Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā iepirkumā par Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas apdrošināšanu uzvarējusi If P&C Insurance AS Latvijas filiāle, liecina paziņojums Iepirkumu Uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Kopējā noteiktā līgumcena ir 30,3 tūkstoši eiro.

Konkursā KM saņēmusi piecu pretendentu pieteikumus.

Kā portālam db.lv pastāstīja KM pārstāve Baiba Kauliņa, polisē tiek apdrošināta LNB jaunā ēka kā īpašums un bibliotēkas apdrošinājuma summa ir 163,7 miljoni eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka 20.decembrī projekta būvuzraugs Hill International no pilnsabiedrības Nacionālā būvkompāniju apvienība (NBA) pieņēma jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku jeb Gaismas pili un dokumentāciju un atbilstoši 2008.gadā noslēgtajam līgumam uzsāka līgumā noteikto procedūru, lai janvārī ēku varētu nodot ekspluatācijā.

Vairāk nekā piecu būvniecības gadu laikā, kas ietvēra arī divus nopietnus ekonomiskās krīzes gadus, ir pabeigts darbs pie lielākā valsts īstenotā būvniecības projekta kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, informē Kultūras ministrija.

29.augustā - savā 95.dzimšanas dienā - LNB plāno jaunās ēkas oficiālo atklāšanu. Līdz atklāšanai uz jauno ēku būs jāpārvieto vairāk nekā 4 miljoni speciāli apstrādātu un sagatavotu krājuma vienību.

Komentāri

Pievienot komentāru