Būve

Papildināta - FOTO: Ogres skvēra būvdarbi traucē uzņēmējdarbībai

Žanete Hāka, 29.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres centrā, Brīvības ielā, uzsākti skvēra būvdarbi, taču vietējie uzņēmēji sūdzas, ka lielais troksnis un norobežojumi negatīvi ietekmē biznesu.

DB aptaujāja vairākus uzņēmējus, kas atzina, ka par labu biznesam remontdarbi nenāk, un, ja vasarā parasti bija lielākais klientu pieplūdums, tad tagad daļa cilvēku cenšas apiet būvdarbus pa citu ceļu vai steidz ātrāk paiet garām troksnim un putekļiem, kas rodas no darbiem. Tajā pašā laikā kā pozitīvais aspekts tiek minēts tas, ka cilvēku ietvei atvēlētā daļa ir šaura un ved tieši gar veikaliņiem, kas - no otras puses - liek kādam garāmgājējam palūkoties piedāvājumā.

«Veikals viennozīmīgi ir tukšāks nekā ierasti, blakus urbj, braukā traktori, griežas putekļi, tādēļ cilvēki mēģina pēc iespējas ātrāk aiziet garām šim ielas posmam,» atzina kāda veikala vadītāja.

Ar būvdarbiem nav apmierināti arī Brīvības ielas un Bērzu alejas krustojumā esošās ielas kafejnīcas Pūce Cep pārstāvji – pēc ziemas, kad klientu skaits ir mazāks, uzņēmums vasarā cerēja uz lielāku aktivitāti.

«Spēlēsim paslēpes labirintā starp melnu plēvi, žogu un traktora troksni! Nāc un meklē mūs šovasar līdz 9.augustam turpat Brīvības ielā 22, Ogrē! Centīsimies Tevi apkalpot, slaukot putekļus no sevis un Tevis! Mīļie bērni,jaunieši un vecāki, pilsētas viesi – visi, kas nāk pie mums, palīdziet arī citiem šajā labirintā mūs atrast un ieraudzīt saules gaismu! No 3.jūnija darbu Pūce Cep uzsāk 3 skolnieces, kas gatavas iegūt pirmo darba pieredzi! Lūdzu,atbalstiet viņas šajā labirinta spēlē, jo nu nezinām, kā varēsim tik nozīmīgā spēlē, ko radījusi Ogres novada domes vadība, nopelnīt gan algu, gan telpas īres maksu. Un būtiskākais, ka neviens - ne mājas saimnieks, ne pilsētas vadība nav pie mums nācis un runājis, kā varam kopā spēlēt šo vasaras žogu un melnās plēves spēli! Paldies, Ogres novads, ka domā par mums un atbalsti, radot grūtības savam nodokļu maksātājam! Esam gatavi šajā spēlē zaudēt, jo saprotam, ka neesam pilsētai vajadzīgi,» teikts uzņēmuma lapā Facebook.

«Šobrīd Ogrē Brīvības ielas skvērā tiek veikti darbi skvēra pārbūves 2.kārtas ietvaros, tas ir - netiek veikta pagājušajā gadā izbūvētā skvēra atjaunošana, bet tiek turpināta tā pārbūve, lai Brīvības ielas ainava starp Bērza aleju, ēku «Pie zelta liepas», Pļavas ielu un Ogres novada Kultūru centru iegūtu mūsdienīgu, stilistiski vienotu, kompozicionāli un funkcionāli organizētu telpu,» komentēja Ogres domē.

Brīvības ielas skvēra 2.kārtas ietvaros tiks veikta betona un granīta bruģakmens seguma pārbūve ar bronzas ielaidumi segumā, kā arī atjaunots asfalta segums. Šajā skvēra daļā tiks uzstādīts granīta sols (37 m), koka soli-platformas, velostatīvi, atkritumu urnas, šūpoles, informācijas stends ar skārienjūtīgu ekrānu, veikta apgaismojuma, lietus ūdens kanalizācijas sistēmas būvniecība, kā arī vīteņaugu režģa un esošo koka sakņu aizsargrežģa izveide un teritorijas apzaļumošana.

Darbi tiek veikti Brīvības ielā posmā no Pļavas ielas līdz Upes prospektam un teritorijā starp Ogres Mākslas skolu un Brīvības ielu 13 līdz Ogres novada Kultūras centra laukumam. Līgums «Brīvības ielas skvēra pārbūve 2.kārta» tika noslēgts šī gada 3.maijā ar personu apvienību SIA «MT SĒTA» un SIA «Ceļinieks 01». Noslēgtā līguma summa ir 564 275.02 EUR, tā īstenošanas termiņš ir šī gada 9.augusts. Līguma ietvaros veikto darbu būvuzraudzību veic SIA «Akorda».

Papildus SIA «Ogres Namsaimnieks» Brīvības ielas skvērā ir uzsācis avārijas stāvoklī esošās siltumtrases maiņu no Ogres novada Kultūras centra laukuma starp Brīvības ielu 13 un Brīvības ielu 15a līdz Bērzu alejai 2. SIA «Ogres Namsaimnieks» siltumapgādes nodaļas vadītājs Igors Minovs norāda, ka siltumtrase ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, uz ko norāda atsevišķi iesēdumi demontējamā virsējā segumā, tāpēc ir nepieciešams veikt siltumtrases nomaiņu – šajā posmā tiks nomainītas novecojušās padomju laika kanāla tipa siltumcaurules uz modernām, rūpnieciski izolētām siltumcaurulēm. Siltumapgādes tīklu nomaiņas periodā Bērzu alejas iedzīvotājiem, kuri siltumenerģiju saņem no centralizētā siltumapgādes tīkla, jārēķinās ar siltumenerģijas padeves pārtraukumu (nebūs karstais ūdens). Viņš arī norāda, ka paredzētais darbu izpildes termiņš ir trīs nedēļas (t.i., līdz jūnija vidum), tai skaitā siltumenerģijas atslēguma periods viena nedēļa.

Komentāri

Pievienot komentāru