Jaunākais izdevums

Ar mērķi iekarot Latvijas kafijas cienītāju sirdis un tādejādi nostiprināt savas pozīcijas Latvijas tirgū, Rīgā ir atvērta pirmā Caif cafe kafijas baudīšanas vieta. Lietuvā pašreiz jau darbojas septiņas kafejnīcas un esot plānots šo kafejnīcu tīklu ievērojami paplašināt arī Latvijā.

Pirmās kafejnīcas izveidē ir ieguldīti aptuveni 100 000 eiro jeb 70 000 latu.

«Ceļojot pa pasaules valstīm un izvērtējot situāciju tepat Latvijā, redzam, ka kafijas baudīšanas vietas kļūst aizvien populārākas un konkurence šādu kafejnīcu tirgū kļūst aizvien izteiktāka. Tomēr, izpētot Latvijas tirgu, redzam, ka brīva niša šajā biznesā vēl ir. Galvenokārt, cenu un sortimenta ziņā.

Šī ir tikai pirmā no vairākām vietām, kuras plānojam atvērt Latvijā vēl šogad, nostiprinot savu klātbūtni Latvijas tirgū,» sacīja Caif cafe mārketinga vadītājs Dmitrijs Solovjovs.

Viņš norāda, ka vārds «kafija» ir cēlies no senās arābu pasaules vārda «kaif», tāpēc kafijotavai, kas atrodas Vecrīgā, ir izvēlēts nosaukums Caif cafe.

Šogad plānots kopumā atvērt četras Caif cafe tīkla kafejnīcas Latvijā, bet par tālākiem paplašināšanās plāniem tiks lemts, vērtējot darbības rezultātus. Lietuvā kafejnīcu tīkls esot izpleties arī ārpus galvaspilsētas.

Caif cafe ir kafijas baudīšanas vietu tīkls, kas izveidots 2012. gada rudenī Lietuvā, bet 2013. gadā ir uzsācis ienākšanu Latvijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Aizvērta Tērbatas ielas Caif cafe, kurā tika investēti 100 tūkstoši eiro

Dienas Bizness, 29.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2013. gada jūlijā Rīgā apmeklētājiem durvis vēra otrā Caif cafe. Tobrīd tika vēstīts, ka Caif cafe plāno ievērojami paplašināties un nostiprināt savas pozīcijas, kļūstot par vienu no vadošajiem kafetēriju tīkliem Latvijā. Taču šobrīd Tērbatas ielas kafejnīca ir slēgta, novēroja Dienas Bizness.

Otrā Caif cafe atradās Rīgā, Tērbatas ielā 14. Tās izveidē tika investēti aptuveni 100 tūkstoši eiro.

Patlaban Caif cafe vēl darbojas Vecrīgā, Šķūņu ielā, kā arī Jelgavā.

«Mūsu plāni ir ambiciozi – līdz 2014. gada beigām plānojam atvērt vēl astoņas šādas kafetērijas, kopumā investējot Caif cafe tīkla attīstībā Latvijā vienu miljonu eiro,» 2013. gadā vēstīja Caif cafe mārketinga vadītājs Dmitrijs Solovjovs.

Caif cafe komentāru par Tērbatas ielas kafejnīcas slēgšanu biznesa portālam db.lv vēl nav izdevies iegūt.

Caif cafe tīkls izveidots 2012. gada rudenī Lietuvā, bet 2013. gadā ienāca Latvijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Can Can" picēriju un kafejnīcu "Caif Cafe" īpašnieks SIA "Eiropica" pārtrauks darbību, informēja kompānijā.

Plānots, ka picērijas un kafejnīcas būs atvērtas līdz 2023.gada janvāra beigām.

"Eiropica" vadītājs Andrjus Vasiļausks skaidro, ka lēmumu pieņemt bijis grūti, taču tas bija neizbēgams, ņemot vērā uzņēmuma vājajos rezultātus Latvijas tirgū, kas sākušies jau 2019.gadā.

"Pandēmijas laikā noteikto ierobežojumu dēļ situācija kļuva vēl sarežģītāka," uzsvēra Vasiļausks, piebilstot, ka tad nolemts biznesu vēl saglabāt cerībā, ka pēc Covid-19 klientu plūsmas atjaunosies un ēdināšanas pakalpojumu apmērs pieaugs.

"Pat pēc pandēmijas ierobežojumiem restorānos un kafejnīcās dzīvība atgriežas lēni, tāpēc nācās pieņemt šo smago lēmumu," min vadītājs.

Kompānijā norāda, ka atlaistajiem darbiniekiem tiks izmaksātas visas viņiem pienākošās kompensācijas saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem un citiem normatīvajiem aktiem. Uzņēmums arī samaksās visus valstij pienākošos nodokļus un norēķināsies ar partneriem, izpildot visas līgumsaistības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Intervija ar Coffee Inn līdzīpašnieku: Biznesu ievelk kosmopolītisms

Didzis Meļķis, 27.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga kā reģionālā metropole izceļas ar radošākiem ļaudīm un atvērtību jaunajam

Kafejnīcu ķēdes Coffee Inn līdzīpašnieks Nids Kuberis (Nidas Kiuberis) par sava biznesa pamatu uzskata kafijas un urbānās kultūras maisījumu.

Jūs iepriekš teicāt, ka bieži esat Rīgā ne tikai savu kafejnīcu dēļ, bet arī lai tiktos ar plašāku «kafijas kopienu». Kas tā ir?

Fakts ir tāds, ka, jo vairāk tu zini, jo patiesībā mazāk tu zini. Ar katru nākamo soli atklājas, ka ceļš uz kafijas un kafijas kultūras saprašanu ir daudz garāks un bagātāks, nekā tikko šķita. Un es esmu ļoti dedzīgi noskaņots uzzināt vēl vairāk. Svarīgākais šai ziņā ir saprast, ka kafija – tie ir cilvēki. Cilvēki, kas gatavo kafiju un kam kafija ir kaislība. Tie, kas grauzdē kafiju, importē to, brūvē un arī dzer. Man kopš bērnības patīk sarunāties ar cilvēkiem, tāpēc ir dabiski, ka arī mūsu četru čaļu kafijas kompānijā esmu atbildīgais gan par komunikāciju, gan pašu kafiju. Es sāku pamatīgāk iepazīties ar Rīgu, šķiet, pirms sešiem gadiem. Mans biznesa partneris pusgadu dzīvoja Rīgā, lai saprastu šo pilsētu un tajā tiešām ieietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas porcelāna rūpnīcas teritorijā tiek nojauktas tur esošās ēkas, lai būvētu tirdzniecības un izklaides centru Akropole, kas atradīsies Rīgā, Maskavas iela 257. Piektdien notikusi jaunā daudzfunkcionālā tirdzniecības centra laika kapsulas svinīgā iemūrēšanas ceremonija.

Pasākumā atzīēts, ka daudzfunkcionālā tirdzniecības centra Akropole izveide ir viens no vērienīgākajiem un nozīmīgākajiem komerciālajiem projektiem šajā desmitgadē Latvijā. Kopš brīža, kad šī gada 7. aprīlī Akropole un SIA Merks parakstīja līgumu par būvdarbu uzsākšanu pilnā apjomā, projekts attīstās ļoti strauji.

«Jebkura pilsēta var būt tikai priecīga, ka ir investori, kas ir gatavi ieguldīt 200 miljonus eiro un labiekārtot milzīgu pilsētas degradētu teritoriju, kā arī nodrošināt 1500 jaunu darbavietu,» piebilda Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Kopējā ēkas platība būs apmēram 98 000 m2, no kuriem apmēram 9000 m2 tiks atvēlēti augstas klases birojiem. Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra attīstītāji nodrošinās vēl nebijušus piedāvājumus vienuviet, kā arī īstenos iespaidīgu teritorijas labiekārtošanu, iestādot vairāk nekā 700 jaunu skujkoku, lapu koku un krūmu, to skaitā vairāk nekā 400 dižstādu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izziņots šā gada apjomīgākais darījums Latvijas nekustamo īpašumu nozarē

Lelde Petrāne, 06.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu daudzfunkcionālā tirdzniecības centra Akropole būvniecībai Rīgā, Maskavas ielā 275b.

Tas ir šā gada apjomīgākais darījums Latvijā nekustamo īpašumu nozarē un viens no lielākajiem Latvijā noslēgtajiem finansēšanas darījumiem, šodien izsūtītā paziņojumā informē abas iesaistītās puses. Taču sīkāka informācija tiks sniegta 8. decembrī.

Jauno tirdzniecības centru plānots atvērt 2019. gadā, un tā kopējā platība sasniegs 98 000 kvadrātmetru, no kuriem aptuveni 9000 kvadrātmetru aizņems augstas klases biroju telpas.

Akropolē darbosies arī kinoteātris, slidotava, restorāni un boulinga zāle.

Akropolis Group ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban Akropolis Group pārvaldībā ir Akropole iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru Akropolis Kauņā, kuru 2008. gadā iegādājās Vācijas fonds. Uzņēmumam pieder arī SIA Delano, kas pārvalda CanCan Pizza restorānu ķēdi, Delano pašapkalpošanās restorānus, Caif Café kafejnīcas un Apollo boulinga centru ķēdi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas «Akropolis Group» pārdevusi tai piederošo uzņēmumu SIA «DG31», kas nodarbojas ar astoņus hektārus lielas teritorijas attīstīšanu Rīgā, Daugavgrīvas ielā, aģentūru LETA informēja «Akropolis Group».

Uzņēmumu «DG31», kopā ar tam piederošo zemesgabalu astoņu hektāru platībā Rīgā, Daugavgrīvas ielā, no «Akropolis Group» iegādājusies Lietuvas nekustamo īpašumu kompānija «M.M.M. Projektai».

«M.M.M. Projektai» ir Lietuvā dibināts uzņēmums, kas nodarbojas ar ilgtspējīgu nekustamo īpašumu attīstīšanu Centrālajā un Austrumeiropā. «M.M.M. Projektai» šobrīd attīsta būves vairāk nekā 82 500 kvadrātmetru platībā saskaņā ar «BREEAM New Construction» tehniskajiem standartiem, tādejādi garantējot augstu ilgtspējības principu nodrošināšanu.

«M.M.M. Projektai» uzņēmuma aktīvu vērtība sasniedz 166 miljonus eiro. Uzņēmums šobrīd veic biroja ēku kvartāla attīstīšanu Viļņā, Saltoniškių ielā 7 un nesen kā tika pabeigts dzīvojamās ēkas projekts «Antakalnio Parkas», Viļņā.

Komentāri

Pievienot komentāru