Finanses

Palielinājušies Citadele Russian Equity Fund ieguldījumu riski

Žanete Hāka, 28.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IPAS Citadele Asset Management ir saņēmusi AS Citadele banka paziņojumu par papildu ierobežojumiem darījumiem ar noteiktiem Krievijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas jomas uzņēmumiem, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Tāpat turētājbanka norāda, ka jaunas šāda veida sankcijas Krievijai sakarā ar situāciju Ukrainā ir iespējamas arī no Eiropas Savienības puses.

Sabiedrība brīdina, ka sakarā ar ASV noteiktajām sankcijām pret Krievijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas jomas uzņēmumiem un potenciālajām Eiropas Savienības sankcijām varētu tikt būtiski skartas un ietekmētas sabiedrības iespējas rīkoties ar ieguldījumu fonda Citadele Russian Equity Fund Krievijā turēto un izvietoto mantu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, kā arī esošo situāciju, sabiedrība brīdina, ka ir palielinājušies ieguldījumu fonda Citadele Russian Equity Fund ieguldījumu riski, tajā skaitā, bet ne tikai fonda prospektā norādītais likviditātes risks, darījumu partneru risks, tirgus koncentrācijas risks, politiskais risks, ekonomiskais risks, vērtspapīru uzglabāšanas risks un citi īpašie riski, kas veidojas pie ieguldījumiem Krievijā.

Tā rezultātā cita starpā it īpaši var tikt nelabvēlīgi ietekmēta vērtspapīru droša turēšana un transakciju veikšana, kā arī iespējama faktiska tirgus infrastruktūras paralizēšana. Šo paaugstināto risku vērtējums mainījies saistībā ar noteiktajām un potenciālajām sankcijām pret Krievijas Federāciju un Sabiedrība lūdz klientus novērtēt ar ieguldījumiem Krievijā saistītos riskus, ņemot vērā politisko situāciju Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru