Citas ziņas

Papildināta - Ugunsgrēks Radiotehnikas angāros uzņēmuma darbību nav ietekmējis

Gunta Kursiša, Žanete Hāka, 27.08.2013

Jaunākais izdevums

Pirmdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks bijušajos uzņēmuma Radiotehinka angāros, un dzēšanas darbi turpinājās vēl otrdienas rītā, Db.lv stāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Bijušās Radiotehnikas teritorijā, Kurzemes prospektā 5, dega divi angāri – 800 un 500 m2 platībā, tādējādi kopējā degšanas platība veidoja 1300 m2, norādīja I. Vetere. Tā kā angāriem blakus atradās būvgružu kaudzes, plastmasa un kokmateriāli, kam ir augsts aizdegšanās risks, ugunsnelaime tika pasludināta par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku.

Izsaukums tika saņemts 22:31, kad, ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka abus angārus ir pārņēmušas liesmas. Kopumā strādājot desmit ugunsdzēsēju automašīnām, ugunsgrēku izdevās lokalizēt pusnaktī, taču otrdienas rītā turpinājās glābšanas darbi.

Kā liecina VEF Radiotehnika RRR paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā, angāros neatradās mantiskās vērtības. Uzņēmuma darbība ugunsgrēka rezultātā netika ietekmēta, un uzņēmums strādā ierastajā kartībā. Ugunsgrēkā cilvēki nav cietuši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akustisko sistēmu ražotājs VEF Radiotehnika RRR šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 279 094 eiro apgrozījumu, kas ir par 28,8% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, un guva peļņu 1,417 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai Nasdaq Riga.

Tostarp lielāko daļu ieņēmumu VEF Radiotehnika RRR 2017.gada pirmajā ceturksnī guvusi no komunālajiem pakalpojumiem - 252 115 eiro, kā arī no gatavās produkcijas realizācijas eksportam - 11 466 eiro un no gatavās produkcijas realizācijas vietējā tirgū - 9023 eiro.

Savukārt VEF Radiotehnika RRR peļņas pieaugumu šogad pirmajā ceturksnī pamatā noteica pārējie saimnieciskās darbības ieņēmumi, kas veidoja 1,328 miljonus eiro. Šos ieņēmumus veidoja kreditoru parādu norakstīšana atbilstoši tiesiskās aizsardzības procesa plānam.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā arī atzīmēts, ka 2016.gada nogalē VEF Radiotehnika RRR ir atsākusi ražošanu un saražojusi pirmos pasūtījumus, kas nosūtīti pasūtītājiem ārvalstīs, tajā skaitā Austrijā, Vācijā, Igaunijā, Itālijā, Lietuvā, Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

VEF Radiotehnika RRR jauns valdes priekšsēdētājs

Dienas Bizness, 08.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «VEF Radiotehnika RRR» valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Eduards Maļejevs, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Sabiedrības valdes priekšsēdētāja amatu turpmāk ieņems Ēriks Ertmanis.

Sabiedrības valdes locekļa amatu, sākot ar 2018.gada 27.aprīli, ieņem Olga Romaņko.

O.Romaņko pēdējo gadu darba pieredze - viņa bijusi AS VEF Radiotehnika RRR padomes priekšsēdētāja vietniece; AS VEF Radiotehnika RRR galvenā grāmatvede.

O.Romaņko īpašumā nav AS «VEF Radiotehnika RRR» balsstiesīgās akcijas.

Apskati arī, kā top AS VEF Radiotehnika RRR produkcija:

Kā top?: VEF Radiotehnika RRR skaņas iekārtas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Imantā, bijušajā rūpnīcas Radiotehnika ražošanas ēkā, ieguldot vairāk nekā 10 miljonus eiro, tiks izveidots Latvijas produktu tirgus, kā arī apjomīgs tirdzniecības un izklaides centrs

Pirmais projekta attīstības posms paredz Imantas Tirgus izveidi ēkas pirmajā stāvā. Projekta noslēgums gaidāms 2020. gadā, kad pirmajā un otrajā stāvā tiks atvērtas pārējās tirdzniecības platības, kurās būs pārstāvēti arī plaši pazīstami apģērbu zīmoli, bet trešajā un ceturtajā stāvā atradīsies izklaides, tai skaitā kino, un sporta zonas, informē SIA Imantas Tirgus valdes loceklis Ēriks Ertmanis. Imantas Tirgus tiek veidots par pašu līdzekļiem, savukārt pārējā centra izveidi finansēs banka. Ēkas īpašnieks ir SIA Imanta Retail Park.

Padomju laikā ražošanas vajadzībām būvētās četru stāvu ēkas pirmajā stāvā 2011. gadā izvietojās viens no tirdzniecības ķēdes Prisma veikaliem, un īpašniekam bija plāns pārējā ēkā attīstīt tradicionālu iepirkšanās centru, kas tomēr dažādu iemeslu dēļ nav īstenojies. 2017. gadā, Prismai pieņemot lēmumu pamest Latvijas tirgu, mainīta attīstības koncepcija un izlemts bijušajās veikala telpās izvietot Imantas Tirgu, bet pārējā centrā uzsvaru likt uz izklaidi un aktīvo atpūtu. Paplašināties plāno ēkā jau strādājošais sporta klubs People Fitness, kā arī norisinās pārrunas ar kādu skandināvu zīmolu par aktīvās atpūtas pakalpojumu nodrošināšanu, kas ietvertu hokeja, basketbola, beisbola un skeitparka elementus. Plānots, ka sporta un izklaides komplekss aizņems 30 tūkstošus kvadrātmetru. Patlaban notiek pārrunas arī ar kinoteātru operatoriem un citiem iespējamajiem nomniekiem. Ēka ir sagatavota starpsienu izbūvei atkarībā no katra nomnieka vajadzībām un gaida darbu sākšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

VEF Radiotehnika RRR investors atteicies ieguldīt ražotnē; atrasts cits finansējums

Žanete Hāka, 16.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa ir apstiprinājusi AS VEF Radiotehnika RRR Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījumu 2016.gada 11.janvāra redakcijā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Izmaiņas Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā:

Mainoties ekonomiskai situācijai Krievijā, saskaņā ar noslēgto protokolu par investīciju piesaisti (2015. gada 11. jūnija TAP plāna izpildes 13. mēnesī), investoram mainījās plāni un viņš atteicās investēt AS VEF Radiotehnika RRR akustisko sistēmu ražotnē, norāda uzņēmums.

Ņemot vērā iepriekšminēto bija nepieciešams mainīt uzņēmuma attīstības stratēģiju un meklēt alternatīvus finansēšanas avotus, kas arī izdevās, saglabājot uzņēmuma intereses - atjaunot ražošanas procesu, bet pārdodot nekustamo īpašumu un saglabājot ražošanas telpas ar nomas tiesībām. Komercsabiedrība plāno atsavināt ar atpakaļnomas tiesībām zemes gabala domājamo daļu un uz tā esošās apbūves Rīgā, Kurzemes prospektā 3D.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Valmieras stikla šķiedras teritorijā likvidēts ugunsgrēks

Gunta Kursiša, 22.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ražotāja Valmieras stikla šķiedra teritorijā Valmierā, Cempu ielā 13, ceturtdienas rītā tika dzēsts ugunsgrēks. Pašlaik jebkādi ugunsnelaimes draudi novērsti, Db.lv pauda Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

VUGD informāciju par ugunsgrēku saņēma plkst. 8.27, un pēc plkst. 9 nelaimes draudi jau bijuši novērsti, pauda V. Šembele.

Lai arī ugunsnelaime izcēlusies Valmieras stikla šķiedras teritorijā, degusi ēka, ko kā komersants Cempu ielā 13 izīrē cits uzņēmums - SIA WATS. Ugunsnelaime sākusies, aizdegoties SIA WATS skurstenim. Ugusngrēks bijis divu kvadrātmetru platībā, dega jumta segums.

A/s Valmieras stikla šķiedra vadība informēja ka a/s Valmieras stikla šķiedra ražošanas teritorijas un telpas nav cietušas, tām nav nodarīts kaitējums, un nelaimes gadījumā nav cietuši uzņēmuma darbinieki. A/s Valmieras stikla šķiedra ražošana nav ietekmēta un darbs tiek turpināts iepriekšējā režīmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top?: VEF Radiotehnika RRR skaņas iekārtas

Žanete Hāka, 15.12.2017

Uzņēmumam patlaban ir trīs galvenie darbības virzieni – elektronikas, korpusu un akustikas sistēmu ražošana, stāsta uzņēmuma pārstāvji.


Ražošanas process skatāms tālāk galerijā!

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv ciemojas skaņu iekārtu ražošanas uzņēmumā AS VEF Radiotehnika RRR.

Akciju sabiedrības «VEF Radiotehnika RRR» pirmsākumi meklējami 1927.gadā, kad tika nodibināta akciju sabiedrība «Foto – radio centrāle A.Leibovic», kas par savu mērķi izvirzīja radiouztvērēju ražošanu. Savu tagadējo nosaukumu akciju sabiedrība ieguva 1941.gadā, un laika posmā no 1945. līdz 1990. gadam uzņēmums bija lielākais audiotehnikas ražotājs bijušās PSRS teritorijā.

Kopš 2014.gada nogales līdz 2016.gadam uzņēmumam bija tiesiskās aizsardzības process, jo citas iespējas, lai uzņēmumu likumīgi reorganizētu un sakārtotu, nebija, stāsta kompānijas valdes loceklis Ēriks Ertmanis.

2017.gada janvārī uzņēmums noslēdza tiesiskās aizsardzības procesu, un tagad uzņem tempu, lai attīstītu darbību, atgūtu labo slavu un sadarbības partnerus, jo, pēc Ē. Ertmaņa teiktā, šajos smagajos pāris gados, kamēr uzņēmums norēķinājās ar visiem kreditoriem, attīstība bija visnotaļ ierobežota - principā neiespējama. «Tiesa gan, šajā laikā, pateicoties īpašniekam, izdevās saglabāt pamata darbiniekus, kuri ir mūsu kompānijas mugurkauls, lai VEF Radiotehnika varētu turpināt ražot akustiskās sistēmas, kuras aizvien ir pieprasītas gan Baltijas valstīs, gan bijušajās NVS valstīs, gan Krievijā,» viņš piebilst. Administratīvās ēkas nojaukšana, kas patlaban notiek, nenozīmē AS VEF Radiotehnika RRR darbības pārtraukšanu, uzņēmums turpina strādāt ražošanas uzņēmumam atbilstošās telpās, uzsver Ē. Ertmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK piemēro 5000 eiro sodu AS VEF Radiotehnika RRR par gada pārskata publicēšanas kavējumu

Žanete Hāka, 02.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēma lēmumu uzlikt soda naudu AS VEF Radiotehnika RRR par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) prasību pārkāpumu – uzņēmums likuma noteiktajā termiņā nebija publicējis revidēto 2014. gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta atzinumu, informē FKTK.

Tā kā AS VEF Radiotehnika RRR akcijas ir iekļautas AS NASDAQ OMX Riga Otrajā sarakstā, uzņēmumam ir jāievēro FITL noteiktais termiņš revidētā gada pārskata publicēšanai.

Par 2012. gada revidētā pārskata neiesniegšanu laikus FKTK uzņēmumam izteica brīdinājumu, bet par 2013. gada revidētā pārskata publicēšanas termiņa kavējumu AS "VEF Radiotehnika RRR" tika uzlikta soda nauda 3550 eiro apmērā.

Ņemot vērā, ka arī revidētā 2014. gada pārskata publicēšanas termiņš tika kavēts, kas ir AS VEF Radiotehnika RRR atkārtots FITL 56. panta pārkāpums, kā arī faktu, ka emitents publiski nebija sniedzis informāciju par kavējuma iemesliem, tādejādi neinformējot ieguldītājus par radušos situāciju, FKTK padome lēma, ka šoreiz ir samērīgi uzlikt soda naudu 5000 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušās rūpnīcas Radiotehnika administratīvās ēkas, kas atrodas Rīgā, Imantā, Kurzemes prospektā, nojaukšana tuvojas finišam, novēroja db.lv

Nojaukšanas darbus veic būvkompānija SIA Velve. Velves valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns iepriekš Db.lv pastāstīja, ka ēkas nojaukšanā tiks pielietota klasiskā graušanas metode. Viņš solīja, ka darbs tiks veikts rūpīgi, ar speciālu tehniku neatstājot nekādas pēdas, līdz būs tīra vieta, un varēs sākties jauna ēra.

Jau ziņots, ka bijusī Radiotehnikas ēka pieder juridiskai personai SIA Pārupes būmaņi. Pagājušā gada sākumā Rīgas domes Īpašuma departaments saņēma informāciju no īpašniekiem, ka 30.12.2016 ir saņemta būvatļauja Nr. BV-16-1053-abv/K Būvju nojaukšanai Kurzemes pr.3B, Rīgā.

Tāpat vēstīts, ka bijušās rūpnīcas Radiotehnika administratīvās ēkas vietā tiks celts veikals Depo, liecināja Colliers International pārskatā ietvertā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK piemēro 3550 eiro sodu AS VEF Radiotehnika RRR par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem

Žanete Hāka, 16.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu uzlikt AS VEF Radiotehnika RRR soda naudu 3550 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem, informē FKTK.

Sods piemērots, jo uzņēmums savlaicīgi nav publicējis revidēto 2013. gada pārskatu Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā un nesniedzot FKTK pieprasīto informāciju noteiktajos termiņos.

AS VEF Radiotehnika RRR akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū – biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Otrajā sarakstā, tādējādi tai jāievēro prasības informācijas atklāšanā un revidētā gada pārskata publicēšanā. AS VEF Radiotehnika RRR revidēto 2013. gada pārskatu nav iesniegusi līdz šā gada 30. aprīlim, proti, četru mēnešu laikā pēc pārskata perioda beigām, tādējādi neievērojot likumā noteikto gada pārskata iesniegšanas termiņu, kā arī nenodrošinot FKTK ar nepieciešamo informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pagarina termiņu VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības plāna izstrādei

Žanete Hāka, 25.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VEF Radiotehnika RRR saņēmusi Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas lēmumu pagarināt AS VEF Radiotehnika RRR termiņu tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna izstrādei un saskaņošanai, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Termiņš pagarināts līdz šā gada 19.decembrim.

Db.lv jau rakstīja, ka AS VEF Radiotehnika RRR 18.septembrī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā iesniegusi pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa uzsākšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Apstiprināts VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesa plāns

Žanete Hāka, 08.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa nolēmusi iecelt par administratoru AS VEF Radiotehnika RRR, tiesiskās aizsardzības procesā sertificētu administratoru Vigo Krastiņu, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

AS VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesa pieteikums tika izskatīts rakstveida procesā 2015.gada 5.janvārī.

5.janvārī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa ir apstiprinājusi AS VEF Radiotehnika RRR iesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu.

Uzņēmums tiesiskās aizsardzības plānā skaidro, ka 2005. gadā komercsabiedrība veica ražošanas iekārtu modernizāciju. Ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu un SEB Bankas kredītu izdevās iegādāties jaunas, modernas ražošanas iekārtas.

Iekārtas ir paredzētas akustisko sistēmu un iespiedplašu ražošanai.

Bankas piešķirto kredītu bija paredzēts atdot līdz 2015. gadam, bet 2008.-2009. gadā, iestājoties ekonomiskai krīzei valstī un pasaulē, banka lika atdot izsniegto kredītlīniju un kredītu viena gada laikā. Šie notikumi kopā ar pieprasījuma pēc komercsabiedrības ražoto preču kritumu izpaudās krasā apgrozījuma līdzekļu kritumā un daļēji paralizēja uzņēmuma darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Izbeidz AS VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesu

Žanete Hāka, 02.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa pieņēmusi lēmumu izbeigt AS VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Tāpat nolemts izbeigt tiesiskās aizsardzības procesā noteiktos rīcības ierobežojumus un piemēroto metožu izmantošanu, izbeidzot tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

AS VEF Radiotehnika RRR TAP laikā ir pilnībā norēķinājusies ar nodrošinātajiem kreditoriem AS SEB banka un VID un sedza arī paredzētos maksājumus nenodrošinātajiem kreditoriem.

Iebildumi vai pretenzijas par kreditoru prasījumu segšanai paredzēto maksājumu veikšanu netika saņemti, skaidrots paziņojumā.

Ņemot vērā šo paziņojumu, Nasdaq Riga valde 2. februārī nolēma nekavējoties atsaukt AS VEF Radiotehnika RRR uzraudzības statusu, jo ir beiguši pastāvēt apstākļi, pamatojoties uz kuriem no 2014. gada 19. septembra sabiedrībai tika piemērots uzraudzības statuss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

VEF Radiotehnika RRR: Izdosies stabilizēt sabiedrības darbību

Žanete Hāka, 05.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS VEF Radiotehnika RRR neto apgrozījums 2016. gadā sasniedza 979,6 tūkstošus eiro, un gada laikā ir palielinājies par 21,79%, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Tāpat kā 2015. gada 31. decembrī, sabiedrības īstermiņa saistības ievērojami pārsniedz tās apgrozāmos līdzekļus.

2015. gada 5. janvārī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa spriedumā pasludināja AS VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanu, apstiprināja tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, noteica TAP īstenošanas termiņu līdz 2017. gada 5. janvārim un par administratoru TAP iecēla sertificētu administratoru Vigo Krastiņu.

Lai norēķinātos ar sabiedrības kreditoriem, TAP plāns paredzēja sabiedrības neprofila aktīvu - nekustamo īpašumu - realizēšanu, kā arī ražošanas atjaunošanu. 2016 gadā sabiedrība pārdēva visu daļu sabiedrības atlikušajiem pārdošanas ieguldījumā īpašumiem un saskaņā ar TAP plānu, pilnīgi norēķinājās ar AS SEB Banku un daļēji ar nenodrošinātajiem kreditoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

AS VEF Radiotehnika RRR maksātspējas problēmu dēļ maina uzraudzības statusa iemeslu biržā

Žanete Hāka, 07.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Riga valde nolēmusi mainīt AS VEF Radiotehnika RRR piemērotā uzraudzības statusa iemeslu, liecina paziņojums biržā.

Birža informē, ka ir beiguši pastāvēt apstākļi pamatojoties uz kuriem biržas valde 2015. gada 5. maijā piemēroja uzraudzības statusu atbilstoši biržas noteikumiem, jo AS VEF Radiotehnika RRR ir iesniegusi tās revidētu gada pārskatu par 2014. gadu.

Vienlaicīgi Birža informē, ka sākot ar 7. augustu uzraudzības statuss AS VEF Radiotehnika RRR tiek piemērots tikai atbilstoši biržas noteikumu par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos apakšpunktam, kas nosaka, ka birža piemēro uzraudzības statusu, ja emitentam ir ilgstošas maksātspējas problēmas.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

AS VEF Radiotehnika RRR piemērotajam uzraudzības statusam mainīts iemesls

Žanete Hāka, 12.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Riga valde nolēmusi mainīt AS VEF Radiotehnika RRR piemērotā uzraudzības statusa iemeslu, liecina paziņojums biržā.

Birža informē, ka ir beiguši pastāvēt apstākļi pamatojoties uz kuriem biržas valde šā gada 22. jūlijā piemēroja sabiedrībai uzraudzības statusu atbilstoši biržas noteikumiem par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos, ņemot vērā to, ka AS VEF Radiotehnika RRR 19. jūlijā iesniedza revidētu gada pārskatu par 2013. gadu un pārskatam pievienotais neatkarīgu revidentu ziņojums saturēja informāciju par vairākiem apstākļiem, kuru dēļ revidents nav varējis iegūt pietiekamus un atbilstošus revīzijas pierādījumus revidenta atzinuma sniegšanai, tādēļ neatkarīgu revidentu ziņojums saturēja informāciju par pamatojumu atteikumam sniegt atzinumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Pieredzes stāsts: cik naudas un laika nepieciešams jauna produkta izstrādei?

Anda Asere, 07.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvā ražotās makšķerēšanas viedierīces Deeper lieto vairāk nekā 50 valstīs; šī gada plānotais apgrozījums ir vismaz 9 miljoni eiro

Tikai Db.lv: Salmo bijušās rūpnīcas Radiotehnika teritorijā attīsta 4 miljonu eiro projektu

«Pirms pieciem gadiem man un Aurelijam Ļubinam (Aurelijus Liubinas) radās ideja par viedo ierīci makšķerniekiem, kas ļautu «redzēt» zem ūdens,» laikrakstam Dienas Bizness saka Rolands Sereika (Rolandas Sereika), Deeper UAB līdzīpašnieks. Viņi ar draugiem pirms vairākiem gadiem bija makšķerēšanas ceļojumā Baltijas jūrā, pie Somijas. Viņiem bija laivas ar dārgu hidrolokatoru, taču puiši to nemācēja lietot, kā rezultātā nedēļas laikā noķēra vien dažas zivis, turklāt vairākkārt apmaldījās jūrā. Atgriežoties viņiem radās ideja par ierīci, kas varētu palīdzēt makšķerniekiem nenonākt šādās situācijās. «No sākuma mums bija tikai ideja. Sākām skatīties uz tehnoloģiskajām iespējām Lietuvā, vai varētu radīt šādu ierīci; devāmies uz dažādām izglītības institūcijām meklēt inženierus. Kad noskaidrojām, ka mūsu ideju ir iespējams īstenot, nodibinājām kompāniju, meklējām investīcijas, veidojām komandu. Patiesībā ir ļoti grūti pārliecināt pieredzējušus cilvēkus, kam ir ģimene un kredītmaksājumi, pievienoties jaunuzņēmumam,» pieredzē dalās R. Sereika. Komandai bija vajadzīgi aptuveni divi gadi, lai attīstītu produktu. Līdz šim ieguldīto investīciju apjomu viņš neatklāj, bet tas ir rakstāms ar «sešām nullēm».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akustisko sistēmu ražotāju VEF Radiotehnika RRR turpmāk vadīs Ēriks Ertmanis, stājoties līdzšinējā ilggadīgā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Eduarda Maļejeva vietā. Ē. Ertmanis VEF Radiotehnika RRR valdē darbojas kopš 2012. gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Birža pievieno papildus nosacījumu AS VEF Radiotehnika RRR uzraudzības statusam

Žanete Hāka, 22.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Riga valde nolēmusi pievienot papildus nosacījumu AS VEF Radiotehnika RRR uzraudzības statusam, liecina paziņojums biržā.

AS VEF Radiotehnika RRR 19. jūlijā iesniegusi biržā revidētu gada pārskatu par 2013. gadu latviešu valodā. Revidētajam gada pārskatam par 2013. gadu pievienotais neatkarīgu revidentu ziņojums satur informāciju par vairākiem apstākļiem, kuru dēļ revidents nav varējis iegūt pietiekamus un atbilstošus revīzijas pierādījumus revidenta atzinuma sniegšanai, tādēļ neatkarīgu revidentu ziņojums satur informāciju par pamatojumu atteikumam sniegt atzinumu.

Revidents nav varējis gūt pilnīgu un ticamu informāciju, kas ļautu ar pietiekamu pārliecību secināt, vai darbības turpināšanās princips ir pamatoti piemērots Sabiedrības 2013. gada finanšu pārskata sagatavošanā, jo uz 2013. gada 31. decembri sabiedrībai nav brīvu naudas līdzekļu un tās īstermiņa saistības, tai skaitā arī saistības pret kredītiestādēm, ievērojami pārsniedz īstermiņa aktīvus, norāda birža.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā AS VEF Radiotehnika RRR apgrozījums sasniedza 172,3 tūkstošus eiro, liecina kompānijas pārskats Nasdaq Riga.

Pērnā gada attiecīgajā periodā apgrozījums sasniedza 788,9 tūkstošus eiro.

Uzņēmuma peļņa bija 118,9 tūkstoši eiro, salīdzinot ar 1,2 miljoniem eiro iepriekšējā gadā.

2018.gada VEF Radiotehnika RRR saņēma jaunus pasūtījumus no ārvalstu klientiem, tajā skaitā, Ungārijas, Itālijas, Krievijas, Igaunijas, pie kuru tirgu apgūšanas strādā profesionāli pārdošanas speciālisti, informē kompānijas vadītājs Ēriks Ertmanis. Nākotnē sabiedrība plāno atjaunot akustisko sistēmu un to korpusu izstrādāšanu, ražošanas organizēšanu un realizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

VEF Radiotehnika RRR pieteikusi tiesiskās aizsardzības procesu

Žanete Hāka, 19.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS VEF Radiotehnika RRR 18.septembrī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā iesniegusi pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa uzsākšanu, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Birža pēc uzņēmuma paziņojuma pievienoja papildus nosacījumu piemērotajam uzraudzības statusam AS VEF Radiotehnika RRR.

Papildu uzraudzības statuss tiek piemērots atbilstoši Biržas noteikumiem par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos, kas nosaka, ka birža piemēro uzraudzības statusu, ja emitentam ir ilgstošas maksātspējas problēmas.

2014. gada 22. jūlijā piemērotais uzraudzības status vēl joprojām paliek spēkā.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušās Radiotehnikas teritorijas kopīpašnieki iecerējuši attīstīt vai nojaukt viņiem piederošās būves, tikmēr Rīgas dome sola stingri kontrolēt šos procesus.

Ar teritorijas kopīpašniekiem šodien tikās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) un citu attiecīgu pašvaldības struktūru pārstāvji, kā arī valsts institūciju pārstāvji.

Īpašnieki klātesošos informēja par viņiem piederošās teritorijas attīstīšanas un sakārtošanas plāniem. Teritorijā esošās būves daļas, kur savulaik atradās veikals Prisma, īpašnieku pārstāvis Igors Kukainis skaidroja, ka ēku plānots attīstīt kā tirdzniecības centru, kā arī ierīkot daudzstāvu autostāvvietu. Tehniskās dokumentācijas sakārtošana pašlaik esot procesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Tikai Db.lv: Salmo bijušās rūpnīcas Radiotehnika teritorijā attīsta 4 miljonu eiro projektu

Lelde Petrāne, 23.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Makšķerēšanas un tūrisma preču ražošanas un tirdzniecības grupa Salmo nākamā gada pirmajā pusē plāno pabeigt jaunās biroju ēkas celtniecību bijušās rūpnīcas Radiotehnika teritorijā. Salmo aizņems tikai daļu ēkas, līdz ar to sākts nomnieku piesaistes process.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Kopējās investīcijas projekta attīstībā veido nedaudz mazāk par četriem miljoniem eiro. No tiem - 2 miljoni ir SEB bankas aizdevums.

Lai iegūtu sīkāku informāciju par projekta attīstību, biznesa portāls Db.lv būvobjektā tikās ar Salmo Invest valdes locekli Edgaru Poļačenoku.

Ēka, kas patlaban tiek rekonstruēta, padomju gados celta radioinženieru skolas vajadzībām un, to attīstot, interjerā iecerēts saglabāt «industriālu dizainu». Zināms, ka ēkas būvniecība apstājusies pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā. Informācija par ēkas pagātni ir skopa. Savulaik ēku pārvaldījis Biznesa institūts RIMPAK Livonija, vēlāk tā vairākus gadus stāvējusi tukša un bijusi «labi iesildīta vietiņa» vietējiem uzdzīvot gribētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Imantā, bijušajā rūpnīcas Radiotehnika ražošanas ēkā nākamajā nedēļā tiks atvērts tirdzniecības centrs K3 - Imanta Mall, biznesa portālam db.lv pastāstīja SIA Imantas Tirgus valdes loceklis Ēriks Ertmanis.

Jaunais tirdzniecības centrs atradīsies ēkas pirmajā stāvā un aizņems 5500 kvadrātmetru lielu platību. Kopējā ēkas pirmā stāva platība ir 18 000 kvadrātmetru, līdz ar tirdzniecības centra atvēršanu tiks «apdzīvota» 11 500 kvadrātmetru liela platība, ieskaitot Imantas Tirgus daļu.

Db.lv jau rakstīja, ka padomju laikā ražošanas vajadzībām būvētās četru stāvu ēkas pirmajā stāvā 2011. gadā izvietojās viens no tirdzniecības ķēdes Prisma veikaliem, un īpašniekam bija plāns pārējā ēkā attīstīt tradicionālu iepirkšanās centru, kas tomēr dažādu iemeslu dēļ neīstenojās. 2017. gadā, Prismai pieņemot lēmumu pamest Latvijas tirgu, tika mainīta attīstības koncepcija un izlemts bijušajās veikala telpās izvietot Imantas Tirgu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 4.septembrī, Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija klasificēja bijušās Radiotehnikas teritorijas būves kā graustus un piemēroja tiem paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli, informē Rīgas dome.

Vidi degradējošu būvju komisija nolēma lielākai daļai no ēkām piešķirt A un B vidi degradējošu būvju klasifikāciju. Ēku īpašnieki nav nodrošinājuši būvju logu ailu noslēgšanu vai stiklojumu; nav novērsuši būves apdares materiālu plaisāšanu, nodrupšanu un eroziju, kas bojā ne tikai pilsētvidi, bet arī rada apdraudējumu sabiedrībai.

Komisija pagaidām vēl pārcēla lēmuma pieņemšanas termiņu par ēku Kurzemes prospektā 3, jo nepieciešams Rīgas pilsēta Būvvaldes apsekošanas atzinums. Tāpat komisija nolēma vēl nepiemērot paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi administratīvajai ēkai Kurzemes prospektā 3C, jo ir saņemta informācija, ka ēkai tuvākajā laikā mainīsies īpašnieks. Neskatoties uz to, komisija administratīvo ēku klasificēja kā B kategorijas vidi degradējošu būvi un uz nākamo komisijas sēdi aicinās jaunos īpašniekus runāt par plānotajiem ēkas sakārtošanas darbiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

VEF Radiotehnika RRR kreditoriem veikusi maksājumus 1,8 miljonu eiro vērtībā

Žanete Hāka, 07.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa ir apstiprinājusi AS VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījumu 2016.gada 30.septembra redakcijā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Komercsabiedrība patlaban veikusi maksājumus kreditoriem TAP ietvaros par kopējo summu 1,85 miljoni eiro, (pilnībā dzēšot visas plānā paredzētās parādsaistības pret VID, pret SEB banku un arī samazinot kreditorsaistības pret nenodrošinātajiem kreditoriem par 162 516,91 eiro.)

TAP plānots norēķināties ar kreditoriem par summu 2,138 miljonu eiro apmērā, kas sastāv no saskaņā ar plāna redakcijā turpmāk maksājamajām summām 293 960,09 eiro apmērā un saskaņā ar jau samaksātajām summām saskaņā ar iepriekšējām TAP plāna redakcijām (1,845 miljonu eiro apmērā).

Ņemot vērā līdzšinējos darbības rezultātus un prognozētos komercsabiedrības ieņēmumus, visā tiesiskās aizsardzības procesa laikā komercsabiedrība plāno ieņēmumus 5,106 miljonu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar TAP plāna versiju no šā gada 18.aprīļa uzņēmuma ieņēmumi ir samazinājušies par 660,9 tūkstošiem eiro, jo saražotās produkcijas realizācija aizņems ilgāku laiku, kamēr līdzekļi būs pieejami un tos varetu novirzīt nenodrošināto kreditoru prasījumu dzēšanai, un būtiski aizkavējās nekustamā īpašuma Kurzemes prospektā 3D, Rīgā pārdošana, kuras rezultātā iegūtos naudas līdzekļus bija paredzēts novirzīt cita starpā ražošanas procesa straujākai atjaunošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru