Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Drošības policija (KaPo) aizdomās par kukuļņemšanu otrdienas rītā arestējusi opozīcijas Centra partijas līderi un Tallinas mēru Edgaru Savisāru, vēsta nacionālā raidsabiedrība ERR.

Savisārs kukuļus atkārtoti pieņēmis 2014. un 2015.gadā, norādīja KaPo. To kopējā vērtība lēšama vairākos simtos tūkstošu eiro.

Tallinas mērs tiek turēts aizdomās, ka kukuļus pieņēmis kā īpašumu, tā atlaižu formā.

Šodien apsūdzības par palīdzību kukuļņemšanā, kukuļdošanā, kā arī starpniecību kukuļošanā izvirzītas arī vairākām citām personām.

Visi aizdomās turamie ir Igaunijas pilsoņi.

Mediji ziņo, ka šodien, iespējams, saistībā ar šo lietu arestēts arī būvniecības koncerna Rand&Tuulberg īpašnieks Aivars Tūlbergs.

Prokuratūra apstiprināja, ka Tūlbergs arestēts, bet atteicās izteikties par to, vai tas ir saistīts ar Savisāra aizturēšanu.

Centra partija jau paziņojusi, ka tās līdera arests ir politiski motivēts.

«Lietai izraudzītais laiks ļauj noprast, ka tā tiek izmantota, lai aizēnotu ar valdošās koalīcijas partijām saistīto vērienīgo Tallinas ostas korupcijas skandālu,» sacīja Centra partijas preses sekretārs Tāvi Puks.

Savisāra darbības izmeklētas arī agrāk. Tā visas bijušas saistītas ar aizdomīgu finanšu atbalstu pašam politiķim vai Centra partijai.

KaPo 2010 gadā atklāja, ka toreizējais Krievijas Dzelzceļa vadītājs Vladimirs Jakuņins apsolījis 1,5 miljonus eiro Savisāra politiskās partijas atbalstam nākamā gada marta parlamenta vēlēšanās.

2013.gadā prokuratūra apstiprināja, ka tiek veikta ar Savisāru saistīta izmeklēšana par naudas atmazgāšanu. Tiesa gan, nekādu seku tai nebija.

Papildināta visa ziņa

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas parlaments trešdien nobalsoja par neuzticības izteikšanu premjerministram Tāvi Reivasam.

Par neuzticības izteikšanu Reivasam, kas nozīmē arī valdības demisiju, balsoja 63 parlamenta deputāti un pret balsoja 28.

Opozīcijas partiju, kas rosināja neuzticības izteikšanu Reivasam, līderi norādīja uz stagnāciju valstī kopš pie varas ir Reivasa valdība, kā arī viņa vadītās Reformu partijas nespēju iet līdzi laikam. Tāpat opozīcija apsūdzēja Reivasu un Reformu partiju par mīta, kuram paši noticējuši, radīšanu.

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida ir uzaicinājusi visu parlamentā pārstāvēto frakciju vadītājus uz tikšanos trešdienas vakarā, lai ar katru no viņiem atsevišķi pārrunātu pašreizējo politisko situāciju valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru