Nekustamais īpašums

Papildināts - Iegādājas zemes gabalu Sporta ielā A klases biroju ēkas celtniecībai; darījuma summu neatklāj

Lelde Petrāne, 15.10.2014

Jaunākais izdevums

Nekustamo īpašumu kompānija Hanner uzņēmumu grupa iegādājusies 0,8 hektārus plašu zemes gabalu Rīgā, Sporta ielā 11, daudzfunkcionālas A klases biroju ēkas celtniecībai.

«Vietu jaunās daudzfunkcionālās biroju ēkas celtniecībai izvēlējāmies ar skatu nākotnē, jo Skanstes ielas rajonam ir liela perspektīva un pārskatāmā nākotnē tas varētu kļūt par Rīgas biznesa centru. Šajā vietā pieejams plašs pakalpojumu klāsts - bērnudārzi, lielveikali, kafejnīcas un restorāni, turklāt Vecrīga atrodas tikai 10 minūšu gājiena attālumā. Tie ir svarīgākie priekšnoteikumi darbiniekiem, lai viņi justos apmierināti un kompānijas vadība izvēlētos biroja telpas tieši šeit. Sporta iela ir tuvu pašreizējam pilsētas centram, turklāt robežojas ar Rīgas vēsturisko centru, kas iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā, kas vietai sniedz pievienoto vērtību,» stāsta Mindaugas Valuckas, Hanner Group valdes loceklis.

Patlaban gan plāni ir «miglā tīti». «Šobrīd notiek darbs pie BREEAM sertifikāta iegūšanas un skiču projektu izstrādes, tāpēc nav iespējams runāt par investīciju apjomiem vai būvdarbu veikšanas termiņiem. Kad abi iepriekš minētie komponenti būs realizēti, tad uzņēmums sniegs plašāku informāciju - būvprojekta tehniskais apraksts, plānotās investīcijas, būvdarbu uzsākšanas - nodošanas plānotie termiņi u.tml.,» biznesa portālam db.lv paskaidroja Hanner Group pārstāvis Toms Kursītis. Arī tas, cik izmaksājusi zemes gabala iegāde, netiek atklāts.

«Spriežot pēc veiksmīgās pieredzes, uzbūvējot un pārvaldot Eiropas Biznesa Centru Ropažu ielā, uzskatām, ka Rīgā joprojām ir pieprasījums pēc kvalitatīvām, efektīvām un ilgtspējīgām biroju telpām,» norāda M. Valuckas.

Hanner Group darbojas Lietuvā, Latvijā, Rumānijā, Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Hanner grupa ir lielākais nekustamā īpašuma attīstītājs Lietuvā ar nekustamā īpašuma aktīvu un projektu portfeli aptuveni viena miljarda vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas nekustamā īpašuma kompānija «Hanner» paziņojusi, ka šogad nekustamā īpašuma projektos plāno investēt 80 miljonus eiro jeb gandrīz par trešdaļu vairāk nekā pērn, tai skaitā Latvijā paredzēts investēt 34 miljonus eiro.

Vislielākā investīciju summa - 38 miljoni eiro - paredzēta Lietuvā attīstāmajiem dzīvojamo ēku un komercobjektu projektiem. Līdztekus Latvijai plānotajiem 34 miljoniem vēl plānotas investīcijas arī Rumānijā topošajā daudzfunkcionālajā kvartālā.

«2017.gadā bijām plānojuši investēt 85 miljonus eiro, bet birokrātisku šķēršļu, būvatļauju kavēšanās dēļ vairāk nekā 20 miljoni eiro palika neapgūti. Ceram, ka šogad šķēršļu investīcijām būs mazāk un visi līdzekļi tiks izmantoti,» paziņojumā Lietuvas presei norādījis «Hanner» valdes priekšsēdētājs Arvīds Avulis.

Šogad «Hanner» Viļņā plāno nodot tirgum 460 jaunus dzīvokļus. Komerciālo nekustamā īpašuma objektu projektos Lietuvā domāts investēt 14 miljonus eiro, kas tiks ieguldīti viesnīcā «Marriott» un biznesa centrā «Business Stadium West», kuriem būtu jāsāk darboties attiecīgi šā gada otrajā un trešajā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodota jaunā biroju ēka Place Eleven, kas atrodas Skanstes biznesa centra rajonā, Sporta ielā 11, informē attīstītājs.

Ēkas attīstītāja Hanner Group kopējie ieguldījumi būvniecībā pārsniegs 20 miljonus eiro. Daudzfunkcionālā daudzstāvu ēkas jaunbūve nodota ekspluatācijā atbilstoši plānotajam termiņam. Ēkas atklāšana plānota februārī, kad jaunās biroja telpās būs iekārtojušies pirmie nomnieki.

Ēkas attīstītājs SIA Alfa Construction, kas ir Hanner Group meitas uzņēmums Latvijā, projektu realizē, izmantojot BREEAM ēku vērtēšanas un sertificēšanas standartu.

Pirmie nomnieki jau šobrīd uzsāk ievākšanos ēkā, lai pagūtu labiekārtot jaunās biroja telpas līdz brīdim, kad februārī ēka publiski tiks atklāta plašākai sabiedrībai. Ēkas nomnieku vidū būs tādi uzņēmumi kā Norvēģijas informācijas tehnoloģiju uzņēmums Visma un pārtikas koncerns Mars, skaidro Hanner Group valdes priekšsēdētājs Mindaugs Valucks (Mindaugas Valuckas).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“EfTEN Real Estate Fund 4” no “Hanner Group” par 131 miljonu eiro Rīgā iegādājies biroju kvartālu “Jaunā Teika”.

Tas ir “EfTEN” līdz šim lielākais darījums un otrs lielākais nekustamo īpašumu darījums Latvijas vēsturē.

“Līdz ar šī īpašuma iegādi EfTEN portfelim pievienosies Rīgas biroju tirgus ainavā nozīmīgais objekts “Jaunā Teika”. Mēs augstu vērtējam “Hanner Group” profesionalitāti, attīstot šo īpašumu un noslēdzot ar mums šo tik nozīmīgo darījumu, ”sacīja “EfTEN Capital” izpilddirektors Viljar Arakas.

Biznesa centru “Jaunā Teika” veido četras biroja ēkas, no kurām trīs – Ausma, Teodors un Henrihs tika uzbūvētas 2016.gadā, bet viena – Valters jau 2009. gadā. Biroja ēku kompleksa nomājamā platība ir aptuveni 59 000 kvadrātmetru, un tajā kopumā ir 1102 autostāvvietas, no kurām 973 atrodas divās daudzlīmeņa stāvvietu ēkās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā vērojama piesardzība no privāto investoru puses, investējot jaunos nekustamo īpašumu projektos, tāpēc pašvaldība patlaban ir lielākais pasūtītājs būvniecības un nekustamo īpašumu jomā, šodien konferencē Starptautiskās investīcijas nekustamajos īpašumos Latvijā 2015 sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

«Mēs redzam, ka neviens investors nevēlas ieguldīt līdzekļus attīstībai paredzētos lielos zemesgabalos. Dome investoriem ir piedāvājusi attīstībai teritorijas Lucavsalā, 40 hektārus pie lidostas, bet investoriem par tiem nav intereses,» sacīja Ameriks.

Viņš norādīja, ka privātos investorus patlaban Rīgā interesē tikai objekti ar stabilu klientu loku, kas rada pastāvīgu naudas plūsmu un ģenerē peļņu.

«Līdz ar to izveidojusies situācija, ka Rīgā pašvaldība ir lielākais pasūtītājs būvniecības un nekustamo īpašumu tirgū. Pēdējos piecos gados esam investējuši aptuveni 150 miljonus eiro dažādos objektos, pārsvarā infrastruktūrā - skolās, bērnudārzos un tamlīdzīgi,» sacīja Ameriks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc divu gadu pieredzes ar pirmo kopstrādes (coworking) telpu Teikums, kuru atklāja 2017. gadā, nekustamo īpašumu attīstītājs Hanner investējis otras kopstrādes telpas izveidē Jaunajā Teikā, informē uzņēmumā.

Kopstrādes telpas kļūst arvien pieprasītākas visā pasaulē un kā liecina Starptautiskā kopstrādes izaugsmes pētījuma rezultāti (Global Coworking Growth Study 2019), coworking telpu izveide turpinās savu izaugsmi arī šajā gadā (pasaulē kopumā prognozē 9.5% pieaugumu). Pamatojoties uz pirmā «Teikums» darba telpu augsto pieprasījumu, jaunais «Teikums Teodors» gaidīs 230 moderni domājošus cilvēkus no stabiliem uzņēmumiem un jaunuzņēmumiem, kuri novērtē produktivitātes nozīmi biznesā.

Līdzšinējā pieredze liecina, ka coworking telpas ir pieprasītas gan stabilu uzņēmumu kolektīviem, kur darbinieku skaits svārstās no 5-15 cilvēkiem vai daļa kolēģu strādā attālināti, gan jaunuzņēmumiem un ārštata profesionāļiem. Noteicošā loma izvēlei par labu kopstrādes telpām ir to pievienotā vērtība – funkcionalitāte un vide. Darbinieki var fokusēties uz darba izpildi, jo nav jādomā par apkopēja noalgošanu, interneta pieslēgumu vai funkcionāla interjera izmaksām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nekustamo īpašumu attīstītāju alianses investīcijas tautsaimniecībā - 1,5 miljardi eiro

Dienas Bizness, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses (NNĪAA) dalībnieku ieguldītās investīcijas jaunu projektu attīstīšanā Rīgā un tās tuvumā sasniegušas 1,5 miljardus eiro, informē NNĪAA.

Minētās investīcijas veido NNĪAA biedri - SIA Dekarta Property, SIA Domuss, Hanner Group, SIA Merks, AS MCITY Holdings (Modern City), SIA NCC Housing, SIA Ordo Group, SIA Pillar Management, AS Towers Construction Management un YIT Celtniecība.

«Nekustamo īpašumu projektu attīstīšana ir segments, kas piesaista vienas no lielākajām investīcijām Latvijas ekonomikā un valsts izaugsmē. Piesaistītās investīcijas pat ir daudzreiz lielākas, nekā to sniedz ražošana un citas nozares. Turklāt tām ir tieša ietekme uz saistīto nozaru, piemēram, būvniecības, būvmateriālu tirdzniecības un ražotāju, projektētāju, attīstību un tās praktiski pilnā apjomā nokļūst mūsu ekonomikā, apkārtējās vides un infrastruktūras uzlabošanā, bet ar nodokļu starpniecību - valsts kasē. Tāpēc no valsts puses ir ļoti svarīgi veidot pārdomātu un investīcijām labvēlīgu vidi, lai sekmīgi konkurētu ar Tallinu un Viļņu jaunu nekustamo īpašumu projektu īstenošanas jomā. Diemžēl šobrīd pēc jaunu projektu attīstīšanas rādītājiem Latvija atpaliek no Lietuvas un Igaunijas, jo nespēj nodrošināt tikpat konkurētspējīgu uzņēmējdarbības vidi un nosacījumus jauno projektu attīstīšanai,» norāda NNĪAA valdes loceklis Guntars Grīnvalds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu pārvaldnieks "East Capital Real Estate" par 53 miljoniem eiro no "Hanner Group" iegādājies biroju kompleksu "Place Eleven", informēja "East Capital Real Estate" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka ēkas "Place Eleven" iegāde ir būtisks pagrieziena punkts "East Capital Real Estate" stratēģijā, jo tas ir 16 000 kvadrātmetrus plašs biroju komplekss, kas atrodas strauji augošā Rīgas centra apkaimē. Ēka ir diezgan blīvi apdzīvota, un tā ir viena no Rīgas energoefektīvākajām ēkām ar BREEAM izcilības sertifikātu.

Biroju ēka "Place Eleven", kas atrodas Skanstes biznesa centra rajonā, Sporta ielā 11, ekspluatācijā tika nodota 2017.gada nogalē. Ēkas attīstītāja "Hanner Group" kopējie ieguldījumi būvniecībā pārsniedza 20 miljonus eiro.

"Place Eleven" ēku kopumā veido 14 stāvi ar biroja telpām, ēkā ir apzaļumota jumta terase, kā arī daudzstāvu autostāvvieta 400 automašīnām un 80 velosipēdiem. Kopējā biroju centra platība ir 24 000 kvadrātmetru, bet kopējā biroju platība - 16 000 kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Jaunas biroja ēkas Place Eleven būvniecībā ieguldīs vairāk nekā 20 miljonus eiro

Dienas Bizness, 16.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes biznesa centra rajonā Sporta ielā 11 sākusies jauna A klases biroju kompleksa Place Eleven būvniecība, ko plānots pabeigt 2017.gada sākumā. Plānotās investīcijas ir 20 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, informē projekta attīstītāji.

Biroju ēka Place Eleven tiks būvēta 14 stāvos, 24 000 m2 plaša. Paredzēta arī stāvvieta 450 automašīnām un 80 velosipēdiem, kā arī 200 kvadrātmetru plaša zaļā jumta terase.

Ēkas konstrukcijas būvniecība ir aptuveni pusē un to plānots pabeigt līdz 2016. gada martam. Ēkas attīstītājs ir SIA Alfa Constructions, Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītāja Hanner Group meitas uzņēmums Latvijā. Projekts tiek realizēts, izmantojot BREEAM ēku vērtēšanas un sertificēšanas standartu.

Place Eleven ir ieguvusi arī A klases energoefektivitātes sertifikātu.

Papildus vides ieguvumiem, BREEAM sertificēta ēka nodrošina ietaupījumu tās ekspluatācijā un apsaimniekošanā. Projekts saņēmis arī pirmo godalgu konkursā Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2015.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

IT uzņēmums VISMA kļūs par jaunā biroju centra Place Eleven galveno nomnieku

Lelde Petrāne, 15.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Skanstes biznesa centra rajonā, Sporta ielā 11, būvētais A klases biroju centrs Place Eleven ir noslēdzis nomas līgumu ar Norvēģijas IT uzņēmumu VISMA par biroja telpu iznomāšanu 3 200 m2 platībā.

VISMA tādējādi kļūs par jaunā biroju centra «enkura» nomnieku, kuram būs paredzēta arī iespēja palielināt kopējo nomājamo biroja telpu platību. Kopumā šobrīd aptuveni 50% Place Eleven biroju telpu ir iznomātas vai rezervētas.

Place Eleven būs viens no lielākajiem A klases biroju centriem Rīgā, kura būvniecību ir plānots pabeigt šā gada beigās. Ēku veidos 14 stāvi biroju telpu, plaša apzaļumota jumta terase, kā arī apakšzemes stāvvieta vairākos stāvos 400 automašīnām un 80 velosipēdiem. Kopējā biroju centra platība būs 24 000 m2, bet kopējā biroju platība būs 15 000 m2.

Šobrīd Latvijā strādā trīs VISMA uzņēmumi ar kopējo darbinieku skaitu virs 200.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroju centrs Place Eleven noslēdzis nomas līgumu ar uzņēmumu Mars par biroja telpu iznomāšanu 660 m2 platībā Rīgā, Skanstes biznesa centra rajonā, Sporta ielā 11. Place Eleven būvniecību plānots pabeigt līdz šā gada beigām.

Saistībā ar darbības paplašināšanu Latvijā uzņēmumam radusies nepieciešamība pēc plašākām biroja telpām. Būtiska Mars uzņēmuma kultūras sastāvdaļa ir open space jeb tā dēvētie atvērtā tipa biroji.

SIA Mars Latvia ir viena no vienpadsmit Mars Europe vienībām.

Place Eleven ēku veidos 14 stāvi biroju telpu, apzaļumota jumta terase, kā arī apakšzemes stāvvieta vairākos stāvos 400 automašīnām un 80 velosipēdiem. Kopējā biroju centra platība būs 24 000 m2, bet kopējā biroju platība būs 15 000 m2. Place Eleven biroju centra attīstītājs ir Hanner Group, ģenerāluzņēmējs ir SIA Alfa Construction, kas ir Hanner Group meitasuzņēmums Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Darba vide

FOTO: DB viesojas Evolution Gaming birojā

Anda Asere, 28.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katram stāvam IT un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu sniedzēja Evolution Gaming birojā ir savs vadmotīvs – debesis, kalni, okeāns, metāls, mežs un citi

Evolution Gaming 2015. gadā par 12,4 miljoniem eiro iegādājās 9 stāvu biroju centru 14 tūkstošu m2 platībā Rīgā, kur šobrīd notiek vērienīgi remontdarbi. Pērn rekonstrukcijā ieguldīti 1,8 miljoni eiro, bet šogad plānots investēt vēl trīs miljonus eiro.

Visu rakstu Svarīgākā ir atmosfēra lasiet 28. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

FOTO: DB viesojas Compensa birojā

DB viesojas TestDevLab birojā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Advokātu biroja Cobalt jaunajā mājvietā tika atrasts kompromiss starp klasisko un moderno interjeru, kā arī ņemti vērā vēsturiskās ēkas izaicinājumi

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Pēc divu advokātu biroju Cobalt un Borenius apvienošanās vienā uzņēmumā radās nepieciešamība pēc lielāka biroja. Apvienošanās darījums notika 2015. gadā, bet zem viena jumta abi uzņēmumi sāka strādāt pirms gada, kad sāka apdzīvot teju 1000 m2 plašas telpas Berga Bazāra divos rekonstruētos korpusos. «Neskatoties uz to, ka ārpus Rīgas centra ir pieejami dažādi lieliski biroju centru projekti, mūsu profesija pieprasa atrasties pilsētas centrā, jo liela daļa organizāciju un iestāžu, ar kurām sadarbojamies, atrodas netālu,» stāsta Cobalt partneris, zvērināts advokāts Gatis Flinters.

Visu rakstu Pieņem vēsturiskās ēkas noteikumus lasiet 26. jūlija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jaunās NĪ asociācijas padomi veidos vadošie nekustamo īpašumu nozares spēlētāji

Dienas Bizness, 29.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotās Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses (NNĪAA) padomi veido visi tās dalībnieki, kas ir vieni no vadošajiem nekustamo īpašumu projektu attīstītājiem Latvijā, informē alianse.

«Dalībnieku un padomes sastāvs norāda uz alianses ilgtermiņa mērķiem, lai pilnveidotu nekustamo īpašumu jomu Latvijā. Nekustamo īpašumu nozare Latvijā strauji attīstās, un tā spēlē pietiekami nozīmīgu lomu Latvijas tautsaimniecībā. Alianses izveide ir solis nozares pilnveidošanā, spēcīga dialoga ar valsts pārvaldi un pašvaldībām veidošanā, kā arī jaunu nozares standartu veidošanā,» komentē NNĪAA vadītājs Guntars Grīnvalds.

Par padomes locekļiem kļuvuši Sanda Meinarte (SIA Alfa Construction valdes locekle), Denis Kim (SIA Dekarta Property valdes priekšsēdētājs), Ralfs Jansons (SIA Domuss valdes priekšsēdētājs), Oskars Ozoliņš (SIA Merks valdes priekšsēdētājs), Pēteris Antonovs (AS MCITY Holdings valdes loceklis), Mareks Kļaviņš (SIA NCC Housing valdes loceklis), Ivars Rudzītis (SIA Ordo Group valdes priekšsēdētājs), Ieva Valtere (SIA Pillar Management valdes locekle), Oļegs Alainis (AS Tower Construction Management valdes loceklis) un Andris Božē (SIA YIT Celtniecība valdes priekšsēdētājs).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

NNĪAA: Naudas trūkumu pirmā mājokļa atbalsta programmai nevar lāpīt ar papildu procentmaksājumiem

Dienas Bizness, 25.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts nedrīkst šobrīd pārtraukt pirmā mājokļa atbalsta programmu jaunajām ģimenēm. Tāds rezultāts faktiski tiks panākts, piemērojot kredītņēmējiem papildu procentmaksājumu, uzskata Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses valdes loceklis Guntars Grīnvalds.

Tā vietā valstij daudz izdevīgāk būtu novirzīt programmu, atbalstot tieši jauno mājokļu iegādi. Šādā gadījumā tā atgūtu galvoto summu dubultā jau pirkuma brīdī, ņemot vērā, ka attīstītājs valstij maksā PVN likmi 21%. Turklāt šādā veidā tā mazinātu problēmas tuvējā nākotnē ar ēku renovāciju un dzīvojamā fonda atjaunošanu.

NNĪAA uzskata, ka procentmaksājuma piemērošana pirmā mājokļa atbalsta programmā ir pretrunā pašas programmas būtībai un idejai - veicināt mājokļa pieejamību jaunajām ģimenēm. To piemērojot, valsts nonāk pretrunā pati ar sevi, un rezultātā pati programma paliks neinteresanta jaunajām ģimenēm, kas izvēlējās šo programmu, īstenojot sapni par pirmo vai plašāku mājokli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nacionālajā nekustamo īpašumu attīstītāju aliansē jauni dalībnieki

Žanete Hāka, 13.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianse (NNĪAA) paplašinās un uzņēmusi jaunus dalībniekus asociācijā. Par tās jaunajiem biedriem kļuvuši Rotermann Latvia un AFI Europe Latvia, informē NNĪAA valdes loceklis Guntars Grīnvalds.

Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses (NNĪAA) uzdevums ir pārstāvēt nozares intereses valsts un pašvaldību līmenī, nodrošināt ilgtspējīgu nozares attīstību un veicināt tās sakārtošanu kopumā, kā arī popularizēt nekustamo īpašumu attīstītāju lomu Latvijas tautsaimniecībā. Apvienojoties lielākajiem nozares spēlētājiem, pērn augustā tika dibināta alianse, kas ir pirmā organizācija, kas vienkopus apvieno jauno projektu attīstītājus.

NNĪAA biedri ir vieni no vadošajiem nozares dalībniekiem: SIA Dekarta Property, SIA Domuss, Hanner Group, SIA Merks, AS MCITY Holdings (Modern City), SIA NCC Housing, SIA Ordo Group, SIA Pillar Management, AS Towers Construction Management, YIT Celtniecība, kā arī tagad arī Rotermann Latvia un AFI Europe Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nodibināta Nacionālā nekustamo īpašumu attīstītāju alianse

Dienas Bizness, 13.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piedaloties nekustamo īpašumu projektu attīstītājiem, 13.augustā nodibināta Nacionālā nekustamo īpašumu attīstītāju alianse (NNĪAA), informē tās vadītājs Guntars Grīnvalds.

Izveidotās alianses mērķis būs pārstāvēt nozares intereses valsts un pašvaldību līmenī, nodrošināt ilgtspējīgu nozares attīstību un veicināt tās sakārtošanu kopumā, kā arī popularizēt nekustamo īpašumu attīstītāju lomu Latvijas tautsaimniecībā.

NNĪAA dibinātāji ir vieni no vadošajiem nozares dalībniekiem: SIA Dekarta Property, SIA Domuss, Hanner Group, SIA Merks, AS MCITY Holdings (Modern City), SIA NCC Housing, SIA Ordo Group, SIA Pillar Management, AS Towers Construction Management un YIT Celtniecība.

«Nekustamo īpašumu nozare Latvijā strauji attīstās, un tā spēlē pietiekami nozīmīgu lomu Latvijas tautsaimniecībā. Alianses izveide ir solis nozares pilnveidošanā, spēcīga dialoga ar valsts pārvaldi un pašvaldībām veidošanā, kā arī jaunu nozares standartu veidošanā,» norāda G. Grīnvalds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Asociācija: Ik gadu Rīgai iet secen daudzu miljonu investīcijas no nekustamo īpašumu attīstīšanas

Dienas Bizness, 23.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katru gadu Rīgai un valstij kopumā iet secen daudzu desmitu miljonu investīcijas, ko tā iegūtu no jaunu nekustamo īpašumu projektu attīstīšanas galvaspilsētā.

Lai Rīga spētu sekmīgi konkurēt nekustamo īpašumu projektu un ārvalstu investoru kapitāla piesaistē ar kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu, tai ir jāspēj nodrošināt projektu saskaņošanu līdz sešiem mēnešiem no projekta iesniegšanas brīža. To nekustamo īpašumu konferencē Starptautiskās investīcijas nekustamajā īpašumā Latvijā 2015 norādīja jaunizveidotās Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses (NNĪAA) valdes loceklis Guntars Grīnvalds.

Šobrīd daudzas prasības ir bezjēdzīgas un dzīvē nesniedz gaidīto drošības rezultātu, bet pats jaunu projektu saskaņošanas process var ievilkties gadiem. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kas attur investorus ieguldīt investīcijas jaunu projektu izveidē Rīgā, tā vietā izvēloties citas Baltijas valstis. Savukārt Rīgai un valstij iet secen daudzu miljonu investīcijas vai to ieguve nenorit tik ātri, kā tas varētu būt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Skanstes apkaimei Rīgā izveidota mājaslapa un grafiskā identitāte

Lelde Petrāne, 02.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidota Skanstes apkaimes mājaslapa skanste.lv. Tajā apkopota informācija par teritorijas nozīmīgākajām celtnēm un infrastruktūras objektiem – gan tiem, kuri Skanstē redzami jau šobrīd, gan tiem, kurus plānots attīstīt līdz 2030. gadam, informēja Skanstes attīstības aģentūras valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags.

Jaunumiem Skanstes apkaimes attīstībā turpmāk varēs sekot arī sociālajos tīklos Facebook un LinkedIn.

Vienlaikus Skanstes apkaimei izstrādāta arī īpaša grafiskā identitāte, kas radīta atbilstoši apkaimes mūsdienīgajam raksturam, lai palīdzētu mērķtiecīgi veidot un nostiprināt vietas tēlu.

Mājaslapu skanste.lv izveidojusi un uztur Skanstes attīstības aģentūra. Tā ir Skanstes apkaimes nozīmīgāko attīstītāju un īpašnieku dibināta partnerības organizācija. Aģentūras biedru vidū ir uzņēmumi Merks, New Hanza City (daļa no ABLV grupas), E.L.L. Kinnisvara, NP Properties, LNK Group un Hanner.

M. Vanags komentē: «Tuvāko gadu laikā Skanstē ir plānotas tādas sabiedriski nozīmīgas būves kā Laikmetīgās mākslas muzejs un Rīgas konferenču un koncertu centrs, kā arī moderni infrastruktūras projekti – jauna zemās grīdas tramvaja līnija un kādreizējās mazdārziņu teritorijas revitalizācija ar ielu, inženiertīklu un inovatīvas lietusūdens apsaimniekošanas sistēmas izbūvi. Līdz šim lielākoties uzņēmuma Merks īstenotos projektus papildinās jaunas un energoefektīvas biroju un dzīvojamās ēkas, savukārt starp Pulkveža Brieža, Hanzas, Skanstes un Sporta ielām tiks attīstīts jauns darījumu un dzīvojamais kvartāls ar nosaukumu ​​New Hanza City. Līdzās jau uzceltajām ēkām ir izbūvētas gājēju ietves un veloceliņš, ierīkoti apstādījumi, bērnu rotaļu un sporta laukumi, turklāt nākotnē Skanstē tiks izveidoti arī vairāki parki.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Kivi Real Estate: šobrīd plašākais piedāvājums kvalitatīvām biroju telpām Rīgā

, 15.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoruden klientiem ir iespēja izvēlēties savam uzņēmumam atbilstošākās biroja telpas, jo vērojams pēdējo gadu laikā plašākais piedāvājumu klāsts augstas kvalitātes birojiem Rīgā.

Biroju platības, sākot no 500 m², pieejamas vairākās A un B klases ēkās Rīgas centrā un tā dēvētajā Skanstes biznesa centra rajonā.

Attīstītas infrastruktūras tuvumā, ērti pieejamās centra biroju ēkās augstas klases biroju telpas dažādās platībās pieejamas Zaļajā ielā 1, Valdemāra Centrā, Tērbatas Centrā, Alojas Biznesa Centrā (Nordea bankas ēkā), biroju ēkā m4a (Mednieku ielā 4a).

Pieprasījums pēc labas kvalitātes, vizuāli pievilcīgām un prestižām biroja telpām pašā pilsētas centrā ir nemainīgi augsts. Lai gan centra birojiem ir grūtāk nodrošināt stāvvietas, ir atsevišķas nozares, piemēram, dažāda veida konsultāciju uzņēmumi, reklāmas un mediju aģentūras, kam centrāla atrašanās vieta ir būtiska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parakstot līgumu ar būvkompāniju Skonto būve, nekustamā īpašuma attīstītājs SIA Vastint sper soli tuvāk biroju ēku kompleksa Business Garden īstenošanai.

Paredzēts, ka līdz 2019.gada sākumam Mārupē, pie Rīgas robežas (K. Ulmaņa gatvē, iepretim krustojumam ar Lielirbes ielu) taps pirmās divas kompleksa ēkas, kā arī tiks ierīkots dārzs un autostāvvieta. Pēc pirmās kārtas pabeigšanas tirgū tiks piedāvāti 14,23 tūkst. kvadrātmetru biroju platību. Iekšpagalmi būs paredzēti kājāmgājējiem, viesu autostāvvietas būs izvietotas ap kompleksu, bet darbinieki savas automašīnas varēs novietot pazemes vai blakus esošajā virszemes autostāvvietā. Vienā no pirmās kārtas ēkām paredzēta vieta restorānam, bet otrā - bērnudārzam. Ēkas paredzēts sertificēt pēc starptautiski atzītās programmas LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Biroju namu būvprojekta autors - Depo projekts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamā īpašuma attīstītāji aicina jauno valdību uzlabot investīciju vidi nozarē

Zane Atlāce - Bistere, 15.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā nekustamo īpašumu attīstītāju alianse (NNĪAA) ir nosūtījusi vēstuli jaunās valdības veidotājiem - Ministru prezidenta kandidātam Krišjānim Kariņam un ekonomikas ministra kandidātam Didzim Šmitam -, aicinot uzlabot investīciju vidi nekustamo īpašumu jomā, informē NNĪAA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags.

Lai gan līdz ar vispārējo ekonomikas izaugsmi ir vērojamas atsevišķas pozitīvas tendences arī jauna nekustamā īpašuma attīstībā, joprojām saglabājas ievērojama Latvijas atpalicība no Lietuvas un Igaunijas būtiskākajos nekustamā īpašuma segmentos, norāda asociācijā.

Rīgā uz vienu iedzīvotāju ir divreiz mazāka biroju platība, nekā Tallinā, un ievērojami mazāka, nekā Viļņā. Pat īstenojot visus tos biroju projektus, kas patlaban Rīgā ir plānošanas vai celtniecības stadijā, saglabāsies tikpat ievērojama mūsu galvaspilsētas atpalicība biroju pieejamībā, jo kopš krīzes Lietuvā ir uzbūvēti 338 000 m2 jaunu biroju platību, Igaunijā - 316 000 m2 jaunu biroju platību, bet Latvijā - tikai 158 000 m2 jaunu biroju platību (Colliers dati). Ņemot vērā, ka biroju telpas pakalpojumu ekonomikā ir uzskatāmas par uzņēmējdarbības infrastruktūru, šāda Latvijas atpalicība atstāj ļoti negatīvu iespaidu uz iespējām piesaisīt starptautiskus uzņēmumus un vietējo uzņēmumu izaugsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

VEF rajonā plāno investēt 200 miljonus eiro

Ilze Žaime, 17.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvā dibināts uzņēmums «M.M.M. Projektai» iegādājies zemes gabalus VEF rajonā pie tirdzniecības centra Elkor, un nākamo septiņu gadu laikā plāno uzbūvēt biroju un dzīvojamās ēkas.

«Gustava parks projekti» un «Brivibas parks projekti», kas pieder «M.M.M. projektai», kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu Centrālajā un Austrumeiropā, iegādājušies no SIA «RE Property» divus nekustamos īpašumus Rīgā, Gustava Zemgala gatvē 73 un Brīvības gatvē 201.

«Zemes gabali 2,32 hektāru un 5,59 hektāru platībā iegādāti ar mērķi attīstīt biroju un dzīvojamo ēku kompleksu. Plānojam attīstīt šo apkaimi līdz 2026. gadam G.Zemgala gatves zemē uzbūvējot biroju ēkas platībā līdz 50 tūkst. m2, kā arī dzīvojamās mājas Brīvības ielā platībā līdz 100 tūkst. m2. Kopējās plānotās investīcijas ir vairāk nekā 200 miljoni eiro septiņu gadu laikā,» norāda «Gustava parks projekti» un «Brivibas parks projekti» valdes locekle Saule Zabulionyte.

Komentāri

Pievienot komentāru