Tehnoloģijas

Papildināta - HP gadu iesāk ar ienākumu un peļņas kritumu

Dienas Bizness, 25.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hewlett-Packard (HP) šā gada pirmo finanšu ceturksni noslēgusi ar 1,6 miljardu ASV dolāru (aptuveni 0,85 miljardu Ls) peļņu, kas ir par 12% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika posmā, savukārt uzņēmuma ienākumi sarukuši par 6% - līdz 28,4 miljardiem ASV dolāru (aptuveni 11,11 miljardiem Ls), informē uzņēmuma pārstāvji.

Personālo sistēmu grupas ieņēmumi pirmajā finanšu ceturksnī ir samazinājušies par 8%, bet peļņas norma (operating margin) bija 2,7%. Ieņēmumi no fiziskām personām ir samazinājušies par 13%, savukārt ienākumi no komerciālajiem klientiem ir kritušies par 4%. Pārdoto galddatoru skaists pieaudzis par 10%, bet pārdoto piezīmju datoru vienību skaits - samazinājies par 14%, norāda kompānijas pārstāvji.

Drukas grupas ieņēmumi, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, ir sarukuši par 5%, bet peļņas norma sasniegusi 16,1%. Pārdotās aparatūras vienību skaits minētajā periodā samazinājies par 11%.

Uzņēmumu grupas ieņēmumi sarukuši par 4%, salīdzinot ar to pašu laika periodu pirms gada, bet peļņas norma sasniedza 15,5%. Šajā grupā ieņēmumu pieaugums ir novērojams tikai tīklošanas jomā - attiecīgi 4%.

Programmatūras grupas ieņēmumi kritušies par 2%, bet peļņas norma bija 17,0%. Ieņēmumi no atbalsta programmatūrām palielinājās par 11%, bet ieņēmumi no licencēm un pakalpojumiem samazinājās attiecīgi par 16% un 8%.

Uzņēmumu pakalpojumu grupas ieņēmumi, salīdzinot ar 2012. gada pirmo ceturksni, ir kritušies par 7%, bet peļņas norma sasniedza 1,3%. Ieņēmumi no lietojumprogrammām un biznesa pakalpojumiem samazinājās par 9%, savukārt IT ārpakalpojumu jomā ieņēmumi saruka par 6%.

HP Finanšu pakalpojumu ieņēmumi palielinājušies par 1%, savukārt peļņas norma bija 10,6%. Finanšu pakalpojumu grupas mazais ieņēmumu pieaugums skaidrojams ar 25% samazinājumu finansēšanas apjomos.

Uzņēmums gada laikā cer uzņemt apgriezienus un 2013, gadu noslēgt ar labiem rezultātiem. To HP grasās panākt, tirgū ieviešot jaunas programmatūras un inovācijas, norāda HP vadītāja Mega Vītmene (Meg Vhitman). Tāpat tiek cerēts, ka uzņēmumā ieviestā restrukturizācija šogad nesīs lielākus ieguvumus.

Jau ziņots, ka līdz 2014. gadam HP iecerējis samazināt darbinieku skaitu par 27 tūkstošiem, jeb astoņiem procentiem cilvēku. Darbinieku skaita samazinājums arī ir daļa no HP reorganizācijas pasākumiem. Šādā veidā HP iecerējis ik gadu ietaupīt no 3 līdz 3,5 miljardiem ASV dolāru. Pēdējos gados kompānija HP piekāpusies planšetdatoru un citu mobilo ierīču ražotāju priekšā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Jums netiks dota iespēja kļūt par vadītāju, ja vien nesignalizēsiet par savām līdera dotībām,» uzskata ekonomiste un Center for Talent Inoovation (CTI) dibinātāja Silvija Anna Hevleta (Sylvia Ann Hewlett).

Saskaņā ar pētījumu, ko CTI sadarbībā ar žurnālu Marie Claire veica pēdējā gada laikā, aptaujājot 4000 profesionāļus ar koledžas izglītību un 268 vacākos vadītājus, cilvēkam ir jābūt uzskatītam par līderi vēl pirms viņš tiek ieteikts vadošiem amatiem. Cilvēkam, kas tiek uzskatīts par līderi, jāpiemīt tādām īpašībām kā nopietnība un nosvērtība, izcilas komunikācijas prasmes un kopta āriene, citējot pētījumu, raksta Forbes.

Šīs īpašības ir nepieciešamas, tomēr to esamība vēl neliecina, ka saņemsiet «bonusa punktus». Gluži pretēji, ja jums tiek piedēvētas negatīvas īpašības, augstāk minētie punkti vairs netiks ņemti vērā.

Komentāri

Pievienot komentāru