Apjomīgā darījumā nesen tikuši pārdoti deviņi Latvijas tirdzniecības centri, kas pircējiem pazīstami kā Rimi, Supernetto un K-rauta mājvietas, izsekojot iesaistīto īpašnieku ķēdei, var spriest pēc NASDAQ OMX Baltic publicētās informācijas.

30. janvārī noslēgts pārdošanas darījums starp Nīderlandē reģistrēto Hili Properties BV un SIA Acme Corporation par visu pēdējai piederošo kapitāldaļu pārdošanu SIA Apex Investments un SIA Tukuma projekts. Apex Latvijā ir pazīstams nekustamo īpašumu attīstītājs, kas cita starpā iznomā telpas arī iepriekš minēto veikalu vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – AS Halcyon Capital

Žanete Hāka, 15.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Reģistrs reģistrēja 68 komercķīlas, bet 94 tika dzēstas, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 193 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 132 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 61 miljards eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi AS Halcyon Capital – 66 miljonu eiro vērtībā. Ķīlu ņēmusi AS ALBV Bank.

Otru lielāko komercķīlu devusi SIA Acme Corporation – 7,55 miljonu eiro apmērā. Ķīlas ņēmējs bijusi SIA PR Speciālie projekti.

Trešo lielāko komercķīlu reģistrējusi SIA Saukas kūdra – 2,8 miljonu eiro apmērā un to ņēmusi AS SEB banka.

Savukārt komercķīlu divu miljonu eiro vērtībā devis Vladislavs Drīksne, bet ņēmis – Sergijs Sumarokovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SIA Acme Corporation aizdevusi 2 miljonus meitas uzņēmumam

Žanete Hāka, 05.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Acme Corporation izsniegusi papildus aizdevumu divu miljonu eiro apmērā meitas uzņēmumam SIA Neatkarīgā patentu aģentūra, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Tā ir papildus vienošanās pie līguma, par kuru noslēgšanu bija publicēts šā gada februārī. Aizdevuma nosacījumi (tai skaitā aizdevuma procentu likme un atmaksas termiņš) ir identiski iepriekšējā paziņojumā noradītājam.

Papildus aizdevums ir izsniegts lai SIA Neatkarīgā patentu aģentūra izmaksātu parādu AS Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru