Finanses

Papildināta - BTA kontrolpakete nodota ārvalstu kantoriem

Ieva Mārtiņa, 30.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākā nedzīvības apdrošināšanas BTA Insurance Company, SE akcionāru struktūrā notikušas izmaiņas – dažāda lieluma akciju paketes nonākušas četru ārvalstu kompāniju ar līdzīgiem nosaukumiem īpašumā.

Papildināta ar 3. rindkopu.

BTA 2013.gada pirmā ceturkšņa finanšu atskaite liecina, ka 31,36% BTA akciju uz 2013.gada marta beigām piederēja B5 Holding Limited, 28,6% piederēja B7 Holding Limited, 9,8% - B4 Holding Limited, bet 9,05% BTA akciju – B6 Holding Limited. Pārējās akcijas pieder a/s TIA (9,58%), citām juridiskām personām (10,58%) un fiziskām personām (1,03%).

BTA Insurance Company, SE Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Ilva Priedniece, komentējot izmaiņas akcionāru struktūrā, skaidroja, ka, pārejot uz SE statusu, šis bija plānots un likumsakarīgs nākamais attīstības solis, jo BTA bizness jau vairākus gadus ir pāraudzis vienas valsts robežas. Tādā veidā tiek uzlabota korporatīvā pārvaldība - fiziskās personas īpašnieki paceļas vienu līmeni tālāk, lai aizvietotu savu personisko ietekmi uz sabiedrību ar juridiskās personas ietekmi. «Apzinājām citu SE uzņēmumu labāko praksi un secinājām, ka šī ir ierasta SE uzņēmumu prakse,» tā BTA pārstāve.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) dati joprojām liecina, ka BTA 20-33% akciju pieder Gintam Dandzbergam un 20 – 33% - Paulam Dandzbergam. Kompānijas padomē izmaiņas nav notikušas, tās padomes locekļi bija Gints, Pauls un Marts Dandzbergi, kā arī Andrejs Galanders un Agris Dambenieks.

BTA šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar 1,13 miljonu latu peļņu, kas ir sešas reizes lielāka nekā pērn šajā laikā. Kompānija, kas strādā Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Apvienotajā Karalistē, bruto prēmijās šogad pirmo trīs mēnešu laikā parakstīja 29,32 miljonus latu, tajā skaitā visvairāk prēmijas – 10,47 miljoni latu – parakstīti Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā. Nopelnīto prēmiju apjoms šogad pirmajā ceturksnī - 22,55 miljoni latu – bija par 13% lielāks nekā šajā laikā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru