Tehnoloģijas

Papildināta - maksātnespējas pieprasījumu Tele2 raksturo kā «klasisku naudas izspiešanas gadījumu»

LETA, Db.lv, 15.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 27.novembrī skatīs SIA Telekomunikāciju šķīrējtiesa pieteikumu par mobilo sakaru operatora SIA Tele 2 maksātnespēju saistībā ar 45 000 latu parāda neatmaksāšanu. Kompānija Tele2 uzskata - tas ir klasisks naudas izspiešanas gadījums.

Papildināta ar 2. rindkopu.

Telekomunikāciju šķīrējtiesas komercdirektors Kaspars Laurovs norāda, ka maksātnespējas pieteikums tiesā tika iesniegts 13.novembrī. Laurovs uzsvēra, ka Tele 2 pēc divu gadu ilgām pārrunām un rakstiskiem uzaicinājumiem arvien nebija atmaksājis aptuveni 45 000 latu lielo parādu par pakalpojumu sniegšanu.

Savukārt Tele2 Juridisko un regulēšanas lietu daļas vadītājs Aigars Evertovskis norāda, ka «SIA Telekomunikāciju šķīrējtiesas rīcība ir šokējoša». «Mēs jau vairākkārt esam atbildējuši uz Telekomunikāciju šķīrējtiesas prasību veikt samaksu par tās nesniegtajiem pakalpojumiem. Vēršanās tiesā nav pamatota, tāpēc varam vien novēlēt Telekomunikāciju šķīrējtiesai veiksmi, jo tā viņiem būs nepieciešama. Mēs arī izskatīsim iespēju vērsties tiesā par naudas izspiešanas mēģinājumiem,» viņš stāstīja.

Telekomunikāciju šķīrējtiesa uz sadarbības līguma pamata 2009. gadā veica Tele2 dokumentu apstrādi un visus darbus nodeva Tele 2. Pieņemšanas-nodošanas akti par uzņēmuma veikto darbu izpildi tika parakstīti, rēķini izrakstīti un abpusēji apstiprināti, norādīja Laurovs. «Saskaņā ar abpusēji apstiprināto parāda atmaksas grafiku, Tele2 2009. gadā veica daļēju samaksu, savukārt turpmākie maksājumi netika veikti,» pastāstīja Laurovs. Pēc viņa domām, ir savdabīgi, ka tik liela starptautiska kompānija pēkšņi nevar atmaksāt parādu.

«Mums nācās vērsties ar prasību tiesā, lai pievērstu sabiedrības uzmanību, kā uzvedas Tele2 - kompānija, kas savus klientus dažu latu parāda dēļ uzreiz nodod parādu piedziņas kompānijai un uz vairākiem gadiem iekļauj kredītvēstures datubāzē un parādnieku melnajā sarakstā,» paskaidroja Telekomunikāciju šķīrējtiesas komercdirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru