Transports un loģistika

Papildus vilcieni pēc skolēnu koncerta Mežaparkā

Ainars Sedlenieks [email protected], 30.06.2005

Jaunākais izdevums

Akciju sabiedrība „Pasažieru vilciens” informē, ka pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai pēc IX Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta Mežaparkā naktī no svētdienas uz pirmdienu, 4.jūliju, tiks norīkoti papildu elektrovilcieni Mangaļi-Rīga un Rīga-Sloka. Vilciens Nr.6165* Mangaļi-Rīga no Mangaļiem aties pusstundu pēc pusnakts - plkst.0:30, no Sarkandaugavas – 0:35, no Brasas – 0:38, no Zemitāniem – 0:41 un Rīgas pasažieru stacijā pienāks plkst.0:47. Plkst.0:50 no Rīgas izbrauks vilciens Nr.6447* Rīga-Sloka, kas apstāsies visās pieturās (izņemot “Depo”) un Slokā pienāks plkst.1:42.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

22. septembrī notiks Pasaules diena bez auto Mežaparkā

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot Pasaules dienu bez auto, 2007. gada 22. septembrī no 12.00 līdz 16.00 Mežaparka Attīstības biedrība (MAB) sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu rīko Rudens svētkus Mežaparkā, Stokholmas ielā posmā no Kokneses prospekta līdz Stendera ielai, kur tiks slēgta satiksme automašīnām. Šajā ielas posmā notiks atrakcijas un izklaides pasākumi Mežaparka iedzīvotājiem un viesiem, īpašu uzmanību veltot bērniem un popularizējot pārvietošanās iespējas bez auto!

Nokļūšana: ar 11. vai 8. tramvaju līdz pieturai Visbijas prospekts (viena pietura pirms Zooloģiskā dārza), pāriet pāri sliedēm un aiz minirestorāna "Gustavs Ādolfs" sākas slēgtais Stokholmas ielas posms.

MAB, pateicoties Rīgas domes Satiksmes departamenta atsaucībai, atzīmēs arī ceļa zīmju "Dzīvojamais rajons" uzstādīšanu uz Mežaparka ielām, jo kopš 2007. gada septembra Mežaparka ielās ir spēkā ceļa zīme "Dzīvojamais rajons". Galvenais ieguvums rajonam - automašīnu maksimālais braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 20 km/h, un, kā rāda pētījumi, šāds ātruma samazinājums par 93% samazina iespēju autoavārijā gūt nāvīgus ievainojumus, par 56% samazina iespēju iegūt nopietnas traumas, par 3% samazina auto izraisīto troksni, kā arī samazina gaisa piesārņojumu ar slāpekļa oksīdu un oglekļa dioksīdu. Turklāt bērni un citi gājēji varēs daudz drošāk doties uz skolu vai tramvaju kājām, it īpaši uz ielām bez ietvēm, jo dzīvojamā rajonā priekšroka ir gājējiem un velotransportam!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA «Domuss» projektā «Mežaparka rezidences» sācis septiņu sekciju rindu māju, mazstāvu dzīvokļu ēkas ar 22 dzīvokļiem un divu dvīņu māju būvniecību, kopumā ieguldot 11 miljonus eiro.

«Domuss» Mežaparkā starp Kokneses prospektu un Gustava Zemgala gatvi attīsta dzīvojamo ēku kompleksu «Mežaparka rezidences». Kompleksa koncepcijas autors ir arhitekts Andris Kronbergs, koncepcijas pamats - apvienot Mežaparka esošo apbūvi ar mūsdienīgu dizainu un komfortu.

«Mežaparka rezidences» attīstībā kopumā jau ieguldīti 25 miljoni eiro. Pabeigta kvartāla teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana, ielu, celiņu un komunikāciju izbūve un pirmā savrupmāja. Vēl divu savrupmāju un dvīņu ēkas būvniecība ir procesā - ekspluatācijā nodošana plānota šā gada jūnijā.

Šā gada vasarā plānots uzsākt nākamo dzīvokļu un rindu māju būvniecību, kā arī nelielas biroju ēkas būvniecību, kurā atradīsies kafejnīca, restorāns un citi pakalpojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iespaidīga skatuve, gaismu šovs, šokējoši priekšnesumi - dziedātāja Pink Latvijā. Papildus 1000 skolēnu un studentu biļetes tirdzniecībā!

, 25.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI paziņo: jau 1.novembrī Arēnu Rīga satricinās ilgi gaidītais amerikāņu šokējošās dziedātājas Pink koncerts. Māksliniece Latvijā ieradīsies ar iespaidīgi lielu tehnisko darbinieku skaitu, kas nodrošinās skatītājiem iespēju vērot dziedātājas uzstāšanos uz līdz šim Latvijā neredzēta skatuves risinājuma.

Pavadošais personāls ieradīsies ar 3 autobusiem un 7 kravas automašīnām. Salīdzinājumam - iespaidīgo koncertu sniegušie Simply Red Latvijā ieradās ar 3 autobusiem un nepieciešamā tehnika tika transportēta ar 4 kravas automašīnām.

Lai no kravas mašīnām izkrautu visu Pink koncertam nepieciešamo tehniku, būs nepieciešami 3 izkrāvēji. Stinga un Simply Red koncertos tika izmantoti 2 izkrāvēji.

Ekstravagantā dziedātāja Pink Latvijas koncerta apmeklētājus pārsteigs uzstājoties uz iespaidīgas skatuves, kas veidota tā, lai dziedātāja atrastos maksimāli tuvu publikai. Kā koncerta organizatori jau ziņoja, stāvvietas uz koncertu tika izpārdotas divu nedēļu laikā un zāle būs ļoti piepildīta. Drošības nolūkos skatuves norobežošanai tiks izmantoti 70 m ar aizsargbarjerām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas satiksme: Kings Of Leon koncerta rīkotāji ietaupījuši uz sabiedriskā transporta papildreisu rēķina

LETA, 26.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokgrupas Kings Of Leon koncerta Mežaparkā rīkotāji pirms un pēc pasākuma pasūtījuši uz pusi mazāk sabiedriskā transporta papildreisu, nekā rekomendējusi pašvaldības SIA Rīgas satiksme, sacīja Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis.

Atbilstoši organizatoru pieprasījumam un noslēgtajam līgumam trešdien pēc koncerta arī nodrošināti papildreisi, taču ar tiem izrādījies krietni par maz - tramvaji bijuši pārpildīti, raisot koncerta apmeklētāju neapmierinātību, kas sūdzējušies par Rīgas satiksmi. Zaķis gan piebilda, ka, redzot milzīgo noslogotību, uzņēmums no savas puses operatīvi norīkojis vēl vairākus papildreisus.

Zaķis skaidroja, ka gadījumā, ja komerciāla pasākuma rīkotāji vēlas, lai tiktu norīkoti papildu reisi apmeklētāju ērtībām, jāvēršas Rīgas satiksmē ar informāciju par prognozēto cilvēku skaitu un uzņēmums veic aprēķinus par nepieciešamo transportlīdzekļu plūsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekustinot jautājumu par Mežaparka attīstību, netiek atklāts, kurām firmām tur ļauts turpināt darbību, bet ar kurām nomas līgumi lauzti. Tiek apzināta situācija, cik ir nomnieku, cik tādu, kas parka teritorijā darbojas patvaļīgi, Db stāstīja vasarā izveidotās pašvaldības aģentūras Mežaparks direktors Gundars Vītols, atturoties nosaukt konkrētu nomnieku skaitu un to nosaukumus. Vienīgais, ko viņš piebilda - ja nekļūdos, tad pieci nomas līgumi ir izbeigti abām pusēm vienojoties, bet divi ir strīdīgi un klaji neizdevīgi pašvaldībai -, taču arī tos viņš neprecizēja.

Nerunīgs ir arī Rīgas domes īpašuma departaments, kurš līdz ar 2004. gada rudenī pieņemto Rīgas domes lēmumu par pašvaldības a/s Mežaparks likvidāciju kļuva par parka nekustamā īpašuma apsaimniekotāju, bet pērnā gada rudenī arī par uzņēmuma likvidatoru (likvidatora amatā advokātes Anitas Šauriņas vietā tika iecelts departamenta pārstāvis).

Ar interesējošajiem jautājumiem vērsieties pie G. Vītola, Db ieteica Īpašuma departamenta vadības biroja preses sekretārs Alvis Rudzišs.

Bija daudz

Kopumā nu jau likvidējamais Mežaparks bija noslēdzis 17 nekustamā īpašuma nomas līgumus, no kuriem astoņi tika slēgti pēc tam, kad jau bija zināms par plānu likvidēt pašvaldības uzņēmumu, liecina iepriekš pašvaldības sniegta informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Autotransporta direkcija vērtēs skolēnu autobusu maršrutus

Žanete Hāka, 25.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autotransporta direkcija sadarbībā ar plānošanas reģioniem ir vērsusies pie pašvaldībām ar lūgumu apzināt skolēnu maršrutus, lai vērtētu, cik lielā mērā šie maršruti pārklājas ar reģionālo pasažieru pārvadātāju maršrutiem, informē direkcijas pārstāvji.

Kopumā piecos plānošanas reģionos pašvaldības organizē skolēnu pārvadājumus 964 maršrutos. Lai nogādātu skolēnus mācību iestādē un pēc tam – atpakaļ mājās, mācību gadā skolēnu autobusi nobrauc aptuveni 8,5 miljonus kilometru. No 119 Latvijas pašvaldībās skolēnu pārvadājumus organizē 101.

Pašvaldību organizēto skolēnu maršrutu un reisu plānošana nav savstarpēji saskaņota ar plānošanas reģioniem un Autotransporta direkciju, radot liekas izmaksas ne tikai pašvaldībām, bet arī valstij. Tādēļ ir uzsākta skolēnu maršrutu izvērtēšana, lai iegūtu detalizētu informāciju par to, kur tie pārklājas ar regulāro pasažieru pārvadātāju maršrutiem un reisu izpildes laikiem un kur tos būtu lietderīgi aizstāt ar sabiedriskā transporta reisiem. Tiklīdz tiks izvērtēti skolēnu maršruti, Autotransporta direkcija plāno individuāli uzrunāt katru pašvaldību, lai rastu kopēju risinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas Skultes un Siguldas virzienu vilcienu kustības sarakstā 28.04 un 29.04.

Ainars Sedlenieks [email protected], 22.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” informē, ka pārmiju nomaiņas laikā Rīgas pasažieru stacijā 28.aprīlī no plkst.5:20 un 29.aprīlī līdz plkst.12:05 noteiktas ievērojamas izmaiņas Skultes un Siguldas virzienu vilcienu kustības sarakstā. Minētajās dienās virkne vilcienu aties nevis no Rīgas stacijas, bet no Zemitāniem, savukārt Rīgas virzienā kursējošo vilcienu galapunkts būs Zemitānu stacija. Vairāki vilcieni remontdarbu laikā posmā Rīga-Zemitāni kursēs lēnāk, tādēļ no Rīgas izbrauks agrāk nekā parasti, savukārt citi no visām maršruta stacijām aties vēlāk nekā noteikts sarakstā. Daļa vilcienu minētajās dienās tiks atcelti dzelzceļa posmos Carnikava-Saulkrasti vai Saulkrasti-Skulte. ? 28. aprīlī nekursēs vilcieni – Nr.6130 Rīga (plkst.13:10)-Saulkrasti (14:11); – Nr.6135 Saulkrasti (plkst.14:23)-Rīga (15:28). ? Vairāki vilcieni no Rīgas aties agrāk, bet pārējā maršrutā kursēs atbilstoši sarakstam: – Nr.6102 Rīga (plkst.5:52)-Saulkrasti – plkst.5:33 (28. un 29.aprīlī); – Nr.640 Rīga (5:58)-Sigulda - plkst.5:53 (28. un 29.aprīlī); – Nr.662 Rīga (6:35)-Lugaži - plkst.6:30 (28. un 29.aprīlī); – Nr.664 Rīga (14:01)-Lugaži - plkst.13:56 –(28.aprīlī); – Nr.6144 Rīga (16:23)-Skulte – plkst.16:10 (28.aprīlī); – Nr.668 Rīga (17:55)-Lugaži - plkst.17:50 (28.aprīlī). ? 28. aprīlī vilciens Nr.649* Sigulda (15:52)-Rīga (17:05) no Siguldas aties plkst.15:44. Arī no pārējām maršruta stacijām vilciens izbrauks 7 - 8 minūtes agrāk nekā ierasts un Rīgā pienāks plkst.16:58. ? 28. un 29.aprīlī tikai no Zemitāniem kursēs šādi vilcieni: – Nr.6104 Rīga (plkst.6:25)-Skulte (7:35) – no Zemitāniem plkst.6:32; – Nr.642 Rīga (7:52)-Sigulda (9:10) – no Zemitāniem plkst.8:01; – Nr.6112** Rīga (9:10)-Saulkrasti (10:10) – no Zemitāniem plkst.9:17; vilciens kursēs tikai līdz Carnikavai; – Nr.6126 Rīga (12:13)-Skulte (13:23) – no Zemitāniem plkst.12:20. 28. aprīlī tikai no Zemitāniem kursēs vilcieni – Nr.6132 Rīga (plkst.13:49)-Skulte (14:59) – no Zemitāniem plkst.14:12 (nevis 13:56), arī no visām pārējām stacijām vilciens aties 16 minūtes vēlāk nekā ierasts un Skultē pienāks plkst.15:15; – Nr.6148 Rīga (17:35)-Skulte (18:46) – no Zemitāniem plkst.17:44 (nevis 17:42); – Nr.652 Rīga (15:48)-Sigulda (17:06) – no Zemitāniem plkst.15:57; – Nr.656 Rīga (18:49)-Sigulda (20:07) – no Zemitāniem plkst.18:58; – Nr.660* Rīga (20:25)-Valmiera (22:58) – no Zemitāniem plkst.20:34. 28. un 29.aprīlī tikai līdz Zemitāniem kursēs vilcieni – Nr.6101 Skulte (plkst.5:11)-Rīga (6:18) – pienāks Zemitānos plkst.6:11; – Nr.659* Valmiera (5:27)-Rīga (7:40) – pienāks Zemitānos plkst.7:29; – Nr.6107 Saulkrasti (7:12)-Rīga (8:11) no Saulkrastiem aties plkst.7:18 un Zemitānos pienāks plkst.8:11 (nevis 8:05); – Nr.6119** Saulkrasti (10:42)-Rīga (11:42) kursēs tikai no Carnikavas plkst.11:03 un Zemitānos pienāks plkst.11:35; 28. aprīlī tikai līdz Zemitāniem kursēs vilcieni – Nr.6129 Saulkrasti (12:47)-Rīga (13:51) - pienāks Zemitānos plkst.13:45 (28. un 29.aprīlī vilciens kursēs tikai no Carnikavas plkst.13:09); – Nr.6143 Skulte (16:17)-Rīga (17:27) no Skultes aties plkst.16:29, Zemitānos pienāks plkst.17:32; – Nr.651 Sigulda (17:22)-Rīga (18:36) – pienāks Zemitānos plkst.18:25; – Nr.653 Sigulda (18:52)-Rīga (20:06) no Siguldas aties plkst.18:59 un Zemitānos pienāks plkst.20:00. ? 28. un 29.aprīlī tikai līdz Saulkrastiem kursēs vilcieni Nr.6106 un Nr.6116**Rīga-Skulte, kas no Rīgas pēc saraksta atiet plkst.7:22 un 10:05. Minētajās dienās vilcieni no Rīgas izbrauks attiecīgi plkst.7:29 un 10:20 un vēlāk pienāks arī Saulkrastos – plkst.8:33 un 11:25. Savukārt vilcieni Nr.6113 un Nr.6123** Skulte-Rīga, kas no Skultes atiet plkst.8:48 un 11:30, 28. un 29.aprīlī kursēs tikai no Saulkrastiem attiecīgi plkst.9:06 (nevis 8:59) un plkst.11:41. 28. un 29.aprīlī tikai līdz Carnikavai kursēs vilcieni Nr.6112** un Nr.6122 Rīga- Saulkrasti, kas no Rīgas pēc saraksta atiet plkst.9:10 un 11:12. Šajās dienās, kā jau minēts iepriekš, vilciens Nr.6112** kursēs mar

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējā kapitāla nekustamā īpašuma attīstītājs “Tepat Grupa” noslēdzis vienošanos ar projektu “Mežaparka Rezidences” par zemesgabala iegādi 1,18 miljonu eiro vērtībā projekta jaunajā kārtā, un šis darījums ir solis uz priekšu apjomīgas teritorijas attīstībā un ilgtspējīgu būvprojektu realizēšanā Mežaparkā.

“Mežaparka Rezidencēs” turpinās pagājušā gada rudenī uzsāktie infrastruktūras izbūves darbi, lai īstenotu projekta jauno kārtu. Atbilstoši attīstības iecerei ir plānota apbūves zemesgabalu labiekārtošana kopumā 21 hektāra platībā.

“Tepat Grupa” uz iegādātā zemesgabala, kura kopējā platība ir 5500 kvadrātmetru, plāno izbūvēt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, tādējādi papildinot Mežaparka dzīvojamo fondu ar energoefektīviem, moderniem un kvalitatīviem mājokļiem. Pašlaik notiek ēku projektēšana, un būvdarbus plānots uzsākt nākamā gada pirmajā pusē.

“Ir prieks redzēt, ka nekustamo īpašumu attīstītāju vidū ir interese par “Mežaparka Rezidences” un ieguldītais darbs ir novērtēts. Esam pagodināti, ka “Tepat Grupa” ir izvēlējusies šo vietu vienam no saviem nākamajiem projektiem. Galvaspilsētas iedzīvotāji ir pelnījuši laikmetam atbilstošu un piemērotu pilsētvidi – ne tikai Rīgas centrā, bet arī apkaimēs, tādēļ piedāvājam labiekārtotu infrastruktūru nekustamo īpašuma attīstītājiem, kas vēlas Mežaparkā būvēt dzīvokļu mājas, biroju ēkas vai veidot cita veida komercapbūvi,” pauž projekta “Mežaparka Rezidences” attīstītāja “Domuss” vadītājs Ralfs Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Dvīņu mājām Mežaparka Rezidencēs nosvinēti spāru svētki

Laura Mazbērziņa, 13.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projektā «Mežaparka Rezidences» nosvinēti spāru svētki septiņām rindu un divām dvīņu mājām. Atklāšanas svētkos piedalījās arī ēku autori – amerikāņu arhitekts Vladimirs Arsene (Westfourth architecture) un Gatis Didrihsons (Didrihsons Arhitekti).

Celtniecības darbus veic SIA «PLASTIK» un ēkas plānots nodot ekspluatācijā 2019. gada sākumā. Divas rindu mājas tiks izbūvētas pilnā apdarē, pārējās baltā apdarē.

Kopējais investīciju apjoms ir 6 miljoni eiro.

«Pateicoties mūsu būvniekiem, spāru svētki tiek svinēti šodien, nevis kā sākotnēji grafikā plānots – jūlija beigās,» stāsta Ralfs Jansons, SIA «DOMUSS» valdes priekšsēdētājs.

Plānots, ka šī gada septembrī «Mežaparka Rezidencēs» spāru svētkus svinēs arī abas dzīvokļu mājas, kur kopumā ir 22 dzīvokļi. Savukārt, šā mēneša beigās projektā tiks uzsākta biroja ēkas būvniecība.

Projekta attīstītājs ir SIA «Domuss». Projekta koncepcijas autors ir Andris Kronbergs. 2015. gadā tika pabeigta projekta pirmās kārtas izveide, veicot apjomīgus labiekārtošanas darbus 10 hektāru platībā, tostarp tika izbūvēta infrastruktūra, jaunas ielas un gājēju celiņi, apgaismojums un komunikācijas. Visa kvartāla teritorija tika apzaļumota. Kopumā «Mežaparka Rezidencēs» plānots uzbūvēt villas, dvīņu villas, mazstāvu daudzdzīvokļu ēkas un rindu mājas, biroja ēku, kā arī privātai apbūvei piedāvāt 49 zemesgabalus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavojoties nākamajiem Dziesmu svētkiem, kas notiks Latvijas simtgadē, 2018.gadā, notiks plašas debates par Mežaparka estrādes paplašināšanu, taču Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) norāda, ka, runājot par šo jautājumu, sabiedrību sagaida vairākas nozīmīgas izšķiršanās.

Ameriks uzskata, ka svarīgākā izšķiršanās būs par lielāku estrādi vai zaļās zonas saglabāšanu, jo visi Dziesmu svētku norises vietas paplašināšanas risinājumi Mežaparkā būs saistīti ar koku ciršanu. Viens no arhitektu piedāvātajiem risinājumiem paredz pašreizējās estrādes vietā citā Ķīšezera apkaimē būvēt jaunu, lielāku Dziesmu svētku estrādi, taču tas būs saistīts ar apjomīgu meža teritorijas izzāģēšanu. «Tādu variantu pie Ķīšezera nav,» sacīja galvaspilsētas mēra vietnieks.

Otra versija ir savest kārtībā vai paplašināt pašreizējo estrādi, taču arī šis risinājums neizbēgami nozīmētu koku izciršanu. Ameriks prognozē, ka arī par šo jautājumu sagaidāmas lielas debates, jo bieži vien sabiedrībā vērojama nostāja - «ja jācērt koki, tad lai paliek, kā ir».

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Intervija: Rīgas vagonbūves rūpnīca iekaro NVS valstu tirgus

Egons Mudulis, 22.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modernizē elektrovilcienus Azerbaidžānai; ražos tramvajus Ufai

Līdztekus dīzeļvilcienu modernizācijai VAS Pasažieru vilciens (PV) vajadzībām AS Rīgas vagonbūves rūpnīca (RVR) iesaistījusies arī citos projektos, par kuriem intervijā Dienas Biznesam stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts.

Cik tālu pavirzījies RVR iecerētais – jauns vilciena modelis, zemās grīdas tramvajs – gada laikā kopš DB intervijas ar RVR 100% akciju īpašnieka SIA East-West Industrial Group valdes locekli Eduardu Bozi?

Ja skatāmies laika periodu nedaudz vairāk par gadu, ir realizēti jaunbūves projekti, piemēram, šaursliežu vilciens (Novij Afon alu tramvajs) vienā eksemplārā, un garantijas laikā nav bijušas nevienas reklamācijas. Protams, pamatlieta, pie kā strādājam, ir dažādi modernizācijas projekti. Viens no pēdējiem ir Azerbaidžānas dzelzceļam domātie pieci četrvagonu elektrovilcieni. Trīs vilcieni jau atrodas Baku, tuvākajā laikā tiks nosūtīti arī pārējie. Izaicinājums bija piegādāt pirmo vilcienu līdz Eiropas spēļu sākumam. Šī gada sākumā vienojāmies ar klientu, un pirmie divi sastāvi tika piegādāti jūnija pirmajās dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

LNK Industries vēstule Rīgas domei par Mežaparka estrādes tāmi

Kaspars Ratkevičs, AS “LNK INDUSTRIES” valdes loceklis, 05.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atklāta vēstule Rīgas domes priekšsēdētājam un Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejai.

Publiskajā telpā ir plaši izskanējusi informācija, ka 2021.gada 6.oktobrī notiks Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēde, kurā komitejas deputāti tiks iepazīstināti ar Ēvalda Jasāna slēdzienu par Mežaparka Lielās estrādes pārbūves B posma B2 kārtas būvdarbu (Mežaparka otrās kārtas būvdarbi) tāmi un tajā konstatēto sadārdzinājumu.

Vēlamies atgādināt, ka AS “LNK INDUSTRIES” Mežaparka otrās kārtas būvdarbu iepirkumā iesniegtās detalizētās tāmes, tāpat kā jebkuras publiskajos iepirkumos iesniegtās tāmes, satur AS “LNK INDUSTRIES” komercnoslēpumu, tādēļ šīs tāmes nav publiskojamas un publiski iztirzājamas. Neskatoties uz minēto, Rīgas domes deputāts Valters Bergs jau ir nopludinājis informāciju par AS “LNK INDUSTRIES” detalizēto tāmi. AS “LNK INDUSTRIES” detalizētās tāmes analīzei Valters Bergs ir pieaicinājis “visobjektīvāko” tāmju speciālistu valstī- AS “LNK INDUSTRIES” bijušās darbinieces Olgas Jasānes dēlu Ēvaldu. Acīmredzot, ir jābūt Latvijas tiesiskuma etalona partijas biedram, lai tik kliedzošs interešu konflikts nemulsinātu eksperta slēdziena pasūtītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mainījies jauniešu viedoklis par karjeras izvēli

, 28.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Profesionālās karjeras izvēles valsts aģentūra pēc a/s Hansabanka iniciatīvas veica pētījumu "12.klašu skolēnu profesionālo plānu izpēte" 2006./2007. mācību gadā, kas iezīmē jaunu pagriezienu skolēnu profesionālajā izvēlē, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Kopumā kritusies interese par jurisprudenci, ekonomiku un finansēm, kā arī informācijas tehnoloģijām, bet augusi - skolēnu interese par inženierzinātnēm, transportu un pārvadājumiem. Šogad skolēni vairāk izvēlas studēt uzņēmējdarbību un vadību, medicīnu, kā arī arhitektūru un būvniecību.

Pētījuma rezultāti rāda, ka tikai nepilna trešā daļa no aptaujātajiem jauniešiem ir izvēlējušies savu nākotnes profesiju (30%), gandrīz pusei aptaujāto ir padomā vairākas profesiju alternatīvas (45%), bet ceturtā daļa respondentu nav izvēlējušies nākotnes profesiju. Šajā mācību gadā ir samazinājies to skolēnu skaits, kuri pēc vidusskolas beigšanas plāno mācīties augstskolā (2005.gadā - 65%, 2006.gadā - 53%), bet audzis to skolēnu skaits, kuri pēc vidusskolas beigšanas plāno ne strādāt, ne mācīties, bet paņemt pārtraukumu atpūtai (2005.gadā - 1%, 2006.gadā - 12%).

"Hansabanka kā lielākā banka Latvijā uzskata par savu atbildību sekot līdzi vidusskolas beidzēju profesionālajiem plāniem, jo skolēnu profesionālā izvēle ietekmēs mūsu valsts ekonomisko, politisko un sociālo attīstību apmēram 40 gadus. Tāpēc iepriecina, ka skolēnu izvēle par savu nākotnes lomu darba tirgū kļūst aizvien pārdomātāka. Tāpat ir redzams, ka karjeras izvēle ir kļuvusi daudzveidīgāka un skolēni ieklausās sabiedriskajā diskusijā par to, kuras specialitātes būs pieprasītas nākotnē. Diemžēl ir redzams, ka puse no skolniekiem, uzsākot mācības, tās uzreiz vēlas apvienot ar darbu. Lai iegūtā izglītības kvalitāte būtu pēc iespējas augstāka, skolniekiem būtu jādod iespēja fokusēties uz mācībām," uzsver Hansabankas Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja un valdes locekle Oksana Sivokobiļska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks Akurāteres un Miltiņa koncerts Nesaki man neko…

, 17.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

26.aprīlī klausītāji tiek aicināti uz Ievas Akurāteres un Arņa Miltiņa tikšanos kopīgā koncertā, kurā tiks izdziedātas sen dzirdētas, jaunības maksimālisma, ideālisma un romantisma caurstrāvotas Māra Putniņa, Ulda Ozola, Jura Riekstiņa un citu autoru dziesmas vēl no pirms Atmodas laika repertuāra, informēja Rīgas domes Kultūras departamenta Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā Ģilde Mākslinieciskās daļas vadītāja Dzintra Burģele.

I. Akurāteres un A. Miltiņa koncerts Nesaki man neko… notiks 26.aprīlī plkst. 17.00 Mazajā ģildē.

Koncerta programma veidota, par pamatu ņemot 1985. gada Anglikāņu baznīcā koncerta laikā veikto ierakstu, kuru toreiz uz pusprofesionāla magnetafona ierakstīja Pērkona pirotehniķis Mārtiņš Kacens, saglabājot magnetafona lentē ne vien abu dziedātāju tā laika māksliniecisko un emocionālo uzdrīkstēšanos un varēšanu, bet galvenais – dokumentētu šī, nu jau vēsturē aizgājušā laikmeta, sajūtu. Koncertā toreiz tika izpildītas 38 dziesmas.

26.aprīlī Mazajā ģildē koncerta pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt dziedātāju iemīļotākās, toreiz koncertā skanējušās dziesmas (Nesaki man neko, Mans brālis, Dainas u.c.). Koncerta otrajā daļā skanēs I. Akurāteres un A. Miltiņa dziesmas no jaunākiem muzikāliem projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Steidz izmantot iespēju aplūkot atjaunoto Mežaparka estrādi

Zane Atlāce - Bistere, 21.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl ceturtdien, 21. Jūnijā līdz plkst. 18 ikvienam interesentam ir iespēja pirms XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem apmeklēt atjaunoto Mežaparka Lielo estrādi un klātienē apskatīt paveiktos būvdarbus un iespaidīgās pārmaiņas, informē Rīgas dome.

Iespēju aplūkot atjaunoto estrādi un būt pirmajam pasākumā „#Esi Pirmais Mežaparka Lielajā estrādē”, trešdien, 20. jūnijā, izmantoja liels skaits rīdzinieku un pilsētas viesu.

Pasākumā ikviens interesents varēja iepazīties ar pirmajā estrādes atjaunošanas posmā paveiktajiem būvdarbiem.

Darbs pie Mežaparka Lielās estrādes atjaunošanas tika sākts pēc tam, kad 2016. gada 11. martā Rīgas dome un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Pagājušajā gadā 20. aprīlī uz Mežaparka Lielās estrādes skatuves tika parakstīts līgums par estrādes pirmā atjaunošanas posma darbiem, kas paredzēja jauna skatītāju laukuma izbūvi, kurus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica pilnsabiedrība LNK, RERE.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pirmā dzīvokļu māja Mežaparka Rezidencēs nosvinējusi spāru svētkus

Zane Atlāce - Bistere, 09.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projektā Mežaparka Rezidences nosvinēti spāru svētki pirmajai dzīvokļu mājai, kuru ekspluatācijā plānots nodot nākamā gada aprīlī.

Plānotās būvniecības investīcijas ir 5,2 miljoni eiro. Ēkā būs divu līdz četru istabu dzīvokļi ar terasēm un pazemes autostāvvietu. Šobrīd ir uzsākta dzīvokļu rezervācija. Projektā paredzēti 22 dzīvokļi, kuru platības ir no 65 līdz 150 m2. Ēkas celtniecības darbus veic SIA Plastik, arhitekts Vladimirs Arsene (ASV).

Šī gada oktobrī Mežaparka Rezidencēs tika uzsākta vēl divu mazstāvu dzīvokļu ēku būvniecība, kopā piedāvājot 29 dzīvokļus, kā arī neliela biroju ēka ar tirdzniecības platībām 1. stāvā, savukārt gada beigās ekspluatācijā tiks nodotas 2 jaunas savrupmājas. Privātai apbūvei tiek piedāvāti arī zemesgabali ar komunikācijām.

Db.lv jau vēstīja, ka Rīgas projektā Mežaparka Rezidences daļu no savā karjerā nopelnītajiem 6 miljoniem eiro plāno ieguldīt arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Stadler piegādā pirmos vilcienus mūsu kaimiņiem

Līva Melbārzde, 04.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Stadler ir piegādājusi pirmos divus no desmit FLIRT vilcieniem uzņēmumam Baltkrievijas dzelzceļi (BČ).

Pirmie vilcieni BČ īpašumā ir nodoti jau vienu gadu pēc līguma parakstīšanas, pateicoties tam, ka vienlaicīgi gandrīz identiski vilcieni tika ražoti arī Helsinkiem. Stadler Rail Group īpašnieks un izpilddirektors Peters Špūlers (Peter Spuhler) un BČ vadītājs Anatolijs Sivaks parakstījuši arī nodomu deklarāciju par tālāku sadarbību vilcienu iegādes un servisa jomā.

«Mēs esam lepni, ka FLIRT vilcieni tagad būs arī Baltkrievijā. Šī ir pirmā reize, kad Stadler piegādā vilcienus kādai no bijušajām Padomju Savienības republikām. Mēs šajās valstīs redzam lielu potenciālu, kur piedāvāt Helsinku tipa FLIRT vilcienus. Šis modernais platsliežu vilciens ir piemērots ļoti aukstām ziemām, jo tas bez problēmām darbojas vairāk nekā – 40 grādu salā,» saka Stadler Rail Group izpilddirektors Peters Špūlers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eltona Džona koncertu papildinās grandiozs ekrāns

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI informē: pirms slavenā britu mūziķa sera Eltona Džona un viņa grupas koncerta, kas 14. septembrī norisināsies "Arēnā Rīga", notiks apjomīgi sagatavošanās darbi. Eltona Džona koncertā skatuves aizmugurē būs novietots grandiozs ekrāns, kas klātesošajiem garantēs aizraujošu priekšnesumu.

Visas koncertam nepieciešamās gaismas un skaņas iekārtas Latvijā tiks nogādātas sešās smagajās mašīnās. Dienu pirms koncerta arēnā tiks nogādātas arī sera Eltona Džona klavieres. Eltona Džona tehniskais personāls Latvijā ieradīsies četros autobusos un kopumā "Arēnā Rīga" par koncerta tehnisko uzbūvi būs atbildīgi vairāk kā 100 cilvēku. Koncertam nepieciešamā aprīkojuma uzstādīšana sāksies koncerta dienā jau no pulksten astoņiem rītā.

Sera Eltona Džona koncerta laikā uz skatuves atradīsies arī grandiozs ekrāns. Milzīgais ekrāns ir izgatavots izmantojot pašas mūsdienīgākās tehnoloģijas. Ekrāns sastāv no 500 kvadrātmetru liela fona auduma, kurā iestrādāti pusotrs miljons optisko kabeļu. Pēc speciālistu novērtējuma, tāda izmēra un sarežģītības līmeņa ekrānu skaits pasaulē ir neliels. Ekrāns, kas tiks izmantots Eltona Džona koncertā Latvijā, nodrošinās augstas kvalitātes krāsainu attēlu. Šāda ekrāna vērtība ir ap pusmiljonu latu, bet tā svars pārsniedz tonnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Mežaparka Lielās estrādes būvniecības B posma pirmā kārta, informē Rīgas dome.

Būvniecības valsts kontroles birojs 21.maijā pieņēma ekspluatācijā Mežaparka Lielās estrādes B posma pirmās kārtas būvniecības darbus, kuru rezultātā ir izbūvēta jaunā estrādes ēka un kupols, kā arī tai pieguļošā infrastruktūra – apsardzes objekts, inženiertehniskās sistēmas, apkārtesošo ceļu izbūve un veikti teritorijas labiekārtošanas darbi.

Mežaparka Lielā estrāde šobrīd ir ieguvusi tās autoru arhitektu Jura Pogas un Austra Mailīša iecerētās "Sidraba birzs" dziesmu kalna veidolu. Sazaroto "koku rakstu" un pārējās metāla konstrukcijas, kas veidota no 1766,4 tonnas metāla konstrukcijas. Unikālā konstrukcija ir veidota no kolonām un kopnēm un iestiepjas debesīs 35,8 metru augstumā. Metāla kopnēs ir iekārti 510 akustiskie vairogi. Tādējādi šis objekts Eiropas mērogā atzīstams kā unikāls un sarežģīts, kuram ir individuāls akustiskais risinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Ražotāji: Alus aizliegšana Dziesmusvētkos veicinās vēlmi ienest teritorijā stipro alkoholu

NOZARE.LV, 11.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziesmu un deju svētku rīkotāju iecere aizliegt svētku noslēguma koncertā tirgot alu nav pārdomāta, turklāt varētu veicināt publikas un dalībnieku vēlmi ienest Mežaparka estrādes teritorijā stipro alkoholu, atzina aptaujātie alus ražotāji.

«Mūsuprāt, vēlme aizliegt Meža parka estrādē tirgot alu nav īsti pārdomāta. Atsevišķu personu dēļ, kuras varbūt pārmērīgi lietojušas alkoholu, aizliegt baudīt alu tūkstošiem citu apmeklētāju, ir muļķīgi. Turklāt alus tirdzniecības aizliegums tikai palielinātu centienus ienest teritorijā stipro alkoholu, kas savukārt radītu daudz lielākas problēmas svētku rīkotājiem un koncerta baudītājiem,» sacīja AS Aldaris pārstāve Laura Krastiņa.

Viņa arī norādīja, ka svētku rīkotāju ideja mazajiem alus darītājiem organizēt konkursu, bet lielajiem - licences izsoli - ir pretrunā vienlīdzīgas konkurences principiem.

«Uzskatām, ka visiem ir jābūt vienādiem spēles noteikumiem, lai ar Dziesmusvētku rīkošanu atkal nesaistītos kārtējais skandāls,» sacīja Aldara pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Negrib mācīties augstskolā

, 28.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā kritusies jauniešu interese par jurisprudenci, ekonomiku un finansēm, kā arī informācijas tehnoloģijām, bet augusi - skolēnu interese par inženierzinātnēm, transportu un pārvadājumiem, liecina Profesionālās karjeras izvēles valsts aģentūras pētījums. Šajā mācību gadā ir samazinājies to skolēnu skaits, kuri pēc vidusskolas beigšanas plāno mācīties augstskolā.

Profesionālās karjeras izvēles valsts aģentūra pēc a/s Hansabanka iniciatīvas veica pētījumu 12.klašu skolēnu profesionālo plānu izpēte 2006./2007. mācību gadā. Tas liecina, ka šogad skolēni vairāk izvēlas studēt uzņēmējdarbību un vadību, medicīnu, kā arī arhitektūru un būvniecību.

Pētījuma rezultāti rāda, ka tikai nepilna trešā daļa no aptaujātajiem jauniešiem ir izvēlējušies savu nākotnes profesiju (30%), gandrīz pusei aptaujāto ir padomā vairākas profesiju alternatīvas (45%), bet ceturtā daļa respondentu nav izvēlējušies nākotnes profesiju. Šajā mācību gadā ir samazinājies to skolēnu skaits, kuri pēc vidusskolas beigšanas plāno mācīties augstskolā (2005.gadā - 65%, 2006.gadā - 53%), bet audzis to skolēnu skaits, kuri pēc vidusskolas beigšanas plāno ne strādāt, ne mācīties, bet paņemt pārtraukumu atpūtai (2005.gadā - 1%, 2006.gadā - 12%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LB: Latvijas valdība neizceļas ar efektivitāti veselības un izglītības jomās

Ieva Mārtiņa, Db, 02.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdības izdevumi izglītības un veselības aprūpei nav izmantoti efektīvi, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm.

Pie šāda secinājuma nonācis Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Makroekonomikas analīzes daļas vecākais ekonomists Oļegs Krasnopjorovs, vērtējot, cik efektīvi valdības izdevumi izglītībai veicina skolēnu vidējos mācību sasniegumus vai izdevumi veselības parūpē pagarina vidējo mūža ilgumu.

Sarindojot ES valstis pēc to valdību izdevumu efektivitātes, Latvija ir 8. vietā izglītībā un 27. vietā - veselības aprūpē. Latvijas izglītības (vērtējot 2006. gada datus) un veselības aprūpes sistēmai (vērtējot 2007. gada datus) piemīt salīdzinoši augsta izmaksu efektivitāte un zema sistēmas efektivitāte, proti, tas, ka Latvijā ir salīdzinoši vairāk skolotāju, ārstu, un slimnīcas gultas vietu attiecībā pret iedzīvotāju skaitu, neatspoguļojas ne augstākos mācību sasniegumos, ne paredzamajā iedzīvotāju mūža ilgumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 20. jūlijā Skonto stadionā norisināsies grupas Metallica koncerts un, kuru koncerta rīkotāji neiesaka ņemt līdzi bērnus un izvairīties no stadiona apkārtnes braucot ar automašīnu.

picturegallery.b58fdd2c-6edb-41a5-a1ae-74ef3307c269

Grupas uzstāšanos vēros vairāk nekā 30 000 skatītāju un koncerts Rīgā būs vienīgais Metallica koncerts Baltijas valstīs. Koncertaģentūra FBI, bērnus neiesaka ņemt līdzi sakarā ar augsto skaņas līmeni un lielo apmeklētāju skaitu.

Kā norāda aģentūras mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš, 20. jūlijā no plkst. 15.00 līdz pat plkst. 24.00 būs slēgta visa veida transportlīdzekļu satiksme (izņemot operatīvo transportu un iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas tālāk minētajās ielās un ielu posmos, transportlīdzekļu piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un transportlīdzekļiem ar speciālām caurlaidēm novietošanai maksas autostāvvietā) Hanzas ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Skanstes ielai, Emīla Melngaiļa ielā, Strēlnieku ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai, Vesetas ielas posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai, Antonijas ielas posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grupas „Līvi” un Liepājas simfoniskā orķestra koncerts Liepājā

Vēsma Lēvalde [email protected], 11.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 2.septembrī plkst.19.30 „BILŽU BIROJS” sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi Liepājā rīko grupas „Līvi” un Liepājas simfoniskā orķestra koncertu. Šis koncerts būs pirmais vērienīgais kultūras pasākums atjaunotajā Daugavas stadionā. Lielkoncerta ieskaņā mākslinieki rīkos labdarības pasākumu – Liepājas pilsētas mūzikas skolas audzēkņiem un daudzbērnu ģimenēm, kā arī Kurzemes reģiona internātskolu vecāko klašu skolēniem un bērnu namu audzēkņiem, dodot iespēju apmeklēt koncerta ģenerālmēģinājumu 2.septembrī plkst.14.00.Koncerta programmā – dziesmas no „Līvu” „zelta fonda” „Līvu” līdera Ainara Virgas un orķestra diriģenta Jēkaba Ozoliņa aranžējumā. Kopā ar “Līviem” un Liepājas simfonisko orķestri koncertā piedalīsies daudzi Latvijā labi zināmi mūziķi – vokālā grupa “Y.C.” Aināra Rubiķa vadībā, Uldis Marhilevičs, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, Liene Šomase, saksofonists Zintis Žvarts, vijolnieks Dzintars Beitāns, ģitārists Edijs Šnipke, pie sitamajiem instrumentiem Māris Zīlmanis. Skaņu koncertam nodrošina Universālā Baltijas Skaņa, gaismas nodrošinājums – Kompānija NA. Koncerta ģenerālsponsors ir a/s “UPB”. Koncerta sponsori SEB Unibanka, Līvu alus, Kurzemes bekons u.c., informatīvi atbalsta Latvijas Televīzija, radio SWH, radio SWH Rock, IEVA, Privātā Dzīve, Santa, Klubs, Ievas stāsti, TV Dzintare, Kurzemes Vārds, Kursas Laiks, Kurzemes Reklāma, interneta portāli – draugiem.lv, Delfi, Studentnet, Apollo, 118, BNS. Septembris ir jaunā mācību un darbu posma sākums, tāpēc arī Liepājas pilsētas mūzikas skolas audzēkņiem un daudzbērnu ģimenēm, kā arī Kurzemes reģiona internātskolu vecāko klašu skolēniem un bērnu namu audzēkņiem tiek dota iespēja apmeklēt koncerta ģenerālmēģinājumu par brīvu, informē festivāla „BILDES” direktore un koncerta producente Tija Auziņa.Mūzikas un mākslas festivāls „BILDES” jau daudzus gadus apvieno Latvijas džeza, roka, folka un citu visdažādāko žanru un stilu mūziķus, iepazīstina klausītājus ar Latvijas mūzikas aktualitātēm, tieši festivālam sagatavotiem projektiem, kā arī rosina mūziķu un citu radošu profesiju pārstāvju jaunradi tēlotājmākslā. Šogad festivālam „BILDES” – 20! Šo jubileju sagaidot, festivāla rīkotāji – „BILŽU BIROJS” ar labākajiem festivāla iepriekšējo gadu projektiem cenšas iepazīstināt arī Latvijas novadu un pilsētu iedzīvotājus. 12.jūnijā Dzintaru koncertzāle notika divi lieliski grupas „Līvi” un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerti (pirmoreiz šī programma izskanēja pagājušā gada nogalē Rīgas Kongresu namā „BILDĒS 2004”; šī koncerta ieraksts ir izdots arī DVD formātā). “Katrs no četriem notikušajiem koncertiem bija NOTIKUMS. Tie bija koncerti, kas saviļņoja. Mūziķi uz skatuves un klausītāji zālē kopā radīja sajūtas, kuras diemžēl nav pārstāstāmas un nav aprakstāmas. Uzziedēja EMOCIJAS – kādas šajā laikā ir iegūstamas reti kur!”, atzīst T.Auziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Mežaparkā par 65 tūkstošiem Ls uzstādīs novērošanas kameras

Elīna Pankovska, 28.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas kultūras un atpūtas zonā Mežaparks ierīkos video novērošanas sistēmu. Šādu lēmumu atbalstījusi Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

Novērošana tiks veikta no Ķīšezera glābšanas stacijas telpām, līdz ar to Pašvaldības policijas darbinieku ierašanās laiks uz notikuma vietu plānots divu līdz trīs minūšu laikā. Video novērošanas sistēmas izmaksas ir aptuveni 65 tūkst. Ls, informē dome.

Paziņojumā arī norādīts, ka šā gada vasarā Mežaparkā notiks XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētku centrālie pasākumi, regulāri tiek rīkoti dažādi kultūras, atpūtas un sporta pasākumi, pēdējos gados būtiski ir pieaudzis apmeklētāju skaits.

Diemžēl Mežaparka teritorijā ir arī novērojami atsevišķi vandalisma gadījumi, kā bērnu laukuma demolēšana, retu koku nozāģēšana, kā arī dažādas huligānisma izpausmes. Video novērošanas kameras tiks uzstādītas uz Mežaparka centrālajiem pārvietošanās ceļiem un lielākajās apmeklētāju pulcēšanās vietās, tai skaitā pie bērnu rotaļu laukumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru